Reservinylennykset

Kenraalimajuri

Perustuvat kertausharjoituspäiviin yleensä ja kutsut harjoituksiin säkään, eli teltassa/ majoituspaikassa makoilusta saa sitten ylennyksen. Olin kertaamassa 1979 huhtikuussa makoilupaikka oli pajulahden urheiluopiston yläkerta ja Nastolan ympäristö, viestin harjoitukset kyseessä 14vrk

16

1191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylikessu72

      Täällä muistellaan yleisesti noita hevosvetoisen tykistön aikoja eli 60-70-80 -luvun juttuja. Kekkosen aikoihin kertausharjoitukset olivat isoja ja kestivät pitkään. Nykyisin eli Moskovan Krimin miehityksen jälkeen ne on suunniteltu eri tavalla, ovat nopeita ja lyhyitä ja eri asioita harjoitellaan etukäteen suunnitellusti. Vielä joskus 2010 porukka saattoi joutua kertauksiin vain harjoittelemaan vartiointia. Ne ajat ovat ohi. Nyt harjoitukset ovat ehkä 4-5 pv eli harjoitellaan nopeaa kaluston jakoa ja nopeaa siirtymistä kohdealueelle sekä toimintaa eri tilanteissa siellä. Ei näissäkään harjoituksissa kaikkia tositilanteen asioita esim. siirtymisissä päästä kokeilemaan. Mutta harjoitukset on siis suunniteltu tiiviiksi ja samalla tutustuu kaluston uutuuksiin.

      Tositilanteessahan ei mentäisi mihinkään varuskuntaan, vaan hypättäisiin pakettiautoon, jossa kamppeet kiskottaisiin vauhdissa päälle ja ase lipastettaisiin kovilla samalla kun lähettiupseeri kertoisi tilanteen. Kaupasta haettaisiin ehkäs pikapuurot ja suklaat mukaan ja sitten pimeänäkölaite silmille ja yöhön. Seurasvaksi oltaisiinkin jo tulenjohtopaikalla odottamassa vihollisen maahanlaskujoukon porukkaa riistakameran tai pimeänäködroonin kuvaan.

      • öwkxj

        Perustamis keskukset perustetaan tositilanteessa.


      • sisäinenkonflikti

        Suomessa suuri ongelma on että eletään informaatiopimennossa. Tieto jota kansalle tarjotaan valtamedian välityksellä on radikaalisti värittynyttä ja vääristeltyä. Tilanne Euroopassa on muuttunut radikaalisti viime vuosikymmenien aikana. Ei ole odotettavissa ison ja "pahan" Venäjän hyökkäystä. Sen sijaan on odotettavissa sisäinen konflikti, jos nykykehitys saa jatkua.


    • Ylennetty

      Varmasti näin, ylennyksen saa helposti. Mutta mitäpä nyky-Suomessa tekee ylennyksillä tai armeijalla ylipäätään. Kun valtio, poliisi ja armeija ovat omaa kansaa vastaan.

      Pitää vain toivoa että Venäjältä saisimme apua tähän onnettomaan tilanteeseen, jossa suomen kansa pyritään käytännössä tuhoamaan. Venäläiset vapaaehtoisjoukot turvaamaan suomen kansan tulevaisuus, ja alas Brysselin valta!

      • Ohiammutun.poika

        Komppaan.


      • Itäblockki

        Nyt on jutut kopioitu SKDL:n vasemmistosiiven pikkujouluista vuodelta 1970. Vahinko vaan, että NL hajosi ja Suomi liittyi EEC:hen mitä kommunistit silloin vastustivat. Ja kun NL hajosi, armeijan koko pieneni 3 miljoonasta noin 750.000 ukkoon rajojen pituuden pysyessä lähes samana. Ei tuolla määrällä enää paljoakaan maita vapauteta. Tsekkoslovakian operaatiossa 1968 piti käyttää sakemanneja apuna, vaikka oltiin itäblockin sisällä.


      • Rairairai

        Mitä tarkoittaa "ovat omaa kansaa vastaan"? Kyynelkaasua, vankileirejä ja kidutusta? Ei ole tällä puolella rajaa noita samoja "mukavuuksia" kuim sotahullussa itänaapurissa.


      • Lehtimiestintti
        Rairairai kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa "ovat omaa kansaa vastaan"? Kyynelkaasua, vankileirejä ja kidutusta? Ei ole tällä puolella rajaa noita samoja "mukavuuksia" kuim sotahullussa itänaapurissa.

        Mamuttavat ja matuttavat kilpaa, varusmiehet joutuivat kantamaan heidän matkatavaroitaan jostain syystä niin kuin hotellin piccolot, ja poliiseja käskytetty katsomaan muualle kun pojat keppostelee..


      • Ylikessu72

        Nämä "matkatavaroitten kanniskelut" ja varusmiesten käyttö mökkitalkoissa ovat juuri noita kultaisen 1970-luvun muisteloita. V. 2015 alkaen meininki on erilainen. Ei sinne ole yhtään reserviläistä haettu kapiaisten laukkuja kanniskelemaan. Päinvastoin kantahenkilökunta on vahtinut, että väki saa sapuskaa ja pysyy kuivana.


      • Voihankoukkunokka
        Ylikessu72 kirjoitti:

        Nämä "matkatavaroitten kanniskelut" ja varusmiesten käyttö mökkitalkoissa ovat juuri noita kultaisen 1970-luvun muisteloita. V. 2015 alkaen meininki on erilainen. Ei sinne ole yhtään reserviläistä haettu kapiaisten laukkuja kanniskelemaan. Päinvastoin kantahenkilökunta on vahtinut, että väki saa sapuskaa ja pysyy kuivana.

        Ei kysymys mistään kapiaisten laukuista ollutkaan vaan pakolaisten laukuista mitkä tunkeutuivat ruotsista tänne


    • Lammiotietenkin

      Ja makoilusta saa vielä täyden palkan työnantajilta reserviläispäiväraha erotuksineen varusmiespäiväraha jotta saadaan verotontakin siihen mukaan. Monelle upseeriressulle onkin suurin Tähtihetki päästä ravintoloihin esittelemään arvomerkkejään paikallisille naisille, esim Nastolassa kävi juuri näin ja Nastolan ravintola tarjonnan vähäisyydestä johtuen menivät kapiaisten kera valtion autoilla Lahteen ryyppäämään ja elvistelemään.

    • Sotilaatkansatmaat

      Esim, kansanedustaja Salolainen ylennetty majuriksi saakka "istumalla" joko eduskunnassa tai valheellisesti kutsutuille maanpuolustuspäivillä josta karttuu täydellä palkalla ressupäiviä. Ei herra majuri telttaa nähnytkään ainakaan sisältä, eikä siellä nuppineulojen värejä kartalla eroittasikaan.

    • RaakaaRaivoa

      Keskitysleirit takas ja hyvin menee.

    • KenttäkokemustaOn

      Suoritin varusmiespalveluksen. huh kaikille kouluttajilleni 80-81 pioneerina itä korialla.
      Alkujaan hain Panssariprikaatiin Hämeenlinnaan ensisijaisesti PSt- koulutukseen, siellä oli siihen nähden uudet tilat verokkina korian ksarmeihin. se ei ollut huono koulutuspaikka, mutta se oli paska paikka. Mahdolliseen sen uudelleen koulutuspaikkana oleva moneen. siis keräilyerien leposija..
      Koulutukseni suoritin esimiestini valvonnan alla ollen heidän herkku järjestelmän tuotos.Mutta
      Aloitin res. seurassa asioita jotka johti aivan muuhun rea toimintaan.
      kertausharjoituksissa tuli aiemmin vastaa näitä alikersantteja jota ei ollut motivoitunut tehtäväänsä ollenaan.. Harmi etää nämä paskat pilaa ja ei osaa tänä päivänä ottaa ja tai olla esimiehiä kentällä.
      Tämä on koemus. ja Vastaus motiivaationne koulutuksissa kohdata res. kentällä ei kohtaa.. ei silloin kun olin. Eikä tällöin kun pojat on. reservi on syvältä ja jos siinä OTAN ja eu on mukana.....

    • Anonyymi

      Olin kertaamassa ja koko ajan kännissä, kivaa oli, vaikka mitään en muista....ylenin res.vääpeliksi.

    • Anonyymi

      Niin minäkin! Onhan se mukava laattaa kannella ja ansioita, ansioistahan se vanhalle myönnetään. Monet kivat ja kännit on pidetty!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe