KomplettBank kokemuksia?

omapankkiparaspankki

Otin 4000 euron joustoluoton heiltä ja mietin, kuinka suuri tulisi lyhennyksen olla, kun nykyisellä tahdilla pääoma kasvaa, vaikka lyhennän enemmin, kuin korot ja kulut ovat kuukaudessa? Minimilyhennykseni on ollut 75 eur/kk ja velan pääoma kasvaa siitä huolimatta, että lyhennän joka kuukausi ylimääräistä. Kadutti valtavasti se, että sorruin tuohon ja kuittasin koko velan eilen pois todellisen vuosikoron oltua 30%. KomplettBankin asiakkaana ehdin olla kolme kuukautta.
Maksan nykyisestä luotostani omaan pankkiini 6,1% korkoa ja pääoma kutistuu pikku hiljaa. Nähdäkseni tämä KomplettBank on ns. "edullisuudestaan" huolimatta vaarallinen, sillä sitä markkinoidaan "Maksa mitä jaksat-periaatteella." Toivon, että jokainen ymmärtää ennen sopimuksen tekoa, että kuukausimaksu, joka sopimukselle tulostuu, aiheuttaa ajan kanssa sen, että velka kasvaa entisestään.

Olkaa tarkkana näiden kanssa.

15

3602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eioomutkatoin

      En ole eläissäni ottanut luottoa muualta kuin pankista, mutta googlasin tuon komplett bankin mielenkiinnosta. Etusivulta pääsi hinnastoon, jonka alla lukee näin: "Todellinen vuosikorko on 14,9 %, kun lainasumma on 10 000 €, takaisinmaksuaikana viisi vuotta, tilinhoitopalkkio 5 €/kk, avausmaksu 95 € ja korko 12,6 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 13 958 €, eli 233 €/kk, 60 kuukauden ajan."

      Eli lainaa kymppitonni, maksa 5v aikana takaisin 233€/kk, olet lopulta maksanut takaisin melkein 14 000€. Eli ylimääräistä maksettavaa tupsahti noillakin lyhennyssummilla jo peräti 40% alkuperäisestä pääomasta. Tuosta voisi joku jo päätellä, että jos lainaa 4000€ ja makselee minimilyhennystä, niin luoton ei ole tarkoituskaan tulla ikinä loppuun maksetuksi.

      • fjvgjftgjnsfnobfnsgb

        Komplett Bankilla ei ole minimilyhennystä ollenkaan. Jo etusivullaan Komplett Bank sanoo:

        - Ei määriteltyä laina-aikaa - voit maksaa takaisin milloin vain
        - Veloitamme vain korot ja kulut kuukausittain

        Nämä kohtuukorkoisten järjestelylainojen tarjoajat pyrkivät tekemään tulosta nimenomaan pitkillä laina-ajoilla (yli 10 vuotta).


      • Senioripykälä

        Jep. Tosin viimeistään 65-vuotiaana Komplett Bankin asiakkaan on alettava lyhentää lainaa, eikä lainaa voi enää myöskään nostaa lisää.

        "Kuitenkin luottoasiakkaan täytettyä 65 vuotta oikeus käyttää luottolimiitin käyttämätöntä määrää lakkaa ja asiakkaan on lyhennettävä lainaa kuukausittaisin tasalyhennyksin siten, että luottomäärä kertyneine korkoineen ja kuluineen tulee maksettua takaisin siihen mennessä kun asiakas täyttää 75 vuotta."


      • Jerpih

        Etkö ymmärrä jos maksat laskussa kirjoitettua minimi lyhennys, silloin maksat vain korkoja. Mulla samasta putikkiista 3500 euron laina. Joka kuu on minimi jotain 56-59 euroa ja se on todellakin vain korko. Maksan aina 120-150. Kompletin lasissa on vielä maksutaulukko mikä johtaa harhaan jossa on tuotu esimerkkejä 1v 2v 3v 5v jne kuukausimaksueristä. Erän kohdalla lukee edessä lyhennys eli siihen pitää sitten itse se niiden minimi korko lisätä, silloin vasta lyhenee laina taulukon mukaisesti.


    • Tarkistuslaskelma

      4000 € lainaan tuli varmaan päälle 45 - 95 € avausmaksu. Lasketaan varmuuden vuoksi 95 eurolla (joka on avausmaksu pankin antamassa 10 000 € esimerkissä), eli yhteensä summa 4095 €.

      75 € miinus 5 € tilinhoitopalkkio = 70 €/kk menee korkoihin ja pääoman lyhennyksiin.

      Jos pääoma ei lyhene, 70 € täytyy mennä korkoihin. Jotta 4095 € summasta tulisi 70 € korkoa kuussa, nimellisen vuosikoron täytyy olla noin 20,5 % (70 x 12 = 840, 840 / 4095 = 0,2051).

      Vaikuttaa siltä että viestiketjun aloittaja oli saanut lainan suunnilleen Komplett Bankin maksimikorolla joka on noin 19,9% tällä hetkellä (miinus Euribor). Korko on perustuu pankin tekemään kokonaisarvioon asiakkaasta.

      Lopuksi vastaus esitettyyn kysymykseen, kuinka suuri lyhennyksen pitäisi olla jotta laina lyhenisi. Vastaus on: hieman suurempi, koska et ollut oikeastaan maksanut lyhennystä, pelkkiä korkoja ja kuluja, jos edes niitäkään.

      Tällaisen laskelman voi muuten kukin tehdä nopeasti itsekin ja jopa ennen lainan hyväksymistä ja nostamista. Suosittelen lämpimästi!

      • Pete7117

        Komplett Bankin lainaturvavakuutus on huijausta, olen ottanut, valitettavasti, joustoluoton ko. pankista ja siihen samalla lainaturvavakuutuksen mm. työttömyyden varalle.
        Kävikin niin että jäin yllättäen työttömäksi ja näin ollen käännyinkin pankin puoleen asiassa, mutta asia ei ollutkaan niin yksinkertainen kun sitä oli markkinoitu.
        Pankki kehoitti maksamaan minimi erät niin kuin laskuissa on ja tekemään "hakemuksen" lainaturvan myöntäneelle vakuutusyhtiölle (As representative for BNP Paribas Cardif Nordic AB
        Broadspire, by Crawford & Company), siinä kohdassa asia meni vielä mutkikkaammaksi, vakuutusyhtiöstä ilmoitettiin, että vain lainan korot maksetaan työttömyyden ajalta, mutta kuitenkin vain enintään 12 kuukauden ajan, hakemusta tutkittiin ja useita erilaisia todistuksia vaadittiin, neljä kuukautta meni eikä lainaturva maksanut senttiäkään Komplett Bankille, vakuutusyhtiöstä kehoitettiin sopimaan maksuista pankin kanssa ja puolestaan pankista taas kehoitettiin kääntymään vakuutusyhtiön puoleen...
        Nyt aikaa on mennyt 9 kuukautta eikä vakuutusyhtiö suostu maksamaan edes lainan korkoja ja edelleen pankin joustoluotto paisuu kuin pullataikina, muistutuksia ja irtisanomisilmoituksia satelee, enkä todellakaan enään pysty maksamaan edes minimi erää...
        Älkää ottako joustoluottoa eikä lainaturvaa näiltä yhtiöiltä, missään tapauksessa


    • omapankkiparaspankki

      Tässä KomplettBankin koronlaskentatavassa on kohta, joka muuttaa tilannetta. Lainaan toista kirjoittajaa, joka asian ilmaisi hyvin:

      6. Luoton kustannukset ja koronlaskenta
      Nimelliskorko ja todellinen vuosikorko ilmenevät vakiomuotoisten
      eurooppalaisten kuluttajaluottotietojen (SECCI-tiedot) kohdasta 3.
      Korko lasketaan päivittäin ja pääomitetaan (lisätään luottosaldoon)
      kuukausittain. Se merkitsee, että tililtä veloitetaan korkoa korolle.

      Löysin toisesta ketjusta tämän:

      "Kompletthuijaus
      3.8.2018 11:26

      Hei! Onko uusia kokemuksia? Minulla 50000 euron laina tulisi lopulta maksamaan yli 100000 euroa. Selvittely kesken lakimiehen kanssa. En saa sähköpostiin vastauksia jossa pyydän velkaerittelyä ja velkasuunnitelmaa. Asiakaspalvelu vaan pyytää lisäämään lyhennystä 150€. Puhuvat ympäripyöreitä eikä mitään tolkkua. Nyt lyhennys 980€ jonka jätin maksamatta nyt selvityksen ajaksi. Useita viestejä tullut että maksa heti ja nyt minun pitäisi makaaa 1980e eikä selvitystä mitä kuluja sisältää.. lakimies neuvoi riitauttamaan lainan, koska ei vaikuta lailliselta perinnältä kuten tästäkin voi jo päätellä. Alunperin luvattu ihan muuta mitä todellisuudessa on."

      • MaksetaanJokaKuukausi

        Mutta eikö normaalisti Komplett Bankin lainasta makseta kuukausittain korot ja kulut, joten miten korko pääomitettaisiin luottosaldoon? Komplettihan korostaa joka paikassa, että "veloitamme vain korot ja kulut kuukausittain". Eivätkö ne maksuerät kuitenkaan sitten kata edes kertynyttä korkoa?

        Jos sopimuksen mukaisia maksueriä jättää maksamatta, niin silloin ymmärrän että niitä korkoja alkaa kertyä rästiin.


      • jaiwjwjwjwjw

        Olisi aivan varmasti kiva, jos Komplett Bank tarjoaisi asiakkailleen kuukausittain kunnollisen tilierittelyn, jotta heidän ei tarvitsisi arvuutella mitä on tapahtunut ja tapahtumassa.


    • Kskdkdkdjdkdkekk

      Minulla kävi niin, että lainan pääoma kasvoi joka kuukausi, vaikka lyhensin korot ja kulut ajallaan. Irtisanoin luoton ja vaihdoin pankkia. Onneksi pääsin eroon tästä huijaripankista.

    • Kskdkdkdjdkdkekk

      Olen maksanut lainani pois ja pyytänyt useaan kertaan luoton irtisanomista ja vahvistusta siitä, että kaikki on maksettu pois. Kukaan ei ole tämän jälkeen vastannut tiedusteluihini, eikä luotto näy sivulla maksettuna, vaan avoimena. Hermostuttaa, mutta odotan vielä muutaman päivän.

      • eienääikinä

        Itse maksoin lainan pois kokonaan , aina vaan tuli korkoa vaikka laina oli maksettu. Sanoin sähköpostiste lainan irti,saapas näkyä vieläkö yrittävät maksattaa jotain.
        Aivan käsittämätöntä touhua. Mukamas edullinen ja joustava ,onhan se joustava jos jokapäivältä maksat lisäkorkoa.


    • mietiskelijäa

      KomplettBankin toiminnasta en sen tarkemmin tiedä, mutta aina isommat lainat on järkevää hakea perinteisiltä kivijalkapankeilta, kulut saattavat muuten todellakin yllättää. Tosin jos tarvitsen pienempää kulutusluottoa tai pikavippiä lähtisin katsomaan pikavippitarjontaa esimerkiksi sivuilta https://www.nopeelaina.fi/paras-pikavippi/ . Onhan näitä suurempienkin luottojen myöntäjiä, mutta yksityisillä luotonantajilla voi olla mielivaltaiset kulut. Komplettbankin sijaan voi olla järkevää myös katsoa Bank Norwegian, siitä en ole vielä kuullut negatiivista sanottavaa.

    • 86867685

      Outo paikka.

    • Nikke78

      Lainaa hakiessa kannattaa tosiaan lukea lainaehdot aika tarkasti. Todella puuduttavaa touhua, mutta voi auttaa välttämään ikävät yllätykset myöhemmin. Katselin pikalainaa lainaa-helposti.fi -sivulla, eikä esimerkiksi tuo Komplett vaikuta kovinkaan kilpailukykyiseltä vaikka tietty itse mainostavat joustavuutta jne.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe