Taksinkuljettajien testi

JormaII

Miten hyvä sen paikallistuntemuksen pitää olla, pitääkö pikku kadutkin osata ulkoa? Eikös paikallistuntemus riitä ja navigaattori hoitaa loput?

18

5353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Buuuaaah

      Paikallistuntemuksen osio on osoittautunut uuden taksinkuljettajan kokeen kompastuskiveksi. Liikenneturvallisuusvirasto Trafin mukaan tähän mennessä liki puolet suorituksista on hylätty.

      –Kokeessa pitää tietää, mitä katuja pitkin reitti menee. Voi olla, että paikkakunta ja kohteet tunnetaan, mutta teiden nimien tuntemus ei ole yhtä vahvaa, yksikönpäällikkö Marko Rajamäki Trafista arvioi.

      Hän luonnehtii paikallistuntemusosion hylkäysprosenttia korkeaksi, mutta uskoo, että syy voi olla siinä, että kokeeseen tullaan valmistautumatta tai että kokeeseen tulijat ovat vain niin tolloja.

      • ViidenTähdenUber

        Totta, tollo olen, en päässyt läpi. Opiskelin vuoden reittejä ja katuja mutta ei vaan uppoa päähäni. En minä koulussakaan mitään oppinut. Pulloja keräilen nykään ja tulen sillä kohtuullisesti toimeen. Saan jopa ostettua lennokkiliimaa jota sitten imppaan klitsussa täällä Jakomäessä.


      • KertaSeOnEkakin
        ViidenTähdenUber kirjoitti:

        Totta, tollo olen, en päässyt läpi. Opiskelin vuoden reittejä ja katuja mutta ei vaan uppoa päähäni. En minä koulussakaan mitään oppinut. Pulloja keräilen nykään ja tulen sillä kohtuullisesti toimeen. Saan jopa ostettua lennokkiliimaa jota sitten imppaan klitsussa täällä Jakomäessä.

        Ensimmäinen kerta kun kirjoitit rehellisesti.


    • Taksikeisari

      Oleelliset tiedot riittää. Sinun pitää osata sanoin kertoa reitti sairaalaan jostain osoitteesta, samoin kouluihin jne. Sitten kysytään kysymyksiä esim. Mikä on osoitteessa Ihantolan tie 5? (Jyväskylässä siellä on vesilinna ja Kalevan kisat) ja se pitää tietää. Sitten voidaan kysyä joitakin erikoistietämystä vaativien osoitteiden hallintaa, esimerkiksi ylioppilaskylät, sairaala-alueet sieltä lähimmältä sairaalalta. Reititi omasta kylästä lähimmälle asemalle ja Hki-Vantaalle jne..

      30% yrittäjistä on kämmännyt trafin kokeen heinäkuussa, luki aamulehdessä. On noloa, jos et osaa kylältä naapurikylän baareihin viedä. Kyllä perusosaaminen kuuluu osata ilman koneita oman maakunnan kaikkiin kuntiin ja ainakin maakunnan tärkeimpiin hoitolaitoksiin, asemille ja hallintorakennuksiin. Kyllä pitää osata mummo viedä Kelan asiointipisteelle.

    • Tyoton

      Google oli helppo Minulla ei kauan mennyt kun minä täytin paperin sitten minä olin valmis kuljettaa Minä lähden taas uimaan ja sitten minä menen hakemaan lentokentältä monta kaistaa ihmisiä mutta minä menen hakemaan ne soittaa Millä Aikaisemmin minä olen ajanut kauan aikaa autoa Helsingissä Sitten minä menen tolpalle taas moikkaan työkavereita sitten minä jatkan taas matkaa terveisin Jouni paperista

      • NaruValmiix

        Montako numeroa on taksinkuljettajan id-kortissa?


    • Tyoton

      Tämän helpompaa ku että minulla ei ole ikinä ollutkaan sen takii monesti tuntuu että minä olen niin fiksu kun pääsin suoraan heti läpi ei tarvinnu treenata mitään Ihmettelen kyllä näitä vanhoja taksikuskeja mitkä on maksanu siitä kurssista paljon En tiedä onko ne niin tyhmiä vai mikä mutta minä pääsen heti läpi ja heti pääsin ajamaan ja ja minulla on todella hyvä olla nytten Suomi maksaa minulle minä vaan ajan kovasti minä käydä uimassa ja syö papuja mutta minä ajan jäädä tolpalla käy Morjensta kavereita terveisin Jouni

      • UrpoOlet

        Et ole hauska. Lopeta paskan jauhaminen.


      • Fkfkfkfkdld

        Työtön jaksaa jauhaa paskaa aina vaan. E oi ees oo hauskaa, näyttää kyllä sen, etteikirjoittajalla kaikki rattaat pyöri oikein päin.


    • ikoj34oik34oik34

      Periaatteessa navilla pärjää kuka vaan mutta entäs kun navi alkaa neuvomaan tee uukka, tee uukkari tee uukkari tee uukkari niin montako kertaa sen teet.. joskus meinaan käy niin että yhteyttä satelliitteihin ei vaan saa kunnolla x kohdassa kaupunkia. Silloin se tekee tuon, neuvoo tekemään uukkarin ja kun ajat takaisin niin se neuvoo tekemään uukkarin ja olet taas paikassa missä se äsken neuvoi uukkarin ja saat tehdä sen taas uudestaan :) Voi olla että navi neuvookin sitten ihan uudenreitin mutta kukas sen maksaa..

      Mutta, kukaan ei voi tietää kaikkia osoitteita eikä se takaa vielä mitään että tunnet 100 kuppila, juna-aseman, lentokentän niin paikkoja on vielä potenssiin 10 x joihin et osaa ajaa ilman karttaa/navigaattoria.

      Siinäkin on pieni ero että katteleeko maailmaan karttakirjasta vai ihan oikeasti paikan päällä!
      Paikan päällä kun kattelee niin näetkö sä ne kadunkulman osoitteet 100 metrin päästä, et.
      Vaan kun sä näet sen kadunkulman osoitekyltin niin voit todeta että en pääse tuonne enää, pitää ajaa ruoholahteen saakka tästä 30min ennen kuin saa kääntyä jostain taas :)

      Pointtini on se, ajamalla oppii ja navigaattori on loistava apuväline työntekoon.
      Kokemusta ei korvaa mikään kurssi, tietyöt laittaa reitit uusiksi monta kertaa vuoden aikana.

    • Tyoton

      Taksikuskit vihaisia kun ei oo ikinä osannu ajaa autolla Jouni Tässä minä tulen täältä kentältä minä en tarvitse navigaattoria minä en tarvitse kursseja Minä olen täydellinen kuljettaja kaikista paras Minä en heitä tuolla palaa vaan Minä teen töitä ja tällä hetkellä minusta Mitä te haluatte mutta minä olen teidän paras kaveri Minä tulen morjestamaan te tolpalle lähden nyt uimaan ja syömään papu ja sitten jaksa tehdä töitä Terveisin Uuperi Jouni

    • NaruValmiix

      Paljonko otat huomenna ma klo 20.00 väliltä mansku 25 - ylästöntie 16

      • Uusiaika1.7.2018

        18 euroa meidän firmassa. On uusia c sarjalaisia mersuja. Hyvien reityksien ansiosta voimme tarvittaessa vähän vielä pudottaa hintaa. Tervetuloa supertaksien asiakkaaksi.


    • Supertaksi

      Paikallistuntemiskokeen voi suorittaa Karigasniemestä ja sitten ajaa Hesassa. Riittää kun on jossain päin Suomea suorittanut hyväksytysti.

      • Outoatouhua

        Ei pidä paikkaansa väittämäsi. Trafi hyväksyy neljä kuntaa/kaupunkia paikallistuntemuskysymyksiin. Esimerkiksi Kemijärveläinen joutuu tenttimään rovaniemen paikallistuntemuksen.


      • Taksikeisari
        Outoatouhua kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa väittämäsi. Trafi hyväksyy neljä kuntaa/kaupunkia paikallistuntemuskysymyksiin. Esimerkiksi Kemijärveläinen joutuu tenttimään rovaniemen paikallistuntemuksen.

        Eiköhän noita paikkoja ole vähän sentään enemmän kuin neljä?

        Periaate on kuitenkin Trafilla se, että taksinkuljettajan pitää osata tietty perustaso, ennen kuin asiakkaita pääsee ajamaan. Mitään rakettitiedettä taksi ei silti ole. Turun kokoisen kaupungin oppii kuukaudessa, vaikka ei olisi koskaan edes käynyt. Sama on joka alalla ja pitääkin olla.

        Karigasniemeläisen taksin pitää osata tosiaan myös Rovaniemen ja varmaan myös Ivalon oleelliset paikat, mutta ei sen tarvitse jokaisen rovaniemeläisen juopon kotiosoitetta ulkoa osata.

        Ei siitä toisestakaan osiosta kaikki läpi pääse.


      • Alasajoahan

        En ole testiä käy nyt kun ei tarvi mutta trafilla vain neljä kuntaa/kaupunkia lapinläänissä. Aika outoa, että utsokinen pitää tietää satojen kilometrien päässä olevien kaupunkien paikat, muttei kotiseudun. Olen kysynyt asiasta. Eli taksitoiminta on kannattamatonta liian pienellä paikkakunnalla trafi mukaan.


    • Hjlöööö

      Pitää kokeissa tietää toisen paikkakunnan tiet ulkoa.
      Näitä tulee taksilla hakukokeissa. Myös sairaalan osastot täytyy tietää kokeissa. Että osaa noutaa tai saattaa asiakas oastolle tarvittaessa.

      Netistä löytyy Trafin vaatimat taksin kuljettajien vaatimukset. Joita tullaan kysymään kokeissa!

      https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.trafi.fi/filebank/a/1511848859/18ecce805250c760f44e99034e7c5551/28550-Taksinkuljettajan_kokeen_vaatimukset_maaraysluonnos.pdf&ved=2ahUKEwjX4PfYqbjcAhWIE5oKHR-4AssQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw18sML5Ov41raDukHErM2em

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe