Aihe

Minua on petetty

eiymmärräei

En ole aiemmin tänne kirjoittanut mutta nyt piti tarttua kynään https://www.judoliitto.fi/uutiset/kamppailulajit-muistuttavat-yhdenvertaisuudesta-helsinki-pridessa/

Eräs joukko jossa on liiton entisiä ja nykyisiä hallituksen jäseniä lähestyi minua kolme vuotta sitten kannattamaan puheenjohtaja vaihdosta. Perusteluna että nyt aletaan panostamaan huippu-urheiluun ja muut asiat jäävät sivuun. Tämä ei ole moneltakaan osin toteutunut ja pisteenä i:n päälle nykyinen toiminnanjohtaja jatkaa tätä henkilökohtaista tasa-arvo ja suvaitsevaisuus kampanjaansa judon kustannuksella. Näissä kampanjoissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta tällaiset eivät voi kuulua liiton ja sen henkilökunnan tehtäviin!

32

3242

  Vastaukset

  • Niin kauan PL on mukana tää paska jatkuu eli pitkään vielä, pahoittelen.

  • Lajiliiton tehtävä ei ole ottaa kantaa tai osallistua tällaisiin tilaisuuksin oli kyseessä homot, pakolaiset, uusnatsit jne. Pysytään alkuperäisessä eli urheilussa. Näillä keinoillako se Olympiakulta tulee?

  • Kanssasi samaa mieltä, löytyisikö seuroja jotka haluaa muutosta, jos enemmistö päättää laitaa boikotin pystyyn niin tyrehdytetään porukalla liiton toiminta, niin saadaan muutos alkamaan.

   • Eikö toiminnanjohtaja ole kuin toimitusjohtaja? Pitää nauttia hallituksen luottamusta. Jos se loppuu, niin takki naulakosta ja verokortti tulee postissa.


  • Tässä tapauksessa tuskin hallitustaan nauttii kentän luottamusta.

   • Mikään ihmehän se ei ole näiltä ihmisiltä.Hehän kirkkain silmin valehtelevat mitä vain säilyttääkseen valtansa ja edustamiensa urheilijoiden maajoukkue paikat, vaikka ne eivät niitä ansaitse.Nämä valtaa pitävät ajaa judon alas huipputasolla ,jonka jälkeen rahat jäävät kaikkeen näihin höpö ,höpö hommiin.


   • Kuka muka ei ansaitse maajoukkueesta paikkaa jonka valmentaja on hallituksessa?Sellaisia urheilija ja - valmentajapari ei edes hirveen montaa ole.


  • Hallituksen ainoa ongelma on selkärangattomuus kun pitäisi pistää PL pihalle. Muuten on menty hyvään suuntaan ja tehty oikeita asioita mutta mikään ei silti aidosti muutu ennen kuin keskeinen tekijä vaihtuu.

  • Ei ole kyse mistään kampanjasta. Sen sijaan sinä itse tunnut käyvän omaa kampanjaasi.

   • Kuka muistaa miten Mirja Pyykkö kosteine silmineen kertoi lastensairaalan osasto kympin syöpäsairaista? Kaikki halusivat kerätä heille rahaa ja tuotteistakin meni joku osa sairaalalle. Nyt syöpälapsia ei muista kukaan.

    Pride on samanlainen juttu: kaikki kohkaavat siitä ja yrittävät saada itselleen goodwillia. Sehän ei välttämättä edes maksa mitään, jos veppisivun raidoittaa Tikkurilan värikartaston sävyillä. Viiden vuoden kuluttua olemme tiedostavia jonkun muun asian suhteen, ja silloin sitä hierotaan naamaan joka paikassa. Tahdoimme tai emme.

    Homojen tasa-arvo riippuu paljolti heistä itsestään. Ovatkohan sellaiset arvostetut henkilöt kuten kapellimestari Hannu Lintu ja hänen professoripuolisonsa kokeneet syrjintää? Ainakin he ovat pärjänneet hyvin. Sitten ovat nämä neitimäiset homot, jotka kiekuvat elokuvista tutulla stereotyyppisellä aksentilla ja puhuvat sesongin hajusteiden tuoksuttelusta. Sen porukan puhetta en voi sietää. Mistä ihmeestä he oppivat ärsyttävän puhetyylinsä? Ilmiönä se ei riipu edes puhutusta kielestä, mutta tasa-arvoisen kohtelun se kyllä estää.


  • Kyllä tuo huippu-urheilu edellä strategiakin on aivan pyllystä.
   Hieno laji mutta huippu-urheilu ei vaan tuo harrastajalle mitään. Ei kertakaikkiaan mitään.
   Suomen pärjääminenkään ei anna yhtään mitään suurelle massalle. Voisi melkeimpä sanoa että kyse on suuresta huijauksesta millä pienen porukan harrastus maksetaan lasten vanhempien kukkarolla. No, meidän perhe lopetti tukemisen ja vaihtoi lajia.

   • Anna mä arvaan, vaihdoitte brassijujutsuun? Siellä kun kaikki on paremmin. Heihei ja parempaa huomista.


   • Tässä uusi strategia. Joku voisi kirjoittaa toisenlaisen. Minä kirjoitin näin:

    Leveä kärki – urheilua kaikille – palvelua seuroille ja urheilijoille.

    Judon tärkein yksikkö on judoka, yksilöurheilija. Tämän jälkeen tulee judoseura, jossa tehdään kaikki oleellinen työ. Viimeisenä liitto, joka tarjoaa puitteita ja palveluja.

    Jotta judon harrastaminen olisi mielekästä, judoliiton tavoite on mahdollisimman laaja kotimainen kilpailutoiminta ja suuret tasokkaat harjoitteluryhmät. Tavoitteisiin judoliitto pyrkii tarjoamalla palveluja ja puitteita, joilla on kysyntää niiden laadun vuoksi.

    Judoliitto on palveluorganisaatio – judoseurojen ja judokoiden palvelija. Ei katto-organisaatio tai johtaja. Se tuottaa valmennusta ja kotimaista kilpailutoimintaa ja edistää liikuntaa ja urheilua. Judoliitolla on matala hierarkia ja moderni hallintotapa eli se osallistuu judoon liittyvään päätöksentekoon niin vähän kuin mahdollista. Tärkeät päätökset tehdään kentällä, siellä missä työkin. Aktiivisille seuratoimijoille annetaan mahdollisuus tehdä työtään mahdollisimman vapaasti ja judoliiton palveluja hyödyntäen.

    Maajoukkuvalmennus on valmennuspalvelun tuottaja, jonka asiakkaita ovat urheilijat ja päätösvalta urheilemisesta on urheilijoilla itsellään. Urheilijat myös maksavat kilpailemisensa itse. Liitto voi osallistua tarjoamalla valmennusta ilmaiseksi valitsemilleen pitkäjänteisesti sitoutuneille urheilijoille. Näitä urheilijoita kutsutaan maajoukkueeksi. Maajoukkue ei ole Suomen kilpajoukkue eikä edustusjoukkue, vaan tavoitteellisen urheilijan mahdollisuus saada pitkäjänteistä erityistukea. Valmennusta ja leirejä tarjotaan maajoukkueen lisäksi kaikille muille kiinnostuneille ja leirien menestyksen ja suosion tulee perustua siihen että ne ovat hintansa arvoisia.

    Osallistuminen kansainväliseen kilpailutoimintaan on urheilijoiden oma ratkaisu ja he rahoittavat sen itse. Kilpailuissa urheilijat edustavat ensisijaisesti itseään, mutta tietenkin Suomen lipun alla esiintyessään hyviä tapoja urheiluhenkeä kunnioittaen. Liitto ei tee valintoja kilpailuihin, mutta ylläpitää ranking-pisteytystä, jolla ratkaistaan urheilijoiden pääsy niihin kilpailuihin, mihin on maakohtaisia osallistumiskiintiöitä, esim. "arvokilpailut".

    Judoliitto saa yhteiskunnalta mittavaa tukea. Sen tehtävänä on ohjata tämä tuki mahdollisimman suoraan judon harrastajille esimerkiksi ilmaisena valmennuksena, leireinä, judon tarjoamisena koululaisille ja opiskelijoille oppilaitoksissa. Judoliiton palvelujen toiminnan fokus tulee olla Suomessa. Näin syntyy leveä pohja jolta voi halutessaan ponnistaa myös kansainväliselle tasolle, jos oma tahto ja resurssit riittävät.

    Judoliiton koulutustoiminnan tulee perustua siihen että se on laadukasta ja siitä halutaan maksaa. Liitto ei kytke koulutustoimintaansa esim. judon vyöarvoissa etenemiseen, koska vyöaarvojen tulee perustua puhtaasti judotaitoon. Judoliitto ei tuota pakollisia asioita vaan palveluja, joilla on kysyntää niiden laadun vuoksi.


   • Rahallasaajahepalla kirjoitti:

    Anna mä arvaan, vaihdoitte brassijujutsuun? Siellä kun kaikki on paremmin. Heihei ja parempaa huomista.

    Ei junnujen pitäisi tarvita vaihtaa lajia, eikä kenenkään olla siitä katkera. Paras olisi harrastaa judoa, painia ja brassijujutsua ristiinrastiin. Sitten lajivalinta, kun aikuisikä alkaa lähestyä. Edellisissä nuorten SM-kisoissa oli monen lajin harrastajat hyvin edustettuina mitaleilla.


   • Mitenkäställainen kirjoitta siinä strategian ,jota noudatamalla suomen judo voisi nousta Ruotsin ja Viron tasolle kymmenessä vuodessa.Vaatisi sellaisia ihmisiä hallitukseen ,jotka haluavat viedä judoa eteenpäin eikä pitää valtaa vaan nimen omaan rakentaa judoliiton palvelemaan seuroja mikä on ollut alkuperäinen tarkoitus.


  • Judon yksi pahin ongelma on kun luullaan, että judo on yksilölaji!
   Judo on mitä suurimmadsa määrin joukkuelaji ja tämä ymmärretään mm. BJJ: ssa, siellä on todellinen yhdessä tekemisen meininki, tämä on judossa unohdettu kun puhutaan aina yksiöistä ja valmentaja/urheilija pareista.
   Keskitytään ihan vaan Judoon ja rauhotutaan vähän muusta ( mm. Kuntojudo, erityisjudo, mulsujudo kastumiskoulu, nicejudo, katailu jne).

   • Aivan kuten keihäänheitto, kävely ja nyrkkeilykin on joukkuelajeja. Heh.


  • Nyrkkeily kyllä, jos meinaa pärjätä. Sparria tarvitaan.

   Keihääheittäjälle rittää kenttä missä on metrejä ja kävelijälle tie missä on kilometrejä ja lisäksi kello.

   Itse harrastan judoa missä harjoitellaan parin kanssa.

   Toki jos harradtat varjojudoa niin pärjäät yksinkin.......

   Fakta

   • Joukkueurheilussa seurajoukkue on tärkein. Ei maajoukkue. Maajoukkueessa käydään pari peliä vuodessa. Seurajoukkue on porukka johon kuulutaan. Seuran kanssa voitetaan ja hävitään tärkeimmät matsit.

    Judossa treenataan yli seurarajojen. Se on hyvä, mutta seurajoukkue on treenaamisen perusta.

    Joukkuepeleissä voi tehdä uran huipulla kuulumatta maajoukkueeseen. Miksi ei judossa? Miksi maajoukkueet määrää judokan uran? Kun tulee erimielisyyksiä, jotkut joutuu jopa vaihtamaan maata! Seuran vaihtaminen olisi helpompaa.


   • Yksinkertaiset rakentavat omia faktojaan, kun eivät osaa lisätä ymmärrystään.
    Jos kuitenkin haluat yrittää, niin yritä perustella. Nuo varjojudo ja kelloperustelut ei ole kestäviä perusteluja.


  • Taas on moderaattori PL:n viikate puhunut ;)

  • Aivan mielivaltaista touhua. Täyttä anarkiaa.

   • Pitäisiköhän meidän avata johonkin muualle sellainen foorumi johon Pekka l. ei pääse käsiksi? Kyllä tämä hirmuhallinto on jotenkin saatava loppumaan.


  • Tähän alkuperäisen otsikon, ei täysin sisältöön,, mutta otsikkoon kun vastaan kun minullakin on petetty olo.
   Mknä luulin aikoinani kun n.37 vuotta sitten aloittelin judoa, että tämä on kamppailijoiden ja matolla temuajien laji, mutta kaikkea muuta. Salit ja kesäleirit on hiljasia kun kirkot sunnuntai aamuisin.
   Ettiä saa reenejä, missä pääsis nauttiin judon herkusta, iloinen randori.
   Mutta ei. Kaikki energia tuntuu menevän muualle ha täällä valitetaan, kuten minä nyt, pahoittelut.
   Meidän pitäs nyt kaivaa se ydin esille, mutta miten se tehdään, en tiedä.
   Lähden lenkille, siellä tulee hiki, illalla ei salilla ole kuitenkaan ketään kun pitää palautua raskaasta kaudesta....

  • Joku tuolla aiemmin kommentoi, että "Homojen tasa-arvo riippuu paljolti heistä itsestään". IJF sääntöjen mukaan IJF ei syrji kansallisuuteen, uskontoon, sukupuoleen tai poliittiseen mielipiteeseen liittyen.

   IJF ei odota, että kansakuntien tasa-arvo muihin kansakuntiin nähden riippuu heistä itsestään vaan on ilmoittanut, että se keskeyttää Abu Dhabi Grand Slam ja the Tunis Grand Prix kilpailuiden järjestämisen koska järjestäjät eivät pysty takaamaan kaikkien IJF:n jäsenorganisaatioiden tasa-arvoista osallistumisoikeutta ko. kisoihin.

   https://www.ijf.org/news/show/ijf-suspends-u-a-e-and-tunisia-events

   Aamuterveiset kaikille judokoille näin judokuntoa ylläpitävän aamulenkin ja liikkuvuusharjoitteiden päätteeksi.

   • Olipa harvinaisen ontuva rinnastus. Tapahtumat olisivat paremmin verrattavissa jos Suomessa esimerkiksi sm-kilpailut järjestävä seura kieltäisi avoimesti homoseksuaaleja osallistumasta ja suomen judoliitto puuttuisi tähän vasta vuosien viiveellä.


  • Ijf noudattaa judon periaatteita. Monien täällä kirjoittavien kannattaisi myös perehtyä niihin. Judon periaatteet ovat yleviä ja arvokkaita, kilpaileminen on tie matkalla kasvamiseen yhteisöä hyödyttäväksi ja huomioonottavaksi yhteisön jäseneksi. Kanonkin tavoite oli vaikuttaa yhteiskuntaan.

   • Monessako suomessa järjestettävässä kilpailussa homoseksuaalien tai muiden vähemmistöjen osallistuminen on kielletty?

    Ei IJF:kään osallistu Israelin valtiota kannattaviin mielenosoituksiin kai?


  • Periaate - tarkoitus - ajatus. Toimet ratkaisevat ja hyvä ajatus niiden taustalla. Monien kirjoittajien mielipiteestä paistaa se mikä heillä ajatus on. Judon periaatteen tavoittelu on tärkeämpää kuin toimintatapa.

   • Ajatuspoliisi piti ratsian?


  • Hulluahan olisi jos ijf asettuisi israelin puolelle ja ottaisi kiviä heitteleviä ja ritsoilla ampuvia mielenosoittajia kohti kiväärin käteen ja alkaisi napsia siitä helppoja kohteita.

   • Mitä jos kuitenkin yritettäisiin pitää kaikki politiikka urheilun ulkopuolella. Ihan kaikki.


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   346
   15613
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   492
   8261
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   51
   4713
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   2021