HML:n asukasluku pudotuksessa edelleen

PöhlölinnaLetkuissa

Tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla Hämeenlinnan asukasmäärä on vähentynyt tilastojen mukaan jälleen 149 henkilöllä. Hallintoloisten ja Sartsan väitteistä huolimatta Hämeenlinna on taantuvaa aluetta. Hallinto ja kokdem-poliitikot kehittelevätkin naurettavia ylipositiivisia satujaan kehityskäytävällä sijainnista ja dynaamisesta HML:sta. He uskovat sen lisäksi Kuntaliiton täysin järjettömiin kasvulukuennusteisiin ja luulevat Hämeenlinnan olevan valtavassa kasvussa lähivuosina.
Onhan se todellista "miinusdynaamisuutta", kun kaupunki surkastuu kuin rusina ja samalla velka per asukas kasvaa edelleen. Ei muuta kuin lisää meedioita ja konsultteja käyttöön, joilta voi tilata kivoja oman halunsa mukaisia ennusteita.
Voi v...tu tätä Pöhlölinnan johtokaartia, miten yksinkertaista ja hyväuskoista tolloporukkaa se sakki on!!

26

958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PersNaurua

      Väkimäärä laskee kun Pilkkala sai kovan SCC tuomion. Kukaan ei tule mutta Suomi tuomiolle nauraa.

      • Pohjalle_mennään

        Kyllä tämän kaupungin kunnian ja maineen ovat vieneet kuraläpeen KokDem-sörselssonit, jotka leikkivät edelleen isoa kaupunkia ja ovat osallistuneet kaikkiin mahdolllisimman typeriin haankkeisiin.
        Isosuolle, Rautiolle, Kiemungille, (Pannulapulle), Vekalle on jäänyt aina ja varmasti Musta-Pekka kortti kouraan jokaisessa yrityksessä. Ei ole saaneet onnistumisia, mutta kunnon tuomioita on jo tullut.
        Nyt enää jännätään pääsevätkö Vekka ja Kiemunki käyttämään vangin pukua kohtapuoliin. Se olisi viiimeinen silaus tämän kaupungin pohjakosketukselle.


    • hetimuuttaan

      Minä muutan Hattulaan. Hattulassa sentään vaihtuu kunnanjohtaja tarpeeksi usein. Hämeenlinnassa on nämä herrat suojatyöpaikassa, ihan samalla lailla kun nämä kuntaliitiksesta tulleet.

    • ParkkiintunutJarmo

      Ihmiset muuttavat pois Hämeenlinnasta, koska torinalusparkkiin ei mahdu yhtään autoa vielä. Myöskään maksullista pysäköintiä ei löydy kaikkialta Hämeenlinnasta helposti.

      • AulangonLuxustöllitrulaa

        Mutta kun ns. penaalin terävimmistä kynistä koostunut keskustan kehitysryhmä lyö kupongin kehitystyöstään pöytään niin Näivelinnan nousu Suomen kaupunkien kärkeen on vain tekemistä vaille valmis.


      • fissionääri

        Ongelma ei ole se parkkihalli, vaan se, että sinne parkkihalliin ei ole yhtäkään käyntitunnelia autoille. Nuo käyntitunnelit tulisi sijoittaa kahteen paikkaan: Hallituskadun mäkeen torin kulmalle ja toinen Raatihuoneenkadulle torin kulmalle. Näiden rakentaminen tulisi aloittaa välittömästi. Itse pidän myös tärkeänä, että uuteen moderniin vuoden 2021 linja-autoasemaan johtaisi maanalainen tunneli.


    • käytänen

      Onko vähennys tapahtunut kantakaupungin alueella. Vai liitetyistä kunnista?

    • Kestäei

      Pahoitin ja muutin tänäänkin Poriin.

    • tunteekokukaan

      Eiköhän se muuttotappio tule kantakaupungista. Kuka helkkari tämmöisessä käpykylässä asuu kun ei voi autolla mennä mihinkään keskustan alelle tai edes lähelle sitä ellei ole kourallinen kolikoita taskussa . Kyllä tämä muuttotappio on näitten poliitikkojen syytä. Esimerkiksi tämä melkein valmis maisteri Rautio on ollutr liian kauan politiikassa mukana. Mikä on muuten melkein valmis maisteri, en tunne semmoista tutkintoa.

      • SarinOppilas

        Mitäs virkaa niillä maisterin papereilla on? Sari on opettaja!


      • Kfkkf83

        Kaikkiin keskustan pysäköintilippu automaatteihin käy myös pankki kortti. 80 luvulla ei käynyt kuin kolikot mutta silloinkin huvista joutui maksamaan. Parkkikiekkoja ei ollut olemassakaan


    • vihreä-homo

      Tarvitsemme lisää maahanmuuttoa.

      • ValaistuHautausmaa

        Sitä juurikin, nythän nimittäin muutetaan juuri pois täältä maalta.


    • anskattoo

      Jossain oli uutinen SR täyttää 50 v. Juhliikohan näyttävästi vai joko tulee menopaussi?

    • matkallaPoriin

      Minäkin muutan Poriin kerta muutkin sinne muuttaa.

    • kasvuavainyrityksistä

      Se ei ole Hämeenlinnan poliitikosta kiinni, että tänne ei tule suurempia yrityksiä jotka työllistäsisi tuottaisivat jotain ulkomaan vientiin. Poliitikot ei vaan päätä sellaisista asioista. Se on kuitenkin kaupungille ainoa kestävä tapa vaurastua.

      • PaitsiTolppaPeltoon

        Politiikot hommaa tänne vaan yrityksiä, joita ei tule.


      • tulotjärkevääntoimintaan

        Onneksi on Linnan Kehitys joka tuo Hämeenlinnan kaupungille melkoisen negatiivisen lisäarvon vuosittaisten usean sadan tuhannen eurojen tappioiden saattelemana. Kukaan ei tosin huomaisi yhtään mitään vaikka ko. firma lopetettaisiin täysin hyödyttömänä puulaakina, paitsi kaupungin kasööri jolle kertyisi melkoisina ylimääräisinä tuloina kaikki puuhastelupajan palkka ja muut kulut.


      • LaiskanKohtalo

        Iltaa laiska potkut saanut Pöhinä.


    • idiootit

      Paskaa jauhatte. Asukasluku on kasvanut 50 henkilöllä. Ottakaa asioista selvää ekana!!

      • OtettuOn

        Tilastokeskus:
        Väestö 31.12.2017 muuttujina Alue, Ikä, Sukupuoli, Vuosi ja Tiedot: Hämeenlinna 67.662
        Ennakkoväkiluku muuttujina Kuukausi, Alue, Sukupuoli ja Tiedot: Hämeenlinna kesäkuu 2018 67.614
        Hämeenlinnan väkiluku pieneni 48:lla viime vuoden loppuun verrattuna, ja on laskenut 400:lla vuoden 2015 kesäkuun huipusta 68.014.


      • RautionHöttöHallitus

        Luvut näyttävät huonommilta miltä oikeasti ovat.


      • HMLssa_Riudutaan
        OtettuOn kirjoitti:

        Tilastokeskus:
        Väestö 31.12.2017 muuttujina Alue, Ikä, Sukupuoli, Vuosi ja Tiedot: Hämeenlinna 67.662
        Ennakkoväkiluku muuttujina Kuukausi, Alue, Sukupuoli ja Tiedot: Hämeenlinna kesäkuu 2018 67.614
        Hämeenlinnan väkiluku pieneni 48:lla viime vuoden loppuun verrattuna, ja on laskenut 400:lla vuoden 2015 kesäkuun huipusta 68.014.

        HäSa julkaisi viime viikolla tuoreet asukasluvut ja niiden muutokset Kanta-Hämeessä. Sen tilaston mukaan Hämeenlinnassa pudotus v. 2018 tammi-kesäkuussa oli 149 henkilöä. Kenakkala ja Rautio ehtivät ilakoida kevättalvella alkaneella väkiluvun nousulla (vain 9 henkilöllä) ja HäSa komppasi tätä osatotuuden levitystä innokkaasti.
        Heti oppilaitosten kevätlukukauden päätyttyä nuoret valmistuneet suuntaavat töihin muualle ja jättävät Hämeenlinnan asuinpaikkana. On todella valitettavaa, että HAMKin kalliisti kouluttamat nuoret pakotetaan lähtemään muualle, kun HML:n alueella vain erittäin harvat työllistyvät opintojaan vastaaviin töihin.


    • AsuntojaTarjolla

      Kokonaiskuva sama koko Suomessa. Pääkaupunkiseutu on se yksi ja ainoa todellinen kasvukeskus. Yli 1000 asukasta joka kuukausi lisää. Tampere, Oulu ja Seinäjoki jotenkuten kasvun puolella. Kaikki muut kunnat ja kaupungit hiipuvat tasaiseen tahtiin. Nuoret lähtevät Helsingin suuntaan. Pahimpia kuihtuvia kaupunkeja mm. Pori, Kotka, Forssa ja Mikkeli. Nämäkin ennen niin vahvoja kaupunkeja.

      http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vrm__vamuu/statfin_vamuu_pxt_001.px/?rxid=bd96937e-f77d-450c-95ef-166ca650a14f

    • 12VDC

      Taas tilastot valehtelevat. Niissä ei näy runsas paperittomien moniosaavien kulttuuriamme rikastuttavien siirtolaisten määrä. Heissä on tulevaisuutemme pelastus.

    • Siltsu

      Minä pahoitin mieleni ja muutan Bankokiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe