Mistä paras korko?

Eurot_

Norweigian Bank laskee talletusten korkoa 1.10.2018 1,75%:sta 0,75% prosenttiin.
Mistä nyt saa parempaa korkoa talletuksille kun Norwegainin korko laskee rutkasti kerta heittämällä? Mikä olisi toinen turvallinen ja hyvä pankki hyville korkotuloille?

22

1605

  Vastaukset

  • Tämä aika ei näköjään suosi säästämistä. Norwegianilla on ilmeisesti nyt tarpeeksi rahaa, tai henkilötallettajat eivät käyttäneet odotetusti yhtiön muita palveluja ja siten tuoneet lisäarvoa markkinoiden parhaalle korolle.
   Onneksi tuolta tuli saatua jo siisti pinkka sadan euron seteleitä korkoina, nyt pitää vaan löytää uusi pankki. Harmi, kun Norwegian nettipankki oli niin toimiva.

   Asunnoista tulee itselle vuokratuottoa vuodesta toiseen 4,5 - 9,5% ja sillä omaisuudella on vuosien saatossa ollut lisäksi +merkkinen inflaatiosuoja.

   Jemmarahaa pitäsi silti olla jossakin korollisena talletuksena aina pienehkö summa, 15 - 30 k€ ja sille mieluusti tuottoa, tässä vaiheessa ei ole hyvää ideaa mistä, asiaa tutkitaan, kuukausi aikaa.

  • Milloin Norweigian nostaa korkoa taas?

   • Varmaan siinä vaiheessa kun korot yleisesti nousevat, tai mikäli Suomeen tulee uusia kilpailijoita tarjoamaan suurempaa korkoa sekä muita palveluja, jotka uhkaisivat viedä Bank Norwegianilta asiakkaita.

    Instabank tarjoaa Suomessa 1,00% korkoa. Instabankin "säästötililtä" voi näköjään suorittaa maksun mille tahansa tilille käyttäen viitenumeroa tai viestiä ja eräpäivänkin voi asettaa. Maksunsaajien tietoja voi tallettaa luetteloon. Ominaisuuksiltaan siis ainakin ylivoimainen Bank Norwegianiin verrattuna.


  • TF Bank säästötili, korko 1%
   BigBank määräaikaistalletus 1 vuosi korko 1,5%, 2 vuotta korko 1,75%. Maksavat tuotakin parempaa korkoa riippuen talletusajasta.

   • Määräaikaistalletus halvaannuttaa varat, korko on kuitenkin aika vaatimaton korvaamaan tuota epäkohtaa. Ainakin omassa käytössä talletustilin pitää olla sellainen, josta voi "tankata" käyttötiliä mahdollisesti useamman kerran vuodessa ja tehdä uusia talletuksia joustavasti.


   • TF Bank laski juuri korkoa, nyt 0,70%.


  • Instabank laskee korkonsa 0,8 prosenttiin 15.12.2018.

  • Balanzian säästötili maksaa talletuskorkoa 0,85%. Ei määräaikaisuutta. 6 maksutonta nostoa kalenterivuodessa.

   Jaksaakohan näitä enää veivata. MIlloinhan tuokin sitten muuttuu?

   • Norjalaisiin pankkeihin verrattuna on vielä se ero, että koroista peritään lähdevero. Norjalaisten pankkien maksama korko on pääomatuloa. Tästä voi tehdä normaaleja pääomatulovähennyksiä ja vähentää esimerkiksi osakekaupoista tehtyjä tappioita.

    Itse en ala nyt veivaamaan enää. Instabankissa on nyt 1 % korolla, joka muuttuu joulukuun puolessa välissä 0,8 %:iin. Balanzia tuottaisi siis joulukuun puolen välin jälkeen 50 euroa( - verot) enemmän korkoa vuodessa enimmäistalletuksella 100 000 euroa.


   • Juu, mikäli eivät "päivitä" korkojaan.


  • S-Pankissa S-tuottotilillä korko on 0.1%!

   Siirsin BankNorwegianiin, sillä BigBANK tuntui epäilyttävältä. Tai Bank Norway ainakin oli tunnetumpi brändi ja siirsin sinne 20 000 euroa.

  • Olen ilmeisen tyhmä sijoittaja otin apois pankista kun korko meni alle inflaation sijjoitin osakkeisiin nyt pienehkö pottini arvo on noussut 100% mutta senhän vie verottaja kun alan myydä niitä. samoin helsingistä pahimpaan lama aikaan ostamani osakkeen arvo on 10 kertaistunut. miksi pitää rahana kun mennee kankkulan kaivoon .Naurettavaa huijausta edulliset lainatarjoukset korko 4,5 prosenttia

  • Seuraavaksi kokeilen Balanziaa ja Instabankia.
   TF tarjoaa 0,70 % mutta nostoissa lomakkeen tulostus ja postitus
   Collector Bank 0,60 % ei kisaa aivan kärkijoukossa.
   Eivät myöskaän Bigbank'in määräaikaiset alle vuoden talletusajalla

   • Tutkin tuota Balanziaa ja jotenkin jäi amatöörimäinen ja hieman epämääräinen olo sääntöjen ja ehtojen lukemisen jälkeen, en sitten tiiä...

    Norwegian oli hyvä , mutta muutokset 200000-»100000 takaukset ja härski korkojen maksun leikkaus pakotti siirtämään rahoja muualle. Laitoin big bankkiin vuodeksi, mutta heilläkin on kankea systeemi vs Norwegian...

    Ei auta, kuin odotella korkojen nousuja....


   • Mitähän sääntöjä / ehtoja talletuksiin liittyen mahdoit Balanzian kohdalla tarkoittaa? Asia kiinnosta, sillä luulin käyneeni kaikki yritysen tiedot huolellisesti läpi ennen kuin talletin sinne.

    Luin myös ruotsinkieliset sivut, joihin suomenkielisiltä sivuilta viitattiin. Niiden perusteella kyseessä on pitkään markkinoilla ollut yritys ja johdollakin näytti olevan paljon kokemusta tämän tyyppisestä toiminnasta.

    Olen samaa mieltä siitä, että BN OLI hyvä.

    Ja aina kannattaa olla tarkkana.


  • Katsoin instabankin norjalaisilta sivuilta ja tarjosivat noin puolta suurempaa korkoa, kuin Suomi junteille🙈, reilu meininki.

   • Norjassa on tosiaan suuremmat korot säästötileillä kuin vaikkapa Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Ainakin näillä suurimpia korkoja tarjoavilla nettipankeilla.

    Eli ei muuta kuin Norjaan töihin niin pitkäksi aikaa, että pääsee norjalaiseksi asiakkaaksi tallettelemaan kruunujaan hyvällä korolla.


  • Svea bank tarjoaa 1% korkoa ilman mitään nosto- tai muitakaan rajoituksia.

   • Pieni korjaus: Svea Ekonomi on oikea nimi.


  • Svea Ekonomi aloitti Säästötili toiminnan huhtikuussa 2019. Tällä hetkellä PARAS korkotuotto 1% 100.000 saakka. Ruotsin takaama turva, ei kuluja, rajoittamaton nosto-oikeus, pyrkivät ja voittavat Norwegianin näillä ehdoilla. SUOSITTELEN.

   • Toistaiseksi... Tuolla vain kalastellaan asiakkaat.... kunnes taas laskevat koron.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toistaiseksi... Tuolla vain kalastellaan asiakkaat.... kunnes taas laskevat koron.

    Mitä sitten? Jos niin käy, vaihdetaan taas pankkia, uuden tilin avaaminen ei montaa minuuttia vie, siinä pääsee kohtalaiselle tuntipalkalle. Rahan pitää tehdä duunia aina parhaalla mahdollisella teholla, vaikka sitten lepotilassa säästötilillä.


  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   196
   7927
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5299
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4228
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3149