Mihin kylpemään?

vili

Eli budapest osuu kohdalle meidän reilille, ja ajattelin että kun siellä pari päivää tulee oltua niin joku kylpylä olisi kova sana. Mitäs suosittelette?

8

1665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niksnak

      Riippuu siitä mitä haette kylpylältä (kaunista arkkitehtuuria, paikallisia, oletteko kumpaakin sukupuolta oleva ryhmä, onko hinnalla väliä, yms.)
      Gellertin -kylpylä on ilmeisesti kaikista suosituin ja suositelluin kylpyläkohde

      http://www.iltalehti.fi/tsau/matkajutut/625.shtml

    • Tiny

      Tyttäreni oli pari vuotta sitten leirikoulussa Budapestissa. He olivat käyneet tässä kylpylässä:
      Széchenyi Thermal Bath
      Kokemukset olivat positiivisia.
      Kylpylä on keltaisen metrolinjan Széchenyi-pysäkin luona keskellä kaunista puistoa. Se on tavallisen kansan kylpylä. Gellertissä kylpevät mm. saksalaisturistit.

    • ppp

      Mekin käytiin tossa Széchenyi:ssä pulahtelemassa. Siellä sisällä on vaikka miten hirveä määrä erilämpöisiä terveysaltaita ja se paikka on ihan kokemus jo itsessään. Hieno ulkoallas. Me ei oikein ymmärretty sitä lippusysteemiä, saatiin rahaa takaisin kun tultiin ulos sieltä... :)Ehkä siihen jäi aikaa käyttämättä tai sitten siihen olisi kuulunut jotain pesuja, ken tietää.
      Gellert on kyllä hienompi (luulisin kuitenkin pienemmäksi),sitä käytiin muuten vaan katsomassa.Näkemisen arvoinen paikka sekin.
      Mukavia kylpyjä!

      • ensi kuussa

        Kerrotko ppp vähän tästä ko kylpylästä. Ollaan menossa Budapestiin ja hotelli sijaitsee lähellä tätä paikkaa. Miten siellä toimitaan? Tavaroiden säilytys ym.


      • ppp
        ensi kuussa kirjoitti:

        Kerrotko ppp vähän tästä ko kylpylästä. Ollaan menossa Budapestiin ja hotelli sijaitsee lähellä tätä paikkaa. Miten siellä toimitaan? Tavaroiden säilytys ym.

        ...tulikin tossa edellä jo tosi hyvin.
        Minäkin olen sitä mieltä, että jos haluaa nähdä ja kokea nimenomaan unkarilaisen kylpylän, niin mieluummin tämä kuin Gellert. Gellert taitaa olla lähinnä turistikylpylä nykyisin.
        Meillä oli aika hupaisa lippujen osto.. kassalta toiselle, oltiin kyllä ihan out koko systeemistä. Englantia ne mummot ei ainakaan silloin puhuneet yhtään. No ei se mitään haitannut, olimmekin varautuneet pikku kommelluksiin. Ja juuri noi erikoiset jutut jää mieleen, positiivisessa mielessä.
        Kylpylä on hienon puiston reunalla, en tiedä mille se näyttää tähän aikaan vuodesta, mutta kannattaa katsastaa. Ja se lähin iso risteys kylpylältä kaupunkiinpäin (toiv. muistan oikein), siinä on sellainen ISO venäläisen näköinen monumentti, sen varmaan näettekin jos menette autolla keskustaan.
        Edellämainittu neuvo kylpyläsandaaleista oli hyvä, jonkinnäköiset varvastossut mukaan!


      • lillumassa

        Meillä oli vähän huono onni,vaikka olimme ennen yhdeksää liikkeellä. Emme saaneet enää hoitoja, mutta olipa upea ympäristö. Lippu sisälle maksoi 2900 HUF, pukukoppi vähän lisää (taisi olla 300), mutta palattuamme saimme rahaa takaisin eli sen muovikortin pantin.
        Erikoista siellä on, että pitää muistaa pukukoppinsa numero, sillä se ei ole sama kuin minkä saa kopin avaajalta (sain itse kopin nro 152 ja metallisessa "vastalipussa" oli 186, joka kirjoitetaan vaatekopin sisäseinään) "Lippu" ei ole avain, vaan joudut pyytämään saman avaajan aukaisemaan koppisi ja hän tarkistaa, että sinulla olevassa "lapussa" on kopin sisällä oleva numero. Olet pulassa, jos kadotat "lappusi".


    • Dehogyisne

      Széchenyi on suurin, kaunein ja paras! Gellért oli ainakin mulle pettymys, paljon pienempi ja onnettomampi kuin ulkoa olisi saattanut luulla -ja kallis.

      Joku edellisistä vastaajista kyseli toimintaohjeita Széchenyiin...Homma menee näin:
      Kassalle maksettava lippu oikeuttaa 4 tunnin kylpemiseen (maksaa muistaakseni 1600 forinttia eli vähän yli 6 euroa). Jos kylpylässä menee 3 tuntia tai sitä vähemmän aikaa, saa rahaa takaisin. (Uloslähtiessä portilta saa muistaakseni rahanpalautuskuitin, mikäli rahaa on takaisin odotettavissa, mutta myös varsinainen lippu kannattaa säilyttää!)

      Pukuhuoneen kopeissa ei ole avaimia kuten suomalaisissa uimahalleissa, vaan tavaroitten koppiin pakkaamisen ja uimapuvun pukemisen jälkeen mennään huitomaan pukuhuoneenvartijarouvat (miesten puolella luullakseni vastaavasti -herrat) paikalle. Rouvat puhuvat enimmäkseen unkaria, mutta parilla saksan/englannin sanallakin selvinnee. He lukitsevat kopin ja antavat kylpijälle kangasnaruuun sidotun metalliläpyskän, jossa olevan numeron ovat kirjoittaneet kopin sisäpuolella olevaan pikku liitutauluun. Kopin numero pitää muistaa itse. Ja ei ku kylpemään! Poislähtiessä vahtirouva/herra sitten pyydetään (/johdatetaan) oikean kopin luo ja ojennetaan hänelle metalliläpyskä, josta hän tarkistaa, että numero täsmää liitutaulussa olevan kanssa.

      Jos rantasandaalit tai vastaavat on matkatavaroihin tullut pakattua, ovat ne kylpylässä kovin kätevät ja toimivat myös sisätossuina muualla (vanhoissa budapestiläistaloissa on usein kylmät lattiat). Uimalakkia tai suihkumyssyä tarvitaan Széchenyissä vain, jos menee ulkoaltaista keskimmäiseen. Siinä on myssyttä uinti jostain syystä kielletty, minkä allasvahdit tulevat myssyttömille myös kertomaan. (Kylpylästä on 50 forintin kappalehintaan saatavilla viehkeitä valkoisia muovimyssyjä.)

      • ensi kuussa

        Kiitos ppp:lle ja Dehogyisnelle neuvoista ja opastuksista. Hyvää ja hyödyllistä tietoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6123
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3705
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1445
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1438
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1355
    Aihe