Miksi ruotsia pitää puhua Suomessa?

aktiivitiedonhalu

Ihmetyttää ruotsin tuputtaminen täällä Pohjanmaalla. Ihmiset väen väkisin välttelevät Suomen puhumista, vaikka Suomessa asutaan. Pahin ongelma on Vaasassa, jossa ruotsinkeiliset ovat ympäröineet koko kaupungin ja estävät laajentumisen. Pientä toivoa on nyt, kun yhdistymisneuvottelut ovat alkaneet. Samalla ongelma pahenee, kun ruotsinkieliset saavat Vaasassakin yliotteen. Pitäsi koulussa opettaa suomea, niin ongelma poistuisi. Lapissa ennen ymmärrettiin kieltää saamenkielen puhuminen, mutta sielläkin halutaan nyt oma kuppikunta, kuten täällä Pohjanmaalla. Helsingissa tilanne on paljon parempi, kun ruotsinkieliset puhuvat vain keskenään ruotsia eivätkä yritä kaupoissa saada palvelua ruotsiksi.

7

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kieletsolmussa

      Sivuston aiheena on ruotsinsuomalaisuus, huomaatko aloittaja mitään eroa mahdolliseen Vaasalaisten kieleen yms? Vaasassa ei asu ruotsinsuomalaisia, heitä asuu ruotsissa, ja he ovat kieleltään suomalaisia, siitä sana ruotsinsuomalaisuus!

    • ihmetteleeAnna

      Miksi pitäisi kieltää toisen kansalliskielen puhuminen Suomessa?

    • pysyasiassa

      Eihän tässä ole kielletty, vaan kyseessä on se että eivät edes yritä puhua suomea ja yrittävät ottaa vallan.
      Ottaisivat oppia Helsingistä.
      Kun asutaan Suomessa, niin kyllä suomenkielen opetteleminen pitää olla pakollista.

      Niin on täällä Ruotsissa, että ruotsinkielen opiskelu on pakollista Ruotsissa.

      • Osa_Suomea

        "Kun asutaan Suomessa, niin kyllä suomenkielen opetteleminen pitää olla pakollista.
        "

        Suomessa opiskellaan koulussa suomea ja ruotsia. Kaikki opiskelevat. Suomessa on kuitenkin alueita, jotka ovat erittäin ruotsinkielisiä ja asukkaat eivät juuri koskaan käytä suomea. Kielitaito ei kehity, jos sitä ei käytä. Suomi on vaikea kieli ja kaikki ymmärtävät sitä, mutta puhuminen ja kirjoittaminen on osalle vaikeaa. Yritä ymmärtää, että tämäkin on Suomea.


    • hytinäx1

      Kyselet väärältä palstalta, lähetä kysymyksesi finlandssvenskar palstalle. Mitä useampaa kieltä osaa sitä paremmin maailmassa pärjää.

    • Havainnut

      Ruotsin ja Suomen vähemmistölait pitää yhdistää samanlaiseksi että samat oikeudet ja vapaudet pätee ruotsinsuomalaisille Ruotsissa ja suomenruotsalaisille Suomessa. Suomenruotsalaisilla on "Svenskfinland" niin ruotsinsuomalaisilla pitää olla "Suomenmaanruotsi" missä elätä suomalaisittain kulttuurisesti ja kielittäin.

      Pakkoruotsista luovutaan kokonaan, niin ruotsalaiset ei tarvitse pakkosuomea koulussa myöskään.

      Suomi on Ruotsin tuottavampia markkinoita maailmassa. Kun tutkii kuinka runsaasti Suomen markkinoilla toimii ruotsalaisia yrityksiä ja yhtiöitä niin saa sen tunnelmman että Ruotsi omistaa Suomen markkinat ja suuren osan Suomen medioista. Sillä heillä on mainosmonopooli heitten tuotteille ja niitten mainostamiseen lehdistöissä, radiossa ja TV:ssä. Tämän takia Suomessa on pakkoruotsi että suomalaiset pystyy palvelemaan ja toimimaan Ruotsin markkinoilla Ruotsin hyväksi.

      Suomen ruotsalaisomistama mediat radiossa, TV:ssä ja lehdistössä kehuu Ruotsia ja ruotsalaisia yhteensä satoja kertaa vuorokaudessa. Syy tähän on että mediakehu sosialisoi suomen kansan ruotsalaiskannatukseen, että heistä tulee hyviä kuluttajia, nimen omaan ruotsalaisten tuotteiden ostamiseen. Siis jos suomen kansasta tehdään Ruotsin ystäviä niin he kuluttaa enemmän ruotsalaisia tuotteita Suomen Ruotsalaisilla markkinoilla. Tämänlainen ruotsalainen markkinamenetelmä Suomessa vois kutsua "sveodalismiksi", siis "sve" tarkoittaa ruotsi, "odal" tarkoittaa rikastuminen. Sen voi vertata "feodalismin" sanaan mistä sai oppia koulussa.

      Ruotsin SVT:ssä oli ohjelma viime vuonna 2017 minkä nimi oli " Finland är svenskt", siis Suomi kuuluu Ruotsille. Suomen markkinat todella kuuluu Ruotsille. Ruotsissa asuu yli sata miljardööriä, kuinkahan monta heistä on rikastunut Suomen markkinoilla sveodalismin avulla?

    • aktiivitiedonhalu

      Tämä kysymys sopii hyvin tähän, koska Uumajasta on lähetetty agentti saarnaamaan ruotsinkielisiin rannikkokuntiin tarkoituksena estää Vaasan ja Mustasaaren liitos. Ruotsi siis selvästi sekaantuu Suomen kuntapolitiikkaan. Harmi kun Spede kuoli, tästä olisi saanut tehtyä hauskan elokuvan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe