Haitallisia tapoja

Ajatellavoi

Ihmisillä on niin kansallisesti, kulttuurillisesti kuin myös laajemmin monia ympäristön kannalta haitallisia yleisiä tai yksilöön liittyviä tapoja, joiden pois jättäminen parantaisi hituisen maailmaa. Seuraavaksi muutama esimerkki.
Joulukuusi, vedoten perinteisiin, sellainen pitää jouluna olla, voidaan verrata härkätaisteluun, joka on perinne, eikä siitä sen vuoksi voida luopua, vaikka se on täyttä hulluutta, eläinrääkkäystä, jota ei uskoisi viisaiden tekevän. Härkien kasvattaminen tähän tarkoitukseen jne. lihan syönti, on ympäristön kannalta hölmöä eli sekä luonnonsuojelu että eläinsuojelu kohtaavat tässä mielettömyydessä. Joulukuusi on kaunis perinne, harva kuitenkaan ajattelee, että onko järkeä sellaista perinnettä ylläpitää, omastamielestäni hölmöyksistä kannattaa luopua, niin yksilötasolla, kuin myös kulttuurillisesti.
Jotain pitää syödä, mutta voisi pohtia esim. täällä Suomessa, että onko yletön grillaaminen ja makkaran syönti kesäisin aivan kohillaan, tähän liittyy monia asioita, joita voi pohtia kuten hiilet, liha, yleinen terveys, näkemys tästä elämästä yleensä. En tuomitse suomalaista grillaamis kulttuuria, mutta mielestäni sitä valistuneiden ainakin kannattaa pohtia. Makkara on hyvää, ehkä olutkin kohtuudella ja hauskaa, sosiaalista yhdessäoloa liittyy kesään ja grillaamiseen.
Sitten onkin suuri yhteiskuntaa ja laumasieluisuutta koskeva erittäin yleinen käyttäytymistapa, koskien suhtautumista maahan ja lähiympäristöön eli se mitä asuinpaikan ympärillä on. Maaperän köyhdyttäminen, poistamalla siitä orgaaninen aines ja kasvillisuuden muuttaminen ns. jatkuva kitsofreninen hoitaminen, niin että on omasta ja naapureiden mielestä oikein. Tämä tapa, käytös on vallitseva käytäntö mm. Suomessa, kun katselee ihmisten pihoja, niin nurmikentät ja vartavasten tehdyt istutukset "kaunistavat" elonpiiriä. Kun tapa on vallitseva, niin siitä on suuri haitta muulle elämälle, josta ihminen itse täydellisen riippuvainen.
Yksilön tupakointi kertoo sen, että jotain on ajatusmaailmassa vinksahtanutta, outoa tai suorastaan sairasta, liittyen suuremman kokonaisuuden eli elämän hahmottamiseen.
Nyt kaikki pohtimaan omia mielettömyyksiään ja tekemisilleen perusteluja. Miksi tekee näin, vaikka se on järjetöntä, haitallista, tuhoaa luonnon monimuotoisuutta ja sitä kautta oikeaa, todellista kauneutta, harmoniaa, tasapainoa, elämän jatkuvuutta. Miksi pitää olla tyhmä mielyttääkseen naapuria, sulautuen joukkoon, massaan, joka on kuin housuihinsa kakkaava vauva, avuton itse ajattelemaan omaa parastaan, suuremmasta puhumattakaan.

0

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Baaritappelu

        Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
        Kokkola
        49
        5005
      2. Tappo Kokkolassa

        Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
        Kokkola
        23
        3287
      3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

        Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
        Kokkola
        28
        1412
      4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

        Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
        Sinkut
        181
        1265
      5. Mitä ihmettä

        Kaipaat hänessä
        Ikävä
        75
        957
      6. MAKEN REMPAT

        Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
        Suomussalmi
        24
        878
      7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

        5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
        Ähtäri
        49
        857
      8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

        Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
        Hindulaisuus
        215
        741
      9. Mulla on kyllä

        Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
        Ikävä
        35
        738
      10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

        Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
        Raamattu
        482
        707
      Aihe