Kepulaisten omituiset syytökset

Kepun ministerit ja muut keskeiset poliitikot kuten Antti Kaikkonen ja Hannakaisa Heikkinen laittavat soten epäonnistumisen opposition piikkiin ja syyttelevät ministeriöiden virkamiehiä huonosta valmistelusta. Paniikki ja vastuunkannon haluttomuus ovat todella suuria, kun tällaisia puheita alkaa esiintyä.

Eduskunta ja opposotio eivät ole viivästyttäneet soten etenemistä millään tavalla. Jos hallitus tuo päätettäväksi kehonoja ja perustuslain vastaisia esityksiä, niin ei sellaisesta sössimisestä ole tapana nyt kuitenkaan syyttää asiaan osattamia. No Kepussa ehkä tällainenkaan ei ole ainutlaatuista: Jos valmisteluun olisi tuotu edes toisella kerralla esitys, joka ei olisi ollut merkittävästi perustuslain vastainen, asia olisi edennyt jo pitkälle.

Uskomattomin oli väite, joka kuultiin mm. ministeri Vehviläisen suusta. Siis että oppostio olisi moittinut virkemiehiä huonosta valmistelusta. Jo pelkkä syytös kertoo jotain hyvin olennaista. Aivan kuin hallitus olisi antanut virkamiesten laateja lakeja omin päin välittämättä mistään poliittisesta ohjauksesta. Tottahan nyt normaalisti tilanne on se, että hallitus laatii uudistusten poliittiset suuntaviivat, mitä virkemiehistö sitten noudattaa. Jos hallitus on tehnyt virkemiesten työn siinä mahdottomaksi, niin ei kai se ole opposition vika. Kyllä virkamiehet laativat säännöksiä vaikka miten hulluista hallituksen esityksistä, koska se on heidän virkevelvollisuutensa. He voivat korkeintaan laatia esityksiin reunahuomautuksia, joiden mukaan esitys on heidän mielstään esim. perustuslain vastainen. Vehviläinen, Saarikko ja Sipilä pyrkivät laistamaan tällaisilla opposition syytöksillä oman vastuunsa, vaikka näistä Sipilä sentään tunnusti, että hänellä on peiliin katsomisen paikka. Tämä on niitä harvoja lausumia, mistä on helppo olla samaa mieltä pääministerin kanssa.

Sipilähän tässä vatuloi sen minkä kerkiää. Viikko sitten hän ilmoitti mm., ettei mitään päämisnisterin ilmoitusta tietenkään tarvita. Ei kulunut kuin viikko ja sitten tarvittiinkin jo pääministerin tiedoksianto. Se muuttui taas yhdessä yössä pääministerin ilmoitukseksi. Sipilä tuntuu olevan ihan solmussa ja päättää trumpimaiseen tapaan tänään yhtä ja jo tunnin päästä toista. Ei ole ihme, että lait eivät tällaisellä päätöksentekotavalla etene.

Onneksi äänestäjätkin ovat havainneet hallituksen täydellisen kädettömyyden ja antavat siitä seuraavissa vaaleissa hallituspuolueille laiskanläksyn.

5

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Lakien tulee olla hyvin ja huolellisesti valmisteltuja ja ne eivät saa olla ristiriidassa voimassa olevien lakien kanssa ja missään tapauksessa ne eivät saa olla perustuslain vastaisia. Lakien tulee olla selliasia, että Eduskunta ne voi hyväksyä." Näin sanoi Mauri Pekkarinen kun oli katsellut vajaan vuoden Päävatulaatori Juha Sipilän touhuja, oikeammin hölmöilyjä.

    • Änkyrädesanttikiuru

      Onko se kiuru päässyt jo vessasta ulos vai montako vaalikautta aikoo roikkua siellä?

    • S24uomlaineN

      Edellisellä vaalikaudella opetusministeriön virkamiehet sanoivat Kiurun olevan historian huonomman opetusministeriön. Kirun johdolla valmisteltiin tämän hallituksen toisen asteen koulutusleikkaukset. Näin on sanonut mm. Oaj:n pj Luukkainen.

      Kiurun viiimeisin tempaus oli nostaa Porista kokouspalkkiot vaikka ei ole ollut läsnä kokouksissa. Kiuru on jälkikäteen merkitty pöytäkirjaan läsnä olevaksi. Minun mielestä tuo täyttä Rinnettä eli petos.

      Ei ihme, että Pallinaama yrittää estää Soten viivyttämisellään.

      • Valehteleva.keputrolli

        Trollaamalla tuota kopsuasi joka ketjuunko meinaat asiasta totuuden tehdä ? OAJn pj. Luukkanen ei ole ministeriön virkamies. Valheesi falskaa edelleenkin.

        Onko Porin kokouksissa fyysinen läsnäolo pakko ? Ei ole, läsnä kokouksessa voi nykypäivänä olla myös tekniikan välityksellä. Muutama keskustalainen oli asiasta itkenyt, muille se ei ollut ongelma. Tuossa itkussakin syynä oli, ettei heille ollut kerrottu asiasta.


      • Aina_valehtelet

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/oaj-kannattaa-oppivelvollisuuden-pidentämistä-1.42941

        "Edellisellä vaalikaudella opetusministeriön virkamiehet sanoivat Kiurun olevan historian huonomman opetusministeriön. Kirun johdolla valmisteltiin tämän hallituksen toisen asteen koulutusleikkaukset. Näin on sanonut mm. Oaj:n pj Luukkainen."

        Kun tuo OAJ:n Luukkainen ei nyt allekirjoita tätä sinun väittämääsi ollenkaan, eikä muuten opetusministeriön virkamiehetkään.

        Ota nyt helkkarissa taas ne lääkkeet tai sulla alkaa viirata vieläkin rajummin, pääset taas suljetulle, kaikkieniloksi.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      140
      2040
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1234
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1137
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      167
      1004
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      926
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      869
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      860
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      814
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      800
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      703
    Aihe