Teinikö päättää asiat

Palvelija

Meillä on perheessä 15-vuotias tyttö joka pyörittelee koko ”palettia” mielensä mukaan. Kaikki pitäisi päättää hänen halujensa perusteella, mitä ne milloinkin mahtaa olla. Meillä syödään mitä hän haluaa ja koska haluaa. Koiraa ulkoilutetaan silloin jos hänelle sattuu sopimaan. Kaiken tahtomansa hän runnoo tavalla tai toisella läpi. Perheen isä ei vastustaei mitään aivotuksia ettei entisen koulukiusatun mieli vaan mene pahaksi ja isä on työnsä puolesta vielä pitkiä päiviä poissa niin siitäkin osataan syyllistää. Itse jos käyn jossain vaikka niinkin vain että kotiudun illemmalla, seurauksena on kiukuttelu ja mielenosoitus. Nyt olen alkanut pikkuhiljaa todellakin kyllästymään tähän tilanteeseen. Ja oikeasti kun tuntuu ettei likalle riitä mikään. Jokaisessa erimielisyystilanteessa heittäydytään moodiin ”musta ei välitä kukaan ja tekin inhoatte mua. Olisitte onnellisempia ilman mua...” Olen kyllä jo sitä mieltä ett tuo kiusaamismenneisyys pitäisi yrittää laittaa taka-alalle ja yrittää jatkaa normaalia elämää. Tiedämme kyllä että kiusaaminen jää sieluun loppuiäksi mutta hän itse on kieltäytynyt kaikista ammattilaisten antamasta avusta koska ”vituttaa juosta kokoajan jossain ja haluaa elää normaalisti”. Täällä kotona ollaan jo useampi vuosi tuettu tuota normaalia elämää mutta tämä on jo käsittääkseni toinen ääripää. Ajattelisin että missä on se minun/meidän vanhempien vähänkään normaali elämä???

4

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 854132

      Näytä joka päivä riitelettepä tai ette että rakastat häntä. Kerro hänelle että hän on sinulle tärkeä. Lapsella täytyy olla selkeät rajat siitä mitä saa tehdä ja mitä ei. Ja mitä siitä sitten seuraa jos rikkoo rajat. Mielestäni sinun täytyy istua miehesi kanssa kahden ja tehdä selkeät pelisäännöt perheeseen. Tosin moni meistä ymmärtää omat virheensä lasten kasvatuksessa vasta kun saa lapsenlapsia. Sillin vasta tajuaa miten olisi pitänyt itse toimia. Jälkiviisaus on niin yleistä meillä ihmisillä.
      Kun sitten saat puolison pöydän ääreen ja alatte keskustella niistä säännöistä niin vältä syyllistämästä miestä siitä miten hän on tähän asti toiminut. Vaan valmistaudu tilanteeseen jotta voit selittää miksi on tärkeää että on selvät rajat ym. Rajathan ei ole vanhempia varten tai siksi että vanhempien elämä olisi helpompaa vaan siksi että lapsesta kasvaa vastuuntuntoinen, empaattinen ja ystävällinen aikuinen. Toivotaan että saatte asiat kuntoon. Te olette kumpikin hyviä vanhempia, nyt vain näette ongelman eri sivuilta kuin toinen.

      • Palvelija

        Suurin ongelmahan tässä tilanteessa on hyväksikäyttö. Teini on selvästi tajunnut jo pitkänaikaa sitten että kiusaamishistoriaan vedoten saa kaiken menemään niinkuin haluaa. Siltikään mikään ei riitä. Jatkuvasti ollaan tyytymättömiä ja se kyllä näkyy. Tietty olen yrittänyt välttää riitelyä, mutta sehän viimekädessä on johtanut tähän tilanteeseen. Sitten tietysti minä olen syypää kaikkeen. Minä aiheutan teinille murhetta kun vaadin edes jonkinlaista kunnioitusta. Olen jo pitkään ollut kynnysmattona.


      • Palvelija

        Ja lisäksi... Minähän se olen teinin kanssa iltamyöhään, ei isä tiedä/tajua minkälaista tämä elämä täällä on...hän kun ottaa vaan parhaat palat teinistä. Asioista on puhuttu minet kerrat mutta aina tuo teini osaa junailla asiat. Isänsä yrittää juuri ennen nukkumaanmenoaan kieltää jonkin asian teiniltä ja arvatkaapa kuka on taas ampumaetäisyydellä kaiken kiukuttelun ja riitelyn kanssa. Minä joudun kestämään taas huonon käytöksen jne. Ja tämä kun ei ole mitään lyhytaikaista!


      • IHaveBeenThere
        Palvelija kirjoitti:

        Ja lisäksi... Minähän se olen teinin kanssa iltamyöhään, ei isä tiedä/tajua minkälaista tämä elämä täällä on...hän kun ottaa vaan parhaat palat teinistä. Asioista on puhuttu minet kerrat mutta aina tuo teini osaa junailla asiat. Isänsä yrittää juuri ennen nukkumaanmenoaan kieltää jonkin asian teiniltä ja arvatkaapa kuka on taas ampumaetäisyydellä kaiken kiukuttelun ja riitelyn kanssa. Minä joudun kestämään taas huonon käytöksen jne. Ja tämä kun ei ole mitään lyhytaikaista!

        Periaatteessa tämä on lyhytaikaista, koska kun teininne täyttää 16-vuotta, hän on jo paljon järkevämpi kuin 15-vuotiaana. Tämä on itsekin koettu.

        Yritä kestää vielä vähän aikaa. Se kannattaa. Murrosikäisen hormonitoiminta aiheuttaa kunnon solmun aivoihin. Kun itse tulet joskus vaihdevuosiin, ymmärrät mistä on kyse. Tai toisaalta et ehkä ymmärrä, mutta läheisesi sen huomaavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe