Kestävät Renaultin mallit

Renault25_2.7V6

En ole omistanut koskaan Renaultia, enkä ole mikään Rellu -fani, mutta joistakin malleista tykkään ja lähipiirissäni on joskus jokunen Renault ollut. Serkulla ykkössarjan Megane 2.0 bensiini. Siinä tyyppiviat taisi olla pyöränlaakeri ja sytytyspuolia meni. Veljelläni oli aikanaan 21 farmari, olikohan siinä etupalkin ruostevikaa ja vanhemmillani oli 21 sedan. Siinä joitakin pikkuvikoja oli myös.
Omat suosikkirenut ovat 4 TL eli "tippa". Ai niin sellaisia oli mun tädin perheessä 70-luvulla useita. Tipparenussa kiehtoo sen persoonallinen muotoilu ja hyvä tilankäyttö/muunneltavuus tuon ikäisessä autossa. Toinen suosikkimalli on iso 25. Sellainen on myös lähipiirissäni ollut jopa kahdesssa taloudessa. Elegantti, edustava, mukava ja ainakin 2.0 -bensakoneella erittäin kestävä. Toisella näistä ajoivat uudesta yli 500 000 km, eikä juurikaan pahoja vikoja ollut. Lisäksi lämmin ja kokoisekseen erittäin taloudellinen. Toisella R25:lla ajettu yli 600 000 km, eikä konetta tarvinnut avata. Hyviä, kestäviä autoja. Samoin olen kuullut että ykkösmallin Lagunat myös kestäviä autoja.
Mulla itselläni joidenkin kestäväksi kehuma Honda aikoinaan oli melko epäluotettava ja heikko pelleiltään. Kalliiksi tuli kilsat sillä. Prelude -84 oli malli, luukkulamppuinen. Hyvän näköinen muotoilu, suht pirteä, vääntävä kone mutta kova ruostumaan, lisäksi monia pikkuvikoja, mm. sähköinen bensapumppu reistaili, valokatkaisin, nopeusmittari jne.

4

619

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Petrikki1

   Omat kokemukseni ovat neljästä Renusta. Ekan ostin vuonna 93. Auto R 19 vm 90 ajettu noin 60 000 km. Auto oli minulla kolmisen vuotta ja kilsoja tuli vajaa 60 000. Auto toimi ihan ok, mutta esim. ovien saranat kuluivat väljiksi (3-ovinen) ja ruostetta tuli takalokasuojiin. Myös pyöränlaakerit vaihdettiin. Päästöarvoissa oli kerran katsastuksessa häikkää. Jotain muutakin pikku juttua saattoi olla, mutta en enää muista. Palveli kuitenkin ihan hyvin.

   Seuraava oli 19 16V -92 eli sporttiversio mallista. Ostin vuonna 95 helmikuussa. Ajettu ostettaessa noin 80 000km. Auto oli upea ajettava, mutta sitä vaivasi lähinnä samat viat kuin ekaa Renaultia eli pyörän laakerit. Myös lämmityslaitteen kenno alkoi vuotaa.

   Sitten siirryin Lagunaan. Vuosi oli 96 loppusyksy. Malli 1,8 bensafarkku. Tämä oli paras Renaultini. Ekan sarjan Laguna. Mittarissa 49 000 km ja auto oli rekisteröity 12/95. Tässä ei ollut mitään vikoja, mutta autosta puuttui ilmastointi ja siksi vaihdoin sen seuraavan mallin farkkulagunaan. Autolla tuli kuitenkin ajettua noin 100 000 km. Vaihto tapahtui vuonna 2002 ja auton vuosimalla -01, jolla oli ajettu vain 13000 km. Tällä ajoin vuoteen 07 ja kaikkiaan runsaat 100 000 km. Tässä kakkoskoppaisessa Lagunassa olikin sitten paljon murheita: mittaristo pimeni ja jouduttiin vaihtamaan, puola hajosi ja auto hinatyiin kotoa huoltoon, joka huollossa vaihdettiin lisäksi ohjauksen niveliä, sivuikkunan mekanismi ja avanikortti myös hajosivat. Saattoi olla jotain muutakin. Tämän jälkeen merkkiuskollisuus oli niin koetuksella, että oli pakko vaihtaa. Eikä tullut pettymystä. Paluuta Renaultiin ei valitettavasti ole, vaikka ne ovatkin hyviä autoja ajaa toimiessaan. Ja nykyrellut voivat olla myös aivan viattomiakin kapistuksia.

  • Renault25_2.7V6

   Just. Samaa kuullut Lagunoista. Ensimmäinen malli kestävä, toisessa mallissa (ainakin alkupään tuotannon autoissa) vikoja. Sama juttu Pösöllä. 406 hyvä ja kestävä. 407 vikainen. Ja Nissanilla. 2000 luvun vaihteen Primera ok, viimeisin eli seuraava malli vikainen.

   • renault clio 1.4 rn siinä viimenen renu joka kestää.


  • relluakehään

   Itselläni Scenic, vm. 2000. Nyt mittarissa 286.000. Ei ongelmia. Näinpähän kaikki automallit nykyään. Ei kenenkään kannata valmistaa huonoja. Varsinkaan esim. Euroopan suurille markkinoille. Suomessa määrät kovin pieniä. Esim. Saksan katsastustilastoissa 50-60 miljoonaa. Suomessa 2-3 miljoonaa. Täällä edelleen Euroopan vanhimmat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   193
   9999
  2. 600
   2667
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   132
   1672
  4. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   95
   1111
  5. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   84
   1002
  6. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   946
  7. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   249
   776
  8. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   206
   751
  9. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   38
   741
  10. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   351
   662
  Aihe