Vapaa-ajattelijat sisäisessä kriisissä

Melonmelon

Sitoutumattomaksi itseään väittävä kotkalainen vapaa-ajattelija ryhmä tekee samaa kuin uskonnot. Ovat muuta kuin puhuvat.
Nyt näitten kommareitten facebook sivuilla nähtävänä poliittisesti asennoitunutta materiaalia. Nato, jeesus, sipilä jne. Olette tuomitsevia joten minäkin tuomitsen. Todellinen uskonvapaus on myös vapaus ideologiasta.
Todistatte oman kykenemättömyytenne siihen mikä on utopianne ihanne.

65

751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lyhyt_kysymys

      Ketä tällainen höpösakki oikeasti kiinnostaa?

    • Vabaa-ajatt3lija

      Ainahan ne on kommareita ollu. Missä politiikka alkaa siinä vapaa-ajattelu loppuu. Ihan yhtä tyhmää jengiä kuin muutkin uskovaiset. Ellei tyhmempää.

    • Saa.ajatella.ITSE

      Usko eniten niitä,jotka valehtelevat vähiten.

    • Vabaaaa

      Vai vapaa-ajattelijoita? No eivät muuten ole!!! Sitä luulisi nimen perusteella että olisivat avoimia kaikelle mutta hautausmaalla edes enkelikoristeet eivät ole sallittu!! Ne on KIELLETTY uskonnollisina koristeina. 😁😁😁😁 isosedästä kun alkoi aika jättämään tuli kotiin muutama tunnettu vapaa-ajattelija perintöä kärkkymään. Olivat monen kanssa onnistuneetkin. Onneksi kuolema korjaa kohta tämänkin vanhan pariskunnan ja he eivät ole menossa parempaan paikkaan!! 😁😁😁😁

    • Todellinenvapari

      Pitävät itseään parempina, mutta edes kristinuskossa (en kuulu kirkkoon) ei opeteta ilkkumaan muita heidän katsomuksen takia vaan kaikkia kunnioitetaan. Olen joutunut istumaan uskontotunnit kylläkin, mutta näin minut on kasvatettu ja toimii vaikkei uskoisikaan mihinkään. Sormella osoittelu on ylimielisten asiatonta toimintaa. Ja jos ei paria ristiä tai enkeliä kestä, todistaa se vain kuinka umpimielistä sakkia ovat.

    • VaroVapaa-ajattelijoita

      Valitettavasti vapaa-ajattelijat ovat koko Suomen laajuudessa varsin suvaitsematonta ja pitkälti äärivasemmistolaista joukkoa. Muun muassa Vapaa-ajattelijain liiton nykyinen pääsihteeri on entinen taistolaisaktiivi.

      Moinen asennemaailma ei kiinnosta nykynuoria. Siksi vapaa-ajattelijatoiminta ukkoutuu. Jäsenmäärät ovat olleet rajussa laskussa 2010-luvulla eikä menee montaakaan vuotta, kun Suomessa on enää alle 1000 vapaa-ajattelijaa.

      Jäsenmäärään nähden esim. tiedotusvälineet ovat antaneet aivan kohtuuttomasti huomiota näille änkyröille. He puhuvat ihmisoikeuksista mutta niin puhuivat myös taistolaiset. Kauniit sanat kätkevät taakseen kaunaisuutta ja kaikkeen vapaa-ajattelijoiden sanomaan pitää suhtautua äärimmäisen varovaisesti.

      Enkelikuvakielto vapaa-ajattelijoiden hautausmaalla on erittäin kuvaava siitä hengestä, joka heidän keskuudessaan vallitsee. Vaikka muodollisesti myönnetään oikeus uskontoon jne., käytännössä asioita ajetaan kielloin ja rajoituksin. Valtion ja kunnat he haluavat valjastaa linjaan, jossa uskonnoille on nollatoleranssi kaikissa muodoissaan. Ajatetaan pois vaihtoehtoisuutta uskonnon ja ei-uskonnon välillä esim. koulujen tilaisuuksissa ja pyritään siihen, että vaihtoehdottomasti kaikkien olisi pakko osallistua ei-uskonnolliseen tilaisuuteen jne.

      Vapaa-ajattelijoiden pyrkimys kaventaa yksilöiden valinnanvapautta hautakoristeissa tai koulun juhlissa kertoo olennaisen siitä, miten esim. heidän puheisiinsa uskonnonvapaudesta pitää suhtautua. Kyse on lähinnä valheellisesta propagandasta. Uskonnonvapaus vapaa-ajattelijoille tarkoittaa suunnilleen samaa kuin uskonnonvapaus Neuvostoliitossa...

    • Lukija.kommentt

      Niin, verottaja ja vouti perivät kirkolle 900 miljoonaa euroa vuodessa kirkollisveroa, ja sen lisäksi eduskunta antaa valtion budjettivaroista 114 miljoonaa kirkolle. Viitä valtaosa, pitkälti yli 100 miljoonaa menee kirkon hautausmaille, iso siivu myös Kotkan seurakunnan hautausmaalle. Tuki lasketaan Kotkan asukasluvun mukaan...
      Valtiolta ei ole tippunut senttiäkään vapaa-ajattelijain hautausmaille. Kotkan vapaa.-ajattelijain hautausmaa on hieno saavutus vapaaehtoistyövoimin tehtynä.

      • Ahnevassaro

        Rahaa te siis haluatte. Ja varmaan kirkollisverosta. Haluatte varmaan myös muuttaa veron nimen? Itse en maksa kirkollisveroa, mutta se saa maksaa ken haluaa, se on kirkon toimintaan. Oletteko te vakaumuksellinen järjestö tai kirkko??? Ahneita olette ainakin.


      • Ahneet
        Ahnevassaro kirjoitti:

        Rahaa te siis haluatte. Ja varmaan kirkollisverosta. Haluatte varmaan myös muuttaa veron nimen? Itse en maksa kirkollisveroa, mutta se saa maksaa ken haluaa, se on kirkon toimintaan. Oletteko te vakaumuksellinen järjestö tai kirkko??? Ahneita olette ainakin.

        Ahneita ne tosiaan. Viime vuosina ei muuten enää kukaan ole halunnut antaa vapaa-ajattelijan liitolle perintöjä. Niitä on nimittäin hassattu järjettömiin ns. kokouksiin, jotka tosiasiassa ovat olleet sisäpiirin juhlia. Viikonlopussa on mennyt kymmeniä tuhansia euroja. Kotkan ns. kokouksessa joku vuosi sitten piti päästä hotelliin, vaikka paikallisyhdistyksellä on siellä lomakoti...

        Tuossa on muuten alla hirveä liuta saman vapaa-ajattelija spämmäyksiä. Se on niiden tapa puolustautua, kun joku uskaltaa kritisoida.


      • Valtionvaparit

        Vapaa-ajattelijana liiton budjetista noin neljäsosa tulee suoraan valtion kassasta. Rahan saa käyttää kuten haluaa ja omaan toimintaan. Kirkko saa tarkkaan rajattuun yleishyödyllisen tarkoitukseen eli hautaustoimeen nuo rahat, ei mihinkään julistustoimintaan. Vapaa-ajattelijat on oikeastaan pitkälti valtionjärjestö.


    • Lukija.kommentt

      Vapaa-ajattelijain liitto on puoluepoliitisesti sitoutumaton. Liiton puheenjohtaja Kaj Torrkulla on Liberaalipuolueen aktiivi ja pääsiheeri Esa Ylikoski Vasemmistoliiton jäsen.

    • Lukija.kommentt

      Suomi24-sivuilla on vapaa-ajattelu-foorumi, ja "VaroVapaa-ajattelijoita" on eri nimimerkkeineen kampanjoinut siellä jo vuosikausia, viikosta ja vuorokaudenjoista toisiin vapaa-ajattelijoita vastaan. Nyt hän on laajentanut työtää ppaikkakuntafoorumeille. Kyse on ammattimaisesta loanheitosta, verkkovihakampanjoinnista. Miksi? Isona syynä taustalla on isot rahat, jotka kirkko uhkaa menettää, kun vapaa-ajattelijoiden pyörittämä eroakirkosta.fi -palvelu saa käyttäjiä. tuloksista kertoo myös eeuraava sivusto: http://3rdw.net/eroakirkosta/ Toki myös ihmisen ja yhteiskunnan maalllistuminen huolestuttaa. Yhä useammat ihmiset pitävät itseään ei-uskonnollisena, yli puolet vastaa näin kyselyssä. Siviilivihkimisten määrä on pitkälti yli puolet. Myös siviilihautajaiset lisääntyvät. Moen kotkalaisen vainajan tuhkat ovat päätyneet hautausmaiden sijaan mereen.

    • Huomioiden
    • Vapaa-ajattelijallta

      Aika monella kansalaisjärjestöllä on huoli siitä, miten saada uusia, varsinkin nuoria jäseniä. Vapaa-ajattelijoihin monella paikkakunnalla liitytään, kun törmätään uskonnottomien katsomusvapausongelmiin lasten päivähoidossa ja koulussa. Aamuhartaus- ja jumalanpalvelusruletti, vaikka opetuksen pitäisi ops:n mukaan olla "sitouttamatonta". Eräissä alakouluissa ei ole elämänkatsomustiedon ryhmää, ja uskontokuntaan kuulumattoman lapsen vanhemmille saatetaan sanoa, että kun meillä ei ole sitä ryhmää.

      Vapaa-ajattelijat on toiminut hyvin uskonnon ja uskonnottomuuden vapauden ja yhdenvertisen kohtelun lisäämiseksi kouluissa. Liitto on myös esittänyt elämänkatsomustiedon avaamista kaikille valittavaksi katsomusaineeksi. Aloite sai keskuussa 2018 eduskunnassa SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden eduskuntaryhmien sekä kahden RKP:n kansanedustajan tuen, mutta hallitusrintama kristillisten ja persujen tuella jyräsi esityksen, vielä...

      Tule mukaan edistämään yhdenvertraisuutta ja katsomusvapautta sekä uskonnottomien seremonia- ja siviilipalvelujen kehittämistä kehdosta hautaan (nimäiäisistä hautajaisiin): http://vapaa-ajattelijat.fi/liity-jaseneksi/

    • blörbs

      Kas kas, vapaa-ajattelijoiden valehtelukone on nyt tullut tännekin spämmäämään linkkejään ja syytämään propagandaa. Ihmiset ovat ihmeissään vapaa-ajattelijoista ja kun tämä vapaa-ajattelija sen huomaa, hän saapuu paikalle 10:13 ja spämmäsi sen jälkeen kuusi (luit aivan oikein) kommenttia tähän ketjuun. Viimeisin on kello 10:54. On se uskomaton riehuja! Tyypillinen vapaa-ajattelija!

    • TukiVapareille

      Jos kuolemaa lähestyvä isosetä on tahtunut tulla haudatuksi Vapaa-ajattelijain hautausmaalle, hän on varmaan uskonnoton, ja ei kai silloin vainajan sisaruksen lapsenlasten ole oikein yrittää haudalle enkelinkuvia laittamaan. Se on vainajan muiston häpäisemistä, kun laki edellyttää vainajan muiston kunnioittamita. Ihan hyvä, jos Kotkan vaparien hautausmaalla ei tueta lain vastaista menettelyä. Ja jos vapaa-jattelijoita käy tervehtimässä vanhaa ihmistä, ei siinä ole mitään pahaa. Käyväthän papitkin tervehtimässä, vaikka eivät henkilöä edes tuntisijkaan.

      • Samassa haudassa voi olla isosetä ja isotäti, joista toinen on ollut vapaa-ajattelija ja toinen ei. Siksi minusta tuollainen kategorinen kielto tuntuu vähän oudolta.


      • Kotkan_ruusu
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Samassa haudassa voi olla isosetä ja isotäti, joista toinen on ollut vapaa-ajattelija ja toinen ei. Siksi minusta tuollainen kategorinen kielto tuntuu vähän oudolta.

        Tuollainen kategorisuus on useimmille vapaa-ajattelijoiden tyypillistä. Mustavalkoista porukkaa. Henkisesti taistolaisia.


      • Surullinentyömies

        Papit eivät kirjoituta itselleen perintöjä kuten vapareiden ahnehtijat.. kamalaa tuo enkelikielto. Isosetä parka. Tykkäsi enkeleistä. Ei ollut uskonnoton vaan ei kuulunut kirkkoon. Luuli saavansa vaparihautuumaalta rauhallisen sijan jossa kunnioitetaan vapaata ajattelua. Ei saanut.


      • Kotkan_ruusu kirjoitti:

        Tuollainen kategorisuus on useimmille vapaa-ajattelijoiden tyypillistä. Mustavalkoista porukkaa. Henkisesti taistolaisia.

        Kuten minkä tahansa aatteellisen järjestön suhteen, suosittelen tutustumaan ihan ensimmäisenä tavoitteisiin. Niistä ehkä jonkinlainen kooste on http://vapaa-ajattelijat.fi/lausunnot/

        Jos haluaa kaikki uskonnot samalle viivalle lain edessä, ja poistaa niiden etuoikeudet, kannattaa vakavasti harkita vapaa-ajattelijoiden jäsenyyttä.


      • Kotkan_ruusu
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Kuten minkä tahansa aatteellisen järjestön suhteen, suosittelen tutustumaan ihan ensimmäisenä tavoitteisiin. Niistä ehkä jonkinlainen kooste on http://vapaa-ajattelijat.fi/lausunnot/

        Jos haluaa kaikki uskonnot samalle viivalle lain edessä, ja poistaa niiden etuoikeudet, kannattaa vakavasti harkita vapaa-ajattelijoiden jäsenyyttä.

        Tämä oli ihan henkilökohtainen kokemus. Lehdessä Eklund on kyllä näyttänyt mitä tämä vapaa-ajattelu on. Ei kiitos. Mulla on ihan oikea elämä.


      • Kotkan_ruusu kirjoitti:

        Tämä oli ihan henkilökohtainen kokemus. Lehdessä Eklund on kyllä näyttänyt mitä tämä vapaa-ajattelu on. Ei kiitos. Mulla on ihan oikea elämä.

        Tämä on kuitenkin toissijaista. Olennaista ovat tavoitteet; jos ne ovat hyvät, eikä pidä toimintatavoista, kannattaa pyrkiä muuttamaan toimintaa.

        Mitä pidät eroakirkosta.fi-palvelusta tai vaikkapa uskonnonvapaus.fi-sivun vaalikoneesta http://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2015/ ?


      • Kotkan_ruusu
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Tämä on kuitenkin toissijaista. Olennaista ovat tavoitteet; jos ne ovat hyvät, eikä pidä toimintatavoista, kannattaa pyrkiä muuttamaan toimintaa.

        Mitä pidät eroakirkosta.fi-palvelusta tai vaikkapa uskonnonvapaus.fi-sivun vaalikoneesta http://uskonnonvapaus.fi/vaalit/eduskunta2015/ ?

        Että ihan on toissijaista millaisia vapaa-ajattelijat on. Joopajoo. Mä elän ihan tätä elämää joten mulle riittää mitä vapaa-ajattelijat ihan oikeassa elämässä on.


      • Kotkan_ruusu kirjoitti:

        Että ihan on toissijaista millaisia vapaa-ajattelijat on. Joopajoo. Mä elän ihan tätä elämää joten mulle riittää mitä vapaa-ajattelijat ihan oikeassa elämässä on.

        Mitä sitten sinusta kannattaisi tehdä, jos haluaa purkaa valtionkirkkojärjestelmän ja levittää uskonnoista vapaata maailmankuvaa? Kun sitä varten nyt sattuu valmis järjestö jo olemaan.


      • Kotkan_ruusu
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Mitä sitten sinusta kannattaisi tehdä, jos haluaa purkaa valtionkirkkojärjestelmän ja levittää uskonnoista vapaata maailmankuvaa? Kun sitä varten nyt sattuu valmis järjestö jo olemaan.

        Tuo järjestö on vain haitaksi. Antaa ihan hullun kuvan ateisteista!


      • Kotkan_ruusu kirjoitti:

        Tuo järjestö on vain haitaksi. Antaa ihan hullun kuvan ateisteista!

        Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä? Ei siis liittyä vapaa-ajattelijoihin, mutta onko sinulla ehdotusta tekemisestä eikä vain tekemättä jättämisestä?


    • Vihjeet

      Kirkon hautausmaa on parempi. Siellä on semmoinen tunnustukseton aluekin eli sinne voi jos siunattu maa pelottaa. Saa varmaan kiveen laittaa jonkun vapaa ajattelijoiden tunnuksenkin ja enkelin jos haluaa.

    • Mafia

      Ihme liiga iski heti linkkeineen.

      • "Liiga"? Ihan Tampereen va-yhdistyksen pj olen, että sikäli väärässä paikassa täällä Kotkan palstalla. Tosin mitä tulee vapaa-ajattelijoihin, niin tavoitteethan ovat valtakunnallisia.


      • Kotkan_ruusu
        jori.mantysalo kirjoitti:

        "Liiga"? Ihan Tampereen va-yhdistyksen pj olen, että sikäli väärässä paikassa täällä Kotkan palstalla. Tosin mitä tulee vapaa-ajattelijoihin, niin tavoitteethan ovat valtakunnallisia.

        Mitä täällä sitten teet?


      • Kotkan_ruusu kirjoitti:

        Mitä täällä sitten teet?

        Mitä teen? Houkuttelen tietysti lisää jäseniä vapaa-ajattelijoihin. :=)

        (No, en oikeasti. Kun nyt saa jonkun vilkaisemaan mitä me tavoittelemme. Se voi olla siemen, jäsenyys tulee jos tulee.)


      • Kotkan_ruusu
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Mitä teen? Houkuttelen tietysti lisää jäseniä vapaa-ajattelijoihin. :=)

        (No, en oikeasti. Kun nyt saa jonkun vilkaisemaan mitä me tavoittelemme. Se voi olla siemen, jäsenyys tulee jos tulee.)

        Sä muistutat jotain lahkolaista lähetyssaarnaajaa.


      • Kotkan_ruusu kirjoitti:

        Sä muistutat jotain lahkolaista lähetyssaarnaajaa.

        Tosin lupaus taivaspaikasta uupuu.

        Mitähän sitä sanoisi satunnainen kansalainen jos soittaisin ovikelloa: "Hyvää iltaa. Olisiko heti aikaa jutella tästä kuolemaa edeltävästä elämästä?"


      • Kotkan_ruusu
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Tosin lupaus taivaspaikasta uupuu.

        Mitähän sitä sanoisi satunnainen kansalainen jos soittaisin ovikelloa: "Hyvää iltaa. Olisiko heti aikaa jutella tästä kuolemaa edeltävästä elämästä?"

        Sä ainakin sopisit henkisiltä ominaisuuksiltas siihen hommaan.


    • appelsin

      Eikö se Eklund ole vapaa-ajattelija? Se joka kirjoittaa paljon Kymen Sanomiin yleisön osastolle ja tosi änkyrämäisesti.

    • Vielä ihan alkuperäisestä aiheesta: Eikö nimenomaan Kotkassa ole siirrytty paljolti pois sekä evlut että va-hautausmailta ja yhä useamman tuhka sirotellaan mereen? Merenrantakaupungille se tuntuu loogiseltakin.

      • Ahneetmanipuloijat

        Niin. Mutta entäs tämä selvästi poliittisiin teemoihin meneminen ja henkilöihin viittailu ja muiden näkemyksille naureskelu? Tässä nyt on jo tampereelta tullut joku vassari ohjaamaan asiaa sivuraiteille. Esim. kotkan osaston kuvamateriaalista paljastuu poliittisia kannanottoja ja muille irvailuja. Ei tämmöinen ole mitään vapaata ja vakaumuksetonta toimintaa. Todellinen vapaa-ajattelija pärjää ilman minkäänlaista joukkiota tai lahkoksi verrattavaa kerhoa. Eikä myöskään ole käsi ojossa vaatimassa valtiolta rahaa. Jo pelkästään viimeinen kohta paljastaa poliittisen aatteen.


      • Kotkan_ruusu
        Ahneetmanipuloijat kirjoitti:

        Niin. Mutta entäs tämä selvästi poliittisiin teemoihin meneminen ja henkilöihin viittailu ja muiden näkemyksille naureskelu? Tässä nyt on jo tampereelta tullut joku vassari ohjaamaan asiaa sivuraiteille. Esim. kotkan osaston kuvamateriaalista paljastuu poliittisia kannanottoja ja muille irvailuja. Ei tämmöinen ole mitään vapaata ja vakaumuksetonta toimintaa. Todellinen vapaa-ajattelija pärjää ilman minkäänlaista joukkiota tai lahkoksi verrattavaa kerhoa. Eikä myöskään ole käsi ojossa vaatimassa valtiolta rahaa. Jo pelkästään viimeinen kohta paljastaa poliittisen aatteen.

        Eikä ole moraalista kahmia vanhuksilta testamentteja.


      • Ahneetmanipuloijat kirjoitti:

        Niin. Mutta entäs tämä selvästi poliittisiin teemoihin meneminen ja henkilöihin viittailu ja muiden näkemyksille naureskelu? Tässä nyt on jo tampereelta tullut joku vassari ohjaamaan asiaa sivuraiteille. Esim. kotkan osaston kuvamateriaalista paljastuu poliittisia kannanottoja ja muille irvailuja. Ei tämmöinen ole mitään vapaata ja vakaumuksetonta toimintaa. Todellinen vapaa-ajattelija pärjää ilman minkäänlaista joukkiota tai lahkoksi verrattavaa kerhoa. Eikä myöskään ole käsi ojossa vaatimassa valtiolta rahaa. Jo pelkästään viimeinen kohta paljastaa poliittisen aatteen.

        Vassari? Mistä moinen päätelmä, kun en mitenkään kommentoinut puoluepolitiikkaa?

        Vapaa-ajattelijat halutaan kovasti sitoa johonkin poliittiseen suuntaan, mutta tavoitteista tai esimerkiksi liiton lehden sisällöstä ei ole löydetty tälle perusteita.


      • Ahneetkommaritriistävät

        JUURI esitettiin mistä päätelmät johtuu. Etkö osaa lukea? Miksi viittaat johonkiin perhanan lehtiin? Ei todellisesti vapaa mieli kaipaa mitään ryhmää, vielä vähemmän kerhoa tai lehteä. Sitäpatsi jo virallisesti ilmoittamanne asiat joita haluatte, kielii täysin todistettavasti umpimielisyydestä, ahneudesta ja vasemmistolaisuudesta. Kotkan vapaa-ajattelijoiden (hah!) kokousten pöytäkirjat ovat myös selvä näyttö ei pelkästään poliittisesta vakaumuksellisuudesta, vaan myös erittäin eripuraisesta ja uppiniskaisesta sakista. Tiedät kyllä miten niitä pääsee lukemaan.


      • Ahneetkommaritriistävät kirjoitti:

        JUURI esitettiin mistä päätelmät johtuu. Etkö osaa lukea? Miksi viittaat johonkiin perhanan lehtiin? Ei todellisesti vapaa mieli kaipaa mitään ryhmää, vielä vähemmän kerhoa tai lehteä. Sitäpatsi jo virallisesti ilmoittamanne asiat joita haluatte, kielii täysin todistettavasti umpimielisyydestä, ahneudesta ja vasemmistolaisuudesta. Kotkan vapaa-ajattelijoiden (hah!) kokousten pöytäkirjat ovat myös selvä näyttö ei pelkästään poliittisesta vakaumuksellisuudesta, vaan myös erittäin eripuraisesta ja uppiniskaisesta sakista. Tiedät kyllä miten niitä pääsee lukemaan.

        Sori epäselvyys. Kirjoitit "Tässä nyt on jo tampereelta tullut joku vassari ohjaamaan asiaa sivuraiteille.", ja sitä kommentoin. Kotkan VA:n toimintaa en ole sen suuremmin seurannut, tarpeeksi tekemistä Tampereenkin asioissa.

        Nyt kirjoitit "Sitäpatsi jo virallisesti ilmoittamanne asiat joita haluatte, kielii täysin todistettavasti - - vasemmistolaisuudesta". Puhummeko tässä vasemmistolaisuudella samasta asiasta? Minusta vasemmistolaista on työelämän tiukempi sääntely, tulontasaus, laajat julkiset palvelut ja siitä seuraava korkea veroaste. Missä vapaa-ajattelijat ovat ottaneet noihin kantaa?


      • Riistäjävassari

        Vasemmistolainen ei yleensä myönnä vasemmistolaisuutta.. se todistaa jo vasemmistolaisuuden.

        Ihan turhaan mikään pääsihteeri täällä ottaa mihinkään kantaa. Jos pitää kommentoida jossain suomi24.ssa ihan paniikissa, kertoo jo se toiminnan tasosta omaa kieltään.

        Olette edelleen vähemmistö. Jos joku eroaa kirkosta, ette voi olla niin tyhmiä että laskette sen omaan porukkaanne kuuluvaksi automaattisesti, tai että se olisi yleensäkään teidän ansiota.

        Olette vähemmistö mutta haluatte vähemmistönä määrätä asiat mieleiseksenne uskonasioissa. Tämä on vasemmistolaista utopiaa.

        Erosin kirkosta käyttämättä teidän nettipalveluanne. Todellinen vapari ei kuulu mihinkään eikä tarvitse aatetta saati aatteen sisaria.

        Vasemmistolainen ei usko vaikka asia on silmien edessä. Utopia ei saa särkyä.

        ”Tapakulttuurin kirjon moninaistumiselle...” täyttä tuubaa. Ei siihenkään tarvita ahneita perintöjen kärkkyjiä koska tämä moninaistumimen tapahtuu jokatapauksessa ilman mitään vassarien keksimää muiden väheksyntään perustuvaa aatetta.


      • Riistäjävassari kirjoitti:

        Vasemmistolainen ei yleensä myönnä vasemmistolaisuutta.. se todistaa jo vasemmistolaisuuden.

        Ihan turhaan mikään pääsihteeri täällä ottaa mihinkään kantaa. Jos pitää kommentoida jossain suomi24.ssa ihan paniikissa, kertoo jo se toiminnan tasosta omaa kieltään.

        Olette edelleen vähemmistö. Jos joku eroaa kirkosta, ette voi olla niin tyhmiä että laskette sen omaan porukkaanne kuuluvaksi automaattisesti, tai että se olisi yleensäkään teidän ansiota.

        Olette vähemmistö mutta haluatte vähemmistönä määrätä asiat mieleiseksenne uskonasioissa. Tämä on vasemmistolaista utopiaa.

        Erosin kirkosta käyttämättä teidän nettipalveluanne. Todellinen vapari ei kuulu mihinkään eikä tarvitse aatetta saati aatteen sisaria.

        Vasemmistolainen ei usko vaikka asia on silmien edessä. Utopia ei saa särkyä.

        ”Tapakulttuurin kirjon moninaistumiselle...” täyttä tuubaa. Ei siihenkään tarvita ahneita perintöjen kärkkyjiä koska tämä moninaistumimen tapahtuu jokatapauksessa ilman mitään vassarien keksimää muiden väheksyntään perustuvaa aatetta.

        Eh? Jos väittää ettei kuulu salaliittoon, se todistaa ettei kuulu salaliittoon?

        Hienoa, että olet eronnut kirkosta. Käsittääkseni emme missään ole väittäneetkään kaikkien eroajien kuuluvan meidän riveihimme Päinvastoin eroakirkosta.fi-palvelun tiedotteissa on kerrottu osan eroavan myös, koska pitää evlut kirkkoa liian liberaalina.

        Olemmeko samaa mieltä ainakin esittämästäni lyhyestä vasemmistolaisuuden määritelmästä ("työelämän tiukempi sääntely, tulontasaus - -")?


    • Lukija.huom

      "Myös uskonnottomuus huomioon

      Ihmisten ja tapakulttuurin maallistuminen on hyvä ottaa kohteliaasti huomioon keskinäisessä kanssakäymisessä.

      Yhä useammat parit asuvat aluksi avoliitossa ja yhä useammat solmivat siviiliavioliiton. Monessa liitossa toinen kuuluu kirkkoon ja toinen ei. Hääjuhla voi silti olla vaikka kuinka komia.

      Yhä useampi lapsi saa nimensä ilman pappia ja kastetilaisuutta. Silti voidaan järjestää perhejuhla, nimiäiset. Viime vuonna voimaan tuleen lain mukaan vauva voidaan liittää jäseneksi uskonnolliseen yhdyskuntaan vain molempien vanhempien yhteisellä päätöksellä.

      Päivähoidossa ja koulussa kaikki lapset eivät osallistu uskonnollisiin tilaisuuksiin. Elämänkatsomustiedon opetusryhmiä alkaa olla jo pienissäkin kouluissa.

      Vaikka lähes 80 prosenttia käy rippikoulun, monet nuoret eivät käy. Ja jotkut käyvät katsomuksellisesti sitoutumattoman Prometheus-leirin. Perhe voi silti järjestää 15-vuotiaalle tavanomaista juhlavamman syntymäpäivät, ja nuori saattaa toivoa ja saada isovanhemmilta ja muiltakin tavanomaista isompia lahjoja.

      Huomaavaisuus on paikallaan myös elonkaaren loppupäähän ja hautajaisiin liittyen. Siviilihautajaisten osuus hautauksista lisääntyy, toki jonkinlaisella viiveellä. Omaiset voivat järjestää jäähyväis- eli saattotilaisuuden sekä hautaan laskun ilman pappia, samoin tilaisuuden ennen vainajan tuhkausta tai joskus sen jälkeenkin.

      Eivätkä kaikki enää hautaa tai sirottele vainajan tuhkaa hautausmaalle. Sirottelu on mahdollista muuallekin maa- tai vesialueen omistajan luvalla. Kotkassa yli 10 prosenttia vainajista päätyy tuhkana mereen. Sirottelu ei tarkoita, että suru olisi laimeampaa, vaan vainajan muiston ja tahdon kunnioittamista.

      Yhteiskunnassa tapahtuu maallistumista eli sekularisaatiota. Perustuslain mukaan julkisen vallan tulee kohdella ihmisiä yhdenvertaisesti myös uskonnosta tai vakaumuksesta huolimatta. Koetetaan myös yksilöinä antaa sijaa ihmisten ajatusten ja perheiden tapakulttuurin kirjon moninaistumiselle.

      Esa Ylikoski

      pääsihteeri"

      • meekotiis

        Taas on kopipeistattu jostain jotain soopaa. Meneekö noin huonosti, että kun ihmiset vähän arvostelee niin heti tullaan kopipeistaamaan jotain vanhoja juttuja. Ei haluta edes ottaa osaa keskusteluun. vaan ylhäältä päin ladellaan roskaa. Ja kaikki tietää miten suvaitsematonta (ei enkelikuvia!) koko tuo mukamas vapaa ajattelu on. ahtaampaa on kuin jossain uskonlahkossa. Se ei kopipeistaamalla muuksi muutu!


      • Kysynp
        meekotiis kirjoitti:

        Taas on kopipeistattu jostain jotain soopaa. Meneekö noin huonosti, että kun ihmiset vähän arvostelee niin heti tullaan kopipeistaamaan jotain vanhoja juttuja. Ei haluta edes ottaa osaa keskusteluun. vaan ylhäältä päin ladellaan roskaa. Ja kaikki tietää miten suvaitsematonta (ei enkelikuvia!) koko tuo mukamas vapaa ajattelu on. ahtaampaa on kuin jossain uskonlahkossa. Se ei kopipeistaamalla muuksi muutu!

        Mikä kohta tuossa kirjoituksessa "Myös uskonnottomuus huomioon" oli "roskaa"?


    • Isovaari41

      En kuulu kirkkoon, mutta jos sukulaiset haluavat panna minut kuoppaan tapahtuu se kirkon maahan. Näin olen testamentiini kirjannut ja 50 prosentia rahoistani lahjoitan MLL järjestölle. En usko jumalaan mutta tahdon pysyä mahdollisiman kaukana tämmöisistä höpöhöpö yhteisöisstä.

      • Mielenkiintoista. Oletko myös lihaa syövä Vegaaniliiton jäsen, äänestät vasemmistoa mutta olet Kokoomuksen jäsen, sekä lääkitset itseäsi homeopaattisesti ja luet horoskooppeja mutta kuulut Skepsikseen?


      • Hajoatyhmyyteesi

        Onko mielenkiintoista? Kysymyksesi ei vaan kiinnosta ketään.


      • Naurettavia

        Joku autismista kärsivä suuttui heti hahahaha. Ilmeisesti vapaa-pölhö. Eniten kouraisi varmaan tuo testamentti osa hahaha


      • meekotiis
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Mielenkiintoista. Oletko myös lihaa syövä Vegaaniliiton jäsen, äänestät vasemmistoa mutta olet Kokoomuksen jäsen, sekä lääkitset itseäsi homeopaattisesti ja luet horoskooppeja mutta kuulut Skepsikseen?

        Pitääkö vttuilla ihmislle? Sitäkö se vapaa ajattelu on että vttuillaan?


      • meekotiis kirjoitti:

        Pitääkö vttuilla ihmislle? Sitäkö se vapaa ajattelu on että vttuillaan?

        No ei. Jos tarkkaan luet viestini, niin ehkä löydät siitä pointtini.


      • meekotiis
        jori.mantysalo kirjoitti:

        No ei. Jos tarkkaan luet viestini, niin ehkä löydät siitä pointtini.

        Koita puhua niin että ymmärretään. Ja vinkki: vttuilu ei kannata.


      • meekotiis kirjoitti:

        Koita puhua niin että ymmärretään. Ja vinkki: vttuilu ei kannata.

        Rautalankaa: Eikö tunnu oudolta kuulua sellaiseen järjestöön, jonka oppiin ei usko? Miksi evlut kirkko olisi tässä poikkeus?


      • Kotkan_ruusu
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Rautalankaa: Eikö tunnu oudolta kuulua sellaiseen järjestöön, jonka oppiin ei usko? Miksi evlut kirkko olisi tässä poikkeus?

        Mitä sä sekoot? Ei mitään tekemistä noitten ed. kommentties kanssa!


      • Sekundääri

        Niin mäntysalo: miksi siis kuulua edes vapareihin, jos kerran on vapaa mieleltään? Vastasit jo kysymykseeni, jos huomasit. Se että eroaa kirkosta, ei sinänsä ole voitto teille, vaikka näin sen jotenkin tunnutte laskevan. Jotenkin likainen ja omaa etua tavoittele ajatusmalli tässä asiassa teillä.


      • Sekundääri kirjoitti:

        Niin mäntysalo: miksi siis kuulua edes vapareihin, jos kerran on vapaa mieleltään? Vastasit jo kysymykseeni, jos huomasit. Se että eroaa kirkosta, ei sinänsä ole voitto teille, vaikka näin sen jotenkin tunnutte laskevan. Jotenkin likainen ja omaa etua tavoittele ajatusmalli tässä asiassa teillä.

        Vapaa-ajattelijat on eräs monista Suomessa toimivasta aatteellisista järjestöistä. Sellaisena sen tarkoitus on toimia ulospäin.

        Voi tietysti olla kivaa hautausmaan haravointitalkoissa, metsäretkellä jne, mutta keskinäinen viihtyminen ei ole varsinainen tarkoitus. Eikä se ole jäsenmääränkään kasvattaminen. Tarkoitus on levittää uskonnoista vapaata maailmankuvaa ja saada katsomukset samalle viivalle lain edessä.


    • Fil.Matr

      En kuulu kirkkoon. Pidän korkeamman voiman olemassaoloa mahdollisena, joskaan en kyllä laske sen varaan mitään. Tiedän henkilökohtaisesti kristinuskon auttaneen monia läheisiäni toipumaan perheenjäsentensä menetyksistä. Tämä riittää minulle puolustamaan oikeutta uskoon ilman pilkkaamista, vähättelyä ja naureskelua.

      • Umpimielisetmäntysalot

        Niinpä niin.

        Toisekseen, eikös kirkko auta ja toivota tervetulleeksi kaikki uskoon katsomatta. Tuskinpa kovin aktiivisesti on käännytystyötä tehty apua hakevien muslimien kanssa. Oli tämä sitten oikein tai ei, jopa tässä on suuri ero vapareihin. Jos edes enkelikuvaa ei kestetä.


    • Ajastaikuisuuten

      Olen seurannut nyt kotkan vapaa ajattelijoiden toimintaa mukana olleena ja on kiva että minulla on ollut juttuseuraa mutta olen lapsettomana tullut kuitenkin päätökseen että en aio lahjoittaa kuoltuani penniäkään näin epäselvään toimintaan kuin mitä nämä kotkan vapaa ajattelia väki on.

      • Kotkan_ruusu

        En kyllä antais miekään.


    • SubjektiivinenVapaus

      Jos on mieleltään oikeasti vapaa, en näe mitää järkeä siinä että vaihtaa yhdet maksut, säännöt ja aatteen toisiin yhtä idioottimaisiin. Todennäköisesti vielä kapeakatseisempiin ja umpimielisempiin, mitä olen jäseniltä kuullut ja kiihkeimpien kanssa keskustellut.
      Ei kiitos, mielummin en kuulu mihinkään.

      • Punikit

        Tuo on totta. Sitäpaitsi Kotkassa on erittäin poliittisesti värittynyt vapaa-ajattelijaosasto.


    • Märi.jontusalo

      Tekstaripalstalla oli mielenkiintoinen kysymys tänään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe