Leveän latvuksen kehittäminen

Anonyymi

Moi,

Taimistolta ostettaessa puut ovat melko onnettoman näköisiä ruipeloita ja menee useampi vuosi tai jopa vuosikymmen ennenkuin ne alkavat näyttää yhtään miltään. Rungon järeytymisessä menee vuosia eikä sille oikein voi mitään mutta onko jotain tehtävissä että puun saisi kehittämäön leveämmän latvuksen nopeammin?

Auttaisiko esim. Sellainen että kun puu on reilun parin metrin korkuinen niin leikkaisi vuosittain puun latvan? Silloin puulle ei tule korkeutta mutta tulisiko sivulle kasvaviin oksiin enemmän pituutta?

1 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

  • Leikkaus yleensä lisää haaroittumista,oli sitten kyse koriste- tai hedelmäpuista. Siis sekatöörit käyttöön. Muista tarkastaa koska on oikea aika leikata puusi. Jotkut leikataan syksyllä, jotkut keväällä riippuen onko niissä vaarana kumivuoto jne. Katso myös leikatessa minne jätät viimeisen silmun. Oksan yläpuolella oleva silmu kasvaa ylöspäin ja alapuolella oleva alaspäin. Sivuun kasvavat tekevät lsää volyymiä latvukseen.. Katso kokonaiskuvaa matkan päästä niin näät mitä pitää leikata , mistä ja kuinka paljon.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.