MM-kisoihin

Vallankäyttövaliokunta

Ketä muita suomalaisia on menossa?

Valmennusvaliokunta on valinnut urheilijat tämän vuoden aikuisten MM-kisoihin, jotka järjestetään Azerbaidzhanin Bakussa 20.-27.9.2018.
Kilpailuissa Suomea edustavat:

Katri Kakko / Lahden Judoseura / - 52 kg ottelupäivä 21.9.
Emilia Kanerva / Kirkkonummen Judoseura / -63 kg ottelupäivä 23.9.
Jaakko Alli / Tikkurilan Judokat / -90 kg otttelupäivä 24.9.
Aatu Laamanen / Tampereen Judo / -90 kg ottelupäivä 24.9.

https://www.judoliitto.fi/uutiset/joukkue-bakun-mm-kisoihin-valittu/

13

873

  Vastaukset

   • Olisi hyvä ettei liitto maksaisi kisoihin muita kuin tulosrajat saavuttaneita. Silloin Ihmebantu2 kaltaisilla elämässään epäonnistuneilla kateellisilla nilkeillä ei olisi mitään itkemisen aihetta. Kaikki muut halukkaat voisivat mennä vapaasti omalla kustannuksellaan ilman valmennusvaliokunnan sääntelyä.


  • Ketä kaikkia on menossa omalla kustannuksellaan tämän liiton joukkueen ulkopuolella?

  • Faye Njie Helsingin Judosportista näyttäisi olevan menossa -73 kiloisissa melko hyvällä 43. ranking sijoituksella. Tsemppiä!

  • Hienoa, että jollain judokalla on realistinen suunnitelma ja myös ura ollut tähän asti nousujohteinen.
   Viel kun käyt näyttämässä se haarniskajudon mustaa vyötä varten.
   Noin pitääkin edetä, porras kerrallaan.
   Respect Aku Laakkonen.

   Emilia joukkueessa, että olympivalmentajalla yksi valmennettava edes mukana.

  • Miksi puhutaan aina olympiakarsinnasta, vaikka MM-kisa on kovin judokisa? Toki MM-kisassakin maakohtaiset kiintiöt vääristävät kilpailua ja helpottavat pienistä judomaista tulevien mahdollisuuksia karsimalla parikymmentä japanilaista, venäläistä, ranskalaista per sarja jo ennen kisaa. Luulisi kuitenkin, että kunnianhimoisen urheilijan ykköstavoite olisi sijoittuminen MM-kisassa? Siellä ei kuitenkaan ole täysin keinotekoista 1/maa/sarja -sääntöä, joka tekee olympialaisista mieluumminkin judon Euroviisut kuin kovimman kisan.

  • Kaikilla mittareilla ja kaikkien maiden sekä urheilijoiden omista näkökulmista olympialaiset on kovimmat kisat.

   • Mihin tutkimukseen virrat viittaat? Vai oletko ihan ite haastattelut kaikki urheilijat?


   • Olympialaiset kovimmat kisat? Vaikka MM-kisaan verrattuna joka sarjasta puuttuu käytännössä 1 japsi, 1 venäläinen, 1 ranskalainen, 1 brassi, 1 georgialainen jne.? Toistakymmentä kisaajaa kovimmista judomaista puuttuu per sarja. Näiden tilalla on kaikenlaisia maanosakiintiöurheilijoita ja judon marginaalimaiden edustajia.

    Parhaat kisat olisivat MM-kisat joihin karsittaisiin IJF rankingilla ilman mitään maakiintiöitä. Niitä odotellessa voi unohtaa aidon kilpailun ja mennä vaikka olympialaisten joukkohysteriaan mukaan.


   • Ei vaan olympialaiset on arvostetuimmat, siitä ei mihinkään pääse.
    Seuraa vain Masterseja, niin ongelma on ratkaistu. Niitä ei tosin moni judon ulkopuolisista seuraa, joten ei ole kovin arvostettu isommassa kuvassa. Kovin toki.


   • Olympialaiset on festivaalit, joista ollaan innostuneita kehitysmaissa ja jotka nauttivat suurta arvostusta kehittyneiden maiden vanhoillisissa urheilupiireissä.

    Länsimaissa ne lajit, jotka seisovat vahvasti omilla jaloillaan, pitävät olympialaisia hauskana kokoontumisena ja kisaavat oikeat kilpailut omissa ammattilaissarjoissaan (NBA, NHL, UEFA, ATP jne.). Olympialaiset on B-turnaus.

    Kehitysmaissa olympialajit ja -status kiinnostaa, mutta länsimaissa urheilu pirstaloituu uusiksi lajeiksi, joihin siirtymistä ohjaa harrastajien mielenkiinto itse lajiin eikä olympia-arvostus. Olympialaiset yrittää roikkua kehityksessa epätoivoisesti mukana poimimalla uusia lajeja ohjelmaansa, mutta näyttää silti olevan hiipuva instituutio ainakin länsimaissa.

    Judokin voisi välillä miettiä, millä hinnalla se roikkuu uppoavan olympialaivan kyydissä?


  • Masters kovin, MM toiseksi kovin ja Olympialaiset tai Pariisin Grand Slam kolmas.

  • Mm kisoissa mitaleja on jaossa joka vuosi, olympialaisissa joka neljäs. Jokaisen urheilijan unelma on olympiakulta vaikka taskussa olisikin mm mitaleja. Se tekee olympiamitalin saavuttamisesta haastavaa. Rankingykkösetkin ovat usein sulaneet ratkaisuhetkillä. Judon legendat lasketaan olympiamitaleissa ja se on fakta. Olympialaiset on myös mm Japanilla ehdoton ykkösprioriteetti, samoin ranskalla, Venäjällä, Brasilialla jne. Niin se vain on vaikka vain yksi per maa sarjaan voi päästä ja paikalla Bahaman judotähdet.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   240
   10206
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5452
  3. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   175
   4959
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4554
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3219