Miehet kirstunvartijana

tosi_pottuuntunut

Miehet ovat rikollisen huonoja taloudenpitäjiä. Miehiä ei ikinä pitäisi valita luottamustehtäviin, mihin liittyy taloudellista valtaa. Eli ei mihinkään.
He hussaavat surutta verovaroja suurisuuntaisiin suunnitelmiinsa, jotka on huonosti suunniteltu ja vielä huonommin valvottu. Mutta hienoa olla pitää. Ja oma tasku on sopivan lähellä kun käsitellään julkisia rahoja.
Ilmeisesti heidän henkilökohtainen taloudenpitonsa on samaa laatua, koska niin monen päättäjän laskut menevät pakkoperintään.
Ovatko heidän äitinsä ja vaimonsa opettaneet heille, että joku muu hoitaa, heidän ei tarvitse. Ja sitten he ostavat sikakalliin auton itselleen ja vaimo saa nyrkistä, jos uskaltaa tuoda faktoja esille.

Viimeisin esimerkki on Pietarin Suomi -säätiön talonhankinta, ks. https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/pietarin-suomi-talon-piti-olla-unelma-tulikin-oikeudenkaynteja-konkurssi-ja-lopulta-miljoonalasku-valtiolle/. Tyypillinen idioottimaisesti hoidettu homma. Venäläisten kanssa on aina varmistettava sata kertaa, että homma pelittää, ja aina parempi, ettei sittenkään ala mitään venäläisten tms. vastaavien kanssa.

Minusta heidän pätevyydestään hoitaa minkään valtakunnan raha-asioita olisi aina pyydettävä asintuntijalausunnot äidiltä. vaimolta, lapsilta. Ja sitten tarkistettava, onko mitään teoreettista pohjaa selvitä tehtävistään (koulutus, työkokemus, rehellisyys!)

Milloin päättäjät joutuvat vastuuseen huonoista päätöksistään? Ei koskaan, eihän korppi korpin silmää noki! Minä panisin kaikken tuollaisten pietariprojektien tekijät linnaan vahingonteosta ja vastuuttomuudesta.

20

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiatkunnossa

      Ei ne naisetkaan sen parempia ole. Vai uskotko näin?

      • tosi_pottuuntunut

        Mielipiteeni perustuu havaintoihin lähipiiristä kymmenien vuosien varrelta. Ja lehtijuttuihin. Kyllä miehillä on tosi huono todellisuudentaju raha-asioissa, johtuneeko hormoneista.

        Naisten heikkous ovat kalliit kengät ja käsilaukut. Tosi isot talousrikolliset ovat miehiä, jotka suojelevat toisiaan.

        Mainitkaa jokin suuri taloudellinen moka, jonka nainen on tehnyt, mallia sähköverkon myynti tai Espoon sähkön myynti? Suomen luonnonvarojen lahjoittaminen ulkomaisille yhtiöille?


      • asiatkunnossa

        Jutta Urpilaisen neuvottelemat lainatakuut. Anne Bernerin liikennekaari. Ja minkäs niminen oli tämä naispappi tms kirkon hyväntekeväisyyskampanjan pyörittäjä, joka laittoikin rahat omaan elämäänsä ja jäi kiinni. Oikein rehellisyyden esimerkki. Tässä nyt kolme ensimmäistä miestä parempaa businesswomania.


    • enseksisti

      Lapsellisia ovat miesparat. Suurin osa ulosottomerkinnöistä on miehillä.

    • tiukkapipo

      Eivät naiset välttämättä sen parempia kirstunvartijoita ole. Se on aina luonne- ja asennekysymys. Anne Berner esti Finnairin johdannaiskauppojen tutkimisen ajallaan, joten ne vanhentuivat.

      • pipotiukilla

        Elina Lepomäki oli sellaiset Finnairille myynyt.


      • tosi_pottuuntunut

        Berner: syyllinen salailuun. Muutoin tulevaisuus näyttää.
        Lepomäki: Helmikuussa 2018 Lepomäki linjasi tiedotteessaan, ettei Sipilän hallituksen valmistelemaa esitystä sote-uudistukseksi, valinnanvapauslaiksi ja maakuntauudistukseksi tule viedä eteenpäin. Lepomäen mielestä malli ei saa aikaan säästöjä, ”eikä ole syytä olettaa, että malli parantaisi asiakkaiden palvelun laatua tai hoidon saatavuutta”
        Lähde: Wikipedia.
        Eli ainakin toinen osaa ajatella kustannuksia.

        TV:ssä keskusteltiin, onko metsäpalovaroitusta toteltava aina vaiko harkinnan mukaan. https://yle.fi/uutiset/3-10321329 Asialla tietenkin miehet. Jotka veivaavat myös autossa sivuikkunan auki ja fimppaavat tupakkansa sammuttamatta tien varteen.

        Mitä sellainen kertoo ihmisen vastuuntunnosta, jota myös aikuisuudeksi kutsutaan?


    • If yuo're so smart, why ain't you rich?

      Ja ei, nickistäni huolimatta en ostanut kallista autoa.

      • tosi_pottuuntunut

        Smart = rich? Honest people never get rich.


      • tosi_pottuuntunut kirjoitti:

        Smart = rich? Honest people never get rich.

        I'd rather gather some other evidence of my honesty that poverty.

        Mutta vaihdetaan takaisin toisesta kotimaisesta ennen kuin joku vetää herneen nokkaansa.

        Minua harmittaa sinun tilastollinen syyllistämisesi. Keskiarvo on tilastosuure, joka kuvaa ainoastaan koko otantaa. Keskiarvo ei kerro yhtään mitään edes kohteena olevan otannan yhdestäkään yksilöstä.

        Vaikka keskimäärin maahanmuuttajat tekevät alkuperäisväestöä enemmän rikoksia, se ei tee yhdestäkään maahanmuuttajasta rikollista. Sama pätee muuten myös miehiin, joista myös jokainen vastaa omista tekemisistään ihan itse, eikä noin puolen maailman toilauksista.

        Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että rikolliset joutuvat kiinni. Tulen mielelläni rinnallesi tulitukeen vaatimaan lisää resursseja poliisille vaikkapa juuri talousrikosten selvittämiseen kiinnijäämisriskin kasvattamiseksi. Samoin liikenteestä tulee minulle parempi paikka, jos poliisien määrää lisätään.

        Mutta sinä näytät jääneen hyvin yleisen harhan valtaan. Aika monesti jostain ihailemastaan tai paheksumastaan ryhmästä ulkona oleva henkilö identifioi mielessään vaikkapa ulkomaalaiset, Audi-kuskit, miehet, esimiehet, sijoittajat, motoristit, urheilijat tai mitä tahansa hän ei itse ole kuvitellen ulkopuolisen silmin viiteryhmää katsellessaan tuon ryhmän homogeeniseksi ja yhteisvastuulliseksi.

        Minä kerron sinulle salaisuuden: Jokainen motoristi, mies, vasemmistoliittolainen ja sinipaitainen ihminen vastaa ihan itse tekemisistään. Ei ole olemassa mitään miesten tai naisten tai ulkomaalaisten yhteisvastuuta, joka hyvittäisi yhden kyseiseen ryhmään kuuluvan henkilön tekemisiä.

        Itse me olemme teoistamme vastuussa.


    • ibibibibibi

      Ei naisilla ja miehillä ole oikeasti suurtakaan eroa taloudenpitäjinä, vaan tuo on pelkkä myytti. Miehiä on jäänyt enemmän kiinni, koska heitä on enemmän taloudenpitäjissä. Mutta silti naisiakin jäänyt koko ajan kiinni talousrikoksista. Kyse on pelkästään ihmisen luonteesta, ei sukupuolesta.

      On hienoa, että keksitään tällaisia hatusta vedettyjä myyttejä, joille ei ole yhtäkään perustetta. Monet miehet eivät edes omista autoa, vaikka rahaa olisikin. Tai sitten ostavat auton aina käteisellä. Kyllä itsekin tunnen monia yksin asuvia miehiä, joilla on vaikka kuinka paljon rahaa, mutta asuvat vaatimattomasti eikä edes omista autoa.

      • Kiinnijääntien vertaaminen ei kerro yhtään mitään, ellei sitä suhteuteta lukumääristä derivoituun odotusarvoon.

        Näin silti vasta tilaston, jonka mukaan naiset ovat sekä konservatiivisempia että menestyvämpiä sijoittajia. Syyksi arvioitiin lähinnä kurinalaisuus ja nöyryys.

        Näitäkään ominaisuuksia on turha leimata yhteenkään yksilöön, koska keskiarvo ei toimi sillä tavalla.


      • lkjsfdksjkdks

        Miehet ovat luovempia, rohkeampia, innovatiivisempia, yms. Kaikki tärkeimmät keksinnöt ovat miesten tekemiä. Jos kehitys olisi ollut naisista kiinni, tultakaan ei oltaisi vielä keksitty...


      • tulen-keksijä

        "Miehet ovat luovempia, rohkeampia, innovatiivisempia, yms. Kaikki tärkeimmät keksinnöt ovat miesten tekemiä. Jos kehitys olisi ollut naisista kiinni, tultakaan ei oltaisi vielä keksitty... "

        Saattaa olla että miehet ovat luovempia, rohkeampia, innovatiivisempia, yms. mutta se ei ole läheskään aina etu miehelle itselleen, hänen perheelleen tai edes ihmiskunnalle. Aloitusaiheeseen palatakseni, rohkeus näkyy myös rohkeutena yrittää "tehdä rahaa". Ja näitä "rahan tekemisen" keinoja keksiessään luovuus tuntuu pääsevän valloilleen. Jopa niin että yrittäjänä jonkin aikaa paistateltuaan mainetta tulee lopulta rikollisena. Voisin väittää että kaikki erittäin hyvin yrittäjinä ja yritysjohtajina pärjänneet ovat tehneet jotain (talous)rikoksia.
        Mutta todennäköisesti taustalla on ollut erittäin usein neuvo: "raha-asioita olisi aina pyydettävä asintuntijalausunnot äidiltä. vaimolta, lapsilta." Ja näitä äidin ja vaimon neuvoja on sitten myös toteltu ennenkuin on vankilaan joutuneet!

        Tuli sen sijaan on ollut olemassa aina, ei sitä ole tarvinnut keksiä. Maapallollakin tuli syttyy aina uudestaan esim. salaman iskusta.


    • fgjkkjk
    • roletaari

      En ole vakuuttunut sukupuolen merkityksestä mutta sen olen havainnut useita kertoja eri yhteyksissä, että päästessään käyttämään viersta rahaa menee monelta tolkku.
      Kuitenkin vastuu vieraasta on suurempi kuin omasta!
      Omelleen tehköön kuka tahansa mitä tahansa mutta vieraasta on vastattava. Valitettavan usein järjestelmät ovat enemmän tai vähemmän korruptoituneet eikä vastuu realisoidu menipä ratkaisu vaikka miten pahasti perseelleen.

    • femakkojen.kitinää

      Nyt eikun iskulausetaulun kanssa Suomen pankin eteen osoittamaan mieltä, vaatimaan miehet ulos ja tissiliivit palamaan!

    • grty

      "Naisten heikkous ovat kalliit kengät ja käsilaukut. "

      Tähän liittyvä otsikko:
      "Superautojen kauppa käy Suomessa kuumempana kuin koskaan – ”Naisen Ferrarin materiaaleja valittiin niin, että ne sopivat yhteen hänen Louis Vuitton -laukkunsa kanssa” "

      Tämä se vasta vaarallista taloudenpitoa on jos kaikki pitää sovittaa veskan tai popojen väreihin!

      • dkfksdjfkjkldkl

        Liekö joutuneet jokaisen materiaalin tyyppikatsastamaan ja testauttamaan kolaritestissä, päästömittauksissa, paloherkkyydessä, jne....


    • e.lä.mä

      Naisista kaikki paha alkoi, Eeva vietteli Aatamin ja näin joka hetki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe