Kiikan uimahalli suljettu. Se uusi nyt, ja äkkiä!!

Kiikka-knock-out

Pitäis nyt vähitellen alkaa loppua se mäkinä, että uimahaluisten Vammalasta pitää ajella Kiikan hallille uimaan. Kiikan uimahalli on suljettu, ja todennäköisesti lopullisesti. Tuolla sijainnilla olevaan uimahalliin ei vaan kannata upottaa 2 miljoonaa euroa rahaa.
https://www.tyrvaansanomat.fi/uutiset/suljetulla-kiikan-uimahallilla-kolme-vaihtoehtoa-iso-korjausvelka-rajoittaa-jatkokayttoa-myontaa-tekninen-johtaja-katso-video-ja-kuvakooste-tyhjasta-hallista-201158401

Äetsän hallissa on parissa vuodessa edessä sama tilanne. Sekin on rakenteiltaan aivan lopussa, eikä laajaa peruskorjausta kannata oikein aloittaa sielläkään.

Ainoa ratkaisu on että Sastamalan kaupungin johto, kapunginvaltiusto ja kaupunginhallitus lopulta saavat ruuvattua ne hidasälyiset nuppinsa kuntoon.

Rakennetaan Vammalan taajaman alueelle sopivan kokoinen perustason uimahalli.

Sopivasti laajenusvaraa tontilla ympärillä. Jos myöhemmin joskus on varaa ja haluja rakentaa niitä kokoustiloja ja muuta taidegalleriaa siihen samaan läjään.

23

1171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kepe

      HuoH!!!!!menkää jokeen uimaan..........

    • Läskimahat-herätys

      Satonen lupaili uimahalliasian viemistä nopeutetulla aikataululla eteenpäin jo 2012 kuntavaalien alla. Missä tämä lupaus nyt on?

      Tuollahan Kiikassa Satonen itsekin sanoi käyvänsä uimassa, ja kehoitti muitakin ajamaan Kiikkaan uimaan. Nyt ei ui siellä feikisti enää Satonenkaan.

      Tuo tekosyynä käytetty Kiikan halli on laitettu säppiin. Se tarkoittaa että Kokoomuksella ei ole mitään veruketta minkä taakse enää mennä läskimahoinensa piiloon.

      Ne moneen kertaan tehdyt valmiit uimahallin suunnitelmat ja laskelmat pitää kaivaa esille. Uimahalli on nyt saa-tana lopultakin laitettava rakenteille. Eikä kymmentä vuotta lisää puhuta kokoomuksen johdolla Sastamalan valtuustossa pelkkää skeidaa.

    • Upeetamahtava

      Kommunistit ei tykkää liotella muniansa kloorialtaassa.

      • HeikkoKannattavuus

        Eikä rikkaat porvaritkaan. Jos uimahalli olisi voittoa tuottava bisnes, niin Satonenhan tekisi sellaisen hallin ihan omalla rahalla.


      • Voiittoa-tuovat

        No ei ne sairaalat ja kirjastot ja liikuntahallitkaan mitään kovin kummoisia voittoja ole tähän kuntaan koskaan tuoneet.

        Silti niitä vaan jaksetaan ja halutaan ylläpitää, eikä pois annettaisi millään.


      • Anonyymi
        HeikkoKannattavuus kirjoitti:

        Eikä rikkaat porvaritkaan. Jos uimahalli olisi voittoa tuottava bisnes, niin Satonenhan tekisi sellaisen hallin ihan omalla rahalla.

        Satonen on p iilodemari, pankin lainarahalla se asuntojaan vuokrailee.!


    • gnagö

      no, ei pientä eläkettä saavia voida sanella uimahallin rakentamismenojen maksajaksi, jos noin typeriä on päätöksentekijät

      • Eläkeläiset-rollaamaan

        Tietääkseni eläkeläisiä ei edes tulla päästämään sinne uuteen pian rakennettavaan Vammalan uimahalliin.
        Niillä on tapana pissiä uimaveteen. Ja lippukassalla aina valittavat että onpa kallista, onpa kallista. Parempi kun eläkeläiset pysyy jatkossakin siellä rollaattoriliikunnan puolella.


      • Älypää
        Eläkeläiset-rollaamaan kirjoitti:

        Tietääkseni eläkeläisiä ei edes tulla päästämään sinne uuteen pian rakennettavaan Vammalan uimahalliin.
        Niillä on tapana pissiä uimaveteen. Ja lippukassalla aina valittavat että onpa kallista, onpa kallista. Parempi kun eläkeläiset pysyy jatkossakin siellä rollaattoriliikunnan puolella.

        Tuo tietääksesi on kyllä naivismia? Jos sen tiedät mitä se tarkoittaa? Kun kaiken tiedät?


    • pertsa2

      Ei ikinä Vammalan uimahallin! Kuoleva kylä!

      • RahaaOn

        Juu kuolema korjaa ennen kuin uuden uuden uimahallin näen tahi sinne pääsen polskimaan! Noin viisikymmentä vuotta sitten kouluaikoina kävin Huittisten uudehkossa uimahallissa polskimassa ja kohta perään Kankaanpään vastaavassa armeija-aikana. Hienot uudet hallit tuolloin pikkukaupungissa. Mistähän lienee jo tuolloin ao. kaupungit olivat sellaiset rahat kääräisseet että olivat hallinsa saaneet pykättyä pystyyn? Täällä sastalamassa nyt ja ennen vammalassakin kaupungin kassa kun aina oli ja on juuri sen verran tyhjä että uimahallin teko aina viimeiseksi tarpeelliseksi hankkeeksi jätetään, ja siihen kohtaan sitten ne eurot loppuvat? Vähintään viimeiset viisikymmentä vuotta näin on ollut, vuodesta toiseen? Ja maakunnassa vahditaan aittojen nurkilla ettei vaan mun veroni nouse? Polskikoot joutilaat järvisä ja avannoisa!


      • Uiminen-Kankaanpäässä

        > uimahallissa polskimassa ja kohta perään Kankaanpään vastaavassa armeija-aikana.

        Meidän aikana laitettiin äijille Niinisalossa liikuntavaatteet päälle, tossut jalkaan ja normaalin palveluspuvun vaihtovaatteet reppuun. Sitten kukin kipaisi omaan tahtiinsa 12 km matkan Kankaanpään uimahallille uimaan. Takaisin päästiin sentään bussikyydillä, nyt urheiluvaatteet repussa.

        Vieläköhän tämä liikuntyamalli on iPad sukupolven sotilaille käytössä? Vai viedäänkö nykyään jo bussilla molempiin suuntiin, ja tarjoillaan bussimatkan aikana välipalaa?

        Kankaanpäässä ei ole kuin 11.000 asukasta, mutta niin vain uskalsivat laittaa oman uimahallinsa jo 1974 pystyyn.


    • Askel-on-otettava

      Mitkään hallit ei ole ikinä ilmaisia, ei uimahallit eikä liikuntahallit. Jostakin syystä kaikenlaisia jäähalleja ja palloiluhalleja on rakennettu viimeiset 40 vuotta. Mutta kun puhutaan uimahallin tekemisestä, niin siinä kohtaa onkin kaikki rahat loppu, eikä mukan mitään varaa ole, ei edes keskustellakaan koko asiasta.

      Vexve-areenakin rakennettiin 2012 ihan tosta vaan, ei mitään isompia vastustavia keskusteluita ollut. Sen hinta oli kuitenkin 5.5 miljoonaa euroa.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Vexve_Areena

      Viimeisimmät kustannusarviot puhuvat uimahallin hinnan olevan 10 miljoonaa euroa.
      https://alueviesti.fi/2018/05/08/uudessa-uimahallissa-voisi-olla-vuodessa-100-000-kavijaa/

      Pikkasen kun tinkii niistä kaupunkieliitin aina himoitsemista edustus- ja koketeeraamistiloista, niin kai sen hinnan alle kaheksankin saisi puristettua.

      Mutta laajennustilaa on oltava tontilla ja rakenteissa ja LVIS-tekniikassa ja putkistoissa yms. valmiina. Ei saa rakentaa tuollaista umpikujahallia, liian pientä ja hankalasti laajennettavissa olevaa, kuin mikä Vexvestä tuli.

    • IhanJustKohtaValmistuu

      Viimeisen tiedon mukaan hallin rakentamisen aloitus ajoittuu vuosille 2021-22. Arvioitu investointimeno on 10 M€.

      Eli malttia odotukseen, kyllä se halli sieltä vielä joskus tulee.

      • Vastustan-hallia

        Oliskos missään Kaupungintalolla tai muualla addressia, jossa voisin vastustaa tätä hallin rakentamista?

        Uimahalli on aivan toivottoman kallis ja tarpeeton näin pienelle taajamalle, ja pienelle veronmaksajajoukolle.


      • KohtuullinenKustannus
        Vastustan-hallia kirjoitti:

        Oliskos missään Kaupungintalolla tai muualla addressia, jossa voisin vastustaa tätä hallin rakentamista?

        Uimahalli on aivan toivottoman kallis ja tarpeeton näin pienelle taajamalle, ja pienelle veronmaksajajoukolle.

        100 000 kävijää vuodessa, lipun hinta 10€. Tarkoittaa että vuosittaiset kulut on katettu. Paitsi että kävijämäärä on arvioitu selvästi yläkanttiin, ja tiketin pitää olla selvästi edullisempi. Mutta jos puolet kuluista saisi asiakkailta ja toisen puolen maksaisi kunta, niin sit oltaisiin aika lähellä totuutta.


    • HalliHeti

      Mikä ihmeen pieni veronmaksajoukko noin 25 tuhannen asukkaan kaupunki on, vaikka toki kaikki asukkaat eivät ole verovelvollisia, kuten esim. lapset? Näinhän toki väestön rakenne on myös muilla paikkakunnilla, ei jossakin asiassa pelkästään lapsia, toisella pelkkiä eläkeläisiä ja kolmannella työikäisiä hyvin veronmaksukykyisiä aikuisia? Myös elinkeinotoimintaa on monipuolista ja yhteisö verojen saanti kunnan kassaan on turvattua? Ongelma vain on siinä että on tahoja, yksityishenkilöitä, jotka omistavat jotakin jopa paljon, ja jotka kyttäävät riihen nurkalla omistuksiaan joista yhteiskunta oikeutetusti on heidätkin verolle pannut, niin ettei kunnallinen veroäyri piiruakaan nousisi uimahalli hankkeen vuoksi, niin etteivät he vain joutuisi omalta osaltaan hankkeen takuumiehiksi ja sitä maksamaan? Kyllä on yksisilmistä omahyväistä toimintaa ja yhteiskunnallista vastuuntuntoa? Kuitenkin kävisivät uudessa hallissa sitten polskimassa ja koko suku kävisi? Lapsilleen ja etenkin lapsien lapsilleen se vasta riemua olisikin. Ettei häpeä tuollainen ajattelija, joka viitsii kirkkain silmin väittää ettei uuteen uimahallin ole kaupungissa varaa tehdä ja ylläpitää? Huittisissa ja Kankaanpäässä nämä ratkaisut on tehty jo liki 50 vuotta sitten, täällä vain jahkaillaan ja kitistään!

    • Avaa-vastustusadressi

      > Oliskos missään Kaupungintalolla tai muualla addressia, jossa voisin
      > vastustaa tätä hallin rakentamista?

      Kaupunki ei se ole koskaan minkään muunkaan uudistuksen tai hankkeen tiimoilla alkanut tällaisia adresseja keräillä. Turhaa siis odotella että sitä ilmaantuisi nytkään.

      Mutta kuka tahansa aktiivinen kaupunkilainen voi halutessaan laittaa tällaisen "Vastustamme uimahallin rakentamista Vammalaan" nimienkeruun pystyyn. Ilmainen adressit.com palvelu vaan auki.
      https://www.adressit.com/

      Tuonne saat 15 minuutissa avattua adressin, jonne kaikki hallin vastustajat voivat laittaa allekirjoituksensa, joko omalla nimellä tai nimettömänä.

      Vartoillaan nyt alkajaisiksi että sinne saadaan vaikka 50 tai 150 vastustajahenkilön, tai vastustavan nimimerkin allekirjoitukset sisään.

    • jatketaannäin

      Jaa näin pieneen ja pienenevään kylään uimahalli? Onkohan mitenkään järkevä rakennuskohde. Tietty rahaakin olisi rakentamiseen kun ne ellivuoren myynnistä tulleet (Pullin mainitsemat uimahallin pesämunarahat) ja kaupungin hyvin sijoittamat rahat ovat vuosikymmeniä kasvaneet korkoa korolle. Vai kannattaisikohan polskijoiden vain kimppakyydillä käydä Huittisten hallissa, samalla vois tehdä ostosmatkan hyviin kauppoihin joita ei täältä löydy ja lopuksi syömään vaikka Härkäpakarin herkkupöytiin.

      • Mitkä-lähtökohdat

        Kyllä tänne ihan toimivan ja järkevän hintaisen uimahallin saa aikaiseksi. Mutta lähtökohdat opitää olla selkeät:

        1.) "Sastamalan uusi uimahalli on rakentamis- ja käyttökustannuksiltaan Suomen edullisin kunnallinen uimahalli".

        Kuin se kokoomuslaiselle rakennusyhtiöiden ja keskeisten tonttien omistajille paremmin sopiva lähtökohta että:

        2.) "Rakennetaan voimallisten kunnanisien nimeä ja reliefikuvia kantava kaunis, ja arkkitehtonisesti tasapainoinen ja edustava uimapytinki. Lisäksi luodaan runsaasti hyväpalkkaisia työpaikkoja uimahallin hallintoon ja ylläpitoon".


    • hätstsihhh

      Miten nyt jotku eläkeläisporukat voi miettiä sinne saunoihin yleisiä saunavuoroja jos siellä sellasta hometta on että sairastuu??

      • Melko-sama-ja-hailee

        Eläkeläisillä on elinaikaa enää 5...15 vuotta keskimäärin muutenkaan. Se on melko sama kuoleeko silloin homesieneen vaiko vanhuudenhöperyyteen. Tai vaikka opettelisi vanhalal iällä polttamaan tupakkaa, ei ole mitään merkitystä asioihin.


      • niih
        Melko-sama-ja-hailee kirjoitti:

        Eläkeläisillä on elinaikaa enää 5...15 vuotta keskimäärin muutenkaan. Se on melko sama kuoleeko silloin homesieneen vaiko vanhuudenhöperyyteen. Tai vaikka opettelisi vanhalal iällä polttamaan tupakkaa, ei ole mitään merkitystä asioihin.

        Maksaahan Sastamalassakin eläkeläiset suuren osan verotuloista. Ei lypsävää lehmää saa tappaa. Toiset eläkeläiset elää ihan kiusallaan lähes satavuotiaaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7779
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4462
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2178
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1746
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe