Ensimmäinen oma hevonen

Haaveissa_hevonen

Olen - 96 nainen ja pidempään miettinyt oman hevosen hankintaa. Olen ollut tekemisissä hevosten kanssa vuosikausia, mutta en ole kokenut ratsastaja. Hevosia osaan hoitaa ja käsitellä, ja tarkoitukseni olisikin löytää hevosesta paras kaveri. Asun nykyään n. 5ha Peltotilalla, jossa hevosella tulisi olemaan Pihatto. Hevosta liikuttaisin päivittäin, eli en ole jättämässä sitä pihattoon oman onnensa nojaan! Kokemusta löytyy myös ravihevosista, joita olen hoitanut aina kun minulle on annettu mahdollisuus. Kotini lähistöllä on hevostiloja, joten neuvoja löytäisin lähistöltä, kun vain rohkastuisin kysymään. Kertokaa siis fiksusti mielipiteenne ja vinkkinne ennen oman hevosen hankintaa.

3

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • z--

      En ottaisi ekaa hevosat omaan pihaan. Ei se hevosen pito rakettitiedettä ole, mutta on siinä omat juttunsa. Hevosen pito on myös erittäin sitovaa, varsinkin jos se on omassa pihassa.
      Apua toki saa useimmiten kysymällä, mutta et voi luottaa siihen että aina joku jaksaa auttaa. Varsinkaan ilmaiseksi.

      Hevosen liikutuskin on omalla tallilla hankalaa, jos ei ole kunnollista kenttää. Oletko miettinyt mitä teet ne pahimmat loska-kura-jäätikkökelit kun kaikki tiet on liian liukkaita tai kovia ratsastukseen? Siinä on äkkiä aika yksinäinen olo, kun marraskuun räntäsateessa yksinään toimii tallissa ja yrittää jossain vähän hevosta saada liikutettua, hevosta joka kenties on vähän turhan reipas kun ei ole saanut liikutettua kunnolla.
      Jos vielä olet vähän kokemattomampi ratsasatjakin, siinä voi äkkiä käydä jopa huonosti.

      Lisäksi vielä tietysti kannattaa miettiä, että jaksatko hoitaa väh. kahta hevosta, yksin hevosta ei tulisi pitää.

      Ehkä fiksumpaa olisi, että kokeilisit hevosen omistusta ensin niin, että hevonen olisi täysihoitotallilla muualla. Saisit tutustuttua hevoseen, opeteltua hevosen pitoon liittyviä asioita, pääsisit ratsastamaan kunnollisella kentällä valmennuksessa ja kehittäisit näin taitoja. Sitten esim. parin vuoden päästä miettisit uudestaan, voisiko olla hyvä ajatus ottaa hevonen kotiin.

      Erityisesti kannattaa miettiä sen hevosen parasta. Kokematon omistaja yksin kotitallilla ei ole todellakaan paras vaihtoehto hevosen kannalta.

    • 1ssu

      jos saat apua joltain kokeneelta.muuten voit unohtaa. jos et tiedä tarpeeksi. rodulla ei olis väliä . kokemattomalle sopis suomalainen tai miksei Zemeituka joka on siis pieni kylmäverinen.

    • Heppalikka

      Hevonen omassa pihassa vaatii vähän järjestelyitä. Mikään mahdottomuus se ei ole, kunhan tietää tarkemmin mitä se vaatii, pihatossa kun on ne omat juttunsa.
      Olisi tosi hyvä jos kenttä lähistöllä, sillä hevonen tarvitsee myös kenttätyöskentelyä, jottei jää opit unholaan. Ja mielellään iso kenttä, pienestä kentästä tulee vain pahalle tuulelle. Täyshoitotalleja varmasti riittää ympäriinsä, jos pihattoidea menee puihin. Hinta vaihtelee paikoittain.
      Sanoit ettet ole kokenut ratsastaja, pystytkö kuitenkin hallitsemaan hyvin hevosta, myös maastossa? Tärkeätä olisi osata ainakin ratsastuksessa perusasiat. Oman hepan kanssa voi sitten hioa taitoja hyvästä vielä paremmiksi. Kokenut kaveri kannattaa ottaa ihmeessä mukaan ratsastuskerroille, jos tuntuu ettei omat taidot riitäkkään. Tai vaikka puokkiin ratsastelette.
      Oman hevosen hankinta on iso harppaus ja se vaatii paljon vastuuta ja omaa aikaa, mutta on monien haave, kuten myös minun. Itsellä kuitenkin oman hevosen hankinta vielä kaukainen haave, pitäisi tienata paremmin, hevosen omistaminen ei ole halpaa puuhaa...:D Jos kuitenkin epäilys nousee, voit aina kokeilla aluksi esim. ylläpitohevosta. Itse etsin hevosta lähinnä koo'n ja luonteen perusteella, en niinkään rodun (tosin lämppäreitä yms. välttelen). Kannattaa ihmeessä kysyä hevostilallisislta, heiltä löytyy varmasti vinkkejä sinulle! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      198
      32877
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21212
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      431
      10755
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6585
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      72
      5420
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4755
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      4030
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1597
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      100
      1527
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1459
    Aihe