Aihe

Heinävedellä kadonnut nunna-ottiko veneen?

LÖYTÄKÄÄHÄNET

laitetaan tämä sama tänne Heinäveen palstallekkin,viimeksi oli jotain häikkää ja oli pakko jättää Etelä-Savo palstalle.
Elikkäs,tämän vuoden Heinäkuussa on kulunut tasan 1vuosi kun Lintulan luostarista katosi nunna Elisabeht,entiseltä nimeltään Irmeli Vuolle.
Kun nunnan tapausta pohtii onko joku mörköinfossa eli Minfossa esittänyt,että jospa nunna Elisabeht otti veneen ja lähti sillä soutelemaan ja ei ole siksi löytynyt.
Nyt jos joku muistelisi kesää 2017 Heinäkuun alun jälkeen puuttuuko joltakulta kylänmieheltä,vaarilta,omalta isältä,appiukolta,naapurilta vene,onko ollut tälläisestä puhetta ja mitä muuta puhetta on kadonneen nunnan tiimoilta on kuulunut. Kaikki pienikin tieto olisi ensiarvoisen tärkeää että nunna Elisabeht löytyisi.

34

573

  Vastaukset

  • On melko todennäköistä, että hänen katoamiseensa, tavalla tai toisella, liittyy jokin rikos.

   a) Jostain rikoksesta tietoisena eli todistajana, on tästä syystä joutunut henkirikoksen uhriksi.

   b) Hän on nähnyt tai tiennyt jostain rikoksesta, hädissään paennut ja mahd. pudonnut johonkin kaivoon, suonsilmään tai esim. kallionkoloon.

   Myöskin ihan muutoin, iltakävelyllään mahd. joutunut vastaavaan onnettomuuteen.

   c) Joutui kävelyllään liikenneonnettomuuden uhriksi, esim. humalaisen yliajamaksi. Humalainen säikähti, kätki ruumiin.

   d) Hän on paennut jotain, löytänyt veneen, aikeenaan soutaa esim. Valamoon. On joutunut onnettomuuteen tai tullut tapetuksi. Ehkä hukkunut.

   e) Hän on elossa, jossain.
   *

   • Entäs tulipalo lähistöllä, pitäisikö se tutkia, paremmin?


  • Olisko tuo lähteny jonkun sukellusvenneen kyytiin? Tiijä vaikka olis Tanskanmaalla?

  • Me Herran armoitetut vanhoillislestadiolaiset olemme myöskin kesäseuroissamme arvuutelleet tätä mysteeriä. Monet meistä ajattelevat olisiko tämä nunna seurannut Jeesuksen jalanjälkiä ja noussut taivaaseen? Tietysti noin vertauskuvannollisesti sanottuna, koska Jeesushan nousi taivaisiin paljon etelämpänä ja Hänen jälkensä ovat siellä. No oli miten oli, niin kyllä se vähän ihmeelliseltä tuntuisi, jos hän olisi noussut taivaaseen veneessä, kokka kohisten.

  • Kaikkein "luonnollisin" syy on kuolema liikenneonnettomuudessa. Soratiellä tuli auton tönäisemäksi ja loukkaantui vakavasti. Yliajaja kätki nunnan ruumiin. Tai sitten tönäisyssä sai aivotärähdyksen ja ei enää osannut takaisin luostariin. Jotenkaan mitkään muut vaihtoehdot eivät ole oikein järkeenkäypiä. Nunna ei ollut varustautunut metsäreissulle. Ja ei edes palopaikalle asti mennäkseen. Kevyissä kesäkengissä lähtenyt luostarista. Ja viimeisimmät havainnot, kun seisoo soratiellä ja siltä käsin katsoo tulipalon raunioita ja jälkisammutusta.

  • Nunna on laitettu uuniin, eip löyvy todisteita.

  • Nunna on voinut tippua autiotalon kaivoon. Ennen kaivon kannet olivat puusta ja nykyisin lahonneet. Lisäksi kaivojen ympäristöt ovat pusikoituneet.

  • Savon Sanomat 15.4.2019 : Kadonnut nunna aioitaan julistaa kuolleeksi Etelä-Savon käräjäoikeudessa tulevana kesänä.
   "Kaikkia kadonneesta nunnasta tietäviä vaaditaan ilmoittamaan tietonsa tuomioistuimelle 2. heinäkuuta 2019 mennessä, tai tumioistuin julistaa naisen kuolleksi. Kuolleeksi julistamista on haettu Etelä-Savon käräjäoikeudesta Mikkelistä."

   Jutussa sanotaan myös; " Savon Sanomien tietojen mukaan nunna oli lievästi kehitysvammainen, ja hän oli herkkä järkyttymään esimerkiksi yllättävistä tulipaloista. Tämä oli taustasyy sille, että hän saattoi tulipalopaikalta lähteä kävelemään järkyttyneenä pidemmälle kuin hänen kuntonsa riitti "
   Nunna oli kadotessaan 73-vuotias.

   • Onpas jonkun verran "kehitysvammaisia" Heinävedellä kun sattunut?
    Muilutukset ja muut??
    Heinäveden perusasukkaat voi olla vaikka mitä vammaisia, kun he ovat lähes sukua keskenään!

    Eipäs paineta villaisella!! ?


  • Nyt on kulunut 2vuotta, kun Nunna katosi?
   Onko turvallista olla Heinävedellä ulkopaikkakuntalaisen ?
   Pitkospuut- kunta ei ole ehkä hurmaava?

   • Jospa hän on noussut kirkkolaivan kyytiin!!


  • Tuskin tuon ikäinen kaipaa aloittaa uutta elämää missään. Tosi surullinen tarina jos ei löydetä koskaan ja haudata luostarin siunattuihin multiin. Valamon kesto kävijä.

  • Nunnan kohtalo on jäänyt vaivaamaan. Tottahan sitä pohtii, liittyvätkö pikkukylän surullisen sattumat jotenkin toisiinsa.

  • Eikös siellä uutisten mukaan tullut kova sade kun lähti vielä iltakävelylle, jolle tapansa mukaan aina iltaisin meni. Edelleenkin ja todellakin maaseudut ovat pullollaan yksinäisiä perverssejä jotka ajelevat ympäriinsä ja yrittävät kalastella autoihinsa yksin kulkevia naisia. Saattavat ajella pitkiäkin matkoja huviksensa ja sitten kun huomaavat, että aha, tuossa kulkee nainen yksin, niin siinä kyllä sellaiselle äijälle kelpaa tuollainen vanhempikin mummeli. Pitää nyt tietysti panttivankina töllissänsä.

   • Sade alkoi nunnan jo lähdettyä kävelylle.

    Samaa mieltä tuosta, että kieroutuneita tyyppejä on olemassa enemmän kuin uskotaan.


   • Eivät välttämättä ole yksinäisiä,mutta sairaita pervoja kylläkin, niiden oma kotiväki vaan ei tiedä mitä touhuavat heidän selkänsä takana.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eivät välttämättä ole yksinäisiä,mutta sairaita pervoja kylläkin, niiden oma kotiväki vaan ei tiedä mitä touhuavat heidän selkänsä takana.

    Tosi ikävä tarina. Mysteeri. Miten voi kadota noin vain ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eivät välttämättä ole yksinäisiä,mutta sairaita pervoja kylläkin, niiden oma kotiväki vaan ei tiedä mitä touhuavat heidän selkänsä takana.

    Juu. Ja autolla pääsee liikkumaan pitkiäkin matkoja muutamassa tunnissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Juu. Ja autolla pääsee liikkumaan pitkiäkin matkoja muutamassa tunnissa.

    Ei liiku pitkiä matkoja,lähiseudun sekopää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei liiku pitkiä matkoja,lähiseudun sekopää.

    Kuitenkin on mahdollista, että joku autoilemassa ollut, sattumalta paikalle osunut sekopää oli asialla. Näitä asustelee muuallakin kuin Heinävedellä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuitenkin on mahdollista, että joku autoilemassa ollut, sattumalta paikalle osunut sekopää oli asialla. Näitä asustelee muuallakin kuin Heinävedellä.

    Tyypillistä ,aina syy etsitään ulkopaikkakuntalaisesta,sattui mitä tahansa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tyypillistä ,aina syy etsitään ulkopaikkakuntalaisesta,sattui mitä tahansa.

    Sitähän ne keput tekee.


  • Nyt todettu kuolleeksi?
   Tyypillistä Heinävetistä!?

   • Mifolla spekua, että kuolleeksi julistamista olisivat kiirehtineet nunnan (biologiset) sisarukset. Jos vaikka on kuolipesä jaettavana, ei asiassa voi edetä ilman, että kaikki osakkaat on tavoitettu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mifolla spekua, että kuolleeksi julistamista olisivat kiirehtineet nunnan (biologiset) sisarukset. Jos vaikka on kuolipesä jaettavana, ei asiassa voi edetä ilman, että kaikki osakkaat on tavoitettu.

    Ellei jotakuta osakasta tavoiteta, tuomioistuin voi myös määrätä, että tätä ei tarvitse asiassa kuulla. Näin ollen kuolleeksi julistaminen ei olisi ollut aivan välttämätöntä, jos kyse oli sisarusten yhteisistä raha-asioista. Voihan olla, että omaiset vain halusivat sisarensa tarinalle edes "virallisen" päätepisteen.


  • Nunnan kohtalo vaivaa - edelleen.

   Yksi aihetta käsittelevä ketju oli suljettu marraskuussa. Toivottavasti ei kuvitella, että tapaus on loppuun käsitelty, koska kadonnut julistettiin kuolleeksi.

  • En tiedä onko sielläpäin soita, mutta useiden jäljettömiin joutuneiden katoamissyynä pidetään suohon uppoamista.

  • Nunnan katominen hoidetaan viranomaistoimituksena, katoamisilmoituksen jälkeen, lain määräämä vastuullinen virkamies on aina vastuussa käynnistetystä operaatiosta.Maan sisäisestä operaatiosta määrää sisäministeri, jos tapaus olisi ulkomailla, niin ulkoministeri, mikäli ulkoministerillä ei ole pitkää ruskeaa kieltä mikä yltäisi jokapaikkaan. Suomessa kun on tapana vierittää syyt toisten syyksi syyllisellä, siksi lain mukaan vierittäjällä tulisikin olla vastuu mahdollisesta rikoksesta. Kyllähän kaikki tietävä : kun savolainen pukuu kuulija on vastuussa siitä mitä se puhuu.

   • Nunnan jouluherkku on ollut tietysti munkki, johon on tukehtunut luostarin kellarissa!


  • Todennäköisesti sudet söi mutta tätä vaihtoehtoa ei voi julkisuudessa käsitellä kun luonnonsuojelijat suuttuisi. Sudet ovat suomessa arvokkaampia kuin ihmiset.

   Ainakin yksi samantyyppinen tapaus on muualta päin suomea mutta sen uutisointi loppui kuin seinään kun sensuuri iski. Silloin taisi joku vaateriepukin löytyä.

  • Kyä Äiti Elisabet viälä löytyy.

  • No ois niitä muitakin kai ne sudet syöneet kun kerran pääsevät ihmislihan makuun? Mutta jännä juttu, että tuon ikäinen elämänkokemusta täynnä oleva ihminen häviää tosta vaan noin.

  • ”Maailmassa on nyt huonoja ennusmerkkejä.”

   Äite Elisabetin sanat on kongreettisesti nyt jokaisen havaittavissa, niin sekaisin mailma nyt on.

   • Hän tiesi merkit, näki ilmeisesti enteitä, eli Jeesuksen rukouksessa. Tässä sitä nyt ollaan sitten, sietäisi jokaisen miettiä mitä hänestä puhui, Pyhästä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   81
   7082
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6832
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   269
   4170
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3012