Sienisato Etelä-Suomessa 2018

sienetpäässä

Millainen sienisato saadaan etelä-suomessa tänä syksynä jos vielä vettä sataisi? Kymenlaakso tarkemmin, tuleeko kangassieni ja suppilovahveroita?

13

1250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sienitatti

      Vitut

    • Tussukka

      Tänä vuonna ovat sienet myöhässä täällä etelässä. Uskon, että niitä vielä tulee. Edes kangassientä ei vielä näkynyt, kantarelleja löytyy viikko viikolta enemmän. Tatteja oli nyt vajaa viikko sitten noussut, olivat kyllä toukattomia.

    • romualdo2

      viimein niitä on nousut ja runsaastikin. Kehnäsientä, voitattia ja lehmäntattia on ennennäkemättömän paljon. Herkkutattiakin ihan mukavasti mutta toistaiseksi vain paikoin. Haperoakin mukavasti. Limanuljaskaa, mesisientä on myös runsaasti. Keltavahveroa taasen heikosti. Ensimmäiset rouskut on suolattu. Karvarouskua on myös noussut hämmentävän hyvin, haaparousku on selvästi myöhässä.
      Kertokaa nyt ihmeessä muutkin ympäri Suomenmaata että millaiselta näyttää Sinun kotiseutusi lajikirjo!?

      Ratio Suomi taisi pettää tänäkin syksynä eli jo kolmantena vuonna peräkkäin!!!
      Todella käsittämätöntä, ja tyhmää ajattelemattomuutta. Mikä poru siitä syntyisikään jos lintu-ilta jäisi edes yhtenä vuonna väliin! Mitä mieltä olette tälläisestä diktatuurisesta toiminnasta YLE:n hyvin kapea-alaisesti Luontoa havainnoimisesta huseeramisesta.
      Joku teistä voisi soittaa sinne tämän iltaiseen Luontoiltaan ja mainita tästä asiasta!?
      Itse en aina jaksa vääntää tästä(kään) asiasta.

      • Onnekkas

        Voi ihana ihana sienivuosi!!!❤❤❤ Tampereen alueella mahtavia määria karvarouskuja! Tänään löytyi eka kerran elämässä mustatorvisientä-yhteensä noin 1 kg!!!
        Suppilovahveroitakin tuli noin 1,5 kg! Lammaskääpä on joka puskassa,en erityisemmin pitää,mutta otinpas nyt kiitolisenä kummiskin,pari kiloa😝 Tatteja,vaikkakin vasta nyt,suuri paistinpannullinen👍 Mä olen ainakin niin onnen huipulla kun ollaja voi!⭐⭐⭐⭐⭐


    • Sienihurja

      Mustatorvisieniä on löytynyt kiitettävästi. Nyt alkavat suppilovahveroitakin olemaan metsässä. Keltavahveroita on ollu melkovähän tänä vuonna.

      • romualdo2

        missä päin? SIENIHURJA?


    • UskonJeesukseen

      Eteläsavossa alkaa olla mukavasti herkkutatteja, voitatteja vähemmän kuin viime vuonna. Kanttarellejäkin vain muutama iso. Haaparouskut juuri lähteneet kasvuun, nyt noin 5-10cm lakit. Karvarouskujakin jokunen. Haperoita valtavasti. Kaikki nämä ovat ilmestyneet ihan hetkessä. Viikko tai pari sitten metsässä ei ollut kuin hirvikärpäsiä. Äkkimuutos tullut. Rukoilen lähtiessäni metsään varjelusta Jeesukselta.

    • muuanmiäs

      Multa löyty tatti ainakin housuista t. muuan mies.

      • Tietäjät-tietää

        Muuanmiäs leikkaa se irti kasvualustastaan ja laita pannulle voin ja vihannesten kanssa, mutta muista ensin halkaista kahtia ja tarkistaa ettei se sisällä matoja tai muuta röhnää


    • 99876554

      Kainuussa ihan mahoton herkkutattivuosi; toukatkin vähissä. Kanttarelleja normaalisti, kehnäsieniä erinomaisesti, mustatorvisieniä jotenkuten, rouskuja niukasti ja suppilovahveroita normaalisti.

    • Sieniherra

      Löytyykö Etelä-Suomesta jo suppiloita?

    • romualdo2

      täältä keskipohojammaalta keräsimme ensimmäiset melko hyväkokoiset suppikset jo n. 5 pv. sitten. löysin kuitenkin ehkä kaikkien aikojen saaliini tuossa hiljattain, noin 17 kg männynleppärouskuja (tai sinileppärouskuja?) eli noin 80 kertainen määrä entisiin noin 10-20 itiöemään. vakiopaikaltani. suon reunamilta jossa kasvaa koivua ja mäntyä. ihan ihmeissäni olen... olen niitä tässä kuivannut...osa täytyy kyllä pakastaa. ihan paras ruokasieni kuumalla pannulla öljyssä noepasti paistettuna. oletteko muut löytäneet näitä?
      ja hei kaikki muutkin tänne omia sienisaaleista kertomaan. koska ainakin musiikin puolesta kaiken arvostelun alapuolelle vajonnut ratiosuomi ei sitten järjestänyt sieni-iltaa tänäkään kesänä, kolme vuotta siis mennyt nyt väliin ja varsinkin me sieni-ihmiset kiroamme muka ns. toimittaja Juha Laaksosen ym. alimpaan maholliseen helvettiin.... huom. ainoastaan Minna Pyykkö on fiksu, sympaattinen ja ihana lämminääninen persoona - ainoa tolkun ihminen sillä osastolla.

    • Matsutake

      Yes. Sienikausi loppusuoralla. 200 kg herkkutatteja, 50 kg torvisieniä, 80 kg kantarelleja olen saanut myyntiin. Suppiksia 40 kg koska kausi on vasta alkanut. Pohjois-Karjalasssa sienestän.Dalle valle on vallannut markkinat ja lasnenut hinnat. 10-12 tuntia kun metsässä ahertaa niin bensakulujen päälle jos 40 € jää hyvänä päivänä. Lähinnä raitista ilmaa ja liikunnan iloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe