Varioituminen johtaa DNA:n rappeutumiseen

Mitä enemmän varioitumista, sitä enemmän geneettistä rappeutumista

Koirien nopea varioituminen osoittaa selvästi, ettei mitään evoluutiota tapahdu. Koirarotujen jalostaminen perustuu keinotekoiseen valintaan, eli valitsemalla pentueesta tietyn ominaisuuden omaavat yksilöt suvunjatkamiseen, voidaan vahvistaa tai heikentää haluttuja ominaisuuksia. Molekyylibiologian tasolla tämä tarkoittaa tiettyjen epigeneettisten informaatioprofiilien tai markkerien vahvistamista tai heikentämistä. Vaihtuvat epigeneettiset profiilit johtavat DNA:n mutaatioihin. Siksi pitkälle jalostettujen koirarotujen genomi on jo pahasti rappeutunut. Sekarotuisten koirien genomi on paremmassa kunnossa, koska se on enemmän sekoittunut muiden rotujen kanssa. Tutkijat varoittavat, ettei kannata risteyttää koirarotuja lähisukulaisen (lähirodun) kanssa, koska molemmilla on jo valmiiksi heikossa kunnossa oleva genomi ja tämä johtaa vain lisävaurioihin.

Sama ilmiö tapahtuu luonnossa, ovathan solun mekanismit pitkälti samoja niin koirilla kuin muillakin eliöillä. Mitä enemmän ekologista varioitumista ja adaptoitumista, sitä enemmän geneettistä rappeutumista.

Epigenetiikka on johtanut meidät ymmärrykseen, miksi eliöt kokevat muutoksia ja mihin muutos johtaa. Kaikki eliöissä tapahtuvat muutokset perustuvat olemassaolevan biologisen informaation nopeaan epigeneettiseen säätelyyn TAI vähittäiseen mutta väistämättömään informaation korruptoitumiseen.

Evoluutioteoria on aikamme vakavin harhaoppi. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

26

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • lklkjlkjlj

        linkki vei omalle sivustollesi, jota en viitsinyt edes lukea. Onneksi sieltä löytyi linkki alkuperäiseen artikkeliin, jossa ei kumma kyllä esitetty lainkaan sellaisia väitteitä, jota sinä ylempänä esität. Evoluutio tapahtumattomuudesta artikkelissa ei puhuttu mitään eikä myöskään molekyylitason epigenetiikasta. Ei myöskään todettu, että pitkälle jalostettujen koirarotujen genomi olisi pahasti raoppeutunut esimerkiksi sekarotuisiin nähden.

        Miksi uskovaiseksi itseään nimittävä ihminen valehtelee?


      • jhkjhkjhkh
        lklkjlkjlj kirjoitti:

        linkki vei omalle sivustollesi, jota en viitsinyt edes lukea. Onneksi sieltä löytyi linkki alkuperäiseen artikkeliin, jossa ei kumma kyllä esitetty lainkaan sellaisia väitteitä, jota sinä ylempänä esität. Evoluutio tapahtumattomuudesta artikkelissa ei puhuttu mitään eikä myöskään molekyylitason epigenetiikasta. Ei myöskään todettu, että pitkälle jalostettujen koirarotujen genomi olisi pahasti raoppeutunut esimerkiksi sekarotuisiin nähden.

        Miksi uskovaiseksi itseään nimittävä ihminen valehtelee?

        Seuraavassa linkki alkuperäiseen artikkeliin, ei siis ROT:n englanninkieliseen väännökseen siitä. Jokainen voi itse todeta, paljonko yhteistä artikkelilla ja ROT:n aloituksella on.

        https://www.americanveterinarian.com/news/online-database-of-canine-inherited-genetic-disorders-now-available


      • Sekarotuisista koirista 40% kantaa geneettiseen sairauteen johtavaa mutaatiota. Mitä muuta todistetta tarvitsemme geneettiselle rappeutumiselle? Sairauksien määrä lisääntyy, koska koirien immuunipuolustusjärjestelmä ei kykene valmistamaan tarvittavia RNA-molekyylejä fragmentoituneesta DNA-aineksesta.


      • EiköEdesNolota
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Sekarotuisista koirista 40% kantaa geneettiseen sairauteen johtavaa mutaatiota. Mitä muuta todistetta tarvitsemme geneettiselle rappeutumiselle? Sairauksien määrä lisääntyy, koska koirien immuunipuolustusjärjestelmä ei kykene valmistamaan tarvittavia RNA-molekyylejä fragmentoituneesta DNA-aineksesta.

        "Sekarotuisista koirista 40% kantaa geneettiseen sairauteen johtavaa mutaatiota. "

        Tämäkään väite ei pitäyt paikkaansa. Kyse on mutaatiosta, joka saattaa johtaa genettiseen sairauteen. Sairastuneiden määrä oli paljon pienempi.

        "Sairauksien määrä lisääntyy, koska koirien immuunipuolustusjärjestelmä ei kykene valmistamaan tarvittavia RNA-molekyylejä fragmentoituneesta DNA-aineksesta. "

        Entä missä kohtaa jutussa näin todettiin?
        Kerrosamalla mitä kohtaa löytyy juttu siitä, että evoluutio ei ole totta ja missä kohtaa jutussa puhuttiin epigenetiikasta.

        Aivan omaa keksintöäsi taas kerran. Luuletko, ettei kukaan vittsi tutustua artikkeliin. Linkität jutun ja sitten valehtelet ummet lammet. Ei mene oppi näköjään perille. Munaat itsesi kuten aina ennekin.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Sekarotuisista koirista 40% kantaa geneettiseen sairauteen johtavaa mutaatiota. Mitä muuta todistetta tarvitsemme geneettiselle rappeutumiselle? Sairauksien määrä lisääntyy, koska koirien immuunipuolustusjärjestelmä ei kykene valmistamaan tarvittavia RNA-molekyylejä fragmentoituneesta DNA-aineksesta.

        Mistä teidän uskovaisten synkkyys ja maailmanloppu fantasiat saavat käyttövoimansa? Uskoto itse näihin tuomiopäivän prefetioihin mitä tämän tästä suollat?


    • Joo totta, Leisolan sylikoira ainakin on kovin rappeutunut.

    • https://www.koirangeenit.fi/?x103997=490029

      "17.8.2016

      Koirien perinnölliset sairaudet luultua yleisempiä

      Suomalainen eläingenetiikkaan ja geenitestaukseen erikoistunut yritys Genoscoper Oy on julkaissut yhteistyössä sekä Helsingin että Pennsylvanian (USA) yliopistojen tutkijoiden kanssa toistaiseksi kattavimman tutkimuksen koirarotujen tautiperimästä. Tutkimus antaa uutta tietoa sairautta aiheuttavien geneettisten muunnosten esiintymisestä eri roduissa. Tuloksia voidaan hyödyntää sekä koirien jalostuksessa että eläinlääketieteellisessä diagnostiikassa. Tutkimus julkaistiin 15.8.2016 PLOS ONE – lehdessä.

      Tutkimus kattaa noin 100 perinnöllistä sairautta, jotka testattiin lähes 7 000 yksilöltä noin 230 eri rodusta. Joka kuudennen koiran havaittiin kantavan vähintään yhtä testatuista sairaudelle altistavista geenimuodoista perimässään. Tämän lisäksi joka kuudes testatuista geenimuodoista pystyttiin tunnistamaan myös sellaisissa roduissa, joissa sitä ei ollut aiemmin kuvattu. Tutkimus onnistui vahvistamaan sairauksien aiheuttavan geneettisesti alttiille koirille oireita myös muiden kuin aiemmissa julkaisuissa kuvattujen rotujen osalta.

      “Huomasimme, että yllättävän useiden koirien perinnöllisten sairauksien esiintyvyys on todellisuudessa paljon laajempaa kuin alkuperäistutkimuksissa on päätelty, ja tämä havainto on avain useille tuleville tieteellisille tutkimuksille”, kertoo professori Hannes Lohi Helsingin yliopiston koiragenetiikan tutkimusryhmästä. “Tutkimustyömme osoittaa alan eri toimijoiden – sekä tutkijoiden, kaupallisten toimijoiden että koiraharrastajien – välisen yhteistyön tärkeyden. Tällä tavoin on mahdollista tavoittaa uudenlaisia resursseja, jotka auttavat tutkimaan ja ymmärtämään koirien geneettistä terveyttä laajemmin ja tarjoamaan uudenlaisia ratkaisuja terveyden parantamiseksi. Nyt julkaistu tutkimus on erinomainen esimerkki akateemisen maailman ja kaupallisten toimijoiden sujuvasta yhteistyöstä uusien innovaatioiden kehittämiseksi. Näiden avulla voidaan aikaansaada tehokkaita parannuksia eläinlääketieteen arjen käytäntöihin ja koirien hyvinvointiin.” "

      • "Huomasimme, että yllättävän useiden koirien perinnöllisten sairauksien esiintyvyys on todellisuudessa paljon laajempaa kuin alkuperäistutkimuksissa on päätelty..."


      • spällymälöö

        Tämä johtuu siitä, että nykyisin perinnöllisiä sairauksia pystytään tunnistamaan enemmän ja yksilöidymmin kuin ennen.

        Mitä mieltä olet siitä Raamatun kertomuksesta, jossa eri tavoin kuorittujen oksien näkeminen parittelun yhteydessä aiheutti eriväristen jälkeläisten syntymän? Saako suomalaispari afrolapsen lempiessään mustien lakanoiden välissä?


    • https://yle.fi/uutiset/3-10070767

      "Geeniperimä lähellä toisiaan

      Koirien geenitutkimuksesta on hyötyä ihmisten sairauksien diagnosoimisessa, sillä koiran ja ihmisen geeniperimä on 95-prosenttisesti samanlainen.

      Lohi muistuttaa, että koirat ja ihmiset elävät samassa ympäristössä. Jopa ruokavalio on osin samaa.

      Koirat sopivat hyvin geenitutkimukseen pitkällisen jalostuksen vuoksi. Eri rotujen geeniperimään on kasautunut iso joukko erilaisia perinnöllisiä sairauksia.

      Käytännössä koirien geenipankki tarkoittaa verinäytteitä ja terveystietoja. Niitä lähettävät tutkimusryhmälle esimerkiksi tavalliset koiranomistajat ja kasvattajat.

      Geenipankki perustettiin vuonna 2006, ja sinne on kertynyt jo yli 70 000 näytettä 60 000 koirasta. Rotuja pankissa on edustettuna 335 kappaletta.

      Kyseessä on tiettävästi yksi maailman suurimmista geenipankeista.

      – Olemme löytäneet jo useampia kymmeniä geenejä erilaisiin sairauksiin. Mikä on mielenkiintoista, niin käytännössä lähes kaikkiin vastaaviin ihmissairauksiin löytyy myös vastaava geeni, Lohi sanoo."

      Koirien genomi rappeutuu hieman nopeammin kuin ihmisen genomi.

      • KehitysKehittyy

        Kyseinen geenipankki, jonka perustamisessa Hesan yliopisto on mukana, on minulle tuttu jo vuosien takaa. Olen seurannut alaa jonkin verran. Jos olisi kyse genomin rappeutumisesta, pitäisi osoittaa, että aiemmin virheitä on ollut vähemmän. Sellaista nämä tutkimukset eivät ole osoittaneet, eivätkä voikaan osoittaa. Taas on kyse omaan uskomukseesi pohjaavasta väittestä. Sen paremmin ihmisen kuin koirienkaan genomin rappeutumisnopeutta ei tiedetä.

        Hesan yliopiston geenipankki on tietääkseni rotukoirista. Entisenä koiraihmisenä tiedän, että Suomessa jalostettiin aivan liian pienestä kannasta rotukoiria vuosikymmeniä. Vaihtuvuutta ei saatu Euroopasta rabiesrajan aiheuttaman pitkän karenssin takia. Sisäsiittoisuus tunnetusti lisää geenivirheitä.

        Eikä taaskaan tainnut olla ainuttakaan toteamusta siitä, että evoluutio olisi kumottu.


      • KehitysKehittyy kirjoitti:

        Kyseinen geenipankki, jonka perustamisessa Hesan yliopisto on mukana, on minulle tuttu jo vuosien takaa. Olen seurannut alaa jonkin verran. Jos olisi kyse genomin rappeutumisesta, pitäisi osoittaa, että aiemmin virheitä on ollut vähemmän. Sellaista nämä tutkimukset eivät ole osoittaneet, eivätkä voikaan osoittaa. Taas on kyse omaan uskomukseesi pohjaavasta väittestä. Sen paremmin ihmisen kuin koirienkaan genomin rappeutumisnopeutta ei tiedetä.

        Hesan yliopiston geenipankki on tietääkseni rotukoirista. Entisenä koiraihmisenä tiedän, että Suomessa jalostettiin aivan liian pienestä kannasta rotukoiria vuosikymmeniä. Vaihtuvuutta ei saatu Euroopasta rabiesrajan aiheuttaman pitkän karenssin takia. Sisäsiittoisuus tunnetusti lisää geenivirheitä.

        Eikä taaskaan tainnut olla ainuttakaan toteamusta siitä, että evoluutio olisi kumottu.

        Nykyiset koirarodut ovat viimeisen 150 vuoden aikana tapahtuneen rodunjalostuksen tulosta. Geneettisten sairauksien määrä ja huoli niistä on alkanut kasvaa 1980-luvulla.


      • sairauksienjalostus
        KehitysKehittyy kirjoitti:

        Kyseinen geenipankki, jonka perustamisessa Hesan yliopisto on mukana, on minulle tuttu jo vuosien takaa. Olen seurannut alaa jonkin verran. Jos olisi kyse genomin rappeutumisesta, pitäisi osoittaa, että aiemmin virheitä on ollut vähemmän. Sellaista nämä tutkimukset eivät ole osoittaneet, eivätkä voikaan osoittaa. Taas on kyse omaan uskomukseesi pohjaavasta väittestä. Sen paremmin ihmisen kuin koirienkaan genomin rappeutumisnopeutta ei tiedetä.

        Hesan yliopiston geenipankki on tietääkseni rotukoirista. Entisenä koiraihmisenä tiedän, että Suomessa jalostettiin aivan liian pienestä kannasta rotukoiria vuosikymmeniä. Vaihtuvuutta ei saatu Euroopasta rabiesrajan aiheuttaman pitkän karenssin takia. Sisäsiittoisuus tunnetusti lisää geenivirheitä.

        Eikä taaskaan tainnut olla ainuttakaan toteamusta siitä, että evoluutio olisi kumottu.

        "Entisenä koiraihmisenä tiedän, että Suomessa jalostettiin aivan liian pienestä kannasta rotukoiria vuosikymmeniä."

        Koiriin on myös jalostettu yli 1000 erillaista sairautta.


      • ystävällisesti.tarkennan
        KehitysKehittyy kirjoitti:

        Kyseinen geenipankki, jonka perustamisessa Hesan yliopisto on mukana, on minulle tuttu jo vuosien takaa. Olen seurannut alaa jonkin verran. Jos olisi kyse genomin rappeutumisesta, pitäisi osoittaa, että aiemmin virheitä on ollut vähemmän. Sellaista nämä tutkimukset eivät ole osoittaneet, eivätkä voikaan osoittaa. Taas on kyse omaan uskomukseesi pohjaavasta väittestä. Sen paremmin ihmisen kuin koirienkaan genomin rappeutumisnopeutta ei tiedetä.

        Hesan yliopiston geenipankki on tietääkseni rotukoirista. Entisenä koiraihmisenä tiedän, että Suomessa jalostettiin aivan liian pienestä kannasta rotukoiria vuosikymmeniä. Vaihtuvuutta ei saatu Euroopasta rabiesrajan aiheuttaman pitkän karenssin takia. Sisäsiittoisuus tunnetusti lisää geenivirheitä.

        Eikä taaskaan tainnut olla ainuttakaan toteamusta siitä, että evoluutio olisi kumottu.

        "Sisäsiittoisuus tunnetusti lisää geenivirheitä"

        Ei lisää. Sisäsiittoisuus lisää väistyvien perinnöllisten sairauksien ja heikkouksien ilmenemistä, ei "viallisten" perintötekijöiden suhteellista määrää. Näin sisäsiittoisuus aiheuttaa puhdistavaa valintaa ja itse asiassa vähentää "viallisten" ja haitallisten perintötekijöiden määrää perimässä.

        Rotukoirien perimään tulee haitallisia perintpötekijöitä ihan vain senkin takia, että niitä valitaan sinne. Joidenkin rotuominaisuuksien jalostaminen on nykyisin kielletty siksi, että niiden kanssa syntyvät koirat kärsivät niistä.

        Jostain syystä jotkut ihmiset haluavat syötettävän ja ulkoilutettavan lamppuharjan sen sijaan, että ostaisivat nylonista tehdyn sellaisen. Tämä johtuu lähinnä siitä, että melkoinen osa ihmisistä on synnynnäisiä pölkkypäitä, eivätkä he yleensä koko elämänsä aikana tee mitään korjatakseen tilannetta. Eivätkä monesti edes itse tajua olevansa pölkkypäitä.

        Evoluutioon uskovissa ateisteissakin on koko joukko pölkkypäitä. Ihan liian paljon.


    • räyhräyh2

      Kilpailet Mark5:n kanssa ateismin edistämisessä ja se on hyvä. Mark näyttää kaikille, miten tyhmiä hihhulit ovat ja sinä näytät kaikille, millaisia valehtelijoita hihhulit ovat. Upea tilanne:D

      ps. Milloin aiot taas rekata nikkini?

    • Olet siis havahtunut siihen että sukusiitokset lisäävät riskiä perinnöllisiin sairauksiin? Edistystä.

    • Koira on ihmisen luomus, eikä älykäs kreationisti olis avannut pandoran lipasta koiran osalta ollenkaan.

      Koiria on jalostettu toivottuun suuntaan antamalla lähisukulaisten lisääntyä keskenään.

      Rot voisi katsoa peiliin - siellä se rappeutuminen näkyy, ehkä kannattaisi myös tarkistaa sukupuu. Sieltä saattaa löytyä perinnöllinen typeryyttä aiheuttava pitkä linja sisarvaimoja.

      • ystävällisesti.tarkennan

        "Sieltä saattaa löytyä perinnöllinen typeryyttä aiheuttava pitkä linja sisarvaimoja."

        Evoluutioon uskovissa ateisteissakin on koko joukko pölkkypäitä. Ihan liian paljon.

        He eivät osaa lukea genetiikan perusteita edes suomeksi wikipediasta.


    • ”Sekarotuisten koirien genomi on paremmassa kunnossa, koska se on enemmän sekoittunut muiden rotujen kanssa. ”

      Mitä eroa on sekoittumisella ja variaatiolla? Otsikkosi mukaan variaatio aiheuttaa rappeutumisen mutta sekoittuminen suojelee rappeutumiselta? Eikö suvullisesti lisääntyvillä lajeilla vanhempien geneettinen erilaisuus (variaatio) sekoitu ja tuota terveempiä jälkeläisiä? Aloituksesi on pelkkää sisäisesti ristiriitaista sotkua.

    • Ymmärtääkö aloittaja että modernimpana aikana koiria on jalostettu lähinnä ulkonäköseikkojen perusteella koirien terveys kokonaan unohtaen?

      Eli on saatu aikaan surkeita elukoita joilla ei edes silmät pysy kuopissaan.

    • BlueDevil

      Niin, tuo alkuperäisartikkeli on ristiriidassa väitteesi kansssa, ettei genetiikka ja DNA vaikuta mihinkään.

      • Älä valehtele. Olen sanonut, ettei DNA sanele ominaisuuksia. Tietysti DNA vaikuttaa ja erityisesti siinä olevat virheet vaikuttavat rappeuttamalla genomia.

        Mutta DNA ei esim. sanele ihonväriäsi tai muita ominaisuuksiasi. Tämä informaatio on tallennettuna epigeneettisiin informaatioprofiileihin.


      • BlueDevil
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Älä valehtele. Olen sanonut, ettei DNA sanele ominaisuuksia. Tietysti DNA vaikuttaa ja erityisesti siinä olevat virheet vaikuttavat rappeuttamalla genomia.

        Mutta DNA ei esim. sanele ihonväriäsi tai muita ominaisuuksiasi. Tämä informaatio on tallennettuna epigeneettisiin informaatioprofiileihin.

        Olet sanonut ihan suoraan ettei DNA vaikuta mihinkään, joten itse valehtelet:

        RaamattuOnTotuus

        9.3.2018 13:05

        "DNA ei kontrolloi yhtään mitään."

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15210232/yksi-genotyyppi---monta-fenotyyppia


      • spällymälöö
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Älä valehtele. Olen sanonut, ettei DNA sanele ominaisuuksia. Tietysti DNA vaikuttaa ja erityisesti siinä olevat virheet vaikuttavat rappeuttamalla genomia.

        Mutta DNA ei esim. sanele ihonväriäsi tai muita ominaisuuksiasi. Tämä informaatio on tallennettuna epigeneettisiin informaatioprofiileihin.

        Missä epigeneettiset informaatioprofiilit sijaitsevat solussa?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. J-mies mustassa

      Tiedoxi, että jossain yks nainen kaipaa sua 😉
      Ikävä
      78
      5168
    2. Mikä sinussa on

      Että tunnen näin syvästi sinua kohtaan
      Ikävä
      76
      4129
    3. Sanna Marin ja lähestymiskielto

      No just joo. Kaikella sitä pitää saada lööppejä. Taas on joku ohimennen hipaissut pyhää Mariinia.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      272
      3885
    4. Kivoimmat asiat elämässäsi?

      Ihastuminen? Rakastuminen? Voittaminen? Joku muu?
      Sinkut
      136
      3277
    5. Miksi sinua kiinnostaa mitä täällä lukee?

      Käyt täällä ja tiedän sen.
      Ikävä
      48
      2984
    6. Ero 68-vuotiaana

      Minkälaisen keskustelun saan aikaiseksi, kun minä 68-vuotias nainen haluan erota 70-vuotiaasta miehestäni. Olemme kumpi
      Suhteet
      391
      2926
    7. Rakkauteni

      Elämäni suurin sellainen joka ei enää rakasta minua
      Ikävä
      23
      2678
    8. Haluaisin niin paljon että

      Tapahtuu jotain mutta siihen mitä toivot niin en vielä pysty. Täytyy tietää enemmän. Olen myös väsynyt tähän vaikka sydä
      Ikävä
      19
      2276
    9. Pussataanko rakas keväällä

      Jos päästään kahdestaan johonkin? 🥰
      Ikävä
      49
      2079
    10. Mistä olet eniten

      Pahoittanut mielesi?
      Ikävä
      111
      1959
    Aihe