Kestävät Renaultin mallit

Renault25_2.7V6

En ole omistanut koskaan Renaultia, enkä ole mikään Rellu -fani, mutta joistakin malleista tykkään ja lähipiirissäni on joskus jokunen Renault ollut. Serkulla ykkössarjan Megane 2.0 bensiini. Siinä tyyppiviat taisi olla pyöränlaakeri ja sytytyspuolia meni. Veljelläni oli aikanaan 21 farmari, olikohan siinä etupalkin ruostevikaa ja vanhemmillani oli 21 sedan. Siinä joitakin pikkuvikoja oli myös.
Omat suosikkirenut ovat 4 TL eli "tippa". Ai niin sellaisia oli mun tädin perheessä 70-luvulla useita. Tipparenussa kiehtoo sen persoonallinen muotoilu ja hyvä tilankäyttö/muunneltavuus tuon ikäisessä autossa. Toinen suosikkimalli on iso 25. Sellainen on myös lähipiirissäni ollut jopa kahdesssa taloudessa. Elegantti, edustava, mukava ja ainakin 2.0 -bensakoneella erittäin kestävä. Toisella näistä ajoivat uudesta yli 500 000 km, eikä juurikaan pahoja vikoja ollut. Lisäksi lämmin ja kokoisekseen erittäin taloudellinen. Toisella R25:lla ajettu yli 600 000 km, eikä konetta tarvinnut avata. Hyviä, kestäviä autoja. Samoin olen kuullut että ykkösmallin Lagunat myös kestäviä autoja.
Mulla itselläni joidenkin kestäväksi kehuma Honda aikoinaan oli melko epäluotettava ja heikko pelleiltään. Kalliiksi tuli kilsat sillä. Prelude -84 oli malli, luukkulamppuinen. Hyvän näköinen muotoilu, suht pirteä, vääntävä kone mutta kova ruostumaan, lisäksi monia pikkuvikoja, mm. sähköinen bensapumppu reistaili, valokatkaisin, nopeusmittari jne.

4

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Petrikki1

      Omat kokemukseni ovat neljästä Renusta. Ekan ostin vuonna 93. Auto R 19 vm 90 ajettu noin 60 000 km. Auto oli minulla kolmisen vuotta ja kilsoja tuli vajaa 60 000. Auto toimi ihan ok, mutta esim. ovien saranat kuluivat väljiksi (3-ovinen) ja ruostetta tuli takalokasuojiin. Myös pyöränlaakerit vaihdettiin. Päästöarvoissa oli kerran katsastuksessa häikkää. Jotain muutakin pikku juttua saattoi olla, mutta en enää muista. Palveli kuitenkin ihan hyvin.

      Seuraava oli 19 16V -92 eli sporttiversio mallista. Ostin vuonna 95 helmikuussa. Ajettu ostettaessa noin 80 000km. Auto oli upea ajettava, mutta sitä vaivasi lähinnä samat viat kuin ekaa Renaultia eli pyörän laakerit. Myös lämmityslaitteen kenno alkoi vuotaa.

      Sitten siirryin Lagunaan. Vuosi oli 96 loppusyksy. Malli 1,8 bensafarkku. Tämä oli paras Renaultini. Ekan sarjan Laguna. Mittarissa 49 000 km ja auto oli rekisteröity 12/95. Tässä ei ollut mitään vikoja, mutta autosta puuttui ilmastointi ja siksi vaihdoin sen seuraavan mallin farkkulagunaan. Autolla tuli kuitenkin ajettua noin 100 000 km. Vaihto tapahtui vuonna 2002 ja auton vuosimalla -01, jolla oli ajettu vain 13000 km. Tällä ajoin vuoteen 07 ja kaikkiaan runsaat 100 000 km. Tässä kakkoskoppaisessa Lagunassa olikin sitten paljon murheita: mittaristo pimeni ja jouduttiin vaihtamaan, puola hajosi ja auto hinatyiin kotoa huoltoon, joka huollossa vaihdettiin lisäksi ohjauksen niveliä, sivuikkunan mekanismi ja avanikortti myös hajosivat. Saattoi olla jotain muutakin. Tämän jälkeen merkkiuskollisuus oli niin koetuksella, että oli pakko vaihtaa. Eikä tullut pettymystä. Paluuta Renaultiin ei valitettavasti ole, vaikka ne ovatkin hyviä autoja ajaa toimiessaan. Ja nykyrellut voivat olla myös aivan viattomiakin kapistuksia.

    • Renault25_2.7V6

      Just. Samaa kuullut Lagunoista. Ensimmäinen malli kestävä, toisessa mallissa (ainakin alkupään tuotannon autoissa) vikoja. Sama juttu Pösöllä. 406 hyvä ja kestävä. 407 vikainen. Ja Nissanilla. 2000 luvun vaihteen Primera ok, viimeisin eli seuraava malli vikainen.

      • renault clio 1.4 rn siinä viimenen renu joka kestää.


    • relluakehään

      Itselläni Scenic, vm. 2000. Nyt mittarissa 286.000. Ei ongelmia. Näinpähän kaikki automallit nykyään. Ei kenenkään kannata valmistaa huonoja. Varsinkaan esim. Euroopan suurille markkinoille. Suomessa määrät kovin pieniä. Esim. Saksan katsastustilastoissa 50-60 miljoonaa. Suomessa 2-3 miljoonaa. Täällä edelleen Euroopan vanhimmat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe