Luomisoppia ei tarvitse jakuvasti korjailla

mahakatarri

kuten kilpailijaa joutuu tekemään. Tässä taas uusin esimerkki evo-opin surkeudesta:

https://yle.fi/uutiset/3-10300223

Hienosti on tähän asti osattu laittaa "tieteellisesti" kaikki dinot aikajärjestykseen tukemaa evo-oppia mutta hupsista vaan, onkin oltu ihan metsässä. Outo on oppi kun sitä joutuu koko ajan muuttelemaan. Ei Einsteinin kaavoja korjata vuosittain.

27

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikiitosjeesus

      Joo ei. Se on korjauskelvoton poppamiesten nuotiotarinoista lähtien. Usko ei ole tiedon väärtti.
      Tiede sentään kehittyy uskontojen haittavaikutuksesta huolimatta.

    • Ja se vastakkainasettelu myyttisten kansantarinoiden ja todellisuuden välillä on miltäosin järkevää?

    • tieteenharrastaja

      Siksi ei, kun "luomisoppi" on tieteellisestä näkökulmasta ollut alunperin ja korjaamattomasti vialla. Oikeastaan ei edes väärin.

    • Millä eväillä "luomisoppi" on evoluutioteorian kilpailija? Ja koskas sinun "luomisoppisi" mukaan suuret kasvissyöjädinosaurukset ilmestyvät maapallolle ja miten tuo käsitys sopii yhteen havaintojen kanssa.

      Dogmaattisia opit, jotka eivät perustu todellisuuteen, ei tarvitse korjata faktojen pohjalta, koska ne eivät perustu faktoihin.

    • Hehhah

      << Luomisoppia ei tarvitse jakuvasti korjailla kuten kilpailijaa joutuu tekemään. >>

      Satujen kilpailijat ovat satuja. Niitähän ei käytännössä koskaan korjailla. Tosiaan, raamatullisen luomisopin kilpailija on Kalevala, hindujen kertomukset luomisesta tai Spaghettimonsterin luomismyytti. Tuollaiset muinaiset myytit eivät kilpaile tieteellisen käsityksen kanssa.

      << Hienosti on tähän asti osattu laittaa "tieteellisesti" kaikki dinot aikajärjestykseen tukemaa evo-oppia mutta hupsista vaan, onkin oltu ihan metsässä. Outo on oppi kun sitä joutuu koko ajan muuttelemaan. >>

      Niin no, eikös vaan kun havaitaan historiasta ennen tuntemattomia juttuja, niin historian kulku ei välttämättä olekaan mennyt juuri niin kuin aiemmin oli mietitty. Siksi tuota tietoa historian kulusta pitää korjata.

      Mites, muuten, kreationismisadun baraminit ? Muuttuuko käsitys siitä, millaisia baramineja on ollut ja että mitkä lajit onkaan mistäkin baraminista peräisin ? Heh tosiaan, mikä tahansa evoluution löydös pitäisi muokata siis baraminivammailuakin joka kerta. Mutta mutta, eipä kai tuollaista baramini-idiotismia tietenkään mitenkään muuteta, koska eiähän sellaista oikeasti ole olemassa - siis minkäänlaisena loogisena mallina. Se on vaan tyhjää tuhinaa, joka muuttuilee kertojan ja tilanteen mukaan. Havainnot ei tietenkään siihen vaikuta, koska kyse ei ole reaalimaailmaa selittävästä asiasta - vaan irrationaalisesta tarinasta.

      << Ei Einsteinin kaavoja korjata vuosittain. >>

      Mutta eihän evoluutionkaan kaavoja ole korjattu pitkiin pitkiin aikoihin. Eipä siihenkään oikeastaan ole tullut kuin yksi muutos - siis juuri kuten suhteellisuusteoriaankin. Kai tiesit, että suhteellisuusteoriassa oli yksi suuri virhe julkaisunsa aikaan ? Se toki korjattiin myöhemmin.

      Mutta mutta, eikös sentään painovoiman aikaan saamia historiallisia tapahtumia jouduta tarkentamaan vuosittain ? Milloin jonkun planeetan kuu ei olekaan ihan sellainen, mitä on aiemmista, heikommista havainnoista päätelty tai milloin löydetään jokin uusi taivaankappale, joka on vaikka törmäysjätös aiemmasta jne. Kyllähän suhteellisuusteoriaan liittyvää historiaa kirjoitetaan ainakin yhtä paljon uusiksi kuin evoluutioteoriaankin liittyvää.

      Oletkohan nyt aivan varma, että edes tajuat, mitä olet kirjoittamassa ?

      • kreationismi_on_sairaus

        "Oletkohan nyt aivan varma, että edes tajuat, mitä olet kirjoittamassa ?"

        Oliko tuo nyt ns. retorinen kysymys? Avaaja on jeesuksenmorsian, syntymässään tyhmyydellä ja herkkäuskoisuudella siunattu ...


    • A.Teisti

      Miten voi korjailla ns. "oppia", jolla ei ole edes mitään oikeaa sisältöä?!

    • Jos luonnontieteet kerran eivät kelpaa, ehdotan että luovut myös tietokoneestasi ja siirryt käyttämään viestintään savitauluja jotka kannat perille itse. Kävellen.

      No, olkoon. Helpotetaan sen verran että saat kirjoittaa musteella papyrukselle tai pergamentille.

      • IlkimyksenUutispalvelu

        Sallisimmeko hänelle aasilla tai kamelilla ratsastamisen?


      • IlkimyksenUutispalvelu kirjoitti:

        Sallisimmeko hänelle aasilla tai kamelilla ratsastamisen?

        Jumala loi ihmiselle jalat kävelemistä varten. Ja sormet syömistä varten, eli ei saa käyttää haarukkaa.


    • >>Luomisoppia ei tarvitse jakuvasti korjailla...<<

      Projisointia taas. Tietenkään dogmaattista oppia ja sen dogmeja ei koskaan korjailla. Ei edes saa. Ei vaikka oppi olisi kuinka ristiriidassa todellisuuden kanssa. Uskovainen suorastaan ylpeilee oppinsa ristiriidasta todellisuuden kanssa, sillä eihän hänen oppinsa ole tästä maailmasta...

      Tiede taas ei ole dogmaattista. Uudet havainnot täytyy ottaa huomioon.

    • TriplaXX

      Se on mielikuvituksen tuotetta, siksi sitä ei tarvitse korjata. Luomisoppiin uskovat vain hylkäävät johdonmukaisesti kaikki faktat jotka kyseenalaistavat sen tai korvaavat ne mielikuvitukseen perustuvilla selityksillä.

    • mitä_muuttaa

      Itse asiassa tuokaan uusi havainto ei muuta evoluutioteorian sisältöä miksikään.
      Muuttaa hiukkasen käsitystä erään eliöryhmän muinaishistoriasta.

      • Jhyuhjhyujhh

        Niinpä, joulupukista on tehty se havainto että se olikin naapurin Erkki, mutta lapset uskoo siihen silti. Hehe.


      • Hehhah
        Jhyuhjhyujhh kirjoitti:

        Niinpä, joulupukista on tehty se havainto että se olikin naapurin Erkki, mutta lapset uskoo siihen silti. Hehe.

        Heh, tuo joulupukki onkin melkoisen hyvä analogia tähän: analyyttinen ja älykäs ihminen selvittelee, mistä tuntematon joululahja on tullut kotiovelle. Hän katsoo jälkiä pihassa, joista näkee isoja saappaan jälkiä, joten hän päättelee, että naapurin körmyniska on tuonut paketi. No, sitten huomataankin, että "onhan tuossa polkupyörän renkaan jälkikin", joten lahjan alkuperä taitaakin muuttua; naapuri oli käynyt vaan tekemässä lumityöt pihalta ja laha tullut pyöräilevältä tyypiltä.

        Kaikein tämän päättelyn sijasta maagiseen kuvitelmaan uskova kreationisti on koko ajan ollut täysin vakuuttunut, että joulupukki kävi taikomassa tuon lahjan. Mitkään kengän, renkaan tai kelkan jäljet eivät saa kreationistia muuttamaan mieltään: joulupukki se oli - ja koska tällainen lahja on tullut, se todistaa joulupukin olevaiseksi.

        Toiset on lahjakkaita, toiset idiootteja.


    • Miksi luomisoppi ei vieläkään TOIMI?

      Ai niin kun kyse on HUIJAUKSESTA! Kukaan ei todistettavasti ole luonut yhtään mitään!

      Evoluutio sen sijaan TOIMII, ja sen avulla ollaan jalostettu kasvi- ja eläinlajeja ihmisen hyödyksi.

      • Taasjokukoulapsiasialla

        Ei jalostus ole evoluutiota, sillä se on aina lajnsisäistä risteyttämistä.
        Geenimanipulaatio olisi evoluutiota mutta kun niSE EI TOIMI.


      • Taasjokukoulapsiasialla kirjoitti:

        Ei jalostus ole evoluutiota, sillä se on aina lajnsisäistä risteyttämistä.
        Geenimanipulaatio olisi evoluutiota mutta kun niSE EI TOIMI.

        "Ei jalostus ole evoluutiota, sillä se on aina lajnsisäistä risteyttämistä."

        Evoluutio toimii lajinsisäisesti, aina. Laji määritellään niin, että pystyykö populaation yksilöt lisääntymään keskenään niin, että tuottaisivat lisääntymiskelpoisia jälkeläisiä.

        Se on jotain kreationismia että sarvikuonosta tulisi ihminen: http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-18294/kuvat/creationiststhinksevolutionworks.jpg

        Eli siis evoluutio todellakin toimii, jalostus todistaa sen.


    • Hjhhl

      Hehheh, ja niin evot vaikenee kummasti, hehe!

      • A.Teisti

        Miten niin vaikenee? Mitäs tässä pitäisi enää sanoa, kun kaikki kreationistien typeryydet on kumottu ja koko aloitus tyrmätty 6-0...


    • Lerppa

      Koska uskovaiset uskovat 100% raamattuun.Tiede on siitä hyvä että se "korjaa" itse omat viereensä uusilla löydöillä ja todisteilla ja Einsteinin teoriat säilyvät koska niitä ei ole saatu kumottua,ehkä joskus saadaan ja silloin olemme oppineet uutta

      • Hehhah

        << Koska uskovaiset uskovat 100% raamattuun. >>

        Toisaalta kaikilla noilla uskovilla on oma sepitelmä tästä Raamatussa lukevasta luomisesta. Toisille ei nimittäin päde edes se, että sanotaan tuli ilta tuli aamu (näin meni päivä) vaan heille nuo sanat tarkoittavat aivan erimittaista aikaa kuin päivä. Päivä ei olekaan päivä. Toiset sitten taas keksivät oman versionsa vaikka vedenpaisumuksesta, että se oli paikallinen tulva tms.

        Itse asiassa jos tuota luomistarinaa miettii, niin taitaa jokaisella olla ihan oma tarinansa omassa päässään. Sitä siis muutellaan aivan tolkuttomasti. Se tässä on kokoaikaisen korjaamisen kohde.


      • IlkimyksenUutispalvelu

        "Koska uskovaiset uskovat 100% raamattuun."

        Höpsis. Jokainen uskova ottaa sieltä sen mikä sopii omaan mielenmaisemaan ja heittää loput menemään.


    • Paitsi että evoluutioteoriasta ei ole löytynyt virhettä. Löytyi vaan lisää tietoa tarkentamaan ymmärrystä maailmanhistoriasta.

      • Kysyn.vaan

        Miksi jotkin eläimet kehittyivät ja toiset ei? Hiiren kaltaisesta elukasta kehittyi muka ihminen ja joku kala ei ole kehittynyt yhtään 200miljoonassa vuodessa,krokotiili ei myöskään ole kehittynyt dinosaurusten ajoista? Onko ne täydellisiä???


      • Kysyn.vaan kirjoitti:

        Miksi jotkin eläimet kehittyivät ja toiset ei? Hiiren kaltaisesta elukasta kehittyi muka ihminen ja joku kala ei ole kehittynyt yhtään 200miljoonassa vuodessa,krokotiili ei myöskään ole kehittynyt dinosaurusten ajoista? Onko ne täydellisiä???

        Ne on välimuotoja, elleivät kuole sukupuuttoon...


      • Kysyn.vaan kirjoitti:

        Miksi jotkin eläimet kehittyivät ja toiset ei? Hiiren kaltaisesta elukasta kehittyi muka ihminen ja joku kala ei ole kehittynyt yhtään 200miljoonassa vuodessa,krokotiili ei myöskään ole kehittynyt dinosaurusten ajoista? Onko ne täydellisiä???

        "Miksi jotkin eläimet kehittyivät ja toiset ei?"

        Siksi kun jotkut kuolee sukupuuttoon ja jotkut selviävät. Kaikki lajit ovat joko sukupuuttoon kuolleita tai sitten ne selviävät.

        "Hiiren kaltaisesta elukasta kehittyi muka ihminen"

        Eikö ihminen muka pärjää?

        "ja joku kala ei ole kehittynyt yhtään 200miljoonassa vuodessa"

        Mikä kala?

        "krokotiili ei myöskään ole kehittynyt dinosaurusten ajoista? Onko ne täydellisiä???"

        Hyvinhän ne krokotiilit pärjäävät. Selvisivät asteroidistakin.

        Katsos kun kyse on vain selviytymisestä. Populaatio joka pärjää luontaisessa ympäristössään, selviytyy. Tai jos elinolot muuttuu niin ettei selviydy niin sitten kuolee pois.

        Kyllä ihan kaikkia lajeja yhdistää se, ne selviytyvät luontaisessa ympäristössään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe