Paniikkikohtaus ja näön sumeneminen

Todellapeloissaan

Onko teillä liittynyt paniikkikohtaukseen näköoireita? Luin englanninkielisiltä sivuilta, että näön sumentuminen voi liittyä paniikkikohtaukseen, mutta minulla ei ole ennen ollut vastaavaa.


Viime yönä menin vessaan ja yhtäkkiä huomasin, että näen sumeasti. Välittömästi nousi paniikki: sydän alkoi jyskyttää, tärisin, rintaa puristi, hengitin nopeasti, päässä humisi, maha meni sekaisin ja ahdisti ihan kamalasti jne.


Näkö palautui parissa minuutissa. Yritin hengittää rauhallisesti ja olo tasaantui puolessa tunnissa. Pelkäsin kohtauksen aikana aivan hirveästi ja meinasin soittaa päivystykseen. Soitin vasta sitten aamulla terveyskeskukseen ja siellä ei oltu huolissaan, koska näin jo normaalisti ja ei ollut mitään oireita.


Onko muilla vastaavia kokemuksia?

5

4309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyn.minävaan

      Minä vastaan!
      Multa meni näkö kokonaan!
      Nytten oon sokia kuin lepakko aina kun panis iskee!
      Kestää kerrallaan 5-20 minsaa.
      Riippuen mm aterioiden kestosta: jos syön kauan, niin panis kestää kauemmin!
      Onko muilla samoja kokemuksia?!

      • peräkulmanpete

        Käytätkö kaikuluotausta?


    • suolikuntoon

      Sinulla on suolistohiivaa, eikä mitään paniikkihäiriötä. Tai paniikkihäiriö on suoliston bagteerikannan epätasapaino, jossa suoliston kunto heikkenee vääränlaisen elämäntavan vuoksi. Tee elämäntaparemontti ja jätä kaikki valkoiset jauhot, raffinoidut tuotteet ja sokerit ja makea pois. Hiiva sumentaa näköä ja tekee harmaan sumun silmien päälle. Paniikkihäiriö on yksinomaan suolistosairaus, jossa suoliston hiivojen ja bagteerien aiheuttamat aineenvaihdunta myrkyt leviävät kaikkialle elimistöön. Hiiva pitää saada kuriin, niin silloin paniikkikin helpottuu. Elimistö käy kierroksilla, siitä johtuu ahdistuneisuus-ja pelkotuntemukset ja kaikenlainen alakulo ja väsymys. Lääkärit eivät vieläkään osaa hoitaa ihmisten suolistoa, eikä osaa yhdistää monia fyysisiä ja psyykkisiä oireita suoliston huonoon kuntoon. Ota paljon selvää hiivasairaudesta ja sitä hoitavasta ruokavaliosta ja sen luontaisesta tukihoidosta, niin ei tarvitse siellä arvauskeskuksessa hypätä. Eivät ne ota todesta, eivätkä osaa muuta määrätä kuin lisää kemiallisia myrkkyjä.

    • gggggggggg

      Kärsin näköhäiriöistä, ja ne ovat selkeästi pahempia panikoidessa. Pitkittynyt stressi tekee myös näköhäiriöitä. Olen toki samaa mieltä ed. kirjoittajan kanssa, että suoliston kunto on tärkeää, mutta joskus se voi varmaan mennä niin että stressi - > kuormitustila - > fyysiset oireet, myös suoliston kunnon huonontuminen. Stressi ja paniikki vain vähemmäksi, toki helpommin sanottu kuin tehty.

    • hyperventilaatioklubi

      Jos on paniikkihäiriöistä ja yleensä ahdistuksesta kärsivä ihminen, niin yksi näön sumentaja yli muiden voi olla jatkuva tai usein toistuva huomaamaton ylihengittäminen. Sen ei tarvitse olla kuin lievää, niin se voi alkaa aiheuttamaan muutoksia yleisessä olotilassa ja tietoisuudessa. Pienetkin muutokset happisaturaatiossa voi aiheuttaa näkökenttään sumeutta, noisea, rakeisuutta, epäselvyyttä tms. Sen aiheuttaa siis veren liiallinen happipitoisuus, sekä siitä johtuva verisuonien supistuminen, joka edelleen nostaa verenpainetta. Lisäksi tämä ylihengittäminen aiheuttaa tunnetta, jonka virheellisesti tulkitsee hapenpuutteeksi ja se voi vain lisätä "tarvetta" hengittää tiheemin. Siitä tulee kierre.

      Eli sulla on saattanut olla juuri tuollaista huomaamatonta ylihengittämistä, kun olet saattanut syystä tai toisesta olla lievästi ahdistunut tai levoton. Sitten yhtäkkiä huomiosi kiinnittyi siihen, miten näet, joka sitten sai sut pelkäämään, että se on jotain vaarallista. Sulla on saattanut olla myös väsymyksestä, stressistä tms. johtuva hetkellinen katseen tarkennus- tai kohdistushäiriö. Eli ei mitään syytä hätääntyä :)

      Mulla eilen alkoi tuntumaan outoa vatsa- ja rintakipua, niin heti siirtyi ajatukset sydämeen ja kaikki ne googletetut ikävät asiat tulvi mieleen ja taas oli pelontäyteinen, epätodellinen ja ahdistunut fiilis. Mulla näkökenttä menee myös aika oudoksi usein. Jos ei sumene, niin näkemänsä käsittäminen on muutunut, tai se normaali kolmiulotteisuus muuttuu epäluonnollisen kolmiulotteiseksi yms. V:mäisiä elämänlaadun pilaajia nämä ahdistukset, pelot yms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe