Aihe

Missä pidät rahat kotona jos pankkeihin ei voi...

roopeankka

Luottaa. Tuo 8-kymppisen rouvan tapaus, että omia rahojaankaan ei tahdo enää saada nostetuski laitto miettimään. Moniko teistä lukijoista pitää koko rahavarantonsa kotona ja minne ne olet säilönyt niin hyvin ettei rosmot pääse apajille?

Onko tehty hyviä omatoimi kassakaappeja? Valettuja betonipunkkereja? ym. kivaa?

5

519

  Vastaukset

  • Tuokin tapaus kertoo jo siitä, että nykyaikana pankeissa ei enää edes ole rahaa. Jos joku asiakas tuo paljon rahaa pankkiin, lähetetään ne heti pois pankista jo saman päivän aikana. Edes kolikoita ei jätetä pankkiin, vaan nekin lähetetään pois. Eli kassaholvissa ei oikeasti ole euroakaan rahaa, ainoat vähäiset rahat ovat kassassa ja tulevaisuudessa ei ole edes kassaa.

   En tosin näe mitään rahojen säilömisessä muutenkaan, mieluiten sijoittaisin rahat. Paperinen raha on yliarvostettu, loppujen lopuksi painettu raha on paperia, johon on tulostettu tietyt kuviot. Oikeasti raha on jo pitkään sähköistä ja paperinen raha on vain sähköisen rahan ilmenemismuoto. Ei toisin päin. Eihän läheskään kaikkea käytettyä rahaa edes paineta fyysiseksi rahaksi. Jos pankkikin saa paljon fyysistä rahaa, pankki vain kirjaa rahan tietokoneella ja sitten tuhoaa setelit ja kolikot.

   Oikeasti jokainen seteli on jo painosta saakka kirjattu tietokoneelle sarjanumeroita myöten. Jokaisesta setelistä voi saada painohetken minuutin tarkkuudella vain katsomalla sarjanumeron. Näinhän tapahtuu, jos pankista ryöstetään rahat, silloin pankki ilmoittaa sarjanumerot poliisille ja teoriassa poliisi voi saada ryöstäjän kiinni, kun hän ostaa jäätelön lähikioskilta. Eli toisin sanoen anonyymia paperirahaa ei ole olemassa. Ei itse asiassa ole ollut reilusti yli 100 vuoteen, jopa villin lännen aikaan pankkiryöstäjiä saatiin kiinni sarjanumeroiden avulla. Siksihän suurimmat rikolliset eivät enää käytä paperirahaa (rikolliset suosivat kryptovaluuttoja), koska siitä jää helposti kiinni.

   Ja miten pärjäät rahalla, KUN kaupatkaan eivät enää vastaanota rahaa? Nimittäin on jo olemassa paikkoja (varsinkin suurissa kaupungeissa), joissa voi maksaa ainoastaan pankkikortilla. Itse tiedän jo muutaman paikan. Itse asiassa, osassa parkkiautomaatteja ei raha enää kelpaa ja viimeisimmän tiedon mukaan kaupunkien keskustojen kaikki parkkiautomaatit korvataan sellaisilla, joissa ei enää fyysinen raha kelpaa.

   • Rahan sekä fyysisen että sähköisen ilmenemismuodon alleviivaaminen on turhaa, sillä kyse on vain luottamuksesta. Välineellä ei ole loppuviimein mitään merkitystä, kunhan luotat että tänään tehdyn työn tai saadun lisäarvon voi tallentaa johonkin välineeseen myöhempää kulutusta varten. Jos välineessä on sarjanumerot tai se on vain bittejä, mitä sitten?


  • Rahan kotona pitäminen ei aiheuta enää sellaista pään vaivaa ja uteliaisuutta kuin vielä muutama vuosi sitten koska suurimmat rahat ovat sähköisessä muodossa pankin tietokoneella. Viroille ikävää ja tavan mummolle mukavaa kunhan tottuu korttiin.

  • Saunan lauteiden alla on 100 kg kultaharkkoja. Niistä on suuri apu näin köyhästä taloudessa.

  • Tänään OP- pankista ei saanu omalta tililtäänostettua 5000e kyselivät että mihin tarkoitukseen notatte?Rahat pois Malmin Op-ta ensi tilassa.enin maaseutu pankkiin j eimitään vaikeutta rahan saannissa,missä mättää?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   81
   7007
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6813
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   267
   4135
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3008