Hakaneulakin todistaa Jumalasta.

Jos ateisti löytää kadulta hakaneulan, niin hän uskoo suoralta kädeltä, että joku älyllinen persoona on sen suunnitellut ja tehnyt, vaikka hänellä ei ole mitään objektiivista tieteellistä todistetta hakaneulan valmistajasta. Miksi hän uskoo? Siksi, koska hän näkee, että se on suunniteltu. Ja jos joku on suunniteltu, niin silloin sillä on myös älyllinen suunnittelija. Hän ei perusta uskoaan mihinkään objektiivisiin tieteellisiin todisteisiin, vaan siihen, että hän näkee hakaneulassa merkin suunnittelusta.

Samalla perusteella, kun katselemme luontoa, eläimiä, kasveja ja ihmisiä, näemme niissä taitavan ja viisaan suunnittelun merkit ja tuloksen. Siksi tiedämme, että se ei ole syntynyt sattumalta eikä minkään luonnontieteellisen prosessin seurauksena, vaan sen takana on älyllinen Suunnittelija ja persoona, jota kutsumme Jumalaksi. Tämän uskomiseen ei tarvita mitään objektiivisia tieteellisiä todisteita. Tarvitsee olla vain rehellinen itselleen ja sille tietoisuudelle, jonka Jumala on meille antanut itsestään.

15

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BlueDevil

      Tässäpä kone joka tekee hakaneuloja. Onko se siis älykäs?

      https://www.youtube.com/watch?v=lOygaUW3joc

      "Hän ei perusta uskoaan mihinkään objektiivisiin tieteellisiin todisteisiin, vaan siihen, että hän näkee hakaneulassa merkin suunnittelusta."

      Eli subjektiiviseen mielipiteeseen, jonka todistusvoima on nolla.

    • Maailmassa lienee miljoonia vastaavia tavaroita. Ajattelitko käydä ne kaikki läpi?

      Hakaneula on ihmisen tekemä ja niin on myös sinun jumalasi nimeltä Jumala. Sinun jumalasi on ihmisen keksimä hahmo ihmisten kirjoittamassa kirjassa. Kirja tarvitsee kirjoittajansa ja tarina hahmonsa, eikö niin?

    • Fatsapp

      Just näin! Ja 1. älykkään suunnittelijan taas valmisti vielä älykkäämpi 2. suunnittelija, mutta... mistäs se nyt sit tuli? No sen teki vielä fiksumpi suunnittelija numero 3! Ja näin se jatkuu ilman pohjaa. Mark kai ajattelee, että hänen jumalansa on se ainoa äijä, jota itseään kukaan ei valmistanut , vaan se on ollut aina. Mutta kuin niin? Täytyyhän niin äärimmäisen fiksulla ja mutkikkaalla otuksella kuin jumala suunnittelija olla, ei semmoinen tyhjästä voi putkahtaa! No, paremmin säästyy järkiperäisen ajattelun päänsäryiltä, jos ajattelee, että niinkutsuttujen luonnonlakien ja semmoisten muodostama systeemi (mahdollisuudella biologiseen elämään yms.) on aina ollut eri tavoin olemassa, ilman takanansa olevaa suunnittelija-gubbea.

    • Mark.luuvitonen
    • räyhräyh2

      Mainiota, Mark5! Olen todella ylpeä sinusta. Olet edistänyt taas ateismia enemmän, kuin sata ateistia ehtisi! Hyvä poika! (raps raps)

    • >>Tämän uskomiseen ei tarvita mitään objektiivisia tieteellisiä todisteita.<<

      Näin siis myönnät, että uskosi on vain uskoa, eikä perustu muuhun kuin omaasi ja toisten uskoon.

    • "Jos ateisti löytää kadulta hakaneulan, niin hän uskoo suoralta kädeltä, että joku älyllinen persoona on sen suunnitellut ja tehnyt, vaikka hänellä ei ole mitään objektiivista tieteellistä todistetta hakaneulan valmistajasta."

      No mutta mark kulta :) Kerro miksi yhtään hakaneulaa ei esiinny luonnossa luonnollisesti jumalasi tekemänä vaan kaikki, siis KAIKKI hakaneulat on ihmisen tai koneen valmistamia? :D Jos sellainen löytyis niin uskoisin samantien kaiken jota kerrot jumalastasi :D

      • Tarkkaan ottaen emme voi olla sataprosenttisen varmoja, että käyttämämme hakaneulan on tehnyt ihminen eikä jumala. Sama pätee oikeastaan kaikkiin näkemiimme esineisiin. Olen täysin varma että mikään jumala ei ole tehnyt ainuttakaan hakaneulaa, vessapaperirullaa tai kossupulloa, mutta absoluuttisen mahdottomaksi en sitä pysty väittämään.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tarkkaan ottaen emme voi olla sataprosenttisen varmoja, että käyttämämme hakaneulan on tehnyt ihminen eikä jumala. Sama pätee oikeastaan kaikkiin näkemiimme esineisiin. Olen täysin varma että mikään jumala ei ole tehnyt ainuttakaan hakaneulaa, vessapaperirullaa tai kossupulloa, mutta absoluuttisen mahdottomaksi en sitä pysty väittämään.

        Mark5:n logiikka menee täysin sekavasti, kun sitä kerii vähän auki:
        Ihminen on tehnyt hakaneulan, joten Jumala on tehnyt ihmisen.
        Tuossa näkee, miten jonkun ei-niin-vakaan mieli toimii.


    • Frans_2

      Kovasti epätoivoisiksi ovat Mark5-paran argumentit käyneet kun jo hakaneulatkin todistavat jumalansa olemassaolon puolesta. Yhtä lapsellisia perusteluja muistan kuulleeni viimeksi 1950-luvulla kansakoulun aamuhartauksissa.

    • olikojumalakeraamikko

      Katson mihin tahansa ympärilläni nousee päällimmäiseksi ajatus "kyllä kreationistien täytyy olla tyhmiä kun kuvittelevat että joku yliluonnollinen heppu saveen puhaltelemalla olisi luonut tämän kaiken"

    • MissäJumalasiOn

      Jos löydän kadulta Raamatun, tiedän heti että se on alusta loppuun ihmisen sepittämä.

    • dfgdfgdfgdg

      Mark5:ltä tulee taas loppuun kaluttu kelloseppä argumentti.

    • ateisti

      Kellosepästä tulee mieleen aurinkokello. Pihallani kasvaa puu ja sen rungon varjo asettuu aina määrättyyn paikkaan tiettynä kellonaikana. Puun varjon suunnasta voin arvioida kellonajan. Kuka on tämän aurinkokellon kelloseppä?

      Kellosepistä minulla on omakohtaisia havaintoja, mutta jumalista ei, joten jokin jumalan tapainen otus on väärä vastaus.

    • 12____13

      Jumalaa ei voi verrata hakaneulaan, koska neula on hyvä keksintö ihmiskunnalta

      Yritäppä paikata housusi Jumalalla, menee kädekin heh, ristiin :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe