Uusi kirja Thrawnista ja edellisestä hieman

BigBoomers

Imperiumin parhaisiin hahmoihin lukeutuvasta Thrawnista on tulossa uusi kirja Timothy Zahnilta. Kirjan nimi näyttää olevan Thrawn: Alliances.

Näkisin mielelläni Thrawnin jossain kunnollisessa (Ei-SJW; SJW = Social Justice Warrior) elokuvassa, mutta tietääkseni tällaista ei ole ainakaan vielä suunnitteilla.

Zahn kirjoitti Thrawnista tuossa vuosi sitten uuden kirjan, nimi pelkkä Thrawn. Luin sen lähes heti kun se oli ilmestynyt ja on sanottava että se oli pettymys.


Ymmärtäkää toki, että en ollut pettynyt Thrawniin sinänsä. Hän oli yhtä ovela ja kekseliäs ja muutenkin vaikuttava kuin aiemminkin. Se mihin olin pettynyt oli Timothy Zahnin antautuminen SJW-propagandan edessä ja tämän näkyminen kirjassa.

Kuten jokainen kunnon Star Wars -fani tietää, keisari Palpatine on perinteisesti ollut erittäin ahdasmielinen. Hän on ollut aina vihamielinen naisia ja muun kuin ihmisrodun jäseniä kohtaan. Kuitenkin Zahnin kirjassa suorastaan vilisee naisia imperiumin upseereina. Tämä on sen tyylin ristiriita, jota ei voi kovin helposti selittää. Ainoa naishahmo jota Palpatinen tiedettiin suosivan on Mara Jade, ja tämäkin oli pitkälti naamioitunut tanssijaksi tms.

Joten näkynee miksi on vaikea uskoa, että tämä Zahnin moderni "Naisetkin upseereiksi -Imperiumi" Palpatine johtajanaan on hieman vaikea sulattaa noin uskottavuuden kannalta.

Tämä pakkosyötetty SJW-propaganda tekee Thrawnista vaikealukuisemman kuin aiemmista Thrawnin tähdittämistä kirjoista. Toinen piirre mikä herättää ristiriitaisia tuntemuksia, on se, että toisin kuin aiemmin, Thrawnin sisäistä ajatusmaailmaa on suoraan raotettu tässä kirjassa. Alkuperäisissä kirjoissahan ei ikinä suoraan kerrottu miten hän ajattelee.

Uusin kirja, vielä julkaisematon Thrawn: Alliances, ilmeisesti keskittyy Thrawnin ja Darth Vaderin yhteistyöhön. Näiden välillä on Zahnin mukaan jokin linkki jota vielä ei ole kunnolla valotettu. Se ilmeisesti ainakin osittain tapahtuu uudessa kirjassa. Kirja ilmestyy heinäkuun lopulla.

Kun olen lukenut tuon uusimman voin kertoa siitäkin hieman lähemmin, mutta olen varautunut siihen, että se sisältää lisää sosiaalisten oikeuksien propagandaa, kuten edellinenkin. Siihen kunkin kannattaa varautua jos aikoo kirjan lukea.

3

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Xizor

      Zahnin Thrawn on ainoa uuden universumin kirja, jonka olen lukenut ja se oli mielestäni hyvä. Ei niin hyvä kuin vanhoina aikoina, mutta silti hyvä. Uusi kaanoni tuntui kovasti rajoittavan kirjailijaa, mutta hyvää settiä hän silti sai aikaiseksi.

      En pannut erityisesti merkille mitään "naisia vilisee upseereina"-ilmiöitä. SJW-kirjoittajien luulisi enemmänkin korostavan Imperiumin olevan pahojen, seksististen ja rasististen heteromiesten yhteisö. Joku Rogue Onen tuotantoon liittyvä aikanaan twiittaili jotain sen suuntaista, jos oikein muistan. Tietenkin mielikuvaa voi vahvistaa se, että Rebels-sarjan Arihnda Pryce on yksi päähenkilöistä.

      Hankin ehdottomasti tämän jatko-osankin Kindleeni.

      • BigBoomers

        "En pannut erityisesti merkille mitään "naisia vilisee upseereina"-ilmiöitä"

        Kirja herättää kyllä vahvasti sen kysymyksen, että onko tässä nyt perinteinen Star Wars -universumi (SW-universumi) antautunut SJW-universumin ( Mielenkiintoista että "SW" muuttuu vain yhden kirjaimen lisäyksellä muotoon "SJW"; You know David: Yksi nuotti pielessä ja koko sinfonia romuttuu...) edessä juuri mitä tulee naisiin upseereina. Alkuperäisissä SW-leffoissa ei ollut yhtään naisupseeria Imperiumin puolella. Niitä ei ollut myöskään alkuperäisessä Thrawn-trilogiassa. Tämä on ilmiselvää ideologian ajoa rivien välistä.

        Yksi hyvä esimerkki tietenkin on mainitsemasi A. Pryce

        Tosin auttaa jo melkoisesti että on perillä siitä, että ideologista tuputusta tapahtuu. Tämä estää sen kulkeutumisen aivoja pesemään samalla kun lukee kirjaa. Muuten olet tietenkin oikeassa että tästä SJW-tuputuksesta huolimatta (kun sen säätää hiljaiselle mielessään) kirja on varsin hyvä.


      • Xizor

        Joku sanoi jossain kommentista hyvin noista sosiaalisen oikeuden sotureista, että jotkut heidän ajamansa asiat ovat periaatteessa ihan hyviä ja kannattamisen arvoisia, mutta he tuputtavat niitä niin tökerösti ja ärsyttävästi, että ihmiset alkavat itse tuputtamisen lisäksi myös vihata noita asioita tai ainakin niistä puhumista. Sitten joku voi vaikka tehdä vaikka hyvän elokuvan homojen elämästä, mutta ihmiset sivuuttavat sen koska se on taas sitä homotusta.

        Itse olen huomannut itsessäni tiettyä yliherkkyyttä tämmöisiin asioihin, kun olen altistunut liikaa tuolle tuputukselle. Kannattaa olla varuillaan, että tämä "asioista perillä oleminen" ei ole todellisuudessa liian pitkälle toiseen suuntaan menemistä vastareaktiona.

        Pryce ei ole mikään sympaattiseksi tarkoitettu hahmo, vaikka Zahn hieman inhimillistikin häntä kertomalla, miten hän kehittyi niin häikäilemättömäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe