Teinikö päättää asiat

Palvelija

Meillä on perheessä 15-vuotias tyttö joka pyörittelee koko ”palettia” mielensä mukaan. Kaikki pitäisi päättää hänen halujensa perusteella, mitä ne milloinkin mahtaa olla. Meillä syödään mitä hän haluaa ja koska haluaa. Koiraa ulkoilutetaan silloin jos hänelle sattuu sopimaan. Kaiken tahtomansa hän runnoo tavalla tai toisella läpi. Perheen isä ei vastustaei mitään aivotuksia ettei entisen koulukiusatun mieli vaan mene pahaksi ja isä on työnsä puolesta vielä pitkiä päiviä poissa niin siitäkin osataan syyllistää. Itse jos käyn jossain vaikka niinkin vain että kotiudun illemmalla, seurauksena on kiukuttelu ja mielenosoitus. Nyt olen alkanut pikkuhiljaa todellakin kyllästymään tähän tilanteeseen. Ja oikeasti kun tuntuu ettei likalle riitä mikään. Jokaisessa erimielisyystilanteessa heittäydytään moodiin ”musta ei välitä kukaan ja tekin inhoatte mua. Olisitte onnellisempia ilman mua...” Olen kyllä jo sitä mieltä ett tuo kiusaamismenneisyys pitäisi yrittää laittaa taka-alalle ja yrittää jatkaa normaalia elämää. Tiedämme kyllä että kiusaaminen jää sieluun loppuiäksi mutta hän itse on kieltäytynyt kaikista ammattilaisten antamasta avusta koska ”vituttaa juosta kokoajan jossain ja haluaa elää normaalisti”. Täällä kotona ollaan jo useampi vuosi tuettu tuota normaalia elämää mutta tämä on jo käsittääkseni toinen ääripää. Ajattelisin että missä on se minun/meidän vanhempien vähänkään normaali elämä???

4

129

  Vastaukset

  • Näytä joka päivä riitelettepä tai ette että rakastat häntä. Kerro hänelle että hän on sinulle tärkeä. Lapsella täytyy olla selkeät rajat siitä mitä saa tehdä ja mitä ei. Ja mitä siitä sitten seuraa jos rikkoo rajat. Mielestäni sinun täytyy istua miehesi kanssa kahden ja tehdä selkeät pelisäännöt perheeseen. Tosin moni meistä ymmärtää omat virheensä lasten kasvatuksessa vasta kun saa lapsenlapsia. Sillin vasta tajuaa miten olisi pitänyt itse toimia. Jälkiviisaus on niin yleistä meillä ihmisillä.
   Kun sitten saat puolison pöydän ääreen ja alatte keskustella niistä säännöistä niin vältä syyllistämästä miestä siitä miten hän on tähän asti toiminut. Vaan valmistaudu tilanteeseen jotta voit selittää miksi on tärkeää että on selvät rajat ym. Rajathan ei ole vanhempia varten tai siksi että vanhempien elämä olisi helpompaa vaan siksi että lapsesta kasvaa vastuuntuntoinen, empaattinen ja ystävällinen aikuinen. Toivotaan että saatte asiat kuntoon. Te olette kumpikin hyviä vanhempia, nyt vain näette ongelman eri sivuilta kuin toinen.

   • Suurin ongelmahan tässä tilanteessa on hyväksikäyttö. Teini on selvästi tajunnut jo pitkänaikaa sitten että kiusaamishistoriaan vedoten saa kaiken menemään niinkuin haluaa. Siltikään mikään ei riitä. Jatkuvasti ollaan tyytymättömiä ja se kyllä näkyy. Tietty olen yrittänyt välttää riitelyä, mutta sehän viimekädessä on johtanut tähän tilanteeseen. Sitten tietysti minä olen syypää kaikkeen. Minä aiheutan teinille murhetta kun vaadin edes jonkinlaista kunnioitusta. Olen jo pitkään ollut kynnysmattona.


   • Ja lisäksi... Minähän se olen teinin kanssa iltamyöhään, ei isä tiedä/tajua minkälaista tämä elämä täällä on...hän kun ottaa vaan parhaat palat teinistä. Asioista on puhuttu minet kerrat mutta aina tuo teini osaa junailla asiat. Isänsä yrittää juuri ennen nukkumaanmenoaan kieltää jonkin asian teiniltä ja arvatkaapa kuka on taas ampumaetäisyydellä kaiken kiukuttelun ja riitelyn kanssa. Minä joudun kestämään taas huonon käytöksen jne. Ja tämä kun ei ole mitään lyhytaikaista!


   • Palvelija kirjoitti:

    Ja lisäksi... Minähän se olen teinin kanssa iltamyöhään, ei isä tiedä/tajua minkälaista tämä elämä täällä on...hän kun ottaa vaan parhaat palat teinistä. Asioista on puhuttu minet kerrat mutta aina tuo teini osaa junailla asiat. Isänsä yrittää juuri ennen nukkumaanmenoaan kieltää jonkin asian teiniltä ja arvatkaapa kuka on taas ampumaetäisyydellä kaiken kiukuttelun ja riitelyn kanssa. Minä joudun kestämään taas huonon käytöksen jne. Ja tämä kun ei ole mitään lyhytaikaista!

    Periaatteessa tämä on lyhytaikaista, koska kun teininne täyttää 16-vuotta, hän on jo paljon järkevämpi kuin 15-vuotiaana. Tämä on itsekin koettu.

    Yritä kestää vielä vähän aikaa. Se kannattaa. Murrosikäisen hormonitoiminta aiheuttaa kunnon solmun aivoihin. Kun itse tulet joskus vaihdevuosiin, ymmärrät mistä on kyse. Tai toisaalta et ehkä ymmärrä, mutta läheisesi sen huomaavat.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   75
   5226
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   70
   2806
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2062
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1422
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   54
   1310