Suohon haudattu vainaja unissa

Liskodisko87

Näin ensimmäisen kerran 17-vuotiaana unta noin 30-40v. miehestä, jonka kanssa tuli jotain riitaa tai erimielisyyksiä. Kolmannessa tai neljännessä unessani kun hän jatkoi piinaamista ja uhkasi jotenkin epäsuorasti perhettäni, niin jouduin hänen kanssaan käsirysyyn. Lopulta puukotin häntä ja kuristettua hänet hengiltä. Tätä tilannetta unessani ei ollut kukaan näkemässä ja pelkäsin kiinnijäämistäni ja vankilaa, joten raahasin miehen ruumiin kostealle suolle, johon hautasin hänet ja mies hävisi elämästäni muutamaksi vuodeksi.

Täytettyäni 20-vuotta, näin unta siitä että poliisit haluavat kuulustella minua miehen katoamiseen liittyen ja tiedustelivat josko olisin nähnyt häntä. Kun uni toistui usean kerran muistin nuorempana suohon hautaamani vainoajani. Tietenkään ei virkavallalle ole maininnut suohon hautaamastani henkilöstä kiinnijäämisen pelossa. Nyt usean vuoden ajan olen joutunut poliisien kuulustelvaksi lukuisia kertoja ja olen vieraillut usean kerran tuolla suolla, jopa poliisien tutkijaryhmän kanssa mukana "etsimmässä" tätä henkilöä. Joskus unissani tämän miehen mädäntynyt ruumiinjäsen tai vastaava noussut pintaan olen joutunut peittelemään hänet paremmin. Toisaalta päätin kerran unessani kaivaa vainajan esiin ja myöntää rikokseni, mutta vainajaa ei koskaan löytynyt.

Nyt olen täyttänyt 31-vuotta ja viimeyönä palasin unissani tälle suolle josta vainajaa on etsitty ja vainaja oli noussut näkyviin täysin mädäntyneenä ja tunnistamattomana. On siis 3 vuotta kun viimeksi näin unta tästä suohon haudatusta vainajasta.

Mistä tämä uni kertoo? Olisi kiva saada se päätökseen lopulta, tunnustaminen unessa tuntuu mahdottomalta.

7

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.Jung

      Ensinnäkin olisi hyvä tietää, oletko mies vai nainen jonka tietysti jätät mainitsematta kuten yleensä kaikki täällä unistaan kirjoittajat kirjoittavat liian vähän yksityiskohtia, jotka juuri unen tulkinnan takia ovat oleellisia. Jos olet nainen, unen mies kuvaa animusta, naisen sisäistä miehuutta. Miehen kohdalla taas on kyse miehen piilotajuisesta naisellisuudesta.

      Koska puukotit ja kuristit unessa miehen hengiltä, oletan että olet mies, naiselta tämä tuskin helposti kävisi vaikkakin unesta onkin kyse. Jos siis kyse on miehen ystävyydestä tai kumppanuudesta tai ylipäätänsä suhteesta toisiin miehiin, tai mahdollisesti isäsuhteeseen, niin asiaa voisi yrittää avata tältä kantilta. Joka tapauksessa, koska uni on toistunut sinulla vuosikausia, jo se kertoo, että sinulla on elämässäsi ristiriita, ristiriitaa suhteessasi miehisyyteesi. Saattaa olla ettet hyväksy itsessäsi olevaa miehisyyttä oikealla tavalla jonka johdosta pyrit "eliminoimaan" tämän miehisen osan itsestäsi. Jatkuva ristiriita oman miehisyyden kanssa saa aikaiseksi väistämättömän riitelyn mieskuvasi kanssa ja lopulta konfliktin, koska uneksija ei, jostain syystä, halua hyväksyä miehisyyttään, vaan pyrkii tukahduttamaan tämän osan itsestään, kirjaimellisesti kuolettamalla koko asian, ja lopulta vielä survomalla pinnan alle suohon piiloon koko jutun, ettei sitä tarvitsisi ollenkaan käsitellä, eikä kukaan muu saisi siitä tietää yhtään mitään. Poliisit unessa edustavat lakia, joten ristiriidan 30-vuotias mies hänellä on oikeus olla olemassa. Tässä tulee varmistus siihen että sinulla on päällä jatkuva ristiriita itsesi, miehuutesi, kanssa jota et ole koskaan halunnut hyväksyä elämässäsi.

      Koska oikea suhtautuminen omaan miehisyyteen 17-vuotiaana loppui tukahduttamisena ja asian hautaamisena, tukahdutettu asia nousee edelleenkin pintaan aina aika ajoin, unien ilmiasun mukaan varsin brutaalilla tavalla, mikä on unien tapaan ihan ymmärrettävää.

      Tämän unien näkijän siis mielestäni kannattaisi miettiä tarkasti sitä, mitä silloin 17-vuotiaana tapahtui, mikä iski trauman tajuntaan. Mikä oli se nuoren miehen epäonnistuminen tm. prosessi, joka synnytti näin suuren häpeän tai muun, että se piti "kuristaa" ja haudata piiloon pinnan alle suolle, josta se sen totuudellisuuden ja oman oikeutuksensa johdosta aina pinnalle aika ajoin varmasti pulpahtaa, muistuttamaan itsestään, olemassaolostaan. Kysymyshän voi olla pelkästään seksuaalisesta epäonnistumisestakin, joka on juuri nuorille aikuistuville miehille sekä myös naisille kova pala josta ei haluta juuri kenellekään puhua.

      Vastaus löytyy varmasti täältä 17 vuoden takaa jolloin alitajunta alkoi vaivaamaan ja nostamaan haudattua ongelmaa raadon muodossa takaisin esiin . Kun kirjoittaja tutkii tätä taustaa vasten omaa nykyistä elämäänsä, luulisi vastauksen olevan itsestäänselvyys. Voihan kysymys olla isäsuhteestakin, mutta nämä taustat taas unen näkijä tietää taas itse kaikista parhaiten.

      Ps. On aika vaikeaa tulkita mitään unta ellei uneksija kirjoita tarkkoja unen yksityiskohtia eikä edes taustoistakaan mitään.

      • Liskodisko87

        Hei,

        Kiitos kattavasta analyysistä. Olen siis 31-vuotias lapseton, korkeakoulutettu, parisuhteessa elävä heteromies ja ainakin koen itse olevani henkisesti tasapainossa niin itseni, miehisyyteni ja kuin myös seksuaalisuuteni kanssa. Vanhempani erosivat ollessani 11 vuotias, mutta suhteeni vanhempiin ovat olleet hyvät, joskikin yhteydenpito on vanhempiini on vähentynyt iän karttuessa. Sisaruksiini olen viestiyhteydessä viikottain. Tulen taloudellisesti hyvin toimeen ja en ole koskaan ollut tekemisissä viranomaisten kanssa.

        En juurikaan ole miettinyt tätä untani, mutta se tulee usein mieleeni kun näen iltapäivälehtien artikkeleita vanhoista henkirikoksista jotka ovat otettu uudelleen tutkintaan tai kun syyllisestä on saatu todisteita. Tarkalleen ottaen en enää muista minkä näköinen tämä suohon haudattu mies on, mutta suurin tunne unessani on kiinnijäämisen pelko. Unissa on kovin vaikea vaikuttaa tapahtumiin ja jostain syystä en unessa vain pysty antautumaan tälle virkavallalle.


      • Liskodisko87

        Niin ja en muista mitään tilannetta 17-vuoden iässä jota häpeisin tai pakoilisin. Aloitin ensimmäisen parisuhteeni tuossa iässä ja harrastin ensimmäistä kertaa seksiä. Myöskään yhdynnästä ei jäänyt mitään pettymystä ja se oli hyvin luonnollista.

        Olen lähennä selittänyt unen itselleni että alitajuntaani on jäänyy jokin kauhuelokuva joka nyt kummittelee vieläkin.


    • A.Jung

      Heippa, kertomasi sulkee siis pois ristiriidan miehisyytesi ongelmien kanssa. Muutenkin tunnut vaikuttavan tolkun ihmiseltä. Ainoa mikä voi olla mukana enää vaivaamassa miehistä libidoasi on avioeron tuottama trauma poissaolevana isäsuhteena(?)mutta sekään ei vaikuta nyt olennaiselta syyltä tuohon toistuvaan uneen.

      Enneuni on ainoa mikä mieleeni jää, edellyttäen ettet ole unohtanut kertoa mitään nuoruudestasi. Jutunhan voi laukaista jokin kauhuelokuvakin, ja se sitten aktivoituu myöhemminkin aina kun tulee samanlainen pelottava tilanne.

      Mutta kun nyt kerroit enemmän taustoistasi voi huomata miten pieleen unitulkinnat voi mennä jos ei tiedä oikeastaan mitään ihmisen taustoista. Tämän takia olen kokenut aika turhaksi täällä lyhyiden unikuvausten selittelyt, koska tulkintavaihtoehtoja on lukemattomia. Pienetkin erikoiset yksityiskohdat yleensä kertovat syyn unen näkemiseen. Jos ihminen pimittää tällaisten yksityiskohtien ymmärtämisen tai analysoimisen, saattaa niistä juuri analysoimatta jättämisen takia kasvaa tällainen "brutaali" unimaailman kuvaelma.

      Sitäkään en tiedä onko unen suo josta ruumis aika ajoin ylös nousee oikeasti olemassa. Jos se on, ja jos olet lehtiartikkeleja lukenut esim. lähellä tapahtuneista rikoksista on kiusaus tulkitsijalla selittää unet enneuniksi. Luultavasti kyse on sinulla purku-unista jotka näet aina kun olet lukenut lehdistä rikoksista, kuten kerroit.

      Hyvää jatkoa. Yleensä aina kun analysoi unen riittävän tarkasti, riittävän monesta näkökulmasta, se myös 'purkautuu' eikä enää tule, tässä sun unen tapauksessa, kummittelemaan.

      • unimaani

        A.Jung avasi untasi todennäköiseen suuntaan vaikka se ei johtanut ilmiselviin tuloksiin. Unet ovat symbolisia kuvauksia jostain, joka on jäänyt tiedostamattomaan. Harvoin mitään voi tulkita kirjaimellisesti. Mutta jotain todennäköisesti tapahtui siinä 17-vuotiaana, nuoruuden kiihkossa ja kiimassa, joka on painettava alas, suohon. Lappilaisilla on tämä vanha ilmaisu "polethan suohon".´ ikävästä ihmisestä. Suo on paikka, jossa ruumiitkin joskus säilyvät pitkään kuten olemme lukeneet tanskalaisista suoruumiista pronssikaudelta. Ne ovat säilyneet hyvin koska suotyyppi oli hapeton eikä normaali mädäntyminen lähde silloin käyntiin. Ruumis pyrkii ylös kuten ammuttu mies nousi joesta John Boormanin elokuvassa Syvä joki. On sitkeästi oletettava että uni ei turhaan käytä näin raakaa ja synkkää kuvastoa ellei asia olisi tärkeä ja traumaattinen jälki tuntuva psyykessäsi. Suota tutkitaan poliisin (psyyken järjestysvalta) kanssa. Jotain normaalia minuutta häiritsevää lienee kuitenkin tapahtunut, joka muistuttaa itsestään. Unikuvia on tutkittava, assosiaatioita laajennettava, yksityiskohtiin yhdistyviä asioita muisteltava: millainen suo, joku tietty suo, jolla on nimi; millainen mies, muistuttiko ketään tuttuasi jne. Jokin langanpää saattaa löytyä, joka johtaa oikeille jäljille.


    • Hei,

      Täällä Irlannissa on tunnettu suosta löydetty, hyvin säilynyt ruumis.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Old_Croghan_Man

      Tuossa on linkki tarkempaan infoon, mutta ilmeisesti hänet murhattiin myös.

      Yleensäkin suohautaus on ollut yleistä esim. Suomen sisällissodan aikana.

      Toivottavasti näistä oli apua tai inspiraatiota unta tulkitessasi :)

    • Hfg

      Voiko edellisen elämän tilanne tulla 'sielun tasolla' seuraavaan elämään? Jos kyseessä on ollut todellinen tapahtuma. Tai selvänäkö, jopa enneuni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe