MITÄ TEHDÄ SUKANVARSISÄÄSTÖILLE

Bittiavaruus

Oletetaan, että piakkoin siirrytään kokonaan bittirahaan ja käteinen menettää arvonsa.

Mitä kannattaisi tehdä noin 20.000 euron käteiselle, että saisi rahanarvon turvaan ennen sitä?

5

162

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kultalaattoja

      Teknisistä ja luottokelpoisuussyistä käteinen ei koskaan katoa ainakaan yksityisten välisissä kaupoissa. Jos seteleitä ei ole, käytetään simpukoita tai kultajyviä. Mutta valtion varmentama seteliraha on niin hyvä vaihdon väline, että sen todellinen poistaminen vie kauan.

      Pitkiä perinteitä kunnioittaen suosittelen vaikkapa unssin painoisia kultalaattoja. Ne ovat täyttä tavaraa tulevaisuudessakin. Tosin korkoa niistä ei saa, mutta eipä tuolta pankkitililtäkään paljon irtoa.

    • vanhassa.vara.parempi

      Niin paljon on ollut noita ongelmia, että kyllä se on viisainta kun pysytään siinä käteisessä. Sitä voi valita, maksaako kortilla vai käteisellä. Vittu tilanne kaupan kassalla, kun alkaa tekniikka pullikoimaan ja maksaminen ei onnistu, eikä käteistä ole, jolla voi siinä tilanteessa maksaa. Sitten levitellään käsiä suu auki, eikä muuta voida. Mitään idioottivarmaa kun ei mikään sähköinen systeemi ole. Toki siinä mielessä idioottivarmaa, että toden näköisesti pääsee syntymään jotain ongelmaa. Onhan tää nähty, kun milloin on maksupalvelussa ollut ongelmia, milloin on mitäkin. Netissä kytätään salasanoja ja putsataan tilejä jälkiä jättämättä.

      • dfgdgfdggfdgd

        Sinänsä, jos kassakonekin rupeaisi temppuilemaan, ei edes käteinen käy. Nimittäin myös kassakoneet ovat nykyään nettiin kytkettyjä tietokoneita, eivät mekaanisia laitteita. Semmoista ostosta ei suurissa kaupoissa olekaan, jota ei tietokoneelle ja nettiin merkittäisi. Aivan kuten kaikki kaupan kirjanpitokin on tietokoneella ja ketjun intrassa.

        Joka ainoa kaupassa oleva tavara ihan maitopurkkeja myöden on nykyään kirjattu tietokoneelle. Jos ostaa vaikka Rovaniemellä maitopurkin käteisellä (kyllä, tarkoitan juuri käteisellä), nähdään se samalla sekunnilla Helsingissä saakka.

        Jos kaupan netti katkeaa niin koko kauppa suljetaan, eikä sillä ole mitään merkitystä, vaikka olisi käteistä. Jopa käteisen käyttö kaupassa vaatii nykyään toimivaa nettiä. Näinhän on tapahtunut aina sähkökatkosten aikaankin, silloin kaupat yksinkertaisesti suljetaan, eikä käteinenkään käy.


      • dfgdgfdggfdgd

        Lisänä vielä... Se on pelkkä myytti, että käteinen käsiteltäisiin jotenkin mekaanisesti ja pankkikortteja sähköisesti. Jokaisen luulisi näkevän, että tuotteet luetaan viivakoodeilla tai siruilla tietokoneelle eikä kassalla pahemmin enää näpytellä lukemia näytölle. Samoin käteisen määrä kirjataan tietokoneelle. Ja kassan tietokone on yhteydessä netin kautta pääkonttoriin. Ainoa ero käteisen ja kortin kohdalla on, että kortti luetaan lukijan kautta, joka laittaa summat automaattisesti kassaan, kun taas käteisen kohdalla kirjaaminen joudutaan tekemään käsin. Tietokoneen kannalta käteisellä ja kortilla maksamisella ei ole kirjaamisen jälkeen oikeasti mitään eroa.


      • dfgdgfdggfdgd

        Ja onko se oikeasti niin kamalaa, jos joutuu muutaman sekunnin tai minuutin odottamaan, jos laitteet eivät toimi? Onhan ennen osattu olla jopa päiväkausia ilman, että on voinut päässyt kauppaan. Tuo taas osoittaa, että nykyiset ihmiset ovat pelkkiä kermaperseitä.

        Jos laite ei satu toimimaan, voi aina odottaa jonkun aikaa ja ostaa tavarat myöhemmin. Ei siihen kukaan kuole. Maailmassa on äärettömän paljon tärkeämpiäkin asioita.

        Ja muuten, itse ostan pääosin kaupassa tavarat itsepalvelukassan kautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe