Terveyskeskuksen lääkärit

ilimanlaadussakovikkaa

Missään muualla Suomessa en ole törmänny niin hapannaamoihin, asiakasta aliarvioiviin ja itseään täynnä oleviin (nais)lääkäreihin mitä Siilinjärvellä. Kireää porukkaa. Mistä moinen? Ei kai niitten siellä pakko ole olla töissä, jos niin ketuttaa.

111

6597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terveyskeskusokko

      Hoitajilla tuntuu olevan sama tyyli. Siilinjärvellä on terveyskeskus ilman todellista pohjaa kehuttu laitos. Todella tympeää palvelua sieltä on vain saanut. Isoissakin kaupungeissa on toimittu paljon ystävällisempi.

      • Viimeinenkerta

        Totta, mullekin omahoitaja puhelimessa kettuili, vaikka oli arkaluontoisesta ja kipeästä asiasta kyse. Tosi empaattista. Olisko liikaa vaadittu olla olematta edes ilkeä?!


      • Että_silleen

        On se kumma, että tästä tk:sta aina kuuluu näitä juttuja. On kuulunut jo ainakin sen 15- 10 vuoden ajan. Jospa ne kehujat ovat niitä rikkaita, yhteiskunnassa korkeammalla portaalla olevia.
        Ehkä kannattaa mennä omien terveypulmien kanssa yksityiselle. Maksaahan se, mutta ehkä palvelu on silloin parempaa ja ystävällisempää.

        Jospa ne sitten, kun tk: ssa ei enää kukaan käy, alkaa muuttua meno ja meininki toisenlaiseksi.


      • Asenteella_on_väliä

        Florence Nightingalen perustaessa 1860-luvulla sairaanhoitajien koulutusta taisi potilaisiin asennoituminen ja heidän hoitamisensa olla siihen aikaan ja vielä 1900-luvun alkupuolellekin tultaessa toisen ja erilaista. Ainakin ehkä ihmisläheisempää ja humaanimpaa.

        Hippokrateen valan vannominen ja kouluttautuminen vaikka miten korkeaksi tahansa ei aina takaa sitä, että osaa kohdata potilaansa oikein. Samoin alalle suuntautuminen kutsumusammattina tai oikeiden hoitokäytäntojen ja teorioiden hallitseminen (ja opintojen ja tenttien läpäiseminen) eivät takaa sitä, että on oikealla alalla. Tämä tosin pätee ihan yhtä ja samalla lailla myös muihin ammatteihin.
        Siksi omien asenteiden ja suhtautumisesta potilaisiin täytyy itsekin huomioida, että ovatko ne kohdillaan. Ja onko varmasti oikealla alalla, vai kannattaisiko sittenkin vaihtaa alaa.

        Sisar hento valkoinen on ehkä enemmän myytti ja kupla, kuin enää nykyisin todellisuutta.
        Ajat ja arvot ovat koventuneet ja muuttuneet. Se on ikävällä tavalla totta.
        Silti ystävällisestä käytöksestä, jokaista ihmistä kunnioittavasta lähestymistavasta ja empaattisesta kohtelusta ei pitäisi kenenkään koskaan tinkiä, ja jättää niitä pois omasta arvomaailmasta.

        Potilaatkin ovat ihmisiä. Nk. me kaikki. Jokainen meistä toivoo varmasti tulevansa myös kohdelluksi kunnioittavasti ja ihmisarvoisella tavalla. Jokainen on sen arvoinen ja ansaitsee sen.


      • nuollaankovaginat

        Ai , joku vielä muistaa tuon englantilaisen lesbon, jota suomalaiset lesbot vielä pitävät epäjumalanaan.


      • Anonyymi

        Jospahan nämä hoitajatkin kokevat olevansa jumalan sijaisia. Nokka pystyssä kävellään pitkin käytäviä, ei ole kiirettä , joten ei myöskään mitään tekemistä.


      • Anonyymi

        "Hoitajat" purkavat omia hlökohtaisia ongelmiaan viattomiin. Hakevat revanssia ja kiksejä itselleen tällä tavoin. Inhottavaa seurata sellaisia työntekijöitä joita on itse läheltä nähnyt sekoilevan kotioloissaan. Ja sitten tullaan "hoitamaan" sairaita ihmisiä. Tämmöisen tietäen en paskakärpästäkään anna sellaisen kynsiin. Joka suhteessa pitäisi olla aukottomammat testit ketä edes otetaan koulutukseen.


    • ylimielistä

      Huonoa mainetta Siilinjärvelle, tuota on kyllä kuulunut jo pitemmän aikaa. Ei taida työnjohto olla ammattilaisen käsissä.

    • Terveyskeskusokko

      Todella pitkän aikaa ollut huono tilanne. Muutin Siilinjärvelle jo 15 vuotta sitten ja siitä lähtien yli 10, vuotta joutui vanhempien mukana aktiivisesti olemaan tekemisissä terveyskeskuksen kanssa. Koko ajan oli ylimielistä tökeröä palvelua ja samaan aikaan kumma kyllä kehuttiin tuota laitosta.

    • Joitakin_vaihtoehtoja

      On tainnut viimeaikaiset helteet ehkä vaikuttaa osaltaan joidenkin viime aikoina saamiin kokemuksiin. Tai sitten heillä (tk:ssa olevilla lääkäreillä ja hoitajilla) on liikaa asiakkaita. Jospa he ovat leipääntyneet työhönsä.

    • Aamutuimaann

      Jos ovat leipääntyneet työskentelemään tk:saa, niin kumma kyllä eivät hakeudu toisiin alan työpaikkoihin Kuopion seudulla. Oli heitettävä tai pakkasta niin toiminta on ylimielistä ja epäystävällistä.

    • törppöjen.kylä

      Lieköhän siilinjärven juomavedessä jotain mikä saa miltei kaikki käyttäytymään töykeästi...

      • Sanopa_muuta

        Mitähän siinä vedessä tosiaan on, kun kaikki vaikuttavat aika töykeiltä ja huonokäytöksisiltä. On levinnyt, kuin viruksen lailla.

        Ennen hyvät käytöstavat olivat sivistyneisyyden, älykkyyden ja kouluttautuneisuuden merkki.
        Siis silloin joskus ennen.


      • Anonyymi
        Sanopa_muuta kirjoitti:

        Mitähän siinä vedessä tosiaan on, kun kaikki vaikuttavat aika töykeiltä ja huonokäytöksisiltä. On levinnyt, kuin viruksen lailla.

        Ennen hyvät käytöstavat olivat sivistyneisyyden, älykkyyden ja kouluttautuneisuuden merkki.
        Siis silloin joskus ennen.

        Miksi kaikki haluavat nykyisin ennenaikaisesti vain saunailtaan kylpemään ja rypemään.


    • huonot-lääkärit

      En voi ymmärtää miten terveyskeskuksessa voi olla niin huonotasoisia lääkäreitä.
      Ovat saaneet koulutuksen yliopistossa.Silti taso on joskus tai yleensä melko huono.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä paras on mennä suoraan yksityiselle lääkäriasemalle välttyy vääriltä hoidoissa


    • Etta

      Totta puhutte. Oma lääkäri M .Taskinen on kyllä asiallinen lääkäri.mutta eräs nais lääkäri ja mies hoitaja päivystys alueella ylimielisiä tolloja.

      • Yksi_kokemus_tämäkin

        Taskisen Matti vaikutti minustakin oikein mukavalta, noin ensi alkuun. Oikein perinteiseltä vanhanajan kunnon maalaislääkäriltä.

        Kunnes kerran jouduimme perheessämme siihen tilanteeseen, että pyysimme silloisen perhetuttavamme asialle oman lähiomaisemme, tuolloin keskivaikeaksi dementiaksi ja alzheimerintautia sairastavan terveydentilan arviointia varten.
        Silloinen perhetuttava, ( täysi torv*, joka vei lähiomaisemme tk:seen, alkoikin täysin ilman aihetta, ottaa muiden taloudessamme asuvien asioita esille. Kun tehtäväksi annettiin nimenomaan selvityttää oman dementiaa sairastavan ihmisen hyvinvoinnin ja terveydentila!

        Siitä alkoikin varsinainen soppa, ja täydellinen sotku, jossa asianomaista henkilöä, joka teki ilmoituksen omasta lähiomaisestaan, alettiinkin järjestää M1 lähetteellä Julkulan sairaalaan. Ei auttanut, vaikka pyysin kyseistä lääkäri Taskista soittamaan sisarelleni asian selvittämiseksi. Ei kun vaan ambulanssiin poliisien kera.
        Kyseinen lähete oli täysin aiheeton, jolle ei ollut mitään perusteita.
        Julkulan sairaalassa oli sentään vastassa järkevä ja älykäs lääkäri, joka todellakin uskoi ja kuunteli, mitä minä ja sisarukseni sanoi. Mihinkään M1 - lähetteisiin ei ollut mitään perusteita, syitä, eikä aihetta. Kaikkien potilaiden perheolosuhteiden ja tilanteiden huomioonottaminen on ensiarvoisen tärkeää kaikkia päätöksiä tehtäessä.

        Kyseisen lääkäri ei missään vaiheessa kysynyt MINULTA, mikä on homman nimi ja tilanne.
        Eikä muuten oikeastaan edes katsonut minua missään vaiheessa.
        Vaan oli uskonut minun tuolloista ex-miesystävää, joka etsi tuolloin kaikkkia keinoja päästä minusta eroon. Hän oli jo tuolloin etsinyt itselleen uuden sutturan. Ja näki tuossa kyseissä tilanteessa keinon päästä minusta tällä tavalla eroon.

        Arvatkaapa, että olenko käärmeissäni. Olen muuten vielä edelleenkin. Kahdesta syystä. Ennen kaikkea siitä, että lääkärit eivät näytä potilasta vastaaottaessaan kohtaa ja kuuntele heitä koskaan.
        Tuijottavat ruutua ja uskovat, että aiempi potilashistoria määrittelee ja kertoo kaiken totuuden.
        Tai että puhumattakaan siitä, että uskotaan joitakin umpikieroja ex-miesystäviä, joilla on omia taka-ajatuksia motiivina.

        Ja jos sattuisin tapaamaan vielä sen kyseisen lieron, kieron ja huijarin ex-miesystävän, niin saattaisin vetäistä häntä turpaan, täysin aiheettomien ilmoitusten tekemisestä.
        Onneksi emme enää koskaan tapaa. Koska hän on muuttanut toiselle paikkakunnalle.

        Faktojen tarkistaminen olisi aina suotavaa ja toivottavaa, jotta kenellekään ei tulisi tarpeettomia ja aiheettomia potilaskäyntejä minnekään instanssiin!

        Menkääpä tk:seen, niin näinkin voi ikävällä tavalla käydä.


      • Anonyymi

    • Työterveyshuolto

      Terkkarin työterveyshuolto on hyvin tehokas ja asiallinen. Henkilöstö on ystävällistä ja ammattitaitoista. Onko sitten varsinaisen terveyskeskuksen asiakaspalvelu heikompaa?

      • Onnittelut_

        No hyvä, että edes jollakin sektorilla asiat toimii, nk. pitää.
        Kuluneina vuosina ei aina ole ainakaan tk:ssa niin mennyt.


    • Järjestelmässä_vikaa

      Vanhustenhoidon taso, etenkin dementoituneiden kohdalla on nykyään aika paljon mennyt alaspäin. Juoksutetaan kyllä verikokeissa ja vuosikontrolleissa, mutta mitään todellista apua ei sieltä saa päivittäin kohdattavissa esim. ongelmatilanteissa. Nykyisessä terveydenhuoltojärjestelmässä vanhukset hoidetaan nykyisin kotiin, joten vastuu ja hoito jää joko omaisten, tai kodinhoitajien kontolle. Nykyisessä systeemissä ei ollenkaan oteta huomioon esim. sitä, että muistisairas ei huonomuistisuutensa takia enää muista, että milloin on syönyt ja saattaa ravata jää, tai muissa ruokakaapeissa koko ajan. Tai sitten potilas kävelee kuntoonsa nähden aivan liikaa päivittäin. Esim. onko 20-30 km joka päivä terveellistä ikä-ihmisille näillä helteillä, mitä nyt on tänä kesänä ollut?
      Se kun ei käy hyvinvoinnista edes nuoremmille ja terveemmillekään. Tässä vaarantuu olennaisesti potilaan oma turvallisuus, terveys ja hyvinvointi. Mutta mitä tekee asialle tk: n lääkärit? Eivät mitään.
      Todetaan vain, että jotain pitää tapahtua, eli henkilön mennä tajuttomaksi, etc. jotta esim. tk: ssa lähdetään tekemään mitään.

      Käytännössä omaisten hoitajien elämä on käytännössä sitä, että joutuu koko ajan vahtimaaan omaa vanhempaansa. Kuka sitäkään jaksaa ja minne asti pitäisi jaksaa? Kysynpähän vaan. Itselläkin on CFS. Joten millä voimavaroilla kuvitellaan, että jaksaa tällaisia olosuhteita ja muuttumatonta tilannetta loputtomiin? Kun itsekin kärsii toistuvista burnouteista? - Joutuessa kokemaan joka viikko omien fyysisten ja henkisten voimavarojen loppuunkulumisen?
      Itsekin alkaa olla jo siinä kunnossa, että olisi tarvinnut apua.

      Jos menee tk: seen omalääkärille siellä kysellään tietoja lähinnä vain lääkityksen osalta.
      Samoin siellä syyllistetään ja kyseenalaistetaan omaisia heidän kyvyistään hoitaa läheisiään oikein.
      Tai sellainen tunne ainakin tulee.
      Onko muilla vastaavia kokemuksia tällaisesta?

      Aika usein käy mielessä, että mitä h*lvetin hyötyä on juosta tk: ssa omalääkärin luona, koska siellä vain levitellään käsiä, tai höpötetään jonninjoutavia itsestäänselvyyksiä, että "muistisairaus etenee", ja mitään ei voida tehdä etc.

      Sama koskee kotihoidon palveluita. Joita ennen tarjottiin lähes aina, kun vähänkään kerrottiin kotona olevissa ongelmissa. Niistä kun ei ole mitään apua lähes joka päivä toistuvissa ja eteen tulevissa ongelmissa, jos potilaalla on levottomuutta, yliaktiivisuutta ja jopa sekavuutta. Kotihoidon työntekijät käyvät korkeintaan vain viisi kertaa/vrk.

      On selvää, että vanhustenhoito on maassamme alasajettu. Oli syynä sitten rerurssien, rahojen, tai tahdon puute.

      Koko järjestelmässä olisi todella paljon remontin, parantamisen ja uudistamisen aihetta ja syytä.
      Nykyinen järjestelmä ei selvästi toimi.

      • Näkökulmia_

        Vanhustenhoidossa olevat epäkohdat ovat toki maanlaajuisia. Tämä ei siis koske pelkästään Siilinjärveä.

        Edelliset hallitukset ovat omilla aiemmin tekemillään päätöksillään ajaneet alas mm. laitoshoidon.
        Vanhusten ja dementoituneiden hoitaminen kotiin on kaunis ajatus, mutta se ei toimi niiden kohdalla joiden toimintakyky ja selviytyminen arjessa on merkittävästi alentunut. Jo nyt kotihoidossa, joko omien omaisten ja kotihoidon työntekijöiden hoitamana on sellaisia potilaita, joiden paikka olisi voinnin ja terveyden perusteella vähintäänkin palvelukodeissa, tai laitoshoidossa. Monen kohdalla potilasturvallisuus vaarantuu. Asuminen omassa kodissa, joko tuettuna toimii vain niiden kohdalla, joiden muistisairaus on todettu jo varhaisessa vaiheessa, jotka kykenevät pärjäämään kotona, ja joilla on kuntoutusta. Mutta jos näin ei ole, joko omille läheisille, tai kodinhoitajille koituu osaksi aivan liian suurta stressiä, työtaakkaa ja uupumusta. Ennemmin tai myöhemmin kaikista hoitamiseen ja muiden kodinhoitoon liittyvistä töistä väistämättä uupuu. On nähtävä ja myönnettävä nämä tosiasiat, muuten ongelmat tulevat tulevaisuudessa räjähtämään käsiin.

        Joko nyt istuvan, tai tulevan hallituksen täytyy alkaa enemmän lisätä investointeja, rakentaa uutta infrakstruktuuria, uusia palvelukoteja ja laitoksia. Yhtä aikaa täytyy myös lisätä perushoitajien ja geriatrien koulutusta. Perushoitajien ja kodinhoitajien palkkausta täytyy myös nostaa. Koska työ on fyysisesti ja henkisesti erittäin raskasta.

        Tulevaisuudessa terveydenhuollossa täytyy myös jatkossa alkaa tehdä jokaisen potilaan kohdalla todellisen toimintakyvyn, terveydentilan, ja omasa kodissa selviytymisen ja pärjäämisen selvitys.
        Samoin omaisten ja kodinhoitoalalla olevien jaksaminen pitää ottaa myös yhtä lailla huomioon.
        Jos omaiset ja lähihoitajat uupuvat työtaakkansa alle, kuka sitten hoitaa vanhukset?
        Ne omaiset, joilla on itsellään vaikeita ja vakavia sairauksia ei myöskään pitäisi joutua hoitamaan muita vakavia sairauksia potevia.
        On kohtuutonta vaatia sellaista.

        Omaisten, omaishoitajien ja kodinhoitajien hyvinvointi ja jaksaminen palvelee myös muistisairauksiin sairastuneiden hyvän hoidon, sen laadun varmistumista ja sen toteutumista.


      • Anonyymi

        Onko se sitä kaukoennakointia että muittensyiksi virheet menisi.


    • Cor_text

      - On selvää, että vanhustenhoito on maassamme alasajettu. Oli syynä sitten resurssien, rahojen, tai tahdon puute. Tai sitten ne kaikki.

    • MiesPotilas50v

      Hyvää palvelua omasta mielestäni joka kerta !
      Kaikki lääkärit joiden kanssa asioinut ovat olleet asiallisia ja ovat kuunnelleet oireet ja kirjanneet ne.
      Samoin hoitajat ovat osanneet hommansa.
      Hyvä palvelu EI TARKOITA lässyttelyä, tekopirteyttä ja voivottelua. Vaan asioiden hoitamista nopeasti. tehokkaasti ja järjestelmällisesti siten että asikakas saa tarvittavan hoidon ja tarvittaessa jatkohoidon.

      • Kokemuksia_on_monia

        Ei kukaan mitään lässyttelyä edes halua osakseen. Eikä sitä aja. Siitä ei ole tässä kysymys.
        Mielistellä ja nuoleskella ei tarvitsekaan.
        Näitä huonoja asiakaskokemuksia on vaan kuultu tapahtuneen tk: ssa jo useamman vuoden ajan.

        Jokainen toivoo varmasti tulevansa kohdelluksi ystävällisesti.
        Hyvät ja kohteliaat käytöstavat (minkä pitäisi olla peruslähtökohta ja itsestäänselvyys) tuskin nyt heikentävät palvelujen tehokkutta ja niiden laatua. Ja mistä sekin nyt sitten on pois, jos on ystävällinen muille ihmisille? Ei mistään.


    • Eipilvilinnoja

      siilinjärvellä ei palvelu ole ollut ystävällistä nopeaa ja tehokasta, vaan lähes jokaisen työntekijän kohdalla ylimielistä toki harvoja normaalin palvelun henkilöitä kun on ollut. Ei hyvällä palvelulla tarkoiteta tosiaankaan mitään läpertelyä tai vastaavaa, mutta Siilinjärven byrokraattinen toiminta ei sitä ole. Onpa ollut ketoja, kun varatulle ajalle tultaessa on ollut ovessa lappu, ettei hoitaja ole paikalla vaan Vuorelassa eikä tietenkään sopinut soittaa ja antaa uutta aikaa. Toisista huoneista ei suostuttu auttamaan. Lääkärien käynnillä on hoidettu vain yksi asia, vaikka aikaa olisikin ollut. Lehdissä kun on esitelty lääkärien palkkojen perustuvan osin potilas käyntien määriin, joten heikkokuntoidiskin potilaita on juoksutettu useilla potilaskäynneillä. Tampereen ja Helsingin terveysasemalla en ole kohdannut mittään niin ylimielistä ja epäystävällustä palvelua kuin Siilinjärvellä, Siellä asiat on hoidettu asiallisesti ja tavanomaisen ystävällisesti.

    • Siinä_vastaus

      Meno ei koskaan muutu, ellei tässä koko yhteiskunnassa oleva ilmapiiri, asennoituminen ja käyttäytyminen myöskään muutu! - Tai sitten jos ei muutu koko ihmiskunnan ja lajin kulttuuri!

    • Anonyymi

      Ainakin terkkarin päivystyksessä on eräs laiha rillipäinen eukko joka on aivan hiton tympeä tyyppi. Vaihtaisi alaa jos työt ahdistaa.

    • Anonyymi

      Teoritisoidaan ajatuksella, että olisi maailmamme ulkopuolinen sivilisaatio, joka tarvitsisi ruumimme johonkin vain tyhjän ruumiin josta sielu olisi siirtynyt jo johonkin muualle.

      Olkoon tarve vaikka niinkin hyytävä kuin se, että maallinen tomumajamme olisi heidän ruokaansa. Kenties he tarvitsevat muutakin biomassaa ruoaksi kuten vaikka kalaa ja siksi meriämme ylikakalastettaisiin tyhjiin.

      Tosin muita luonnovaroja tarvitsisi verottaa vähemmän, jos he saisivat jokaisen omalla biologisella ajallaan kuolleen ihmisen ruumiin käyttöönsä mutta jostain syystä maailman ihmiset haluavat antaa ruumiita valikoidusti.

      Omien läheisten ruumiit halutaan ennemmin hautaan kuin antaa tarvitsijoille ja heidän puolestaan maailman luonnonvarat saa vaikka kaluta tyhjiin siitä huolimatta, että ruumiita olisi pakko luovuttaa koska oikeastaan ihmiset ovat jotakuinkin pakotettuja siihen tilanteeseen syystä tai toisesta muuten koko planeetta rosvottaisiin. No nämä valikoijat alkavat keksiä mitä älyttömämpiä sääntöjä millä perusteella ruumiiskuormaa valittuja sinne laitetaan.

      Syy voi olla vaikka musiikkimaku, ruokailumieltymykset erilaiset käsitykset seksuaalisuudesta ja seksuaalisuudesta puhuttaessa en tarkoita mitään vahingoittavia ja kanssaihmisille vaarallisia perversioita vaan normaalia seksuaalisuutta johon keksitään mitä ihmeellisempiä sääntöjä. Seksuaalisuus lienisi yksi eniten käytettyjä keinoja asiassa. Säännöt muuttuvat ajanmittaan viiemaikoina on noussut tarkastelun piiriin AIKUISTEN väliset ikäerot seksisuhteissa. Tämäkö olisi uusi keino kerätä ihmisiä ruokakuormaa varksinkin, kun jokaista sääntöä rikkoessa seurauksena olisi kuolemantuomio. Näinhän maailmassa on toimittu jo vuosituhansia ja erilaiset julmurit tietysti myös pyrkivät pilaamaan kanssaihmisensä mielen jotta hän kelpaisi ruumiskuormaan ja voitaisiin tappaa ennenaikojaan. Tästä seuraa kärsimystä, eripuraa ja rikkountuneita ihmiskohtaloita.

      Vaan entäpä, jos kaikka tyhjät ruumiit annetaisiin suoraa jaottelematta ruokakuormaan ihmisen vain yksinkertaisesti kuollessa. Mitä asialla olisi väliä, kun sielu olisi jo poistunut ruumiista omaan soppeensa. Tällaisessa tilanteessa ketään ei tarvitsisi tappaa ja vainota hengiltä mitä mielikuvituksellisempien syiden perusteella koska ruumisvaranto olisi tuolloin laajempi tarvitsevalle taholle ja he saisivat ruumiita paremmin siinä aikatalussa, jossa he niitä tarvitsevat ja maassa vallitsisi rauha tai ainkain elo olisi rauhallisempaa kaikilla.

      • Anonyymi

        En ymmärtänyt juttusi ja kirjoituksesi pointtia.

        Ehkä ei kannatakaan.

        🤨


    • Anonyymi

      Onko tuo nyt ihme jos lääkäri näyttää hapanta naamaa. Näyttäsit itsekkin jos joutuisit täällä asumaan.

    • Anonyymi

      Korona pandemia on rasittanut terveydenhoitoalaa aika lailla ja kyllä se on entisestään vienyt voimia myös hoitohenkilökunnalta. Aika moisessa riskissä ovat joutuneet töihinsä lähtemään ja kohtaamaan niitä mahdollisen tartunnan saaneita. Se kannattaa myös muistaa että aina kun kaksi ihmistä kohtaa toisensa niin se ensi vaikutelma vaikuttaa koko tapaamisen luonteeseen. Voi myös olla että hoitohenkilökuntaan kuuluvalla on ollut juuri hankala kokemus tai juuri sisään tulleella asiakkaalla ja siitä se sitten helposti menee vaikeaksi jos kumpikaan ei jaksa yrittää. Terveyskeskukseen mennään yleensä kun on joku sairaus tai vaiva ja kyllä sen ymmärtää että silloin ei välttämättä pysty menemään toisen ihmisen eteen hymyssä suin ja toisen ihmisen kasvot yleensä peilaavat sen minkä itse näkevät, se kannattaa myös muistaa.

      Lääkärin vastaanotto toimii niin että kun menen vastaanotolle niin vastaan lääkärin esittämiin kysymyksiin ja sitten niihin sitä seuraaviin kysymyksiin, ilman että alan itse antamaan lääketieteellistä arviota ja estän hänen työtään. Annan lääkärin arvoida mikä mahtaa olla vaivan syy ja miten sitä kannattaa hoitaa. Sitten jos minulla on mielessä jotain muuta mikä mahdollisesti mahtaa asiaan vaikuttaa niin tuon sen lääkärin tietoon. Sitten siitä voidaan keskustella. Jos menen vastaanotolle tietäen mikä vaivaa ja mitä haluan hoidoksi niin usein se tieto voi jo kokemuksen kautta olla oikea, mutta lääkärin työ kuitenkin on tutkia ja tehdä siitä oma arvionsa, koska hän sitten loppupelissä vastaa siitä mitä hän ohjeeksi, hoidoksi tai lääkkeeksi määrää. Jos pidän lääkäriä ylimielisenä siksi että hän haluaa tutkia sen sijaan että uskoo minua suoralta kädeltä niin silloin taidan itse olla ylimielinen ja olen joskus aikanaan sellaiseen itse myös syyllistynyt.

      Hain tietoa oireisiini sopiviin sairauksiin lääkärikirjoista ja olin varma siitä mikä minulla on ja mitä haluan hoidoksi, tiesin jopa siihen yleisesti käytetyn antibiootin. Ylimielinen lääkäri halusi tutkia itse ja määräsi tutkimuksia joita en olisi halunnnut koska niistä aiheutui vain turhaa vaivaa ja kuluja, mutta oli pakko suostua. Sain lääkkeet, en sitä minkä itse tiesin oikeaksi enkä mitään muutakaan antibioottia vaan täysin toisen joka auttoi jo heti kahden päivän käytön jälkeen ja loppujen lopuksi parannuin sillä. Sitten otin lääkärikirjan kautta selvää sairaudesta mikä minulla lääkärin mielestä oli. Siihen ei pidä kirjoittaa antibioottia koska se ei olisi siihen auttanut mutta pyytämäni vahva antibiootti olisi todennäöisesti aiheuttanut minulle muita pahoja oireita ihoon ja ruoansulatukseen, samalla kun se olisi heikentänyt antibioottien tehoa jatkossa. Olin väärässä ja olen sen jälkeen luottanut lääkäriin ammattilaisena. Jokainen vastaanotto on sujunut sen jälkeen hyvässä hengessä eikä kumpikaan ole ollut ylimielinen.

      Hyvä että on lääkäreitä ja sairaanhoitajia, eikä kaikki vaihtaneet toisille aloille silloin kun näytti pahalta.

    • Anonyymi

      Ylilääkäriä myöten ylimielisiä .

      • Anonyymi

        On ainakin kaksi hyvää lääkäriä jotka osaavat kyllä hoitaa ja laittavat kysiin jos on tarvetta jatko tutkimuksiin.Mutta on sielä näitä jotka ei alalle olkein sopivia hoitajissa että lääkäreissä.


    • Anonyymi

      Ketä tutkitaan ja hoidetaan, ketä ei. Joku saa hyvää palvelua, ja hoitoa, jotkut eivät koskaan.

      Riippuu useimmiten potilaan statuksesta, varallisuudesta ja jopa aiemmasta potilashistoriasta. Etenkin, jos jollakin sattuu olemaan aiemmin lätkäistyjä diagnooseja, joita en tässä mainitse.

      Ei me todellakaan olla samalla viivalla terveyspalveluidenkaan kohdalla.

      Tämä on valitettava ja paikkansapitävä fakta.

      • Anonyymi

        Että köyhää ja mielen terveys ja alkoholi ongelmaista ei hoiteta samalla lailla kuin hyvin toimeen tulevaa tavallista ihmistä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Että köyhää ja mielen terveys ja alkoholi ongelmaista ei hoiteta samalla lailla kuin hyvin toimeen tulevaa tavallista ihmistä..

        Kukaan edellä kommentoinneista ei maininnut sanallakaan, mitkä ne diagnoosit ja sairaustausta sattuu olemaan. Miksi siis jotkut menevät tekemään noin pitkälle meneviä "päätelmiä"?

        Voidaan aiheellisesti myös kysyä, että onko meillä tässä maassa ihmisten kesken sitten todellista tasa-arvoa? Vaikka maatamme niin sellaiseksi kehutaan ja väitetään olevan?

        Jokaista, huolimatta taustasta, aiemmin annetuista diagnooseista, sairaushistoriasta, kyseessä olevasta tilanteesta, tai mistä tahansa, pitää hoitaa samalla lailla. Eli kohtelemalla asiallisesti, kuuntelemalla potilasta, kysymällä oireet ja laitettava tarkempiin tutkimuksiin.

        Ei ihmisiä pidä mennä arvottamaan ja arvostelemaan statuksen, tai aiemman sairaushistorian, tai diagnoosien perusteella. Jokaisesta ihmisestä löytyy niin hyviä, kuin huonoja puolia.
        Ne pitää vain nähdä, samoin, että jokaisessa on potentiaalia vaikka mihin. Oikealla asennoitumisella, tukemisella ja kannustamisella.

        Pitäisi myös alkaa miettiä, mitä hyvä ihmisten hoitaminen oikeastaan on, ja mitä sen tulisi olla. Millaista on ihmisten hyvä hoito ja mitkä ovat hoitoetiikan perusteet?
        Ja toimivatko ne todella käytännössä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan edellä kommentoinneista ei maininnut sanallakaan, mitkä ne diagnoosit ja sairaustausta sattuu olemaan. Miksi siis jotkut menevät tekemään noin pitkälle meneviä "päätelmiä"?

        Voidaan aiheellisesti myös kysyä, että onko meillä tässä maassa ihmisten kesken sitten todellista tasa-arvoa? Vaikka maatamme niin sellaiseksi kehutaan ja väitetään olevan?

        Jokaista, huolimatta taustasta, aiemmin annetuista diagnooseista, sairaushistoriasta, kyseessä olevasta tilanteesta, tai mistä tahansa, pitää hoitaa samalla lailla. Eli kohtelemalla asiallisesti, kuuntelemalla potilasta, kysymällä oireet ja laitettava tarkempiin tutkimuksiin.

        Ei ihmisiä pidä mennä arvottamaan ja arvostelemaan statuksen, tai aiemman sairaushistorian, tai diagnoosien perusteella. Jokaisesta ihmisestä löytyy niin hyviä, kuin huonoja puolia.
        Ne pitää vain nähdä, samoin, että jokaisessa on potentiaalia vaikka mihin. Oikealla asennoitumisella, tukemisella ja kannustamisella.

        Pitäisi myös alkaa miettiä, mitä hyvä ihmisten hoitaminen oikeastaan on, ja mitä sen tulisi olla. Millaista on ihmisten hyvä hoito ja mitkä ovat hoitoetiikan perusteet?
        Ja toimivatko ne todella käytännössä?

        Niska olka pään vaivoissa vanh. Nais lääkäri laittoi kyllä aika nopeasti kysiin jatko tutkimuksiin. Fys polille alle kk.ei jätetty missään vaiheessa seuraamatta.ja 68 vuotias olen.


      • Anonyymi

        Edellinen kommentti pitää aivan ja täysin paikkansa. On täysi fakta, että kaikkia ei kohdella samalla tavalla.

        Kaikki vaan eivät niitä asioita näe, ja myönnä. Tai niistä ei saa puhua.

        Tasa-arvoa meillä ei täällä ole.


    • Anonyymi

      Alkoholistit pitääkin olla jonon hännillä. Alkoholismi ei ole sairaus vaan itse valittu elämäntapa. Korkki pysyy kiinni jos haluaa, kaikilla ei ole vaan riittävää tahtoa pitää se kiinni.

      • Anonyymi

        Itsellä on myöskin pysynyt korkki kiinni jo pidemmän aikaa.

        Mutta tuo esille otettu asia ei liity tähän keskusteluun millään tavalla.
        Pysykää aiheessa, kommentoikaa vain sitä ja olkaa asiallisia.

        T: aiempi kommentoija


    • Anonyymi

      Huonoja kokemuksia myös minulla. Siirryin asioimaan kaupunkiin yksityiselle jo 5v sitten. Nyt homma toimii.

      • Anonyymi

        Kyllä.käytän vain yksityistä tk huonoja kokemuksia minullakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä.käytän vain yksityistä tk huonoja kokemuksia minullakin.

        Kaikilla vaan ei ole varaa mennä yksityiselle Vanhempi mies lääkäri on tk on asiallinen ja laittaa tutkimuksiin ja kysiin jos tarve lisä tutkimuksiin.hyvä lääkäri.


    • Anonyymi

      Ammattipaskanjauhajat valittavat aina. Minulla on terkkarista vain hyviä kokemuksia.

      • Anonyymi

        Näin on.hyvä terveyskeskus meillä on
        Pääsee nopeasti hoitoihin ja lääkärit ja hoitajat kiitoksen ansaitsee..mutta kun näitä valittajia aina on joille ei mikään kelpaa.


    • Anonyymi

      Koko tämä kunta, kaikkine sen kuntalaisineen, on paska.

      Huonoa ja epäystävällistä käytöstä itsekultakin.

      Vastenmielinen paikkkunta.

    • Anonyymi

      Koronaviruksen lisäksi tällä paikkakunnalla jyllää myös töykeyden ja huonon käytöksen virus.

      Outo paikkakunta.

      Ei ihme, että niin moni sortuu käyttämään alkoholia ja ajautuu alkoholismiin.

      • Anonyymi

        Lopeta juominen ajoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopeta juominen ajoissa.

        En pysty.Selvinpäin ahdistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En pysty.Selvinpäin ahdistaa.

        Edellinen kommentoija ei ole sama, joka aiemmin kommentoi, vaan trolli.


    • Anonyymi

      Vittuilu on ehdottomasti lisättävä yhdeksi migreenin esioireeksi.
      Ainakin minulla.

      Niin kai tuo olisi pitänyt lopettaa se alkoholin ottaminen. Vähän aikaa menikin suhteellisen hyvin.
      Mutta elämässä olevat ongelmat ja stressi alkoivat taas painaa päälle.

      Pari päivää sitten alkoi migreeni. Jota on tullut pidettyä useamman päivän ajan. Alkoholia otin päänsäryn jo alettua. Joten tuloksena tuplajysäri.
      Onnitelkaa minua tulpatyperystä!

      Elämä opettaa.
      Joskus liian myöhään.

      • Anonyymi

        - Siis tuplatyperystä. Edelliseen tuli kirjoitusvirhe.


    • Anonyymi

      Tulpa ei kun turha siis tuplatyperys, hitto kun olen ihan keitossa.

      • Anonyymi

        Trollin kirjoittamaa tekstiä.


    • Anonyymi

      Sydänfilmissä siilinjärvellä, helevetti hiomapaperilla raavittiin iho anturien alta. Vai joko ne tänä päivänä käyttää kulmahiomakonetta?

      • Anonyymi

        😂😂😂😂😂😂😂😂


      • Anonyymi

        varpaankynsien leikkuuseen pitää olla timanttilaikka ja sittenkin saa tarkkaan katsoa minne kipinäsuihku lentää ettei syty tulipaloa...


    • Anonyymi

      Siinä vaiheessa, kun menettää elämässä kaiken, eikä voi enää tehdä mitään asioiden muuttamiseksi, niin ei enää jaksa välittää mistään. Ei ulkopuolisesta maailmasta, sen menosta, ihmisistä, tai jostakin koronarokotuksiin menemisestä. Tai mistään muustakaan. Mitä merkitystä, tai väliä niillä asioilla on?

      Joillakin on elämä, ja siinä olevaa sisältöä. Mutta kun joltakulta kaikki katoavat, ei mitään jää jäljelle.

      Jossakin vaiheessa on vain tehtävä itse ne lopulliset ratkaisut. Jos ei missään ole enää mitään järkeä, tai syytä jatkaa mitään.

      • Anonyymi

        Tuo on trolli, älkää uskoko sitä.


      • Anonyymi

        Liian suoraa ja rehellistä ollakseen trollausta. Eikä sisällä niin paljon kirjoitusvirheitä.


    • Anonyymi

      Ei ollut trollausta. Sellaiseen typeryyteen en sentään alennu.

      Mutta sillä ei ole mitään väliä, uskooko sitä joku, tai ei kukaan.

      Nk. ei elämällänikään.

    • Anonyymi

      On kyllä ahdistava ilmapiiri täällä.

    • Anonyymi

      Täysi trolli, ei osaa jaksottaa kirjoitustaan.

    • Anonyymi

      Olen 75 ukko, olen saanut aina erittäin hyvää palveua, niin lääkäreiltä, kun myös hoitajilta, eli10. 5 pistettä, erikois maininnan annan pitkäaikaiselle Kiminkiselle, omalääkäri junnu

      • Anonyymi

        Ja M.T. on hyvä lääkäri.


    • Anonyymi

      Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit itse valita perusterveydenhuollon hoitopaikkasi (terveysaseman) mistä tahansa Suomessa. Terveysaseman vaihto edellyttää, että teet kirjallisen ilmoituksen sekä nykyiselle että tulevalle terveysasemallesi. Vastuu hoidostasi siirtyy uudelle terveysasemalle viimeistään kolmen viikon kuluttua, kun ilmoitus on vastaanotettu. Terveysaseman vaihtaminen koskee kaikkia perusterveydenhuollon palveluja. Niihin kuuluvat muun muassa lasten- ja äitiysneuvola, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä terveyskeskuksen lyhytaikainen vuodeosastohoito.

    • Anonyymi

      Kuka hullu nyt julkisen puolen palveluita käyttää. Arvauskeskukset on nähty. Kaupungissa riittää terveystaloja.

      • Anonyymi

        Ei kaikilla ole varaa mennä terveystaloihin.


    • Anonyymi

      Menkääpä terkkarin päivystykseen. Siellä sitä vasta tympeää porukkaa onkin. Ei meinaa vanhus päästä vuodeosastolle vaikka hyvä kun jalat kantaa. Noh, ilmeisesti näille junteille kuollut vanhus on paras vanhus.

      • Anonyymi

        Totta.kyllä on tympeä porukka.


    • Anonyymi

      Ei kannata nyt vuodeosastolle päästä, kun potilaita sairastunut muiden syiden lisäksi covid 19 tautiin.Kunhan menee ohi niin sitten.

      • Anonyymi

        Totta, kiitos rokottamattomien.


    • Anonyymi

      Jos rahaa olisi menisin ilmaan muuta yksityiselle hoitoon. Nyt pitää köyhänä yrittää sietää näiden katkeroituneiden ämmien sähläämistä siilin tk:ssa.

      • Anonyymi

        Miksi olet köyhä.


      • Anonyymi

        Kyllä jos on pieni eläke niin ei siitä paljon jää kalliisiin lääkäreihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi olet köyhä.

        Siksi kun tein perusduunarin töitä kuten suurin osa muistakin. Ei se eläke järin häävi sitten ole mistä kustannat kaikki menot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi kun tein perusduunarin töitä kuten suurin osa muistakin. Ei se eläke järin häävi sitten ole mistä kustannat kaikki menot.

        Oisit käynyt kouluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oisit käynyt kouluja.

        Minä minä kun minä oon kouluja käynyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä minä kun minä oon kouluja käynyt.

        Et tarpeeksi jos valitat ettei rahasi riitä elämiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oisit käynyt kouluja.

        Minä olin nuorena rakentamassa tätä maata, että sinä saisit opiskella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et tarpeeksi jos valitat ettei rahasi riitä elämiseen.

        Kyllä raha riittää elämiseen, mutta ehkäpä elämä opettaa sinuakin jos elät vanhaksi ja saat itse huomata miten rahat kuluu sairaalahoitoon ja lääkkeisiin ym. Noh, kai minäkin olin nuorena yhtä lapsellien kuin sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä raha riittää elämiseen, mutta ehkäpä elämä opettaa sinuakin jos elät vanhaksi ja saat itse huomata miten rahat kuluu sairaalahoitoon ja lääkkeisiin ym. Noh, kai minäkin olin nuorena yhtä lapsellien kuin sinä.

        Tällaisia te meistä kasvatitte. Taisi olla meidän ukolla ja akalla työ tärkeämpi kun meidän kanssa oleminen. Nyt en tosin asu enää siilissä ja annan omille lapsille aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tällaisia te meistä kasvatitte. Taisi olla meidän ukolla ja akalla työ tärkeämpi kun meidän kanssa oleminen. Nyt en tosin asu enää siilissä ja annan omille lapsille aikaa.

        Höpö höpö. Me annettiin lapsillemme rakkautta ja rajoja. Sinä annat pleikkarin ja kännykän pitääksesi lapsesi tyytyväissenä ja muuta materiaa kun itsekkin olet someyhteiskunnan uhri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö. Me annettiin lapsillemme rakkautta ja rajoja. Sinä annat pleikkarin ja kännykän pitääksesi lapsesi tyytyväissenä ja muuta materiaa kun itsekkin olet someyhteiskunnan uhri.

        Minunkin mielestä täällä vanhemmille oli tärkeintä oma ura. Lapset oli sivutuote jotka tuli alkoholi-iltojen seurauksena ja ehkä vieläkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minunkin mielestä täällä vanhemmille oli tärkeintä oma ura. Lapset oli sivutuote jotka tuli alkoholi-iltojen seurauksena ja ehkä vieläkin.

        Minun mielestä vanhaan hyvään aikaan oli hyvä ja turvallinen ydinperhe. Äiti hoiti kodin ja lapset ja isä kävi töissä ja rakensi hyvinvointivaltiota omalla panoksellaan. Nykyään nämä pipopäiset marisätkää polttavat vahnempaa sukupolvea arvostelevat nuoret eivät koskaan täytä vanhempiensa saappaita.


      • Anonyymi

        Ei täällä siilissä ole koskaan osattu kasvattaa lapsia. Täältä löytyy Marinit ym. muut ongelmatapaukset.


    • Anonyymi

      Tänään olin vuorela terveysasemaan yhdeydessä. Hoitaja totesi en ole sairas, vaikka kurkkukipua 2vk sairastanut. Sanoi ei saa sairaslomaa. En sairaslomaa edes pyytänytkään. Ihmettelen käytöstä.

    • Anonyymi

      Vesku järkkäs taas kundeille rokotukset jonon ohi.

    • Anonyymi

      Vaikuttaako se psykotroniselta louhinnalta.

    • Anonyymi

      Ei tänne parhaat ammattilaiset tule. Yo sairaaloissa ne on.

      • Anonyymi

        Älkää aina valittako.kyllä tk ssa on hyvin hoitettu ja päässy jatkotutkimuksiin kysiin jos on tarve.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää aina valittako.kyllä tk ssa on hyvin hoitettu ja päässy jatkotutkimuksiin kysiin jos on tarve.

        Olen kyllä eri mieltä. Kysiin laitetaan vasta kun on pakko. Kunta antanut ohjeet lääkäreille .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää aina valittako.kyllä tk ssa on hyvin hoitettu ja päässy jatkotutkimuksiin kysiin jos on tarve.

        Heh, ei jatkotutkimuksiin vaan sitten kun potilaan tila on niin heikko, että on pakko laittaa Kysiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh, ei jatkotutkimuksiin vaan sitten kun potilaan tila on niin heikko, että on pakko laittaa Kysiin.

        Kyllä pääsee jos lääkäri katsoo että lisätutkimukset on tarpeen.esim anemian jatkot tähystykset tehtiin kysissä jonne ainakin minä sain lähetteen.riippuu tietysti lääkäristä mutta on osattava myös vaatia . Jos hoito sitä vaatii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä pääsee jos lääkäri katsoo että lisätutkimukset on tarpeen.esim anemian jatkot tähystykset tehtiin kysissä jonne ainakin minä sain lähetteen.riippuu tietysti lääkäristä mutta on osattava myös vaatia . Jos hoito sitä vaatii.

        Nimenomaan vaatia. Entäpä kun olet riittävän väsynyt ja sairas ettet pysty vaatimaan mitään. Ja aika kummalliselta kuuluu, että potilaan pitää vaatia laadukkaampaa hoitoa itselleen, sehän vain kertoo että perushoidon taso ei ole riittävä.


    • Anonyymi

      Minä olen jo niin väsynyt, että en minäkään jaksa enää vaatia itselleni edes apua.

      Haluan vain jo mennä ja kuolla pois. Ei ole voimia enää mihinkään.

    • Anonyymi

      Siis tarkoitin, että en jaksa enää edes pyytää itselleni apua tk: sta. Kaikki energiat ja voimat valuvat itsestäni jonnekin.

      Ajatukset kiertävät samaa kehää. Miksi täällä pitäisi olla ja enää roikkua? Jos ei kerran jaksa enää elää.

    • Anonyymi

      Itsellä myös tosi huonoja kokemuksia lääkäreistä. Eivät tutki, eivät ymmärrä puhetta, selittävät muuta asiaa kuin kyseessä olevaa sairautta. Olen koittanut saada lääkäriltä lapamatoreseptiä yli kuukauden siinä onnistumatta . Olen saanut kahta muuta reseptiä, lääkkeitä joita en tarvitse, en hae, enkä aio käyttää. Lisäksi ajan saaminen lääkärille näyttää olevan mahdotonta toteuttaa. Viimeksi sain lapamatoloishäätöön reseptiä tarvitessani ajan infektiotautilääkärille, joka hoitaa koronapotilaita. En mennyt sinne, hoitaja ei ymmärtänyt kun sanoin etten ole koronapotilas ja vatsakipu johtuu loismadosta eikä koronasta. Koska käytin maskia hän oletti automaattisesti minulla olevan koronan. Toisen kerran hain samasta arvauskeskuksesta lääkärin soittoaikaa samasta asiasta. Vaikka oli hiljaista eikä juuri ketään missään, niin soittoaika oli vasta kuukauden kuluttua. Lisäksi he kuulemma jakavat vastaanottoaikoja vain klo 8 joten jos tulee klo 10 niin ei asiaa lääkärille. Voisivatko nämä "työntekijät" jotka eivät ole tehtäviensä tasalla joskus kuunnella vetämättä omia vääriä johtopäätöksiään joka sanan perusteella jonka sanoo. He vain valehtelevat ja lisäksi kirjoittavat sinne muiden luettavaksi valheensa. Sitten niitä lukee "hoitava lääkäri" seuraavaksi ja niiden perusteella tekee väärät arviointinsa ihan eri vaivasta, jota ei edes ole. Kuukauden olen käynyt eri hoitajilla ja lääkäreillä, joista yksikään ei ole osannut kirjoittaa oikeaa reseptiä vaivaani. Matoaltistus tapahtui yli kuukausi sitten, söin vahingossa oraalisesti matoja, jotka eivät näkyneet heti koska olivat oliivien sisällä olevissa anjoviksissa. Olin ehtinyt syödä purkin sisällöstä puolet kun huomasin oliiveissa matoja. Nyt mato lienee mahtavan pituinen, useita metrejä kun Suomessa ei ole oikeita lääkäreitä tai oikeita terveyshenkilöitä vain pelkkiä rikollisia jotka esittävät huonolla menestyksrllä jotain ammattiryhmää.

      • Anonyymi

        Outo juttu. Eikö otettu mitään lab. Kokeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Outo juttu. Eikö otettu mitään lab. Kokeita.

        Ei varmaan mitään lapamatoa ole eikä muutakaan.


    • Anonyymi

      Onkohan reseptien uusiminen keskitetty nykyisin yhdelle lääkärille Siilinjärven tk:ssa? Reseptieni kohdalla käy nykyisin niin, ettei niitä uusita vaan pyyntöihin tulee UUSIMISKIELTO. Mulla on nyt ainakin 4 itselleni tarpeellista lääkettä (migreenilääke, astmalääke ja ihan perus särkylääke), jotka on kieltäydytty uusimasta tk:ssa ja uusimistiedoissa on aina saman lääkärin nimi. Silloin kun oli vielä voimassa omalääkärijärjestelmä, ei ollut tällaisia ongelmia. Harkitsen potilasasiamieheen yhteyden ottamista ja kantelun tekemistä.

      • Anonyymi

        Mitä psyykelääkkeitä sinä käytät?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä psyykelääkkeitä sinä käytät?

        Lähes kaikkia ja mulla vintti pimenee niistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähes kaikkia ja mulla vintti pimenee niistä.

        Kuulostaa aika vaaralliselta, oletko hakenut apua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa aika vaaralliselta, oletko hakenut apua?

        Mä oon pienessä keitossa nyttenkin ja kaikki täältä aikanaan lähtee joten who cares.


      • Anonyymi

        En käytä mitään psyykenlääkkeitä, ihan noita vaan, jotka edellä mainitsin. Miksi moinen kysymys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En käytä mitään psyykenlääkkeitä, ihan noita vaan, jotka edellä mainitsin. Miksi moinen kysymys?

        Tumppoo puhelinluuris persläpees . Tuolane valittaja täälä jota ei ole näkynyt kaupassa eikä kaupan takana pelkkä paskanjauha luuseri skeida.haista miljoonaa kertaa kakkaa ja miljardi kertaa vielä kaupan päälle kakka.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe