Sutki Liikanen jää eläkkeelle Suomen Pankista

Erkki Liikanen – nokkela savolainen jättää Suomen Pankin

Liikanen saattoi olla liikaa, kun Suomessa meni synkeän huonosti. Erkki Liikanen jätti Suomen vuonna 1990 ja siirtyi häveliäästi Brysseliin, pian talouskatastrofimme jälkeen – Liikanen toimi Suomessa valtiovarainministerinä vuosina 1987-90.

Nyt Erkki jättää päiväntyöt ja siirtyy armoitetuille eläkepäiville – kunniakkaassa 67 vuoden iässä, tälle esimerkille vilpitön hatunnosto – ei tarvittu mitään poliitikkojen sopeutuskorvauksia. Palaako Liikanen politiikkaan – jää nähtäväksi, Paavo Väyrynenkin on iältään kokeneempi ---

Helsingin Sanomat suitsutti [1 kauniin taloustuhkimotarinan miehestä, jonka taustoja olisi kaikkinensa perattava tarkemmin – ei ilkeyksissään, vaan rehtiyttä kannattaen – kansakuntamme näkökulmasta.
Olisi hienoa tietää, mikä oli Liikasen osuus Suomen talouskriisissä 1990 -luvun alussa ja mikä oli mahdollisesti Liikasen merkitys, kun kansakunnaltamme vietiin markka ja siirryttiin yhteisvaluutta euroon [2.

[1 ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005747069.html -
Ote linkin alta:
”Erkki Liikanen oli Euroopan keskuspankin ytimessä, kun euroa ravisteli ennennäkemätön kriisi – nyt hän kertoo, mitä siitä oppi [otsikko]… Syyskuussa 2008 investointipankki Lehman Brothers meni vararikkoon. Pian sen jälkeen alkoi euroalueen pahin kriisi [lyhytingressi] … ”

Allekirjoittaneen kommentti lähetettynä Helsingin Sanomiin: Melkoista suitsutusta häveliäästi ikäviä muistoja vältellen 1980-luvun poliitikolle, joka teki osin "esi-kataiset" ja poistui (pakeni) Brysseliin mandaattipaikalle, kun Suomessa meni surkeasti. Olisi ollut kehujen osalta hyvä kertoa myös päätöksistä, mitkä veivät Suomen 1990-luvun alun lamaan, konkursseihin ja pankki- ja velkakriisiin.
Erkki Liikanen toimi demarileiristä valtiovarainministerinä noina epätietoisuuksien aikoina (1987-1990), oli myös eletty edesmenneen kokoomuspääministeri Harri Holkerin hallitun riskinoton [3 aikoja.
Tuohon 1990-luvun aikaan liittyi myös tapaus jazzahtavassa Storyvillessa, helsinkiläisravintolassa, jossa kysyin Liikaselta miltä tuntui paeta suomalaista talouden kauhunäytelmää. Liikanen vastasi.
Paljon myöhemmin pääministerinä toiminut kokoomuslainen Jyrki Katainen myös pakeni [4 Suomesta Brysseliin suurien hallitusvaikeuksien alta, myös mandaattipaikalle - vieläpä kesken kansan antaman valtakirjan.
Toisaalta pääjohtaja Erkki Liikasen Suomen Pankki varoitti [5 valtiovarainministeri Kataista vuonna 2007 tulevasta rahamaailman suurongelmasta, muun muassa amerikkalaisesta sub-primekriisistä [6, mutta Jyrki ei tiettävästi noteerannut päätöksissään Liikasen julkisia varoituksia, tunnetuin seurauksin.
Lopuksi kysyisin euroviisailta, mistä tuo EKP lainasi ja lainaa "vuoren kokoisia" jättimääriä euroja eri valtioille ja millaisin vakuuksin? Eihän vaan olisi kyse setelikoneen kammesta tai tyhjästä luoduista katteettomista bittieurovirroista? [7.


Entä nyt, kun mikkeliläinen korvautui toisella komissaarilla – tämäkin Mikkelistä?

Kuuluuko Mikkeli maantiedealueeseen, jossa ”vastuu on kuulijalla” -lainaus tunnetusta savolaisvänkäleukailusta. Niin tai näin, tohtori Olli Rehn hyppäsi kansanedustajasta ja ministeri-audista nyt Liikasen seuraajaksi. Olli on jalkapalloilija, ja jalkapallossa ratkaisee joukkuepeli.


Saksa on jalkapallon suurvalta – vaikka tippuikin 2018 MM-taisteluista

Mitä joukkuepeliä Suomi voi Suomen Pankkina käydä Euroopan Keskuspankissa, kun edustamme muutaman prosentin osuutta euroalueen taloudenpidosta. Olisiko roolimme kompata sopulina Saksaa, joka on taas euroalueen ja koko EU:n jykevä talousveturi [8 ja kohta ehkä ulko- ja turvallisuuspolitiikan mahtitekijä [9, kun Englanti poistuu EU-kuvioista [0.

...
[* Erkki Liikanen siirtyi Suomen suurlähettilääksi Euroopan yhteisöön 1990, ollen tehtävässä aina komissaariksi nimeämiseensä saakka. Komissaaripesti kesti 1995-2004.



Jatkuu

6

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luojan.Luoma

      Aborttia ehkäisykeinona käyttävä rattijuoppo kansalaiskirjoittaja on ollut ”eläkkeellä” yhteiskunnan elättinä yli 20 vuotta.
      Siksi kateus paistaa joka kirjoituksessa : muilla kun on töitä.

      • Bratwursti

        Pitäähän jonkun kuulua tyhmimpään kymmeneen prosenttiin. Kai Luomalle joku jobi kävisi, siivoamaan tai kaupan kassalle.


      • IiIiIiI

        Ukkeli on yli 60v, heikosti koulutettu, kielitaidoton ja tehnyt palkkatyötä viimeksi viime vuosituhannen puolella.
        Ei se mihinkään pääse


    • [2

      Viitteet:

      [2 Markasta euroon – petettiinkö kansalaisiamme? ~http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html - … ja fiktio ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/euro-ja-us-dollari-muodostanevat.html -

      [3 "Hallittu riskinotto", kuuluisa Harri Holkerin lausuma, kun talouttamme vapautettiin voimakkaasti 1980-luvun lopulla. Rahaa tarjottiin kansalaisille kottikärrymainoksin (mm. eräät uusmaalaisen Säästöpankin, joista tuli myöhemmin ruumiita) - LINK 1 ja LINK 2 …

      [4 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134487-houkuttaako-korkea-virka-jattavatko-rotat-uppoavan-laivan#comment-2478111 -

      [5 Suomen Pankki varoitti julkisesti tulevasta – ja osui ennusteissaan häkellyttävän lähelle myöhemmin toteutunutta kansantalouden jyrkkää alamäkeä. Miksi Katainen ei näitä varoituksia kuunnellut – oliko Suomen Pankin demaripääjohtaja Erkki Liikanen liikaa Kataisen ylpeydelle – mene ja tiedä? ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/01/yhtalo-jolla-suomi-vietiin-eu.html -

      [6 Jouluna 2007 Suomen Pankki antoi vakavan julkisen varoituksen maailmantaloudesta, velan kasvusta ja amerikkalaisperäisestä sub-prime kriisistä. Katainen ei huomannut tai noteerannut tätä, vaan ilmaisi julkisesti televisiossa, että sub-prime kriisi vyöryy ohitsemme - ei vyörynyt, vaan iski täydellä voimalla. Emme olleet varautuneet alkavaan kriisiin, olihan Katainen juuri vienyt valtiolta eväitä veronalennuksina, joilla oltaisiin operoitu työllistämisohjelma (vaikka velan otolla! - tämä on sitä jälkiviisautta) – vaikka julkishallinnon piiriin. Näin ei tehty ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/10/aaan-tarina-pyrkyryyden-syltyt.html -

      [7 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/92553-ekp-painaa-tyhjasta-rahaa - [2011]

      [8 US_P/IL ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257963-erkki-liikanen-nokkela-savolainen-jattaa-suomen-pankin#comment-3901239 -

      [9 US_P/IL

      [0 US_P/IL ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257963-erkki-liikanen-nokkela-savolainen-jattaa-suomen-pankin#comment-3901232 -


      EKSTRA – Suomen Pankki, suomalaisten luottamuspankki
      ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/10/suomen-pankki-kansalaisen.html - , kirjoitus vuodelta 2007

      The END

      • selfiesuihinottoa

        Turjake taitaa olla tekstimasturbaattori kun trollaa omaa älämölöä omilla älämölöillään


    • W.Leiriniekka

      Muutama seikka palautuu mieleen tuolta muutaman vuosikymmenen takaa. Valtiovarainministerinä toimiessaan Erkki Liikanen lausahti televisiossa, jotta tämä on vain pieni notkahdus, kun häneltä kysyttiin Suomen talouden tilanteen luonnehdintaa eli oliskohan ollut joskus v.1990 tai jotain niitä tuokioita. Joka tapauksessa tuo Liikasen lausahdus on jäänyt kuin kiveen hakttuna mieleeni.

      Omakohtaisesti muistan, kun Italian kesäreissullani v.1990 heinäkuun alkupäivinä tavallisena suomalaisena seuramatkalaisena osuin erään suomalaispariskunnan kanssa samaan ruokapöytään. Siinä tuli sitten puheeksi ilmojen ohella myös jotain muuta. Minäkin tuumasin, jotta nyt kannattaa meidän suomalaisten käydä ukomailla, kun kohta tulee Suomen markan devalvaatio. Pöytäkumppaneina ollut pariskunta sai siitä suoranaisen sätkyn ja sain kommentin, jotta eihän devalvaatiota voi tulla. Vaihdoin puheenaiheen takaisin ilmojen pitämiseen. Suomen talous oli joka tapauksessa kuralla jo silloin ja talouden taseet pahan kerran vaillinkipunaisella.

      Suomen vallanpitäjät tekivät jo 1980-luvulla virheen ainakin siinä, kun Suomen markkaa ei pantu kellumaan rahamarkkinoitten vapauttamisen yhteydessä. Kelluttaminen oli meillä Suomessa ennenkokematonta eivätkä meidän johtavat poliitikkomme tainneet semmoisesta paljoakaan edes tietää. Lieneekö presidentti Mauno Koivistokaan ollut aiheen asiantuntija? Toki Suomen Pankissa oli tosiaankin eksperttejä, jotka olivat kelluttamista suositelleet, mutta heitähän ei otettu vakavasti. Toki 1990-luvun alun ongelmiin oli muitakin seikkoja vaikuttamassa kuten CCCP-mahtikonklaavin romahdus, mutta kyllä valuuttakellutus oli silti yksi olennainen tekijä. Esim. ulkomaitten valuuttalainojen hamstraaminen olisi varmasti jäänyt paljon vähäisemmäksi, jos meidän markkamme oliis kellunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe