Raamattuko ihmisten tekemä;?

Jumala antoi hänelle kaksi kivistä liitontaulua jotka Hän oli omalla kädellään kirjoittanut;” 2 Moos 31:18, 32:16.

Jumala on itse huolehtinut sanastaan, vaikka kirjaan on tarvittu ihmistenkin osallistumista kirjottamiseen ja tekstien valikoimiseen; -ihmistä vartenhan Raamatun kirjoitukset ovat; -Ei niillä taivaissa mitään tehdä. Kusipäiset ihmiset kirjoituksia tarvitsevat;

Raamattu on kirjakokoelma jonka 66 kirjaa kirjoittivat hyvin erilaiset noin 40 ihmistä vajaan 1600 vuoden aikana. Jumala antoi profeetoilleen sanoman jonka he pukivat kukin persoonalliseen tyyliinsä ihmiskielelle. Raamatun syntyä ohjasi itse Jumala Pyhän Henkensä kautta. Raamattu sanookin ettei Jumala tee mitään ilmoittamatta ensin palvelijoilleen profeetoille. -Myös ettei yksikään kirjoitus ole syntynyt ihmisen omasta tahdosta, vaan ihmiset saivat Jumalalta sen minkä kirjoittivat; >2 Piet 1:19-21, 2 Tim 3:15-17, Joh 10:35.

”Ei Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan ensin palvelijoilleen, profeetoilleen;” Aamos 3:7.
"Näin sanoo Herra" sanonnat toistuvat Raamatussa noin 1800 kertaa; Jer 1:4-9, 38:2-3, Sak 1:4.

Raamattu onkin hengelliselle kristityille Jumalan sanan ehtymätön lähde ja auktoriteetti. Ei mikään ”uskonnollisten mielipiteiden kokoelma,” joka mahdollistaisi ihmisen oman tahdon ja ihmisen oman tarjonnan etusijalle. Raamattu sisältää valtavan määrän profetioita eli ennustuksia. Jokainen Raamatun profetia on toteutunut tarkasti yksityiskohtiaan myöten!
Ennustuksista eli profetioista osa toteutuu parhaillaan ja osa profetiasta odottaa omaa aikaansa.
Ihmiset eivät kykene kirjoittamaan Raamatun kokosta eeposta, joka on kirjoitettu niin erilaisena aikoina niin erilaisten ihmisten toimesta, joilla ei ollut mitään tekemistä keskenään.

>>> On tärkeätä tietää, että Raamatun asioita pitää myös ymmärtää oikealla tavalla. Teologien tutkimukset herättävät ihmisissä hämmennystä toisinaan, kun ei ole pohjatietoa tarpeeksi oikein ymmärtämiseen. Isojen teologioiden ymmärtämiseksi tarvitaan usein useidenkin isojen kokonaisuuksien ensin ymmärtämistä. Ihmisen ymmärrys ja mielipide muuttuu ajassa ja tiedossa yksilöllisesti. Uskon määrä muuttuu ajassa. Hengellinen kristitty oppii ajassa kysymään Jumalalta neuvoakin.

Raamattua on tutkittava vilpittömällä mielellä hengessä ja totuudessa; Juud 20, Room 1:25. Siksi Raamattu ei avaudu pelkille virheiden etsijöille, skeptikoille, ja siksi Raamattua ymmärretään ja opetetaan usein väärin; Joh 4:23-24, Joh 17:16-17. Kriittinen saa olla ja kriittinen pitääkin olla. Uskosta Jumalaan tullaan vanhurskaaksi; Room 4:3. Totuuden vastustajat eivät voi päästä totuuden tuntemiseenkaan; 2 Tim 3:1-9, 2 Piet 2:2.
> Skeptikoille ei Raamatusta jää kansiakaan käteen.

Koko Raamattu on Pyhän Hengen voimasta syntynyt kirjoitettu erehtymätön Jumalan sana. Jokainen Jumalan mies ja naiset puhuivat ja kirjoittivat innoitettuna Pyhän Hengen voimasta ja profetian sanalla; 2 Aik 21:12, Jes 1:1, Apt 21:9. Raamatussa on pelastusoppi; Ilm 7:10, 1 Piet 1:9-12, Juud 3.
”Kaikki mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, että saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoa;” Room 15:4.

Muuta mahdollisuutta ihmisen ikuiseen elämään ei ole olemassa kuin Jeesus Kristus.
Missään muussa kirjassa ei ole ilmoitusta Jumalan teoista pelastushistoriassa. (Snl 30:5-6, Jes: 8:20, Joh: 17:17, 1Tess: 2:13, Hepr 4:12-13)
Jeesus itse viittasi kirjoituksiin; Mark 14:49, Luuk 24:32,45, Matt 22:29, 24:56, Joh 5:39-44, 46-47, 7:15.

Jeesuksen opetuslapset näkivät Jeesuksen. Opetuslapset uskoivat kirjoitukset; Joh 2:19-22.
Jeesukselle oli todistajansa, jotka omin silmin näkivät Jeesuksen. Opetuslapset kirjoittivat samankaltaiset muistiinpanot Jeesuksesta.

> Ilm 14:12, 12:17, Hebr 12:14; Jos uskoo Jeesukseen on uskottava Raamattuun; >Joh 20:29-31. Raamattu on todistus Jeesuksesta Kristuksesta maailman Vapahtajasta.

Jeesus on Raamatun keskushenkilö. Jeesus itse viittasi puheissaan kirjoituksiin jotka todistavat hänestä. Jeesus on pyhittänyt Raamatun. Vain Jeesuksessa Kristuksessa on ihmisen pelastus; Joh 3:16.

30

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aseta kysymys toiselviisii:

      Olisiko maailmojen luoja onnistunut edes kovasti yrittämällä innoittamaan niin sekavan, ristiriitaisen ja väkivaltaisen opuksen kuin mitä raamattu on?

      Ei tietenkään, kyllä se raamattu on kokonaan ihmisen luomus, kolmiomaista jumalaa myöten.

      • Itseasiassa väittämällä raamattua edes jumalan innoittamaksi syyllistyy jumalan pilkkaan.


    • Valheetpois

      Hakuehdolla: Näin sanoo Herra, löytyy Raamatusta 398 jaetta.

      • Ei tuossa valehtelusta ole kyse. Pitää tarkistaa asia. Hyvä huomio.


    • Jobinpostia

      Joh.10:30 Minä ja Isä olemme yhtä. Siis Jumala loi itsensä. Sananl.8:22

      • Jobinpostia kirjoitti: «Joh.10:30 Minä ja Isä olemme yhtä. Siis Jumala loi itsensä. Sananl.8:22»

        Tuossa Sananlaskujen tekstissä puhujana on “viisaus” eikä mikään Jumala tai Jumalan poika.

        Nikealaisessa uskontunnustuksessa sanotaan näin: “… ja yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, joka ennen aikojen alkua on Isästä syntynyt, Valkeus Valkeudesta, tosi Jumala tosi Jumalasta, syntynyt, ei luotu, joka on samaa olemusta kuin Isä ja jonka kautta kaikki on saanut syntynsä, …”

        Tuo on tarpeeksi käsittämätön muotoilu mahdollistaakseen loputtoman tulkintojen ja väittelyjen kulttuurin.


    • Advis

      Hyvä kirjoitus "Jarinhotelli2".

      Unohdit mainita kirjoituksessasi, että vaikka alkuperäinen teksti olikin Pyhän hengen ohjauksessa tehtyä, sen kirjoittajat olivat inhimillisiä ihmisiä (sanoisitko kusipäitä?), jotka tekivät kirjoituksiaan oman kulttuurinsa ympäristössä, johon heidän tulkintansa Pyhän hengen sanomasta perustui. Tämä kulttuuri heijastuu vahvasti Raamatusta, eikä sitä ei voi kieltää ketään eksegeettisesti Raamattua tutkiva. Kertomatta jäi, että kaikkea Raamatusta luettua ei voi suoraan ottaa käyttöön nykypäivään. Kuka kertoo, että mitä voi ja mitä ei voi? Miten on laita hiustenleikkuun, parranajon ja naisten syrjinnän sekä orjien pitämisen suhteen? Mitä muuta vähemmän olennaista väärää kulttuurin mukana on Raamattuun pujahtanut. Nämä ovat ehkä harmittomia esimerkejä mutta entä jos tuo kulttuuri onkin vaikuttanut kirjoittajien teologiaan? Ja miten meidän tulisi osata erottaa tuo kulttuuri alkuperäistekstistä ja miten meidän tulisi vastaavasti osata muuttaa tekstiä niin, että se sopisi oman aikamme kultuuriin? Vaikea kysymys eikö? Ohitit asian sujuvasti.

      Jätit myös kertomatta, että nykyraamattu sisältää muokkauksia, jotka johtuvat kopioijien poliittisista tarkoitusperistä. Näitä muokkauksia on useita satoja, mukaan lukien käännösvirheet, ellei tuhansia ja adventtikirkon oma Timo Flink:kin on niistä usein kirjoittanut. Esimerkkinä ristillä käyty keskustelu, jonka mukaan taivaaseen mennään joko heti kuolemisen jälkeen taikka sitten Jeesus sankoikin ristillä: minä sanon sinulle tänä päivänä, sinä olet kanssani paratiisissa. Joissakin tapauksissa virheet ovat pieniä mutta joukkoon mahtuu teologisestikin merkityksellisiä virheitä. Yhdessä käännöksessä tekstin puhuu Jumala ja toisessa käännöksessä saman tekstin puhuu joku muu. Ilmeisesti Pyhä henki ohjaa myös kääntäjiä? Entä osaavatko he kuunnella Pyhän hengen ohjausta?

      Esitänkin kysymyksen; jos Pyhä henki ohjaa myös Raamatun kääntäjiä, niin miksi kaksi eri kääntäjää päätyy toisistaan vastakkaiseen käännökseen otetaan nyt esimerkiksi vaikkapa Pyhän hengen persoonallisuus-kysymyksessä tai kolminaisuus oppi vs. vain yksi Jumala mutta ei kolminaisuutta tai vaikkapa Jeesuksen Jumaluus vs. tosi-ihmisyys ilman Jumaluutta? Mistä tiedämme, kumpi Pyhän hengen ohjauksessa syntynyt tulkinta on oikea? Ja mistä tiedämme kumpaa seurata? Minun omatuntoni on kalibroitu kristillisille arvoille mutta se ei kerro mikä näistä opetuksista on oikea. Se, että sinulle toistetaan yhtä oppia vuodesta toiseen, ei tee siitä sen oikeampaa kuin sen vastakkaisesta opista, jota ei toisteta.

      Voisiko olla niin, ettei Pyhä henki sittenkään ole ohjannut kaikkia Raamatun kirjoittajia tai kaikkia kääntäjiä, sillä eihän Pyhä henki voi olla ristiriidassa itsensä kanssa? Käännökset kun ovat ristiriidassa toistensa kanssa. Väitän, että vaikka Pyhä henki onkin ohjannut kirjoittajia ja kääntäjiä, niin Raamatun teksteissä on niiden käännöksen merkityksiin johtuneita puutteellisuuksia ja virheitä, jotka vaikuttavat joissakin tapauksissa merkittävästikin tekstin ymmärtämiseen. Näin tärkeää asiaa ei voi jättää pois kirjoituksesta, joka käsittelee raamatun oikeellisuutta.

      Vai voisiko olla niin, että asiat, joissa voidaan tehdä vastakkaisia tulkintoja, eivät ole teologisesti niin merkittäviä, että niillä olisi vaikutusta lukijan pelastukseen? Käännösvirheistäkin huolimatta Raamattuun jää tietty perussanoma, joka on muuttumaton: usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.

      • "Käännösvirheistäkin huolimatta Raamattuun jää tietty perussanoma, joka on muuttumaton: usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut."

        Niin, tämäKIN on asia, jota sinulle on toistettu niin usein, että et välttämättä edes huomaa, että tuo on vain Paavalin opettama tulkinta. Jeesuksen opettama tulkinta on täysin erilainen. Jeesus opetti että ihmisen teot ratkaisevat sen, pelastuuko hän vai ei; hyvinä esimerkkinä vuorisaarna tai vuohet ja lampaat.

        Matt 19:
        "16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"
        17 Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt." "


      • Advis
        Exap kirjoitti:

        "Käännösvirheistäkin huolimatta Raamattuun jää tietty perussanoma, joka on muuttumaton: usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut."

        Niin, tämäKIN on asia, jota sinulle on toistettu niin usein, että et välttämättä edes huomaa, että tuo on vain Paavalin opettama tulkinta. Jeesuksen opettama tulkinta on täysin erilainen. Jeesus opetti että ihmisen teot ratkaisevat sen, pelastuuko hän vai ei; hyvinä esimerkkinä vuorisaarna tai vuohet ja lampaat.

        Matt 19:
        "16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"
        17 Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt." "

        Oletkos nyt ihan varma? Jos kerran uskot Jeesukseen, niin kaipa silloin uskot myös sitä, mitä Jeesus sanoo? Eikö? Silloin tämä opetus ei ole ristiriidassa Jeesuksen opetuksien kanssa.


      • Adventisti
        Exap kirjoitti:

        "Käännösvirheistäkin huolimatta Raamattuun jää tietty perussanoma, joka on muuttumaton: usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut."

        Niin, tämäKIN on asia, jota sinulle on toistettu niin usein, että et välttämättä edes huomaa, että tuo on vain Paavalin opettama tulkinta. Jeesuksen opettama tulkinta on täysin erilainen. Jeesus opetti että ihmisen teot ratkaisevat sen, pelastuuko hän vai ei; hyvinä esimerkkinä vuorisaarna tai vuohet ja lampaat.

        Matt 19:
        "16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"
        17 Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt." "

        Hyvä pointti niille, jotka väittävät, että käskyt lakkasivat olemasta ristin kuoleman yhteydessä. Jeesus ei tullut vain vahvistamaan käskyjä vaan antoi kaksi käskyä lisää ja lisäksi vielä käski pitämään käskyt.


      • Adventisti kirjoitti:

        Hyvä pointti niille, jotka väittävät, että käskyt lakkasivat olemasta ristin kuoleman yhteydessä. Jeesus ei tullut vain vahvistamaan käskyjä vaan antoi kaksi käskyä lisää ja lisäksi vielä käski pitämään käskyt.

        Hän kylläkin korosti hieman eri käskyjä kuin adventistit.


      • Advis kirjoitti:

        Oletkos nyt ihan varma? Jos kerran uskot Jeesukseen, niin kaipa silloin uskot myös sitä, mitä Jeesus sanoo? Eikö? Silloin tämä opetus ei ole ristiriidassa Jeesuksen opetuksien kanssa.

        "Jos kerran uskot Jeesukseen, niin kaipa silloin uskot myös sitä, mitä Jeesus sanoo?"

        No, Jeesus sanoi, että
        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon."
        "Sillä jokainen, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon, on minun veljeni ja sisareni ja äitini.""

        Ei Jeesus opettanut pelastumista Jeesukseen itseensä uskomalla. Se on myöhempää Paavalin tuomaa lisäystä.


      • Uudestisyntynyt

        Gal 3:2 Sen vain haluan tietää. Että lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta ?


      • Syntinen

        Pystytkö sinä exap täyttämään lain kanssa kun sen nimeen niin vannotat?


      • Uskonteot

        Uskon kautta tapahtuu Jumalassa tehdyt teot. Lain teot ei ole uskon tekoja. Hebr 11 luku kertoo siitä.


    • Kuplapuhkee

      Ps.8:6 Ja kuitenkin sinä teit hänestä lähes jumal,olennon.....Ps.8:6 Biblia (1776) Sinä teit hänen vähää vähemmäksi enkeleitä.....Siis Jeesus, ei ole Herra. Mark.16:19 Ap.t.1:21 7:59 Room.13:14 1Kor.11:23 2Tess.1:7 2:8 Ilm.22:20

    • Kirjakääröt

      4Moos.16:30 Biblia (1776) Mutta jos Herra tässä jotakin uutta tekee, niin että maa avaa suunsa ja nielee heidät kaikkein kanssa, mitä heillä on, niin että he elävinä menevät helvettiin, niin teidän pitää tietämän, että nämät miehet pilkkasivat Herraa.

    • Raamattu oli alunperin yhden kansan käyttöön tarkoitettu sotakirja. Sotien kirja, joka opetti tuota kansaa käymään hengellistä ja henkistä sotaa. Kun Assyria sai raamatun käsiinsä alkoi se kilvoitella Jumalan suosiosta Israelia vastaan. Assyria oppi vetoamaan Jumalaan sekä oppi myös kaikki raamatun sotakikat.

      Raamattu ei ole mikään ikuisen elämän lähde , vaan sotien kirja ja Israelin kansan aarre. Jumala antaa ikuisen elämän lähinnä omille sukulaisilleen. Niille , jotka hän on itse synnyttänyt.
      Raamatun ottaminen haltuun ilman valtuutusta on lähinnä pelleilyä. Se ei välttämättä johda mihinkään hyvään.

    • Näin.se.on

      Raamattu on taikauskoisten ja maailmankuvaltaan valheellisten ihmisten tekemä. Ihmisten, jotka mm. luulivat, että tulivuoren purkaukset olivat jumalan sieraimista ja suusta leiskuavaa tulta ja savua.
      He uskoivat myös, että maa on litteä pannukakku.

    • Voihanvitalis

      Hurrikaani (nimi tulee karibialaisesta myrskyjumalasta Huracanista)

    • Tarkkaväännös

      2Moos.19:19 Ja pasunan ääni koveni kovenemistaan. Mooses puhui, ja Jumala vastasi hänelle jylinällä. 2Moos.19:19 Biblia (1776) Ja sen basunan helinä enemmin ja enemmin eneni. Moses puhui ja Jumala vastasi häntä kuultavasti.

    • "Raamattu ei avaudu pelkille virheiden etsijöille, skeptikoille"

      Totisesti, joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse.

      • Eikä edes halua. Paikka jossa ollaan ikuisuus tekemättä mitään järkevää, ilman tapahtumia ja minkään koskaan muuttumatta sopii parhaiten henkisesti leikki-ikäisille.


      • Pastori.Turusta
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Eikä edes halua. Paikka jossa ollaan ikuisuus tekemättä mitään järkevää, ilman tapahtumia ja minkään koskaan muuttumatta sopii parhaiten henkisesti leikki-ikäisille.

        Mietipä sitä, että joutuisit sen kiivaan kyttäävän ja nuuskivan Jahvesi edessä perse pystyssä kumartamaan 24/7 kultaharppu kainalossa huutaen hallelujaata ja ylistystä lakkaamatta ikuisesti!

        1.000.000.000 kertaa parempi kohtalo on olla tuhkana maan alla tai maatuneena muuten vain.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Eikä edes halua. Paikka jossa ollaan ikuisuus tekemättä mitään järkevää, ilman tapahtumia ja minkään koskaan muuttumatta sopii parhaiten henkisesti leikki-ikäisille.

        Vai ei järkevää tekemistä eikä tapahtumia.
        Katso taivaalle ja kuvittele mitä kaikkea jännää valovuosien päässä avaruudessa voikaan olla, kun kaikki on avointa.

        Kyllä Luoja tietää mikä on parasta lapselleen. Siihen voimme luottaa. Jumalan lapset ovat perillisiä.

        Mutta ei pakolla. Jos haluaa tuhkaksi, josta ei jää juurta eikä oksaa, niin sittenpä on osansa valinnut.


    • Uskoa.saa

      Ei kovinkaan luotettavia tarinoita, siis tarinoita, suullista perimä tietoa satojen vuosien takaa mukaan tuli mielikuvitukset.
      Jeesuksestakin tiedot ovat hataria, hyvin todennäköisesti on elänyt joku Niilo-ylivainion tapainen saarnasmies jota ihmiset ovat kerääntyneet kuuntelemaan, tarinat häestä lähti alulle vain hyvin pienestä joukosta leviten kulopalon tavoin, tarinat saavat siivet kuten sanotaan.

      • Kaikki mikä on Jumalasta lähtöisin voittaa koko maailman. Evankeliumi tosiaan eteni hitaasti ensin. Kesti 30 vuotta ennen kuin se sai laajuutta. Jehovan todistajat opettavat että usein kuluu 40 vuotta yhdellä paikkakunnalla ja sitten työ kantaa hedelmää. Tuo 40 vuotta on maximi. Jokainen hyvä idea kantaa hedelmää kun 40 vuotta on kulunut.


    • Kirjakääröt

      1Joh.3:9 Biblia (1776) Jokainen, joka Jumalasta syntynyt on, ei se syntiä tee; sillä hänen siemenensä pysyy hänessä, ja ei hän taida syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

    • Uskonnot.on.turhia

      Nyt metsä kirkkoni olla saa, voin siellä kuunnella oravaa.

    • niinkuinsanotaan

      Minun raamattuni on Suomen Pipliaseuran painattama, käännökset vuosilta 1933 ja 1938, palkattujen kääntäjien yhteistyönä tehty.
      Tietysti he ovat jossain kohdin tulleet eri johtopäätökseen joistain sanoista, ja joitakin sanoja ei kukaan tiedä, esimerkiksi mitä täsmälleen merkitsee sana RAKA, jonka lausumisesta Jeesus sanoi ihmisen ansaitsevan Gehennan tulen.
      Sana Gehenna on myöskin käännetty väärin helvetiksi, niinkuin sana AION on kymmeniä kertoja käännetty sanalla maailma, mutta toisissa kohdin sen väitetäänkin tarkoittavan ikuisuutta.

      Tällaisia virheitä tulee, kun kirkolliskokous päättää lopullisesta käännöksestä, vaikka kääntäjät ovat niitä jotka tietävät parhaiten. Kirkolliskokous ei voi päättää oman seurakunnan käsitystä vastaan!

      Vaikka siis on käännöksissä virheellisyyksiä, niistä voi kuitenkin löytää sen verran totuutta, että tietää miten pelastua.
      Toisia käännöksiä on tahallaan väännetty pieleen siellä täällä, jotta ei voisi löytää muuta kuin esimerkiksi Vartiotornin "totuuden". Siksi on hyvä vertailla eri käännöksiä, ellei kykene lukemaan alkutekstiä suoraan.

      Jumalan Henki on vaikuttanut ihmisissä, kun he ovat kirjoittaneet niitä muistiinpanoja, jotka sittemmin on koottu raamattuun. Ei pelastumiseen välttämättä tarvitse tuntea asioita juuri niinkuin raamatussa sanotaan, voihan uskoon tulla kuunnellessa puhujaa joka innokkaasti saarnaa, vaikka se ei täsmälleen olekaan lainausta raamatusta. Pelastus on henkilökohtainen asia Jumalan ja ihmisen kesken. Siksi pelastuskokemus on kaikilla erilainen, Eivät kaikki pelastu niinkuin Sakkeus, jotkut voivat pelastua niinkuin Filipin vanginvartija tai ryöväri ristillä.

      Se että omistaa kaiken tiedon, ei pelasta ketään. Paavalin mukaan pitää myös olla rakkautta sydämessä, ja sitä saa kun tajuaa että elämme armon alla ja pelastumme armosta uskon kautta Jeesukseen.

      Moni luulee pelastuvansa oikean opin kautta tai omilla teoillaan. Tässä asiassa raamattu on selvä, maailman viisaus ei auta, mutta tyhmempikin voi pelastua, koska taivasten valtakuntaan päästään armosta. Tiedon tai tekojen kautta ei pääse farisealaisuutta pitemmälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      121
      2940
    2. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      54
      2243
    3. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      55
      2171
    4. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      32
      2084
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      192
      1549
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1439
    7. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      121
      1382
    8. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      57
      1319
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      8
      1133
    10. Melankolian kosketus

      Olet ihana enkä saa sinua öisinkään mielestäni; olet se nouseva aurinko joka minua valvottaa. Rintaani pakottaa ja silmi
      Ikävä
      59
      1053
    Aihe