Mummo saunoo

saunotaan

13

2003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • markku.lievonen

      No, ei naurata, eikä pukkaa edes vitsinpoikasta. Ajatelkaapa vakavasti missä tasossa maassamme on vanhustenhoito - taso.

      Yhä suurenevassa määrin hoivaa / silmälläpitoa tarvitsevat vahukset heitetään yksin. Aivan kuin pari/ kolme vuotiaan lapsen heittäisi yksin selviytymään haasteellisessa tilanteessa.

      Niin, toki yleistää ei sovi, mutta maassamme suunta holtittomaan hoivahoitamiseen on erittäin huolestuttava. Kyse ei todella ole rahasta,- vaan arvomaailmasta mihin yhteiskunta haluaa sijoittaa ja ohjata rahavirtoja.

      Niin, lapsikin ymmärtää,- ettei 77C saunanlöyly aiheuta palovammoja.Jos turma on tapahtunut saunassa, niin iäkäs ihmine on pitänyt olla / kaatunut kiukaan päälle.Niin, ilman valvontaa. os tämäkin vanhus olisi saanut vietää vanhuuden päivänsä vankilaoosuhteissa, niinturmaa ei olisi tapahtunut.

      • markku.lievonen

        Niin, eikö maassamme vanhuksille kuuluisi vankiloissa olevat olosuhteet. Lakisääteiset mielenterveyshoito liikuntaan saakka ,- puhumataaan silmälläpito.
        Ajatellen ihmistä, niin ihmeellisesti maassamme arvotetaan ihmisen erilaiset tilanteet. Vanhukset ovat kaikkein alimpana ajatelllen heidän elinympäristöään. Rikoksiin taipuvaisista ihmisistä todella pidetään mallikkaasti huolta,- vedoten ihmisoikeuksiin.
        Elämmekö kenties hölmölässä?


    • saattaapalaakin

      Jos olisi minun omainen tämä saunotettu niin selvittäisin saunottajan henkilöllisyyden, ja mitä sitten? No sitä sitten että siihen se asia ei jäisi, saattaisi hyvin pian palaa muutakin kuin mummon nahka.

    • hilkkaikonenpeltolankadu

      mummot jää kuumuuteen saunaan.
      on se touhua .

    • Komu.erotettava

      Palvelujohtaja Hannele Komun mielestä kyseessä on siis "ikävä tapaturma". Mitenkähän sanansa asettaisi, jos tällainen kohdistuisi hänen perheenjäseneensä? Tässä on ollut joko joku mielipuoli hoitoapulaisena tai sitten ulkomaalainen, joka ei ole ymmärtänyt saunottamisohjeita ja käristänyt mummon elävältä. Tällaisella välinpitämättömyydellä lienee juurensa johtoportaassa.

    • markku.lievonen

      Mikähän tässäkin tapauksessa on niin salattavaa ja asian pitkittämistä. Jokainen ymmärtänee, ettei palovammat voi syntyä saunan 70C löylyssä vaikka olisi unohtunut pidemmäksikin aikaa. Palovammat ovat syntyneet kiukaan päälle kaatumisesta. Muuta mahdollisuutta ei ole. Soten tulisi miettiä tarkkaan mihin säästäminen johtaakaan. Jo nyt vanhuksien hoitotaso ilmentää säilöämistä,- ei virikkeistä hoitotasoa.
      Suosittelen soten päättäjä kaartin pakkaavan laukkunsa ja ideoineen menevän säästämän vankioita. Soveltamaan ideoitaan rikoksista istuviin vankeihin,- eikä tällä hetkellä viattomiin vanhuksiin. Oikeudenmukaisuutta toteuttaen.


      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808272201156051_u0.shtml

      • NäinKerrottiin

        Mummo oli liikuntakyvytön, joten ei hyppää itsekseen kiukaalle.


      • markku.lievonen
        NäinKerrottiin kirjoitti:

        Mummo oli liikuntakyvytön, joten ei hyppää itsekseen kiukaalle.

        Liikuntakyvyttömyyden voi mieltää monella tapaa. Ihmisen voi mieltää liikuntakyvyttömäksi, vaikka ei pode neliraaja halvausta / kyvyttömyyttä.

        Voi olla, ettei jalat kanna, mutta kädet toimivat heikentyneesti ja siksi kurottautummisen kautta kaatuminen kiukaan päälle mahdollista. Joka tapauksessa kiukaan korkea lämpötila on aiheuttanut palovammat.
        Muistaakseni menehtynyt ihminen oli puhekykyinen ja siksi ihmeellistä ettei ääniäään kuultu.


    • markku.lievonen

      Asia näin sivullisena/kin on kiinnostava ja siksi kysäisen. Voisiko poliisi / tutkijat vastata edes tähähän media kautta.
      Mikä tekijä tässä viivyttää tutkimuksia. Kuukausia on puhuttu tutkimuksista ja tutkimukset jatkuvat? Ainakin minulle kertoo jo riittävsti tämä vetkuttelu mistä todelllisuudessa tässä/kin on kysymys.

      Niin, kaiketi omaisetkin haluaisivat tietää mitä TODELLISESTI tilanteessa tapahtui? Itse suosittelisin täysin maakunnan ulkopuolista puolueetonta tutkimusta.

      • Näennäishoitoa

        Tuntuu sillä että jonkun isokenkäisen/korkokenkäisen maine on vaarassa, eli nyt aletaan salaamaan asioita, niinhän sitä tehdään ns. paremmissa piireissä.. ja niitteen hoitokodeissa...
        Eli onko potilaan kuoleman selvittely hoitokodissa salaisena pidettävä asia, asiat julki ja kaikille nähtäväksi, kyllä tässä muutenkin on jo huolissaan suomen sairaanhoidosta ja vanhustenhoidosta ainakin jos ei ole varakas henkilö niin se on vihoviimeinen hoitopaikka tuo varattomien vanhainkoti..


    • OnkoHilpassutPaikalta

      Eli hoitaja unohti vanhuksen epämääräiseksi ajaksi saunaan, ja sitten kehtaa vielä valehdella että on muka ollut vahdissa koko ajan.

      Jos tuollainen on tulos muka paikalla olleesta vahtiajsta syön viikon vanhat kalsarini ja vielä jonkin muunkin kalsarit

    • Hullunmylly

      Suihkutuolissa varmaan ollut löylyssä,onko unohtunut turvavyö laittaa,nainen pyrkinyt pois tuolista jos ontullut jotain vaivaa ja kaatunut kiukaan päälle,palovammat ei tule muuten tollasesta löylystä,tuoli voi kaatua muutenkin jos nostettu yläasentoon,senhän saa aikas ylös nostettua...ja mummo rymistellyt ja halunnut pois löylystä... ja tietty jarrut aina myös kiinni...puhun 40v kokemuksella enkä ole ikinä mummoille vaaraa aiheuttanut.Työssä pitää olla tarkkana,vastuu on hoitajan.

    • markku.lievonen

      Ettei syntyisi väärää mielikuvaa kriittisistä kirjoituksistani. En syyllistä tai syyttele henkilökuntaa, vaan koko maamme vanhusten hoitojärjestemää. Lakisääteisyyttä ja yleensä mihin hoitojärjetelmä on ohjaantunut.
      Todellisuudessa hoitajat on täysin ylityölistetty ja ylikuormitettu. Kyse on todella vakavammasta asiasta kuin yhden henkilön / hoitajan kautta tapahtuneesta virheellisestä toiminnasta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2909
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2194
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1042
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe