Kertokaa minulle huumevieroituksesta

unetonäiti

Millaista se on? Miten siellä käsitellään asioita?
Onko siitä apua?

Olen huolesta sekaisin.

Lapseni halusi hoitoon, onneksi. Minulle ei kerrota mitään. Täysi-ikäinen kun on niin ei tietenkään kukaan muu voi kertoakaan kuin hän itse.

2

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-käyttäjä

      Hei! Riippuu aivan vieroitustavasta ja -paikasta, ja myös siitä mistä huumeesta on kyse. Onko kyseessä esim. A-klinikkasäätiön vieroitus (katko tms.), vai joku muu?
      Opiaatit - Hoitona voi olla vaikkapa "kerrasta poikki-menetelmä", jolloin kirjaudutaan juuri esim. A-klinikan katkaisuhoitoasemalle potilaskohtaisesti. On olemassa myös hoitoja missä annetaan lääkitys, jota asteittain tiputetaan. Toinen ääripää on ns. korvaushoito, jossa käyttäjä saa buprenorfiinia tai metadonia käyttäjästä riippuen pahimmillaan loppuelämän. Opiaattien ollessa kyseessä pahimmat vieroitusoireet alkavat yleensä n. 3 päivän jälkeen, ja voivat kestää pari kuukauttakin jos vierotusoireiden aikana pääsee pahasti elimistö kuivumaan. Oireet muistuttavat aluksi flunssan kaltaisia oireita, jotka päivä päivältä pahenevat ennen kuin alkavat helpottaa.
      -ensin aivan jäässä, hetken päästä kuuma
      -joka ikistä kropan niveltä jomottaa
      -voimakasta oksentelua sekä ripulointia
      -päänsärkykohtauksia
      -kovaa ahdistusta ja masentuneisuutta
      -syke nousee niin, että levossa tuntuu kuin lenkkeilisi
      -hiki lentä niin, että vaatteita ja lakanoita joutuu vaihtamaan vähän väliä
      -kramppeja (yleensä todella kovia) vatsassa sekä lihaksistossa jne. Mieti pahin krapulasi ja kerro se kahdellakymmenellä, etkä pääse vielä edes lähelle. Näitä oireita ei voi täysin selittää jos ei ole niitä kokenut, ja jokaisella ne ovat hieman erilaisia, mutta yleisesti ottaen kuten yllä kuvailin.
      Nämä oireet yleistettynä siis nimenomaan opiaateille/opioideille esim. Heroiini, Buprenorfiini, Oksikodoni.
      A-klinikan katkaisuhoito toimii pääpiirteittäin niin, että olet "osastolla" neljän seinän sisällä 23,5 tuntia vuorokaudessa, puoli tuntia valvottua ulkoilua (esim. kaupassa/kioskilla käynti) mikäli henkilökunnalla on aikaa. Noin 2 kertaa päivässä on ryhmä minkä hoitaja pitää. Yleensä niissä puhutaan itsestäänselvyyksiä (älä pyöri huumeidenkäyttäjien kanssa, mitä muuta voi tehdä kotona paitsi vetää kamaa jne.) Ruokailu on säännöllistä ja sitä on riittävästi. Tosin pahimmassa vaiheessa on hyvin todennäköistä että se ruoka tulee hyvin nopeasti ylös.
      Mutta paikkoja on monia, tapoja on monia, tämä koko kirjoitus pohjautuu omiin kokemuksiini A-klinikalla n. 10 vuotta sitten. Osaatko kertoa mitä tai millaisia huumeita lapsesi on käyttänyt ja kuinka kauan? Miten niitä on käytetty? Voisin antaa tarkempaa tietoa sekä linkkejä, mutta sitä varten täytyisi tietää ainakin nuo asiat.

      Ylläoleva voi kuulostaa karskilta, mutta tuo ei ole ruusuilla tanssimista. Jos lapsesi OIKEASTI on päättänyt lopettaa käytön ja haluaa olla ilman huumeita, hän pystyy lopettamaan. Hoito auttaa, jos on oikeasti kova motivaatio. Melkein kaikille lopettaneille tulee "repsahduksia" hoidon jälkeen, mitä pidemmän aikaa on ollut käyttämättä, sitä pienempi vaara sortua takaisin käyttämään. Itselläni irti pääseminen vei 11 vuotta, ja vaati täydellisen elämäntapamuutoksen sekä kavereiden karsimisen rankalla kädellä. Toivon että lapsesi pääsee irti huumemaailmasta, se ei ole oikeaa elämää. Toivotan kaikkea hyvää sinulle ja lapsellesi. T: Ex-käyttäjä

      • unetonäiti

        Amfetamiinia, jotain 5 vuotta käyttänyt. Löysin netistä hyvin tietoa. Toivon niin, että hän tulisi järkiinsä ja tajuaisi jättää huumeet. Kiitokset sinulle


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe