Lomitusoikeuden väärinkäyttö eli huijaus

kyllähäntekehtaatte

Kysyisin miten yleistä on, että viljelijäpariskunta molemmat käyttävät maksimaaliset lomituspäivät eri aikaan vuodesta, mutta pitävät silti lomaa aina samaan aikaan. Elikkä kun toinen pitää lomaa ja lomittaja tulee tilalle, niin silloinhan toisen isäntäparista kuuluisi olla samaan aikaan navetassa hommissa, vaan eipä ole! Kun on lomittaja yksinään! Ja sitten taas johonkin toiseen aikaan ottaa toinen isäntäparista oman lomansa, ja taas on lomittaja yksinään navetalla lypsyllä. Elikkä tila saa veronmaksajien kustantamaa (tilallle ilmaista) lomitusta vuodessa 2x23 päivää= 46 päivää palkallista vapaata. Miten te kehtaatte?!!!

85

1002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpönhöpö

      Kaada itsellesi vaan!

    • mikämättää

      Aloittaja on sairas.

    • EiAikaRiitä

      Ei ole yleistä, suurimmalle osalle suorastaan mahdotonta. Työosuudet lasketaan tietokoneohjelmalla, johon kirjataan työmenetelmät, eläinmäärät, päivittäiset työt jne. Lomitushallinnosta tehdään tilakäynti muutaman vuoden välein, tarkastetaan mm. onko työmenetelmät edelleen samat. Näistä tiedoista muodostuu tilakohtainen työaika, joka sitten jakaantuu tilan ilmoittamassa suhteessa työn tekijöille ja näin määräytyy myös lomittajan työosuus sen mukaan, ketä lomittaa. Toki satunnaisia poikkeuksia voi olla, mutta ei tupla-aikaa kuitenkaan ole mitenkään mahdollista tehdä, jos normaalisti tilalla on kaksi töissä. Tai sitten tila on hommannut jonkun ulkopuolisen tekemään toisen osuutta töistä, tehden navetan ulkopuolisia töitä, kuten rehujen haku, appeen teko jne.

      • SÄÄNTÖKUNPOIKKEUS

        AIKA YLEINEN KÄYTÄNTÖ
        JA OSALLA TILOISTA ON MYÖS NIIN ETTÄ PUOLISON OIKEA TYÖAIKA NAVETALLA 7 TUNNIN SIJAAN ON PUOLITUNTIA

        TÄMÄ ONKIN KYLLÄ LOMATOIMISTOJEN TIEDOSSA


    • halpaatilalle

      No itse teen molempien hommat mutta tila maksaa minulle 50 per päivä käteen pimeänä.Molemmat tyytyväisiä.

    • Anonyymi

      Lakia rikottu eikun ilmoitus poliisille.

    • Anonyymi

      Ei enää mitenkään mahdollista, kun eivät tee enää edes kaikkia lomitettavan työtunteja, molempien tunneista puhumattakaan. Nyt kun työn on vielä tapahduttava välillä klo 5-19 ja jäätävä 11 h yhtenäinen lepoaika, meilläkin se tarkoittaa sitä, että molempien lomalla ollessa kahden lomittajan lisäksi itse hommattava kolmas, joka tekee sen 20% töistä, joita lomittajat ei ehdi.

      • Anonyymi

        Ei kai te asu navetassa? Eihän tuossa tuu työtunnille mitään hintaa ja lehmienkin pitää antaa levätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai te asu navetassa? Eihän tuossa tuu työtunnille mitään hintaa ja lehmienkin pitää antaa levätä.

        Ei suinkaan navetassa olla koko tuota väliä, vaan aamulla eivät saa aloittaa ennen klo 5 ja illalla täytyy päästä pois viimeistään klo 19, toki välissä on päivätauko. Se kuitenkin lyhenee, jos illasta pitää aloittaa aikaisemmin, jotta ehtii pois klo 19. Itse ollaan yleensä klo 20 tai 21 vasta kotona.


    • Anonyymi

      Olen aina yksin navetassa ja teen molempien lomat.Oon niin ripeä.

      • Anonyymi

        Ripeä? Vai vedätkö mutkat suoriksi? Jos teen yksin omassa navetassa kahden työt, siihen menee vähän vaille kaksinkertainen työaika omaani verrattuna, ja on sentään tutut työt ja eläimet, toisin kuin lomittajalla. Meillä kävi joskus vuosia sitten rengaslomittaja, joka halusi tehdä yksin molempien työt. Koska se oli silloin ajallisesti mahdollista, annettiin kokeeksi joskus pari päivää tehdä. Jälkiä siivottiinkin sitten kahdelleen päivä, niin paljon oli sotkua ja tekemätöntä työtä. Ei jatkoon.


      • Anonyymi

        Eräs miespuolinen lomittaja kertoi ensimmäistä kertaa meille tullessaan olevansa 'ripeä, mutta tarkka'. Yli 10v kokemuksella sanoisin paremminkin hänen olevan tuurillaan enimmäkseen onnistuva sähläri. Lienetkö sellainen Sinäkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräs miespuolinen lomittaja kertoi ensimmäistä kertaa meille tullessaan olevansa 'ripeä, mutta tarkka'. Yli 10v kokemuksella sanoisin paremminkin hänen olevan tuurillaan enimmäkseen onnistuva sähläri. Lienetkö sellainen Sinäkin?

        On ne lomittajat kolmannen luokan kansalaisia. Tälläistä haukkumista. Ei ihme että vaikea saada ja jäävät eläkkeelle heti kun pääsevät. Raskasta tyärä. Paljon erilaisia navettoja ja yrittäjiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ne lomittajat kolmannen luokan kansalaisia. Tälläistä haukkumista. Ei ihme että vaikea saada ja jäävät eläkkeelle heti kun pääsevät. Raskasta tyärä. Paljon erilaisia navettoja ja yrittäjiä.

        Onko se haukkumista, jos toteaa tosiasian. Jos joka lomituksessa särkyy jotain, ja niitä lomituksia on joinain vuosina ollut viikkojen edestä parin päivän pätkissä mitäpä neuvoisitte tekemään ko. lomittajan suhteen? Keskustelu ei auta, lomatoimiston ohjeet ei auta, kiellänkö kokonaan tulemasta? Siitäkin saa kenkun tilan maineen, ainakin. Olkoon vaitiolovelvollisuus tai ei, mutta jos samalla lomittajalla on joka paikassa vastaavia ongelmia, kyllä se jostain esille tulee. Karjavaltaisella alueella opitaan tuntemaan lomittajien autotkin, niin tietää kellä käy ja milloin.


    • Anonyymi

      Just näin.Aina haukutaan edellinen lomittaja kun tullaan taloon.Puhutaan paskaa ja jos lomittaja joskus päästää suusta sammakon niin porttikielto!Katsokaa peiliin lomittajakin on ihminen-vai onko.Minusta tuntuu että toisen luokan kansalainen.

      • Anonyymi

        Kyselkää lehemiltä oliko lomittaja hyvä. Ne kyllä tietää.


    • Anonyymi

      Siitä yksintekemisestä vielä.30 vuotta olen yksin tehnyt työni.Otan rehut,lypsän ym oli sitten robotti,parsi tai asema.Repikää siitä!Vielä kehtaatte haukkua!

      • Anonyymi

        Eiköhän se työaika nykyään ole enemmänkin työnantajaan päin ongelma eikä tiloille päin. Jos meillä on kaksi lomittajaa, kun ollaan molemmat pois, minulle sieltä tulee kyselyt, miksi lomittajien päivittäinen työaika on ylittynyt. Jos en ole paikalla, mistä minä sen tiedän? Ohjeet on annettu ja tehtävät jaettu niin, että työaika riittää, ja jos ei se sitten riitäkään, meidän lomittajat ainakin sanoo ylimenevän työajan olevan heille palkatonta, ellei ole etukäteen sovittu tai ainakin tilattu mobiililla ajoissa lisää aikaa.


      • Anonyymi

        Onko Sinulla vakitilat, vai miten osaat yksin tilan työt tehdä? Minun kokemukseni mukaan juuri se soittaa hälytyskelloja, että uusi lomittaja on häätämässä talonväkeä pois navetasta omaan pärjäämiseensä vedoten. Sellaista ihmeihmistä ei olekaan, joka jokaisen tilan optimaalisesti osaisi hoitaa pelkän lyhyen opastuksen perusteella. On kokemusta myös pystymetsästä ilman ohjeita navetan hoidosta kriisitilanteessa, ja siinä täytyy osata paljon muutakin tietoa etsiä, kuin vain 'jakaa rehut ja lypsää'.


      • Anonyymi

        Sama täällä, tosin nykyään on yksintyöskentely jäänyt hiukan vähemmälle tilojen kasvaessa. Ennen oli aina molemmat yrittäjät pois, vaikka olisi ollut toisen sairaslomasta kyse. Kyllähän asia työnjohdon tiedossakin aina on ollut, mutta asia on ohitettu olankohautuksella.


    • Anonyymi

      JOHTAVALOMITTAJA:
      Kummankin täytyy lomaoikeudensa käyttää samalla kertaa, samaan aikaaan että lomittajan työtunnit täyttyy

      • Anonyymi

        Eikös tuo pitäisi sisältää sana JOS. Eli molemmat voivat pitää lomansa yhtäaikaa JOS lomittajan työtunnit riittää molempien työosuuden tekemiseen. Vai paremminkin niin päin, että 'joutuu pitämään lomansa yhtäaikaa, jotta lomittajan työtunnit tulisivat täyteen'? Saman asian voi ilmaista niin monella tavalla. Meillä ei ole tilalla velvoitetta pitää yhtään päivää lomaa yhtäaikaa, työt riittää kyllä...


    • Anonyymi

      "Vaki tilat" joo-ei mitään rengasta koska jos lähden lomalle niin lähden.Pikku kunta ja joka tilan tunnen 30 vuoden kokemuksella.Joka tilan työt osaan mutta joka tilalle en mee.Arvatkaa miks?Jos kusi nousee hattuun niin sitten-stop-se oli siinä.Aina listat täynnä.Lomittaja on Ihminen isolla I:llä.Eli kunnioitus kyllä näkyy jos sitä on.Miettikää sitten sitä kun puhutte keskenään oliko harja oikeassa paikassa loman jälkeen.

      • Anonyymi

        No se on pikkukunnissa erikseen ne lomittajien hommat, jos on muutama tila. Täällä karjavaltaisella alueella kun on 6-8 kunnan yhteiset lomittajat, niin saa käydä vuodessa kymmeniä tiloja jos ei vakitiloja ole, ei siinä pysy kenenkään tilan töistä perässä niin että opastamatta pärjäisi. Karjakokokin yleensä semmoinen, ettei niitä yksin hoida kukaan. Se on sitten eri asia, jos ei osaa toisten kanssa yhdessä töitä tehdä, niillä on paikat harvassa jo nykyään.


    • Anonyymi

      ja siitä häätämisestä-kun menen tilalle niin isäntä ja emäntä häviää kun pieru Saharaan.En minä niitä pois aja.Sanovat vaan että ovat tien tukkona...

    • Anonyymi

      Olen edellisen lomittajan kanssa sammoa mieltä.Jos ei rengasta on vapaampaa pitää lomia ja tilat ovat aina samoja tiloja vaikka rengasta ei olisi.Tuntuu vähän semmoiselta tämä keskustelu täällä että emännät eivät oikein ymmärrä tätä lomittajan hommaa mitä se on.Lomittajaa ei pidetä ihmisenä.Meitä lomittajia on niin monenlaisia.Joku toinen lomittaja kun laitetaan 50 lehmän parsinavettaan sillä menee 12 tuntia ja joku toinen tekee 5 tunnissa samat työt ja vielä paremmin kuin hidas.Jos homma käy se käy jos ei käy se ei käy.Lomittaminen ei ole nopeuslaji-sitä en väitä.Tämä on vaan kärjistetty esimerkki.Itse olin välillä 5 vuotta johtavana ja palasin taas kentälle eli luulen tietäväni mistä puhun.Näin teällä savossa.

    • Anonyymi

      Lomitus tarinaa maatilalla tapahtunutt.
      Lomittajalle olis sattunut sellainenpaikka missä piti kottikärrillä lehmienpaskat luorista poistaa, no kyllähän se lomittajalta onnistuu muttei ollut emännältä luonnistanut kun oli napatyrä retkahtanut revetä. Siihen oli sitt sijaisapulomitusta saanut vängättyä lomittajaa. Lomittaja oli ollut rakennuksella kattotuoleja naulaamassa kun itte olivat valmistaneet ne ja olipa tullut naulattua kunnolla kun olisipitänyt olla kolmentuuman mutta oli ollut kahdentuuman nauloja jotka oli ollut samankokoisia kannaltaan kuin kolmentuuman naulat, eihän sitä kukaan huomannut.
      Kyllähän ne kestää näin vähälumisena talvena, ododetaan tulemata.
      No muuten oli hyvin mennyt työt mitä nyt kaksi kovatuottoisinta lehmää oli saanut maitorauhaseen tulehuksen ja oli eläinlääkäriä pitänyt käyttää. Olipa ollut lomittajalla vääränläinen lakki elukkalääkärin mukaan kun oli pitänyt kieroilla,, potut pottuina vaan. Olipa sitten saukkulomitus loppunut oikeallalailla kumminkin mutta ei ollut lomittaja lupautunut uudestaan tulemaan , oli vedonnut ettei ole työnjohtaja, nehän johtavatlomittajat jeesailee lomituspaikat lomittajalle.
      Olipa lomittaja siirtynyt toiselle maitomaatilalle, lehmätalouksia oli lomittanut aina, ekassa elämän ekassa paikassa oli ollut ainoastaa siten että mulleja oli 100 lehmiä 13 muut oli olleet lehmävoittoisia.
      No tällä toisella maatilalla oli ollut lomitettavana tiineenä oleva rouva nimeltä mainitsematon, oli jo neljättä lasta odottamassa arviolta seitsemännellä kuulla raskaus menossa, tarkemmin ei ollut tiennyt kun ei ole ollut seuraamassa talon elämätä. Mutta ei ollut työntekoa haitannut raskaus ollenkaan kun oli ollut lehmän poiitus niin tämä rouva oli tarkoituksella poijitus apua antanut lehmälle, narut vasikan jalkoihin ja alkanut vetään siihen tyyliin etä hän on tiukkaa tavarata ettei miltään kohin repeä vaikka on raskaana, ei napatyrät rytkyä. Oli saanut vasikan karsinaan ilman lomittajan apua. Olisit ollut kolmenkuukauden päästä 1998 jotain tuolloin lehdessä ristijäis ilmoitus etta oli kastettu marko tullut.

      • Anonyymi

        Ja mikä oli tarinan opetus?


    • Anonyymi

      Kuinka moni emäntä lähtis lomittajaks?Olen huomannut että kun tila on laittanut lehmät veks ja emäntä on lähteny lomittamaan rahan toivossa.Menee n. 2kk ja sitten loppuu.Miksköhän?

      • Anonyymi

        Karjanhoitajiksi isoille tiloille on meilläpäin menneet emännät, jotka on vielä alalle ryhtyneet. Vaan jos terveyden takia lehmät pois laittaa, ei se silloin lomittajan hommakaan käy välttämättä, vaikka onkin vähemmän töitä ja säännölliser vapaat. Onhan sitä voinut koettaa, ja todennut, että ei sittenkään. Hoitoalalle on suuri osa lehmien pois laittajista täällä siirtynyt.


    • Anonyymi

      Juu ja on sitäkin, että lomittaja lähtenyt pihasta klo 8 ja työaika kuitattu klo 10 päättyneeksi kotoa käsin. Kun sanot työnjohdolle niin vastaus, ei ole syytä epäillä.
      Sitten saat samasta asiasta jatkuvasti muistuttaa, eikä mene perille.
      Onneksi kaikki ei ole tällaisia lomittajia .

    • Anonyymi

      Mitenkäs nyt,jos Kanarialla ovat ja hiekkamyrskyn takia paluu viipästyy.

      • Anonyymi

        No toivottavasti on ainakin oletettua paluuta seuraava päivä vielä lomitusta varattuna, sitä kun ei saisi 48h ulkomailta paluun jäljeen vielä navettaan mennä tautivaarojen vuoksi. Jokuhan sinne on järjestettävä, ei eläimi voi hoitamattakaan jättää. Paras olisi, jos samat lomittajat voisi jatkaa, mutta toisaalta niiden lomittajien pitäisi pystyä ainakin opastamaan joku muu tilan työt tunteva jatkamaan kunnes talonväki palaa.


    • Anonyymi

      Mitä sä teet siellä paskasessa ja kylmässä,kosteassa navetassa jos hommat on tehty klo 8 .2 tuntia istut melassisangon päällä ja kattelet kännykkää.haloo!Joskus kanttura voi poikia ja menee se 2 tuntia yli.Miten sitten suu pannaan jos lomittaja lähteekin klo 10 ja sorkat näkyy?Menkää itteenne-pöntöt!Just sinä joka soitat sinne toimistoon oot yks niistä vaikeista asiakkaista-lähde lomittamaan.Tunne nahoissas kun katsotaan kun vierasta sikaa kun tuut tilalle ja et ole toivottu.Äksyillään joka asiasta vaikka kuinka hyvin teet työsi.Tämmöistä teet vuodesta toiseen....

      • Anonyymi

        Jos työajaksi on mitoitettu kaksi tuntia kauemmin kuin Sinulla työssä menee, jossakin on vikaa, joko mitoituksessa tai työssäsi. Ei välttämättä ole tilan vika, mutta ratkaistava asia on jotenkin, eikä vain murjotettava tyhjää aikaa siellä melassipöntön päällä. Jota muuten harvasta navetasta ainakaan täytenä enää löytyy, joten kuulostaa melkoisen takapajuiselle touhulle kaikenkaikkiaan. Kysymällä lisätöitä yleensä kyllä löytyy, meilläkin on nyt yksi karsinsn tyhjennys kottarilla odottamassa, kun oma käsi ei talikointia kestä ja saikkulomittaja ei työajan puitteissa ehdi.


      • Anonyymi

        Paskaahan ne lehmät tekee, mutta jospa vihreet löytää siihen keinon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos työajaksi on mitoitettu kaksi tuntia kauemmin kuin Sinulla työssä menee, jossakin on vikaa, joko mitoituksessa tai työssäsi. Ei välttämättä ole tilan vika, mutta ratkaistava asia on jotenkin, eikä vain murjotettava tyhjää aikaa siellä melassipöntön päällä. Jota muuten harvasta navetasta ainakaan täytenä enää löytyy, joten kuulostaa melkoisen takapajuiselle touhulle kaikenkaikkiaan. Kysymällä lisätöitä yleensä kyllä löytyy, meilläkin on nyt yksi karsinsn tyhjennys kottarilla odottamassa, kun oma käsi ei talikointia kestä ja saikkulomittaja ei työajan puitteissa ehdi.

        Ja ainahan voi harjata sualla mansikin kylykee.


    • Anonyymi

      Melassipönttöjä löytyy meidän navetasta vaikka emme ole takapajulasta.2 robotin navetta.Kyllä se vaan on niin että jotkut kähmivät siellä navetassa ja homma polokoo paikallaan.Ja joku toinen tekee puolta nopeemmin saman työn ja vieläpä paremmin.

      • Anonyymi

        Ja osa ei huomaa tehdä kuin puolet hommista. Tai katsoo, ettei se kuulu lomittajan tehtäviin. Karjanomistaja tekee päivittäin paljon sellaista, mikä palvelee kokonaisuutta, mutta mikä suurimmalle osalle omaa karjaa hoitamattomista on ihan utopiaa. Kun ei hahmoteta kokonaisuutta, nähdään vain irtonaisia työsuorituksia.


    • Anonyymi

      Tavallisesti luotettavan lähteen arvio on että n 85- 90 prosentissa esiintyy totuuden venyttämistä.

      • Anonyymi

        Lomittajan työajoissako?


    • Anonyymi

      On harmi, että näiden luusereiden takia kärsii hyvätkin lomittajat. Onkohan lomittajat miettineet, että valvontakamera kertoo tarvittaessa paljon. Jouduttiin tässä tarkistamaan kameran tieto niin kyseisenä päivänä työaika alittu noin tunnin ja toinen tunti näkyi olevan tupakkataukoja. Tarkistusta ei tehty lomittajan vuoksi vaan tuli sivussa selville. Sellasia nää on.

    • Anonyymi

      Vai että pitää tehdä hommia jotka ovat utopiaa lomittajalle.Itse olin 2 viikkoa lomittamassa kun isäntäväki oli Thaimaassa.Tein kaiken ja minusta ne oli normi hommia-ei utopiaa minulle.Yksin hoidin 2 viikkoa 40 lehmän karjan.Pistä paremmaksi.Palkaksi sain vähän kossua ja 500e.

      • Anonyymi

        Tilanomistaja saattaa hoitaa 50 viikkoa vuodessa yksin srn tilan, ja varmadti tekee muutakin kuin Sinä siellä teit, revi siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilanomistaja saattaa hoitaa 50 viikkoa vuodessa yksin srn tilan, ja varmadti tekee muutakin kuin Sinä siellä teit, revi siitä.

        Omiapa on lehmäs!


    • Anonyymi

      Kun osaava tuttu ammattitaitoinen lomittaja niin mielellään kumpikin osapuoli haluaa että lomittaja saa palkkaa oikein, tai lomittajia ei ole

    • Anonyymi

      Harmillista kun laitetaan lomittamaan henkilö, jolla ei koulutusta ja kokemusta, eikä edes kerrota sitä. Miten tällaisen opastat kun ei perusosaamista.

      • Anonyymi

        Ei nykyään ole enää ammattitaidottomia lomittajia ja kohta ei ammattitaitoisiakaan koska ootte tommosia pilkun viilaajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nykyään ole enää ammattitaidottomia lomittajia ja kohta ei ammattitaitoisiakaan koska ootte tommosia pilkun viilaajia.

        Ei työn vaatimuksiin vastaaminen ole ammattitaitoiselle lomittajalle 'pilkun viilaamista'. Jos on joskus hoitanut omia eläimiä tai aikoo joskus oikeasti hoitaa myös omia eläimiään, ymmärtää työn vastuullisuuden ja erottaa mikä kaikki oikeasti on tärkeää ja välttämätöntä. Silloin ei tarvitse yrittäjän perästä kulkea korjaamassa ja täydentämässä, ja palautteeseenkin osaa suhtautua oppimisena eikä moitteena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei työn vaatimuksiin vastaaminen ole ammattitaitoiselle lomittajalle 'pilkun viilaamista'. Jos on joskus hoitanut omia eläimiä tai aikoo joskus oikeasti hoitaa myös omia eläimiään, ymmärtää työn vastuullisuuden ja erottaa mikä kaikki oikeasti on tärkeää ja välttämätöntä. Silloin ei tarvitse yrittäjän perästä kulkea korjaamassa ja täydentämässä, ja palautteeseenkin osaa suhtautua oppimisena eikä moitteena.

        ... tai aikoo joskus oikeasti hoitaa myös omia eläimiään, ...
        Meinaakko, että pääsis joskus miniäksi, emännäksi johonkin taloon?
        Tai mieslomittaja kotivävyksi?
        :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... tai aikoo joskus oikeasti hoitaa myös omia eläimiään, ...
        Meinaakko, että pääsis joskus miniäksi, emännäksi johonkin taloon?
        Tai mieslomittaja kotivävyksi?
        :D

        Lomittajat aika usein etsii omakotitaloja maaseudulta ostaakseen, ja niissä on usein myös jonkinsorttinen navetta tai ulkorakennus. Sitten siihen otetaan pari kanaa, jokunen lammas, kenties siirretään se kalliilla tallipaikalla ollut harrastehevonen tai hankitaan jopa kotitarvelehmä. Niitäkin on osattava hoitaa, muulloinkin kuin vain työaikana ja annetuilla ohjeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lomittajat aika usein etsii omakotitaloja maaseudulta ostaakseen, ja niissä on usein myös jonkinsorttinen navetta tai ulkorakennus. Sitten siihen otetaan pari kanaa, jokunen lammas, kenties siirretään se kalliilla tallipaikalla ollut harrastehevonen tai hankitaan jopa kotitarvelehmä. Niitäkin on osattava hoitaa, muulloinkin kuin vain työaikana ja annetuilla ohjeilla.

        En ikinä ottas yhtän kantturaa vastuksis.Koirat ja kissat riittää!


    • Anonyymi

      Tasan tarkkaan on. On kummaa porukkaa kun ei noudateta ohjetta. Saako kaupan kassa juosta puolen tunnin välein tupakalla. Sekö ammattitaitoa kun kesken lypsyn tupakalla.

      • Anonyymi

        Lomatoimiston ohje oli, että tila voi kieltää tupakoinnin kokonaan, se vaan täytyy ilmaista ihan selkein kyltein suullisen ohjeen lisäksi, että on selvä kaikille. Jos suullisesti huomauttaa tai kieltää, ovat ryhtyneet luikkimaan luvatta nurkan taa ulos jne. Se vain savu tulee sisälle ilmanvaihdon vuoksi vaikka kauemmaskin menee, että kyllä sen huomaa. Saati jos tupakannatsat tiputtelee hankeen, niin kevät tuo semmoisia yllätyksiä, että metrin päässä maitohuoneen ovesta oli kymmeniä tupakannatsoja. Maitokuskit vaan ei saa polttaa tiloilla, ja maitohuoneen oven pielessä ei kukaan. Kumma himo joillain mokomaan myrkkykääryleeseen, yksikin olisi ajanut lehmänrehut vaikka kottikärrillä mäkeä ylös Avantin sijasta, että olisi päässyt tupakalle joka kuormalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lomatoimiston ohje oli, että tila voi kieltää tupakoinnin kokonaan, se vaan täytyy ilmaista ihan selkein kyltein suullisen ohjeen lisäksi, että on selvä kaikille. Jos suullisesti huomauttaa tai kieltää, ovat ryhtyneet luikkimaan luvatta nurkan taa ulos jne. Se vain savu tulee sisälle ilmanvaihdon vuoksi vaikka kauemmaskin menee, että kyllä sen huomaa. Saati jos tupakannatsat tiputtelee hankeen, niin kevät tuo semmoisia yllätyksiä, että metrin päässä maitohuoneen ovesta oli kymmeniä tupakannatsoja. Maitokuskit vaan ei saa polttaa tiloilla, ja maitohuoneen oven pielessä ei kukaan. Kumma himo joillain mokomaan myrkkykääryleeseen, yksikin olisi ajanut lehmänrehut vaikka kottikärrillä mäkeä ylös Avantin sijasta, että olisi päässyt tupakalle joka kuormalla.

        Ai ei saa maitokuski tupakoida. Tässä vasta maitohuoneen ovella tupakoi yhdessä maitokuski ja lomittaja. Ei jaksa enää edes sanoa asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai ei saa maitokuski tupakoida. Tässä vasta maitohuoneen ovella tupakoi yhdessä maitokuski ja lomittaja. Ei jaksa enää edes sanoa asiasta.

        Kannattaa jaksaa sanoa. Tilan väki sen kustantaa, jos maidossa on sivumakua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai ei saa maitokuski tupakoida. Tässä vasta maitohuoneen ovella tupakoi yhdessä maitokuski ja lomittaja. Ei jaksa enää edes sanoa asiasta.

        Kyllähän se on niin että maitokusski ei kerkkee toista norttia huuleesa laittaa kun tilatankki on jo tyhjiin imastu joten se siitä paskan puhheesta.


    • Anonyymi

      Ootteko ihan tosissanne?Maitokuski ei saa tupakoida?Lomittaja ei saa tupakoida?Eiköhän se ole oma asia.Itse poltan lypsäessä.Onhan tupakan haju parempaa kun paskan haju navetassa.Kukaan ei ole vielä valittanut asiasta.Yhdessä poltan isäntien kanssa-navetassa ja kahvihuoneessa.Ei ongelmaa.

      • Anonyymi

        On niin kauan kun poltat omissa tiloissasi, etkä vieraan henkilön tiloissa. Jos lomittajalla aikaa mennä ulos tupakalle, niin vähennettävä työaikaa.


      • Anonyymi

        On niin kauan kun poltat omissa tiloissasi, etkä vieraan henkilön tiloissa. Jos lomittajalla aikaa mennä ulos tupakalle, niin vähennettävä työaikaa.


      • Anonyymi

        Sinä olet sitten varmaan niitä, jotka hakee heinätkin sätkä hampaissa? Pikku tulipaloriski vaan. Ihan oikeasti tila saa kieltää tupakoinnin, ja maidossa se on virhehaju ja -makuriski. Jos tilallinen itse polttaa, antakoot luvan, mutta ilman kysymättä jos polttaa tupakkaa lomittaja, sen voi tila kieltää. Turha valitella ainakaan alhaista palkkaa, jos sitä on vara poltella savuna ilmaan. Itsellä ei ole ollut koskaan rahaa siihen, mutta eipä kyllä mielenkiintoakaan kuten ei kellään perheessämme, onneksi.


    • Anonyymi

      Niinpä,ja kuka tämän kustantaa,me veronmaksajat!

    • Anonyymi

      Kumman tupakoinnin vai lomituksen?Tupakoitsija maksaa valtiolle aika paljon veroa!

    • Anonyymi

      Eiköhän melko yleistä, mutta kukapa ei niin tekisi jos on mahdollisuus.

    • Anonyymi

      Tupakasta sivumaku maitoon?Mites kun paska haisee navetassa ja homeiset paalit?

      • Anonyymi

        saako lomittaja pierasta navetassa lehmiä lypsäissä tai maitohuoneessa. miten on?


    • Anonyymi

      Hyvät naurut.

    • Anonyymi

      On se kumma.Samat tilat aina narisee joka asiasta.Kun menen tilalle edellinen lomittaja haukutaan ja kun minun jälkeen seuraava tulee...näinhän se menee.Minä ainakin käyn välillä savuilla eikä siitä vielä kukaan ole moittinut-päinvastoin välillä isännät tarjoaa kylmät oluet kuumalla säällä.Ei tämä niin vakavaa ole!Jos on ruuvit kireällä niin on väärällä alalla.

      • Anonyymi

        Kuinka tiheästi siellä lomittaja tilalla on jos entisen ja seuraavan hommat tiedetään? Me ainakin ollaan niin harvaan lomalla, että tuskin muistan kuka viimeksi kävi, saati että sen tekemisistä mitään seuraavalle kertoisin.


    • Anonyymi

      Eikös sijaisavussa toinen tulee kun edellinen lähtee.Kyllä ne viljelijät muistaa vuosienkin päähän.On niin pienet ympyrät.

      • Anonyymi

        Joillakin on pienet ympyrät, kaikilla ei.


    • Anonyymi

      Keksitään nyt kokonaan toinen näkökulma. Raamattuvyöhykkeellä pidetään huolta siitä, että Suomen väestöä ei vaihdeta. Lapsia tulee sen verran kuin tulee. Äitiysloma oli taannoin luokkaa reilut 300 pv, mitä lie tällä hetkellä. Jos tilalla on keskikokoinen karja, vajaa yksi robollinen, sen hoitaa tarvittaessa yksikin lomittaja. Vaiheittaisessa sukupolvenvaihdoksessa on 4 lomansaajaa. Äitiyslomista tulee jo päälle 10 vuotta, muiden lomat siihen päälle joka vuosi. Montako vuotta lomittajat hoitavat tilallisen keskimääräisestä yrittäjäputkesta ?

      • Anonyymi

        On hoidettu karjaa 32 vuotta, äitiyslomia 4, pituus välillä 5-9kk, toki ei jokaista päivää niistäkään ole saanut järjestettyä lomitusta, viikonloppuja varsinkaan. Siihen vuosilomat, laskin keskiarvolla 25pv vuosi, vaikka alussa sitä oli vähemmän henkilöä kohden. Sain keskimääräiseksi lomitukseksi 2,5kk vuodessa. Koska teemme töitä jokaisena viikonpäivänä, se on vähemmän kuin duunarilla on vapaapäiviä vuodessa. Koska jokaisen lomituksen alussa neuvomme työt paikanpäällä vaikka olemme jo ikäänkuin lomalla, tuosta voi pudottaa ainakin viikon pois. Joten jos sen haluaa vuosiksi muuttaa, omalla, vielä kesken olevalla urallamme on ollut lomittaja noin 7-8 vuotta, ja kaikkiaan niitä lomittajia lie käynyt lähemmäs 100 henkilöä. Ja tässä laskelmassa tällöin aina kuitenkin toinen on ollut navetalla lomittajan toverina,joten jos olisimme yhtäaikaa lomalla, tuo aika putoaisi puoleen.


    • Anonyymi

      25 vuotta

    • Anonyymi

      Tiiättekö mikä ärsyttää tossa lomitushommassa eniten?Se että viljelijät on olevinaan niin vitun viisaita eikä oo karjaihmisiä ollenkaan.Mennä niitä sit neuvomaan kun suuttuvat siitä.Ei tiietä kiimoista,ruokinnasta ym. mitään.Simputetaan vaan lomittajille jotka tietää pikkasen enempi.

      • Anonyymi

        Jos tiedät eläinten hoidosta teoriassa enempi, tilan väki on silti luultavasti käytännössä kokeneempaa, ja varsinkin oman karjansa kohdalla asiantuntijoita. Lomittajan tieto voi olla ihan hyvää ja relevanttia, mutta sillekin on aikansa ja paikkansa että osaa sen oikein ilmaista, että sen saa loukkaamatta perille. Olen itse ollut sekä lomittajana että karjantarkkailijana ennen yrittäjän uraani, ja kyllä nyt voin muistella nolona joitakin neuvontakertojani, hyvin ymmärrän tällä kokemuksella, miksi meni pieleen se tiedonjako.


    • Anonyymi

      Joo mutta kun olen ollut yli 30vuotta lomittajana ja kasvanu karjatilalla.Sitten on näitä kouluja käymättömiä vastaalkaneita viljelijöitä joilla ei ole käytännön viisautta lainkaan.Se sitten risoo.

    • Anonyymi

      Lomittaja lähti kesken lypsyn tupakalle ja koneet lehmissä. Saakohan kaupan kassa lähteä kesken työn tupakalle ja asiakkaat odottaa kassalla. Sitten lähdetään tuntia aikaisemmin kotia, josta työaika kuitataan.
      Tämäkö liene sitä liukuvaa työaikaa.

    • Anonyymi

      Taidat olla ongelma tila?Yks isäntä nauro kerran kun lomittaja lähti sisälle katsoon jalkapallo- ottelua ja unohti lypsimet lehmiin.Sanoi että vieläkin nauravat lomittajan kanssa asialle.Ei kovin tiukkapipoista touhua.Ota opiks!

      • Anonyymi

        Jaa, minun pitäisi maksaa tunnin tekemätön työaika. Sattaisi oma piposikin kiristyä jos tankatessa saisit bensaa 10 litraa ja maksaisit 20.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, minun pitäisi maksaa tunnin tekemätön työaika. Sattaisi oma piposikin kiristyä jos tankatessa saisit bensaa 10 litraa ja maksaisit 20.

        teen aina navetalla jotain tahallee pieleen, tai keppostelen ja sitten hihittelen itsekseni: siitäpähän saavat, ahneet isännät ja emännät!JOS on reilu isäntäpari, niin sitten kunnon työ.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        teen aina navetalla jotain tahallee pieleen, tai keppostelen ja sitten hihittelen itsekseni: siitäpähän saavat, ahneet isännät ja emännät!JOS on reilu isäntäpari, niin sitten kunnon työ.

        Kannattaisiko ammatinvaihto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisiko ammatinvaihto

        Ei kannata. Lomittajalla on tavallaan julkinen virka, jonka veronmaksajat kustantavat. Lomittajan hommista ei joudu pois, ja saa saikuttaa (täydellä palkalla) kunnolla pitkin vuotta. Oikeasti olen terve, mutta esitän sairasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata. Lomittajalla on tavallaan julkinen virka, jonka veronmaksajat kustantavat. Lomittajan hommista ei joudu pois, ja saa saikuttaa (täydellä palkalla) kunnolla pitkin vuotta. Oikeasti olen terve, mutta esitän sairasta.

        Kyl ne kuulemma,jossain paikallis yksiköissä puuttuu asiaan,jos enempi "sairastelee" tosin,kuulemma asiaan vaikuttaa ns. "pärstäkerroin".


    • Anonyymi

      Hullulla halvat huvit!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe