Aihe

Juopottelun äkkilopetus

Juopon_läheinen

Mitä tapahtuu, jos alkoholisti lopettaa alkoholin juomisen yhtäkkiä kuin seinään? Siis jos on juonut vuosia päivittäin suurempia ja pienempiä määriä. Onko se vaarallista?

2

187

  Vastaukset

  • Vaarallisempaa olisi ollut jatkaminen!
   Vuosia kestäneen, päivittäisen dokaamisen surauksena olin kehittänyt itselleni verenpaineen ja sammuttanut elämäniloni sekä mielenkiintoni mihinkään.
   Vaimoni oli joutunut lopettamaan estrogeenin korvaushoidon joten hän ei, ainakaan avoimesti moitiskellut hiipuvaa potenssiani.

   Kun lopetin niin olin pari viikkoa tutinakunnossa mutta varsinaisia vieroitusoireita ei ollut.
   Aloitin varovaisen kuntoilun jossa tulin tervehenkiseen sosiaaliseen ympäristöön. Ei mitään fanaatikkoja mutta terveydestään ja kunnostaan kiinnostuneita ihmisiä kuitenkin.

   Terveyteni ja fyysinen kuntoni alkoivat kohenemaan nopeasti ja puolen vuoden tietämissä oloni oli kuin taviksella konsanaan.

  • Juomisen äkillinen lopettaminen saattaa olla vaarallista, mutta ei välttämättä. Viinakramppien mahdollisuus on tietenkin olemassa 3-5 vrk:n kuluessa lopettamisesta. Tällöin juoppo puhaltaa jo nollat mutta esim. auton ratissa viinakramppi on vaarallinen myös muille tienkäyttäjille.

   Mutta hei, ylipäätänsä tällaista ei tarvitse pohtia.
   Jos pitkään juonut alkoholisti on päättänyt lopettaa juomisen, hän on varmasti tietoinen siitä miten se pitää lopettaa, ja mitä siitä seuraa. Kunnon juoppo on lopettanut ja katkaissut juomisen jo useita kymmeniä kertoja aiemminkin.

   Ongelma onkin siinä, että miksi se juoppo menee pujottamaan kaulansa uudelleen samaan silmukkaan, eli miksi jeppe alkaa kuivattelun jälkeen juomaan todennäköisesti uudestaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   10063
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5201
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3214
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3149
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1486