Profeetta Muhammad (rh) - millainen tyyppi hän oli

Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) vaimolta kysyttiin, mitä Profeetta (rh) teki kotonaan. Vaimo vastasi: "Hän teki samaa, mitä te teette kotonanne. Hän huolsi sandaaleitaan ja korjasi vaatteita ja ompeli.'"
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 30, Hadith 540)

Profeettaa (rh) kymmenen vuotta palvellut palveluspoika kertoi:
"Palvelin Profeettaa 10 vuotta, eikä hän koskaan sanonut minulle 'uf' (osoittaen kärsimättömyyttä), eikä koskaan syyttänyt minua sanomalla: 'Miksi teit niin tai miksi et tehnyt niin?'
(Bukhari, kirja 73, hadith 64)

Profeetta (rh) oli pehmeäsydäminen ja lempeä. Hän ilmaisi läheisilleen kiintymyksensä ja rakkautensa ja kehotti muitakin tekemään niin: "Kun joku teistä rakastaa uskonveljeään/sisartaan, hänen tulee kertoa tälle, että rakastaa tätä."
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 30, Hadith 542)

5

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qzwdr

      Mielenkiinnosta kysyn miksi te muslimit niin paljon kehutte ja ylistätte profeettaanne? Miksi te tuotte kovasti esille kuinka täydellinen hän oli ja hyvä luonteeltaan?

      Mielestäni sillä millainen hän oli ei pitäisi olla mitään merkitystä. Vain se merkitsee mitä hän sanoi esimerkiksi Jumalasta.


      Kysyn ihan vilpittömästi mielenkiinnosta. Ei ole tarkoitus pilkata. Kunnioitan teidän asioitanne olen kiinnostunut islamista.

      • Kysyminen ja tiedonhalu ovat positiivisia ominaisuuksia. Jumala lähetti profeetat johdatukseksi ja opastukseksi ihmisille, paitsi kertomaan Jumalasta, niin myös näyttämään esimerkkiä, miten kohdella muita ihmisiä, antaa muille anteeksi heidän virheensä, syödä, pukeutua ja muuten toimia elämässään.
        Islam ei ole vain uskomuksia ja rituaaleja, vaan myös elämäntapa. Profeettojen tehtävä ei ollut opastaa vain uskomaan Jumalaan ja kumartamaan Jumalaan, vaan toimimaan Jumalan tahdon mukaisesti kaikilla elämän osa-alueilla!

        Tutustuessamme siihen, miten hyväntahtoinen profeetta oli ja miten hän puolusti heikompia ja ottamalla sen ohjenuoraksemme, sekin on Jumalan tahdon toteuttamista, uskonnon harjoittamista.


    • Pastori.Jussilainen

      Luin juuri Ilmari Hiidenlehdon kirjan Muhammedista. Siinä kerrottiin, että Muhammed ei ollut historiallinen henkilö vaan eräänlainen muslimien Väinämöinen. Keskustelun siitä, mitä Muhammed teki tai jätti tekemättä voisi tällä perusteella jättää sikseen.

      Toisaalta kristinusko tarjoaa hengellisyyden harjoittamiseen kaiken, mitä suomalainen tarvitsee. Emme tarvitse mihinkään näitä itämaisia oppeja.

    • muslimieiolekylmä

      Ylistys Jumalallle, muslimi on se, joka uskoo sekä Koraaniin että seuraa Profeetan (rh) sunnaa, miten hän eli, käyttäytyi, noudatti Jumalan laki.a

    • Pastori..Jussilainen

      Juurihan tässä oli puhetta, että mitään ylistystä ei tarvita, koska Muhammedia ei ollut olemassakaan. Ylistäkää mieluummin jotain muuta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1205
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1147
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1043
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe