Kun muisti ei enää pelaa kuin ennen.

mummo.pulassa

Nykyään kun kaikki pankkiasiat halutaan hoitoon elektronisina laskuina, sattui minullekin tapaus, josta en muistanut millään, että mikä oli yksi lasku, joka oli veloitettu tililtäni. Saajana oli joku perintäfirma, johon olin laskun maksanut. Paperilaskua ei tietenkään ollut, arkistoidussa pankin saatteessa ei alkuperäistä laskunlähettäjää tietenkään mainittu, vain minulle tuntematon laskuttaja.

Painelin pankkiin ihmettelemään moista laskua. Eipä sieltäkään parempaa tietoa laskusta saanut, kehoitettiin ottamaan yhteys laskun lähettäjään. No, selvisihän se lopulta, alkuperäisen laskun lähettäjää ei vaan mainittu missään, olivat tehneet perintätoimiston kanssa laskutussopimuksen, josta ei laskun saaja millään saanut tietoa alkuperäisestä laskun lähettäjästä. Että tällainen tapaus, tämä on sitä nykyaikaa, ja mummot on ihan pihalla kun muisti jo preikkaa.... auta armias, mitenkä meidän käy kun ei ole enää homma hallussa.

9

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä noi huijjarit osaavat iskeä nimenomaan vanhuksiin!
      Heille luvataan maat ja mannut,jos vain tilaat tätä ja tätä!
      Minulle tänääs soitti pari ihanaäänistäurosta ja halusivat tietää putkienikunnon rantatilallani?

      Kerroin,että minulla kaksi kraanaa tiskipöydällä,kuinka monta sinulla ja että toinen pumppu kellarissa ja toinen WC ssä,joten hän totesi,että minulla toimiva systeemi?
      Johon totesin,että minulla toimivat myös aivot

    • näin.on.näreet

      Helppohan on vanhaa ihmistä huijata noilla älylaitteilla, jos ei vanhus ole kunnolla koskenutkaan niihin. Ei se uuden oppiminen näillä vuosikymmenillä enää helpolla päähän mene, hyvä kun kännykkää osaa käyttää soittamiseen, saati sitten verkkotilauksia tehkemään, jos ei ole nuorempia opettamassa, ja rauhallisesti opettamaan vielä moneen kertaan. Ei sinne muistiin enää paljon mahdu, sitäpä avuttomuutta sitten huijarit hyväksi käyttävät.

    • rohkeutta.kehiin

      Montako 80 vuotiasta täällä palstalla käy? Tuolla 7-kymppisissä niitä tuntuu lukuisia vielä kirjoittavan, pelkäävätkö ne, että vanhuus tarttuu ja muisti pimenee, jos tälle palstalle siirtyy? Pelko pois, hyvästihän nämä tähänkin kirjoittaneet ovat asiansa osanneet hoitaa.
      Lisää tomeria mummoja ja papparaisia tänne kasikymppisiin krjoittamaan tarvitaan, annetaan nuoremmille tilaa tuonne 70 palstalle. Kiitos teille rohkeille kahdeksankymppisille, jotka eivät ikäänsä häpeä!

      • Makriina.ei.kirj

        Vähän noloa on hävetä ikäänsä!
        Ikää tulee kaikile lisää joka päivä. Miksi olimme noloja siitä, että olemme saaneet paljon enemmän ikävuosia kuin jotkut muut.

        Hassua, kun ajattelee, että monta kertaa pitää nuorena jotakin tuttavaa tai julkimoa, joka kuitenkin on jo eläkkeellä.
        Perspektiivi muuttuu iän myötä.


    • Makriina.ei.kirj

      Ymmärsinkö oikein, ettet sitten saanut tietää edes perintätoimistosta tietoja laskusta?
      Miten se on mahdollista? Pitikö sinun maksaa lasku tietämättä kenelle ja miksi olet maksamassa?

      Onko ihminen nykyisin niin turvattomassa asemassa?

      • mummo.pulassa

        Kuten sanoin, selvisihän se lasku ennen kuin ennätin ottaa yhteyttä sinne perintätoimistoon. Kas kun tämä kuumuus vie näköjään muistinkin. Ei sitten mitään muistia maksamastani laskusta ja siitä tämä rumba alkoi, kun halusin tarkistaa mihin olin rahani hossannut,
        Turhaa juoksutusta ja stressiä aiheuttaa vain tuo e-laskutuksen aiheuttama hämmennys, kun sitä alkuperäistä laskun lähettäjää eikä aihetta mainita kopioissakaan.
        Syynä tietysti myös tuo yht'äkkinen muistamattomuus joka tällaista 8-kymppistä usein vaivaa.
        Onneksi vielä jotenkin selviää tässä nettiviidakossa, mutta pistää ajattelemaan, että kuinka paljon muistamattomia pystytään huijaamaan niin puhelimessa kuin verkossakin.
        Aika turvattomalta tuntuu tulevaisuus, kun ei ole ketään läheisiäkään auttamassa mummelia tässä sähköisten verkkojen ajassa. Tarkkana kun jaksaisi olla!


      • Aikuisenlogiikka

        Kun se on näin ettei näitten koneitten kanssa pärjää kaikki nuoretkaan. Meissä kun on viisaita ja vähemmän viisaita. Lisäksi nämä koneet jekkuilevat jo itsestäänkin joka viikko. Niitten toiminta tapoja ja ohjeita muutetaan tämän tästä kaukana ei ole aika kun tämä digi huuma menee ohi ja ihmiset kyllästyy tähän eivätkä halua tälläistä epä varmuutta riesakseen.
        Mikään päivä ei jo nykyisinkään ole varma toimiiko nämä laitteet. Suomessa liioitellaan näitä siten, että muualla Euroopassa jo erilaiset systeemit on käytössä ja Suomenkin olisi syytä ottaa jokin uusi maksu systeemi käyttöön.
        Kun oleskelen aika paljon esm Espanjassa, niin ainakin siellä on vielä ns vanhan aikainen pankki ja käteismaksu suurimmaksi osaksi käytössä. Mitään puhelin maksua siellä ei edes tunneta
        Kun suomessa siis tiedotaan, että jokin uusi pankki systeemi on jo Euroopassa käytössä, niin se todellisuudessa tarkoittaa sitä, että tämä uusi maksu systeemi tai muu pankki toimen pide on käytössä noin 10% lla ihmisistä.
        Mikä sitten mahtaa olla syy siihen, että Suomi haluaa tässä asiassa olla joku edellä käviä, Vaikka jo nyt on havaittavissa, että ei ihmiset tälläistä, jatkuvaa muutosten vyöryä halua.


      • mummo.pu

        Tuotapa juuri minäkin tarkoitan. Väkisin meitä vaan viedään verkkoasiakkaiksi. Uutisissakin ilmoitetaan, jos haluat lisää tietoa jostakin uutisasiasta, mene nettiin, no, menepä sinne jos on se netti käytettävissä. Kaikki vaan löytyy netistä,😥 huoh.
        Tähän samaan syssyyn kerronpa näistä automaatioasioista. Kävin tässä eräänä sunnuntaina bensa-automaatilla. Mutta pahus, pankkikortti ei toiminutkaan, siispä siirryin kassalle maksettavalle mittarille, eipä auennut sekään. Pikapuoliin tuli tyttö kassalta ulos kysyen onko käteistä rahaa, niin hän avaa mittarin. Oli kuulemma valtakunnallinen häiriö maksupäätteissä. Että tätä rataa, monta muutakin vastaavaa häiriötä, kaupassa ei voi maksaa kortilla,kun on tietokatkos verkossa, ym. ym.
        Näitä häiriöitä kun tulee maailmanlaajuisina, niin hukassa ollaan. Tekisi mieli taas sanoa: "kyllä ennen oli kaikki paremmin." Mutta näillä mennään, kun ei muutakaan voi.😂🤗


    • Makriina.ei.kirj

      Verkossa voi toimittaa vaikka minkälaisia asioita, avaat vain päävalikon ja seuraat ohjeita.
      Helpommin sanottu kuin tehty, sillä ohjeet ovat monta kertaa niin laaja-alaiset ja amatöörin käsityskyvylle ihan ylivoimaiset, ettei ikäihminen tahdo millään pärjätä. Nettikielikin on erilaista kuin puhekieli. Sanontoja ei tajua eikä muista.
      Ja kun on seurannut jotakin ohjetta, saattaa joutua yllättäviin sotkuihin, joista ei osaa ulos.

      Mainokset ja aidot tiedotteet ovat niin toisensa kaltaisia, että on helppo mennä vipuun, kun läppärille läimähtää varoitus turvallisuusriskistä tms. joka pitää korjata heti nyt napauttamalla OK. Ja sitten oletkin ostamassa kallista turvaohjelmaa, ilmoita vain pankkitietosi alla olevaan kohtaan. Siinä vaiheessa onneksi aina herään, sillä periaatteeni on, etten osta verkosta mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1897
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1518
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1479
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1467
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      149
      1398
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      101
      1318
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1307
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1219
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1127
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1098
    Aihe