Jännää nähdä mitä Lieksan tulevaisuudelle

wrr4rr

vaikuttaa leketellä ja kutjuilla. Niiilä on käsissään Lieksan tulevaisuus. Kunpa osaisi varautua jo.

36

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selvää.tekstiä

      Lieksalaiset eivät lekettele eivätkä kutjuile, vaan tekevät työtä niin kuin ovat tehneet jo vuosisatojen ajan. Työt ovat tosin keventyneet vuosisatojen aikana. Ennen vanhaan ei ollut aikaa kutjuilla eikä leketellä tai lekotella. Nyt monessa työpaikassa raskaan työn tekevät koneet ja ihmiselle jää vain työn ikävin ja pitkästyttävin osa eli monitoriin tuijottaminen ja prosessin seuraaminen.

    • pitäisi.olla.selvää

      Ihmisillä on aina mielessä käsissä oma tulevaisuus ja sitä kautta paikkakunnan tulevaisuus. Vaikka sanotaan, että "vanhoina hyvinä aikoina"..., niin kyllä ennen vanhaan ajat olivat todella huonot nykyaikaan verrattuna. Työtä on tekeville ja koulutusta haluaville. Koko ajan on menty parempaan suuntaan. Varautuminen alkaa koulunkäynnistä ja opiskelusta, joihin kaikille on tasavertainen mahdollisuus. On vain itsestä kiinni, jos ei halua oppia lukemaan, vaan haluaa luovia peruskoulun läpi oppimatta mitään. Tähän yksilön kehitys sitten tyssääntyykin ja elinikäinen työttömyysputki on edessä.

    • hyvät.ja.huonot.ajat

      En tiedä oliko se vanha aika niin huonoa? Rahallisesti ei ollut samanlaista, ja elintaso ei ollut kummoinen työläisillä, mutta töitä oli ja leipänsä sai ja jopa velkansakkin maksettua, vaikka ei sitä koulunkäyntiä niin hirveästi takan ole!
      Nyt arvostetaan enempi sitä että pitää saada isot tulot vähillä töillä ja kukaan ei haluaisi tehdä ruumiillista työtä, ja tietysti hyvä niin että koneet tekee, mutta näkyy se työttömyystilastoissakin ettei ihmisä enää niin tarvita!
      Onneksi ei tarvitse enää ollä työelämän osravanpyörässä ja sai eläkkeensä tienattua silloin kun oli töitä,,,vanhoina huonoina aikoina!
      Nyt hyvinä aikoin monikaan ei saa tehdä työtä ja kerryttää eläkettään!

    • "Vanhoilla hyvilla ajoilla" tarkoitetaan varmaankin viime vuosisadan alkupuoliskoa, jolloin elämä ei ollut ruusuilla tanssimista ja työt olivat enimmäkseen ruumiillista lajia. Minä elin jo hyviä aikoja sodista toipumisen jälkeen 40-luvulta lähtien. Isällä oli koulutuksensa mukaista työtä ja äiti oli kotona hoitamassa perhettä. Halusin ja pääsin oppikouluun ja lukion jälkeen armeijaan ja opiskelemaan vieraalle paikkakunnalle. Opiskelijan tulot olivat kesätöiden ja opintolainan varassa. Opiskelun jälkeen työpaikan saanti oli kuitenkin tuolloin varmaa.

      1960-luvun alkuvuosina työttömiä oli Suomessa vain noin 25 000, mutta 30 vuotta myöhemmin työttömiä oli jo 500 000, eli työttömien lukumäärä oli kasvanut kaksikymmenkertaiseksi. Viime vuosina työttömien määrää on pystytty vähentämään jonkin verran erilaisin arveluttavin tempputoimenpitein, mutta suurtyöttömyys on tullut Suomeen jäädäkseen.

      Vielä tänäänkin on muistettava kolme tärkeää asiaa työhön pääsyn varmistamiseksi. Ne ovat koulutus, koulutus ja koulutus.

    • muka.hyviä.aikoja

      Kyllä ennen työt olivat ruumiillisesti raskaita ja terveyttä kuluttavia. Isäkin oli arvostetulla ja helppona pidetyllä kaupan alalla vuoden, terveys ei kestänyt enempää. Hän oli Kauppayhtiöllä varastolla 50 kg säkkejä nostelemassa aamusta iltaan. Selkä alkoi silloin jo reistailla pahasti ja nyt on pyörätuolissa.

      • mikä-mikääää-on

        Luovutetaankos näin luotu hyvinvoiti vieraskulttuurin tallaukseen ja omavaltaisuuksiin riekua piikissämme mitään tuottavaa tekemättä, kuin omiaan vaatien.


      • Vinkulavonkula

        Hän teki sen työn, minkä trukit tekevät nykyisin.

        ”Vanhan valaan”-kapakassa puosu-vaari istuu
        Yksin joka ilta
        Kuuluu laiturilta vinssin voihke, tarmo taljan
        Puosu täyttää maljan
        Takaa tuiman tuulen hiio-hoi! (Hiio-hoi!)
        Jäyhän laulun kuulen hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

        (Ennen oli miehet rautaa
        Laivat oli puuta hiio-hoi!)
        Hiio-hoi!
        (Puuta ovat miehet nyt
        Ja laivat ovat rautaa hiio-hoi!)
        Hiio-hoi!
        (Hiio-hoi!)

        Hyväntoivonniemen luona - hiisi vieköön retken -
        Myrsky repii laivan
        Meri kiehui aivan haikalaa ja onnetonta
        Miestä meni monta
        Se ken kulki merta hiio-hoi! (Hiio-hoi!)
        Nähdä sai myös verta hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

        (Ennen oli miehet rautaa
        Laivat oli puuta hiio-hoi!)
        Hiio-hoi
        (Puuta ovat miehet nyt
        Ja laivat ovat rautaa hiio-hoi!)
        Hiio-hoi
        (Hiio-hoi!)

        Tyynimeri, harvoin tyyni. Havannasta kurssi
        Rangoniin ja Kiinaan
        Sortui riisiviinaan kokkimme ja hakkelusta
        Ilman varoitusta
        Teki kapteenista hiio-hoi! (Hiio-hoi!)
        Riita sinapista hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

        (Ennen oli miehet rautaa
        Laivat oli puuta hiio-hoi!)
        Hiio-hoi
        (Puuta ovat miehet nyt
        Ja laivat ovat rautaa hiio-hoi!)
        Hoi-hoi
        (Hiio-hoi!)

        ”Vanhan valaan”-kapakassa puosuvaari istuu
        Yksin istuu jälleen
        Huokaa ystävälleen kuulijalleen ainoalle
        Oluthaarikalle:
        ”Kaipa vanha jaksaa, hiio-hoi! (Hiio-hoi!)
        Sinut vielä maksaa,” hiio-hoi! (Hiio-hoi!)

        (Ennen oli miehet rautaa
        Laivat oli puuta hiio-hoi!)
        Hiio-hoi!
        (Puuta ovat miehet nyt
        Ja laivat ovat rautaa hiio-hoi!)
        Voi-voi
        (Hiio-hoi!)


      • selvää.tekstiä
        mikä-mikääää-on kirjoitti:

        Luovutetaankos näin luotu hyvinvoiti vieraskulttuurin tallaukseen ja omavaltaisuuksiin riekua piikissämme mitään tuottavaa tekemättä, kuin omiaan vaatien.

        Viesti ei kuulu tälle palstalle. Tässä ei kerrota mistään vieraskulttuurista, vaan oman kansan menneisyydestä ja nykyiseyydestä.


    • Kyllä ne olivat melko ankaria aikoja, joita en ainakaan minä kaipaa takaisin.
      Tietysti jotkut asiat oli silloin paremmin.

      • huumoria.välliin

        Paremmin oli ainakin miesten ja naisten lihaskunto. Voipihan olla, jotta joku muukin oli paremmin. Silloin some olisi ollut täysi kauhistus, ja jos oisivat tienneet siiihen aikaan mitä on tuleva, niin joku tuleva isä ois saattanna heittää naimisen naisesa kans kesken!


    • Ei.voi.kiistää

      Vieraasta kulttuurista on pahimpiin ruumiillisiin töihin työmiehiä turha odottaa, paitsi jos ne ovat suunnalta Vietnam , Kiina ja Thaimaa, ne ihmiset on eriasia! Muiden maiden kansalaiset ovat panostaneet työhalunsa lähinnä ilmaisen elätyksen, yhdisyksiensä avustusten kuppaamiseen!

      • ei.pidä.unohtaa

        Kuitenkin Lieksassa ovat parhaiten työllistyneet venäläiset, joita on useissa eri ammateissa lääkäreistä opettajiin ja myyjistä matkailun asiantuntijoihin. Myös venäläisiä ammattiin opiskelijoita on Lieksassa paljon (Riveria).

        Edellä olleessa viestissä mainituista maista on Lieksassa tuskin yhtään edustajaa esimerkiksi kaupungin palveluksessa. Muutama taitaa olla muikkuja paistamassa. Hyvä homma sekin.


    • Ei.voi.kiistää

      Tarkoitin lähinnä rakennushommia ja muita rankkoja hommia, enkä tarkoita pelkästään lieksaa vaan koko suomea! Lieksassa ei rakenneta muuta kuin koirankoppeja joskus, ja niissä ei matuja tarvitse!

    • ihan.tulee.hiki

      Ensi vuonna tulee kymmenen vuotta siitä kun alettiin rakentaa Lieksan siirtolapuutarhaa. Se on enää vain aloittamista vaille valmis.

      Uutta kaarisiltaa on rakennettu ensi kevääseen mennessä viisi vuotta. Sekin on vielä hieman kesken.

      Öljyjalostamokentää on rakennettu vuoden verran, mutta valitettavasti mitään öljynjalostamoa ei tule koskaan Lieksaan. Kentän kesä- ja talvikunnossapitoon palkataan kaksi insinööriä päälliköiksi ja kymmenen huoltomiestä aurauskaluston hoitajaksi ja nurmikoiden leikkaajaksi.

      Rantalan paloasemaa on purettu 55 vuotta ja Lieksan paloasemaa 10 vuotta.

      Osulan purkaminen on vielä hieman kesken. Loppu kuitenkin jo häämöttää vuonna 2030.

      Maailman matalin kerrostalo on suunnittelupöydällä, mutta se nähdään varmuudella valmiina vuonna 2050.

      Samana vuonna saadaan Kolin hotellille kolme parkkipaikkaa lisää Lieksan kaupungin ylipääjohtajien käyttöön.

    • verotulojalisää

      Robotit ja kaikenmoinen tietotekniikka kännyköineen on vienyt ihmisiltä työpaikkoja runsaasti,joten laitettakoon robotit maksamaan veroja,kun ryöstivät ihmisiltä työt. Nämä kahdenkymmenenneljän tunnin robottityöläiset kasaa rahaa kuitenkin vain muutamien taskuihin.

    • OrpoOnViisasLuikuri

      Helpotusta on tulossa ankeuteen! Orpo sanoi ettei kenekään verotus nouse vaikka hinnat nousee, kuten tupakkavero? Eikä tupakoitsijat maksakkaan veroina hinnankorotusta valtiolle? Minä olen aina luullut että jos tuotteisiin laitetaan lisää veroja, niin kuluttaja eli veronmaksaja siitä kärsii!

      • haittaverot.OK

        Tupakan haittavero on ihan paikallaan. Keuhkosyövän hoitoyritykset tulevat kalliiksi ja viimeisten elonpäivien vahvat kipulääkkeet ovat kalliita. Tupakoitsijat saavat näin maksaa itse hankkimansa sairauden hoidoista.


      • oikein.tupakoitsijoille

        Minä en kärsi tupakan haittaverosta kun en polta.


    • lisäverot.OK

      Siinäpä samalla saa kaikki muutkin osansa lisäveroista, koska ei tupakka ainut ole minkä hinta nousee! Esim. ruuastakin saa syöpää, joten liekkö sitten sekin oikein kun syövänhoito on kallista!

      • nyt.kiinnostaa

        Kerropa mitkä markkinoilla olevat, sallitut ruoka-aineet aiheuttavat syöpää ja minkälaista syöpää ne aiheuttavat.


      • selvää.tekstiä

        Nyt pukkasit anteeksiantamattoman valheen tai keksit se tupakoitsijana omasta päästäsi. Mikään ruoka ei oikein käytettynä aiheuta syöpää. Syöpien syyt ovat muualla kuin ruuassa.


    • tarkka.on.tutkinta

      Suomessa on maailman puhtain ruoka eikä syöpää aiheuttavia ruoka-aineita ole markkinoilla. Elintarviketurvallisuusvirasto valvoo elintarvikkeiden käyttökelpoistuutta ja puhtautta. Ruoka-aineiden oikea käyttö ei aiheuta minkäänlaista syöpää.

    • lisäverot.OK

      Ainahan valitetaan että muunmuassa ranskanperuna, hampurilaiset ja mitä niitä onkaan pikaruokia, sekä makkarat ja punainen liha on yksi syövän aiheuttaja?
      Ei nuo ole minu keksimiä juttuja, ja toisekseen en ole tupakoitsija ja alkoholia käytän sillointällön, ja lähinna olutta joka välillä on terveellistä ja välillä ei! Välillä oli että ruisleipä ja kahvi aiheuttaa syöpää, mutta nyt ne taas on terveellisiä!
      Se vähän riippuu kuka tutkimuksia tekee ja tulokset on sitämukaa!

      • Näkkileipä aiheuttaa kuulemma myös syöpää, ja jugurtti myös. Enpä ole silti kummankaan syömistä lopettanut.


    • alumiinimyrkky

      Minä olen ostanut Karjala oluen,joka on lasipullossa,koska alumiinitölkeissä olevat juomat aiheuttavat nykytukimuksen mukaan mahdollisesti syöpää.

      • niinettätälleen

        Elä sinä ala kutjuilla, lekettele vaen.


    • Hampurilainen kannattaa ennen syömistä purkaa osiin, koska erillään olevat sämpylä, kurkkuviipaleet, sipuli, jauhelihapihvi ja majoneesi eivät aiheuta syöpää. Silloin se ei ole hampurilainen. Hampurilainen aiheuttaa syöpää vain kun nämä kaikki mainitut ainekset ovat päällekkäin.

      Suomalainen lihaton sininen lenkki ei aiheuta syöpää, koska sen raaka-aineet ovat vain tali, suola ja jauhot. Keski-Eurooppalaisten mukaan suomalaiset makkaratuoteet eivät ole ihmisravinnoksi kelpaavia. Ne ovat todellakin valmistettu rasvaa, suolaa ja jauhoja säästämättä. Olen väittämästä täysin samaa mieltä. Raaka-aineet eivät maksa juuri mitään, mutta suomlaisen kaupan hyllyillä makkaroiksi kutsutuilla pötkylöillä on jo todella rasvainen hinta.

      Oikean makkaran lihapitoisuuden pitää olla vähintää 90 %. Makkaroiden pitää olla vähäsuolaisia. Niiden maku pitää tehdä mausteilla, ei suolalla. Makkaran valmistuksessa pitää käyttää pelkästään aitoa lihaa, ei siis mitään toisarvoisia ruhonosia kuten kamaraa tai muita ronttuja.

      Maistakaapa vaikka puolalaisia makkaroita, esimerkiksi krakowskaa tai mysliwskaa. Tuskin sen jälkeen ostatte enää sinistä lenkkiä edes kotieläimillenne!

    • ihmetelkää.nyt

      Köyhillä ei ole varaa nirsoilla vaikka joskus politikot ja muut ruokaviisaat ihmettelvät miksi suomalaiset ei osta hyviä ja vähärasvaisia elintarvikkeita, tai miksi eivät käy ravintoloissa syömässä? Olisko rahan puutteella mitään tekemistä asian kanssa? Kyllä kaitsi sitä syötäisiin lohta ja vähärasvaisia sisäfileitä, sekä vihanneksia joka päivä, mutta mistä rahat kalliimpihintaisiiin ruokiin kun osalla kanssa ei ole varaa edes lääkkeisiin!
      Köyhät on tuomittu syömään eläinten ruokaa suomessa, siitä ei pääse mihinkään!

      • Me olemme valinneet kansanedustajat edustamaan meitä kansalaisia. He edustavat meitä syömällä meidän puolestamme parempaa ruokaa ja juomalla hienoimpia konjakkeja. Olemme heidät siihen valtuuttaneet. Asiasta ei kannata valittaa, kun itse olemme siihen syyllisiä.


    • ihmetelkää.nyt

      Siispä nyt kaikkien huonompi osaisten kannattaisi pantata ääntään seuraavissa vaaleissa, sillä miksi antaa ääni politikoille jotka jatkaa kurjistamista olipa mikä puolue tahansa kyseessä! Minun ääntäni ei saa mikään puolue!
      Ja vaikka äänestättekin mikään ei muutu paremmaksi,,köyhillä ainakaan, ja rikkaat on erijuttu!

      • mitä-sitten

        ---- Minun ääntäni ei saa mikään puolue!----

        Silti Eduskuntaan menee 200 edustajaa, äänestät tai et. Mitäs siihen sanot ?


    • ihmetelkää.nyt

      Mitäpäs siihen muuta sanomista kuin että tyhmät uskoo vielä politikkojen satuihin ja vaalilupauksiin ja käyvät äänetsämässä! Minua eivät enää huijaa!

    • 200 edustajaa sinne menee aina, äänestää tai ei. Järjestelmä on sellainen, että tyytymätön ei saa ääntään kuuluviin. Tyytyväiset voivat vaan äänestää kenet haluavat valita nauttimaan hienoimpia konjakkeja, asumaan saunoissa ja nostamaan ylettömiä tukia ja sopetutumisrahoja.

    • tyhjän.saa.tekemättäkkin

      Luuletkos sinä että jos tyytymätön ja äänestää, niin sitten saa äänensä kuuluviin? Älä unta nää! Tulos on ihan sama tyytymättömillä, äänesti tai oli äänestämättä, mitään positiivista sieltä päättäjiltä ei tule!

      • Tätä juuri tarkoitin. Voi vain äänestää kenet haluaa sinne luksuselämään ja pitämään huolen siitä että mikään ei muutu.


      • tyhjän.saa.tekemättäkkin
        Uuninpankko kirjoitti:

        Tätä juuri tarkoitin. Voi vain äänestää kenet haluaa sinne luksuselämään ja pitämään huolen siitä että mikään ei muutu.

        Kerrankin ollaan samasta asiasta samaa mieltä!


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      143
      3009
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      48
      877
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      213
      832
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      794
    5. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      790
    6. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      783
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      61
      712
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      235
      697
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      35
      652
    10. Jos nainen haluaa oikeasti tutustua

      Niin tämä tekee jotakin konkreettista sen eteen. Luotan siihen. Jos ei tee, mielenkiintoa ei vaan ole riittävästi.
      Ikävä
      43
      614
    Aihe