Aihe

Veljen alkoholidmi

Mitäteen

Mulla on 60vuotias veli jolla paha alkoholi ongelma sairastaa verenpaine rautia ja on insuliini diabeteksen takia. Tilanne on nyt se että juo marinolit, käsidesin ihan mitä vain kunhan saa päänsä sekaisin. Nilkat on turvoksissa sokeritaudin takia. Yrittänyt puhua sain jopa sairaalaan pariksi päiväksi ei auttanut. Joi sielläkin käsidesiä... Voiko esim:pakkohoitoon saada kun uhkaa tappaa itseään kokoajan minulla alkaa keinot loppua..

9

302

  Vastaukset

  • Alkoholismia sairastava tuntee pakonomaista tarvetta juoda. Lopulta se kääntyy itsetuhoiseksi ja itsemurha alkaa näyttää alkoholistille ainoalta mahdollisuudelta paeta juomisen aiheuttamaa paskaa oloa. Siinä ei läheisten puheet auta. Niin raadolliselta kuin se kuulostaakin. Suosittelen että soitat Minnesota-hoitolaitokseen Rehappiin tai Kantamoon. Numerot löytyy netistä. Siellä osataan kertoa mistä on kyse. Mitä voit tehdä, mistä ei ole hyötyä ja miten voit yrittää pelastaa itsesi läheisenä.

  • Et valitettavasti voi tehdä mitään. Jos veljesi ei halua raitistua, et voi häntä raittiiksi pakottaa. Ei Suomessa voi lähettää ketään pakkohoitoon, ei edes Minnesota -hoitoon.

   Päihdeongelmaisille parasta rakkautta on tough love. Selkeät ja tiukat rajat, joista pidät kiinni, aina. Esim. luoksesi ei saa tulla humalassa ja soitella öisin. Jos ei kunnioita asettamiasi rajoja, laita välit kokonaan poikki ja soita poliisit mikäli ilmestyy oven taakse. Pahimmillaan hoivasi mahdollistaa veljesi ryyppäämisen. Sen takia kaikki hoiva pitää lopettaa. Älä edes ruoki kaikki rahansa juonutta päihdeongelmaista!

   Olisi itsellesi paras, että päästät veljestäsi irti ja keskityt omaan elämääsi. Se voi olla haastavaa, jos on tottunut pitämään muista huolta. Mutta nyt on aika pitää huolta itsestä ja nauttia omasta elämästä. Sinulla on oikeus tasapainoiseen elämään ilman alkoholisteja!

   • "Sen takia kaikki hoiva pitää lopettaa. Älä edes ruoki kaikki rahansa juonutta päihdeongelmaista! "

    Tuo lause kiteyttää sen miten juoppoon tulisi suhtautua. Juoppoa ei saa/tarvitse auttaa juomaan, sillä juoppo kääntää kaiken saamansa avun palvelemaan omaa juomistaan.
    Ja kun ajattelee miten Suomessa yhteiskunta hoitaa päihderiippuvuutta:

    Juopoille järjestetään asunnot nopeammin kuin töissä käyville, jopa kalliita erityisasuntoja.
    Juopoille ylläpidetään katkaisuhoitoja esim. A-klinikoilla, joissa juoppo pistetään nopeasti kuntoon uutta turneeta varten.
    Juopoille jaetaan rahaa (tai maksusitoumuksia) joilla voi ostaa alkoholia.
    Juopot on varanneet itselleen joka kolmannen vuodepaikan sairaaloissa.
    Juopoille on varattu joka toinen mielisairaalapaikka.
    Juoppoja halutaan ymmärtää työelämässä ja heidän poissaolojaan ja mokiaan peitellään.
    Juoppoja halutaan ymmärtää ja he saavat nopeasti aikoja terapiaan tai psykiatrille.
    Juoppoja halutaan ymmärtää ja he pääsevät eläkkeelle helposti ennen aikojaan ym... ym...
    Juopoilla on valtava määrä etuisuuksia joista tavallinen ihminen saa jäädä paitsi.


   • MOT


  • Juoppo tuhoaa myös auttajan mielenterveyden ennen pitkää ja pilkkaa jos alat valittaa väsymystä. Minä olen kärsinyt vuosia, mutta nyt oli pakko lopettaa kaveeraaminen, haukkumiset sain vain palkaksi, juoppo ei tunne empatiaa.

  • No se on jo 60-vuotias, mitä väliä sillä enää on. Päätöksensä tehnyt ja tietää varsin hyvin mitä siinä käy

   • Mutta, jos raitistuisi niin edessä voisi hyvinkin olla vielä 20-30 vuotta elämää.
    Ehkä jopa elämän parhaat vuodet.


   • No ei varmasti ole. Vanha paska.


  • "verenpaine rautia" ?
   AAAAAAAAAHHHHHHHAHAHAHAHAHAHA!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   408
   21907
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   369
   14530
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14333
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10236
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5835