Peruspilarit: Almuvero

almuveroyksipilareista

Islam rakentuu viidelle peruspilarille, jotka ovat uskontunnustus (“Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammad on Hänen sanansaattajansa”), paasto Ramadanina, pyhiinvaellus Mekkaan niille, joiden terveys ja rahavarat sen sallivat, rukous viisi kertaa päivässä sekä vuosittain maksettava almuvero. Se, joka kiistää näistä jonkin pakollisuuden, ei ole muslimi.

Almuvero opettaa meille nöyryyttä ja anteliaisuutta ja avaa köyhien ja vähäosaisten silmät islamin kauneudelle. Se opettaa meidät torjumaan ahneuden ja himon turhaan materiaan ja ylellisyyteen ja laittaa miettimään, mitä tarkoitusta varten olemme täällä. Allahin viimeinen profeetta Muhammad (rauha hänelle) sanoi: "Parhaat ihmiset ovat ne, joista on eniten hyötyä muulle ihmiskunnalle." (Daraqutnin keräämä hadith, hasan eli luotettavuudeltaan hyvä)

Allah ei tarkoittanut meitä itsekkäiksi ja kylmiksi, vaan auttamaan ja tukemaan toisiamme, eikä koskaan sulkemaan silmiämme toistemme hädältä. Profeetta Muhammad (rauha hänelle) eli hyvin vaatimattomasti ja jakoi köyhille ja nälkäisille kaiken.

Pyhä Kirja Koraani, joka arabiankielisenä on puhdasta Jumalan puhetta, kertoo almujenannon velvollisuudesta:

Rukoilkaa säännöllisesti ja antakaa almuja! Kaiken hyvän, minkä teette sieluanne varten, te löydätte Jumalan luona. Jumala näkee, mitä ikinä te teette. (2:110)

17

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muslim

      harjoittakaa rukoilemista, antakaa almuja ja kumartakaa yhdessä niiden kanssa, jotka Minua kumartavat.
      - Koraani 2:43

    • Anonyymi

      Meidän pitää seurata sunna
      Profeetta (saws) antoi esimerkin miten antaa köyhille ja tarvitseville
      Muslimi ei tarvitse luxus, vaan antaa köyhille

      • Anonyymi

        Höpöilyn mestarit,
        Miksi pakolaisten pitäisi saada vuokra-asunnot Suomen parhailta paikoilta?
        - kaikin ilmaisuuksin


      • Anonyymi kirjoitti:

        Höpöilyn mestarit,
        Miksi pakolaisten pitäisi saada vuokra-asunnot Suomen parhailta paikoilta?
        - kaikin ilmaisuuksin

        Tällä palstalla tuntuu olevan syvään juurtunut käsitys siitä, että pakolainen olisi yhtä kuin muslimi, mutta suurella osalla muslimeista ei ole mitään tekemistä pakolaisuuden kanssa. Olemme Suomessa syntyneitä ja kasvaneita. Meiltä ei kannata kysellä pakolaisten asioista, koska emme yksinkertaisesti tiedä. Emme ole vastuussa pakolaisten huonosta käytöksestä yhtään sen enempää kuin Suomessa syntyneet ja kasvaneet kristityt.


      • Anonyymi
        Yusraaa kirjoitti:

        Tällä palstalla tuntuu olevan syvään juurtunut käsitys siitä, että pakolainen olisi yhtä kuin muslimi, mutta suurella osalla muslimeista ei ole mitään tekemistä pakolaisuuden kanssa. Olemme Suomessa syntyneitä ja kasvaneita. Meiltä ei kannata kysellä pakolaisten asioista, koska emme yksinkertaisesti tiedä. Emme ole vastuussa pakolaisten huonosta käytöksestä yhtään sen enempää kuin Suomessa syntyneet ja kasvaneet kristityt.

        ( Allah ei tarkoittanut meitä itsekkäiksi ja kylmiksi, vaan auttamaan ja tukemaan toisiamme, eikä koskaan sulkemaan silmiämme toistemme hädältä. Profeetta Muhammad (rauha hänelle) eli hyvin vaatimattomasti ja jakoi köyhille ja nälkäisille kaiken. )
        - aloituksesta siirrety miten tämä toimii nyt tilanteissa jokapäiväisesti
        - miten tähän kommentoidaan tervespohjalta


    • Anonyymi

      Jeesuksen veljet!
      Kuinka Jeesuksen ristiinnaulitseminen ja uhri erosivat vanhan liiton uhreista ja anteeksiannosta? Kuinka Jeesuksen kuolema ristillä poistaa synnin lihastamme? Miksi tulemme jatkuvasti kiusatuiksi? Koska anteeksianto ei yksin ollut Jeesuksen elämän perimmäinen päämäärä, se ei myöskään ole perimmäinen päämäärä kristitylle. Itseasiassa anteeksianto on vain alku. Jeesus itse ilmaisee sen hyvin selvästi: "Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua." Luuk. 9:23.

      Jeesuksen tarkoitus ei ollut olla vain kansan syntien sovitus. Hän halusi saada opetuslapsia, jotka seuraisivat häntä. Emme voi seurata häntä kuolemaan Golgatan ristillä, mutta voimme ottaa oman ristimme päivittäin.

      Seuraamalla häntä tällä tiellä, voimme tulla hänen opetuslapsikseen, ja hän lähettää Pyhän Hengen, jotta saamme saman voiman, mikä hänellä oli synnin voittamiseksi. Myös me kärsimme lihassa, me myös ristiinnaulitsemme lihamme himoineen ja haluineen, me viemme myös "ruumiin teot" kuolemaan hengen kautta ja me voimme myös vapautua synnistä, meistä tulee "jäsen hänen ruumiissaan", meistä tulee Jeesuksen veljiä, ja me saamme osaa jumalallisesta luonnosta! (1. Piet. 4:1-2; Gal. 5:24; Room. 8:13; 1. Kor. 12:12-14; Hebr. 2:11; 2. Piet. 1:2-4).

      Jeesuksen kuolema Golgatan ristillä oli hänen uskomattoman rakkaudentyönsä huipentuma ihmisiä kohtaan. Kuolemansa kautta hän sovitti ne, jotka uskovat häneen ja Jumalaan, ja elämänsä kautta hän raivasi tien takaisin Isän luo niille, jotka seuraavat häntä. Kuolettamalla synnin Jeesus voitti kuoleman (Hebr 2: 14-15). Elämänsä kautta hän antoi meille elämän. Älköön hänen uhrinsa olko turha – saakoon hän monia opetuslapsia, joita hän ei häpeä kutsua veljikseen!

      • Anonyymi

        Elämän ikuisuus-hohdetta korkeimman suunitelmissa miten pensas palaa eikä vähene ollenkaan
        - tätä tarjotaan ja tämä on kaikilla saatavissa sisinmässään
        - ei elämä ole kuin tästä tallinpiihin, tässä on sanoinkuvaamattomat kerrostumat yhtäaikaa vaikutamassa

        Se sinapinsiemen odottaa vain kasteluasi, eikä sen kastelu kyyneleitä tarvitse
        - eikö elämänsä voi iloiten ja ilonkyynelillä piristää

        ->> Tule sellaisenaan Marika youtube


    • Anonyymi

      Luin eilen illalla kahdeksatta suuraa englannin kielellä. Sain sellaisen käsityksen, että viisi peruspilaria ovat moskeijoiden elämän ja olemassaolon selkäranka. Mutta ne eivät välttämättä ole ainoat asiat, joihin usko kohdentuu.
      Uskokaa Jumalaan, enkeleihin, viimeiseen päivään ja Jumalan kirjoihin on toisen suuran opetusta, mutta tässä kahdeksannessa sain rivien välistä sellaisen käsityksen, että usko voi kohdistua myös yksittäiseen jumaliseen (divine) sanaan kuten : Tasa-arvo, rakkaus, totuus tms.
      Usko viiteen peruspilariin ei tuossa suurassa ole tärkein mahdollinen asia kuitenkaan. Se vähän lohduttaa kun erään Hadithin mukaan tulee sellainen koetuksen päivä, että viisi peruspilaria unohtuu lukuun ottamatta uskontunnustusta yhteen Jumalaan.

    • Anonyymi

      Salaam!

      Suura 2

      2. This is the Book; in it is guidance sure, without doubt, to
      those who fear Allah;
      3. Who believe in the Unseen, are steadfast in prayer, and spend
      out of what We have provided for them;
      4. And who believe in the Revelation sent to thee, and sent
      before thy time, and (in their hearts) have the assurance of the
      Hereafter.
      5. They are on (true) guidance from their Lord, and it is these
      who will prosper.
      6. As to those who reject Faith

      Viisaimmalta kuningas Salomolta periytyy käsitys aioneista eli ajoista, mutta Profeetta Danielin kirjassa arkkienkeli Gabriel selitttää että on seitsemän 490 vuoden pituista aionia, joilla jokaisella on oma tehtävänsä. Sen perusteella on ollut helppo jakaa asioita aioneihin. Niin tässä toisessa suurassakin voidaan olettaa olevan aioneihin perustuvaa aikajaottelua jonkin verran:

      Who believe in unseen = aioni 0 -490 jKr
      Are steadfast in prayer = aioni 490 - 980 jKr
      Spend out what we have provided = aioni 980 - 1470 jkr
      Believe in Revelation sent to you = aioni 1470 - 1960 jKr
      Believe in Revelation sent BEFORE your time = aioni 1960 - 2450 jKr
      Assurance of Hereafter = aioni 2450 -2940 jKr

      Arkkienkeli Gabriel Profeetta Danielin kirjassa sanoo aionista 1960 - 2450 jkr
      että silloin NÄKY JA PROFETIA SINETILLÄ VAHVISTETAAN (ERÄS KÄÄNNÖS ON SULJETAAN).
      Se on siis sama kuin tuo Believe in Revelation sent BEFORE your time
      eli nykyisin pitäisi uskoa Johanneksen Ilmestykseen sekä muuhun Ilmestyskirjalliseuuteen jopa ennen Profeetan (saas) aikaa olleeseen.

      Salaam!

    • Anonyymi

      Husun kuvaa peilaten rasset
      -Koska SDP ja vihreät hallituksessa. SDP hallitusohjelmassa on mainittu sana ilmasto vain 108-kertaa. Päätellään siitä.
      -Se näyttää siltä että siinä ei ole päätä eikä häntää mutta se toimii valitettavan hyvin niiden kannalta jotka sitä harjoittavat ja jotka sen ovat suunnitelleet. Ainakin siihen asti kun tarpeeksi moni ymmärtää mistä siinä on kyse. Päämäärä ei tietysti ole rasismin tai vastakkainasettelun kitkeminen vaan päinvastoin lietsominen ja bensan heittäminen liekkeihin tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi. Miksi maailman vähiten rasistisessa maassa on valtava rasismihössötys? Miksi maailman vihreimmässä maassa on valtava ilmastovouhotus?

      • Anonyymi

        Suomalaisen maaperän karuus silti suopursu kukkii, tajua suomalainen pitää tämä kukinta osaltas voimisaan tavoiteisasi, näin elämäsi kukinta on sitä mitä suomi tuottaa
        - kukimisen hurmaa

        ->> Suopursu kukkii ee koo youtube <<


      • Anonyymi

        Jonsei ihminen tajua mitä ees syö, mitäs hän sitten tajuaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jonsei ihminen tajua mitä ees syö, mitäs hän sitten tajuaa

        Järjestelmät taistelee näin mailman rapakossa
        - jokaisen on-omaltakohiltaan silti-ihtesä valkaistava ykseytensä ja polkunsa valittava

        POIMINTA TAPAHTUU SIELTÄ TÄÄLTÄ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järjestelmät taistelee näin mailman rapakossa
        - jokaisen on-omaltakohiltaan silti-ihtesä valkaistava ykseytensä ja polkunsa valittava

        POIMINTA TAPAHTUU SIELTÄ TÄÄLTÄ

        Elikkä mikään järestelmä eikä toinen pyykiämme pese
        - sinun on valkaistava ja puhistettava se itse


    • Anonyymi

      Ajatomuudessa ihmisen rakentamissa portaissa taivaaseen on aina liikaa mutaa mukana, ettei näillä portailla kovan korkealle kaahita kun näitten mureneminen alkaa

      Ainoa tie on meille annettuna sydämmiin ajattoman antama polku

    • Anonyymi

      nyt oli Ramadan, minkä päätteeksi yleensä maksetaan almuvero
      Allahin luona odottaa meitä palkinto siitä mitä olemme antaneet muille

      • Anonyymi

        Mites tämä menee, kääntyykös tämä tuloksi vaiko menoksi ?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1763
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1441
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1242
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1214
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1126
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      889
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      225
      852
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      845
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      785
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe