Asfalttiasema väärään paikkaan

werty122

Hallinto ja Sari Rautio eivät yllätä tälläkään kertaa. Kun Tiiriössä haju- ja saastehaittoja jopa kilometrin päähän aiheuttava asema siirretään vajaan puolen kilometrin päähän asutuksesta, ei voi kun ihmetellä jälleen. Mitä ihmettä tämän Raution päässä oikein liikuskelee? Eikö todellakaan tullut mieleen, että ongelma siirretään vain nyt Siiriin ja sen asukkaiden nieltäväksi. Karanojan kaatopaikan liepeillä olisi ollut tilaa, tiestö ja infra valmiina, eikä varmasti olisi haitannut siellä ketään.

No jos järki ei luista, niin se ei kerta kaikkiaan luista. Yle Hämeen haastattelussa Rautio jatkaa pehmeiden puhumisia, niin että myötähäpeän puna leviää väkisinkin kuulijan poskille. Rautio lohkaisee, kuinka 10 tiestä on Siirin asukkaille paljon enemmän haittaa kuin asfalttiasemasta. Tulivatkos hajuhaitat sitten Tiiriössä autoista vai asemasta? Ja vielä, "eihän se sieltä mettän keskeltä mihinkään näy" Ei kai se Sari Rautio siitä näkymisestä ollutkaan kiinni, vaan niistä katkuista.

Jos nyt oikein huonosti käy, niin asema joudutaan siirtämään sieltä Siiristä vielä sitten toisenkin kerran, kun asukkaat kaikkoavat, eikä tontteja saada myytyä.

59

1942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomioita

      Ei kai Rautio täällä kaikkea päätä? Vuosia sitten Härkätien varrelle suunniteltiin kivilouhimoa, jota ei lopulta tullut. Ennen päätöksentekoa ehdittiin kerätä vastustava adressi, joka vaikutti osaltaan kielteiseen päätökseen. Miksi nyt tällainen hoppu?

      • ja.väki.vähenee

        Länsipuolella kaupunkia on hirsimäen taakse kaavoitettu tontteja. Jokin taho ilmeisesti haluaa saada tontit myytyä ja kun ei ostajia juurikaan ole niin idästä ostoa harkitsevat saadaan ostamaan länsipuolen tontit asfaltti tuotantolaitos perustamalla itään. Muutoinhan tonttimaat ovat turhaan kaavoitettu ja raivattu.


    • Hämptoni.Raunioituu

      Hyvänen aika, Rautio on omasta mielestään asiantuntija kaikissa asioissa, niissäkin, joista hän ei tiedä hölkäsen pöläystä! Hämptoni on tällä menolla kohta Raunio!
      PS. Ilkka Iivarin kirjoitus on hyvin osuva ja oikea, hieno kirjoitus!

    • LaattaLentääSiirissä

      Rautio sanoo haastattelussa että hänen ymmärryksensä mukaan ei ole haittoja. Eihän tämä tarkoita etteikö niitä oikeasti olisi. Prisman myyjiltä voi kysyä hajuhaitoista.

    • Tiiriön-väki

      Demaritrollina esiintyvä Persu sai naapuriin haisevan aseman. Kiitos siirrosta.

    • hyväNäinn

      Mitä sitten ? Aseman tuottama hyöty on merkittävämpi , haju ei ole myrkyllinen edes otaryppyjen vertaa .

      • EnämpiTottaKuinTosi

        Kolumnistien kolumnisti Ilkka Iivari vastaa puolestamme, valitettavasti tarina on enämpi ku tosi:

        Ilkka Iivari toteaa seuraavaa:


        Kävin parikymmentä vuotta sitten työmatkalla Keniassa. Monenlaista jäi matkalta mieleen. Savimajat joiden katosta nousi savu, siellä valmistettiin luultavasti ruokaa. Köyhyys paistoi läpi, mutta Nairobin keskustassa se hälveni korkealle taivaalle. Taivasta kohden kurotti 32-kerroksinen Kenyatta Centre. Monessa maassa on vastaavia monumentteja, joilla johtava poliitikko on halunnut näyttää suuruutensa. Niin teki myös Jomo Kenyatta, joka osasi korruption ja omien heimolaisten häikäilemättömän suosimisen. Sellaista politiikka taitaa olla myös Yoldiameren rantakaupungissa.
         
        Häikäilemättömällä omien suosimisella yritetään saada muistomerkki. Saavutuksia ilmeisesti sen verran hävetään, että muistomerkki halutaan kaivaa maan alle. Tätä toriparkiksi kutsuttua kummajaista suunnitellaan ja suunnitellaan. Tilaillaan konsulteilta sopivia raportteja, eurolla kun saa monenlaista tutkimusta. Jälleen on päätetty laittaa sata tonnia likoon, että päästäisiin kaivelemaan monttua. Eihän se kaivelu enää liike-elämää haittaa, kun keskusta tyhjennettiin liikkeistä. Nehän siirrettiin konetien katteeksi. Hanke vaatii kuitenkin lisää kiusantekoa autoilijoille, niin ovat selfiepyöräilijät päättäneet.
         
        Ilmeisesti persiilleen menneestä Sibeliuksen juhlavuodesta saatiin innovaatio, poistetaanpa Sibeliuksenkadulta parkkipaikat ja tehdään niistä pyörätie. Tämä säveltäjän nimikkokatu, kun on keskustassa vielä sellainen, että siinä on ihan toimivia liikkeitä. Eivät tule maalaiset autoillaan riesaksi katukuvaan, mutta pyörällä voi huristella vapaasti kohden viinibaareja. Mitäs siitä, että liiketoiminta saadaan loppumaan Sibeliuksenkadullakin, kun maksavat asiakkaat eivät pääse autolla lähelle. Omien heimolaisten tavoitetta on saatava eteenpäin. Kyllä me toriparkki tarvitaan, kun ei ole enää parkkipaikkoja.
        Näitä kummajaisia esitellään raatihuoneella oikein kalvoilla, joihin on keksitty sanoja ”ihmislähtöisyys” ja ”yhdessä tekeminen”, ihan hyvin osuvia sanoja. Ihmislähtöisyys tarkoittaa heille suoraan, että kaikki tehdään ns. omien ihmisten ehdoilla, veronmaksaja ei kuulu tähän ihmislähtöisyyteen. Yhdessä tekeminen on myös somasti soiva sanapari ja sopii hästäkiksi tilanteeseen kuin tilanteeseen. Todellisuudessa se tarkoittaa, että kaikki tehdään vain oman heimon eduksi. Kolmas vilahteleva on ”ihan lähellä”, mutta kenen lähellä. Ei tarvitse paljon seurata, kun tietää kenen lähellä ollaan, marionetti toimii, kun ihan lähellä oleva pitelee naruja.
         
        Sitkeyden puutteesta ei voi syyttää toriparkin kaivajia. Toriparkki tuntuu olevan samanlainen haave kuin ikuisen opiskeljan aloittamista vailla oleva gradu. Molemmista puhutaan paljon ja välillä jopa julkisesti muistetaan väärin, että se on tullut tehtyä. Taidetaan tarvita vielä muutama maksettu tutkimus, että toriparkki saadaan taas pinnalle, eikun upoksiin. Mitäs sitten jos konsultti tekisi työn huolella ja toteaisi, ettei koko monttua tarvita? Mikäs slogani sitten otettaisiin käyttöön? Ihmisen kokoinen kaupunki ja pyöräilijän kokoinen kaupunki on jo käytetty. Osuvin olisi tällä hetkellä, oman heimon kokoinen kaupunki.


      • Riittääää

        Kiitos taas Ilkka.


      • IdiAminTiellä

        Valveutumisemme on onneksemme sitä luokkaa, että äänestämme tämän älykoalition uudestaan kehittämään edelleen kotikunnaitamme tiet' isä-amein astumaa! Jos jollekin tulee mieleen, että nyt tässä sössin, niin kerron: tunsin Timo Mäen sekä Salon Kössin.
        Pääsin jopa käymään kaikkein pyhimmässä: Linnanvoudin toisen kerroxen kabinetissa, jossa Hämeenlinnan asiat päätettiin. Ja kerrottiin valtuustollekin, jos muistettiin, jotta mitä oli tullutkaan päätetyksi.
        Päätettiin mm. ettei järjestetä Sibelius-viikkoa Ahvenistolle. Liian kallis ja vaikea.
        Tätä yhden asian liikkeen valtuutettua esityksensä epuu alko siinä määrin t-viivalla viluttaa, jotta suivaantu hän, asemalle käveli ja menolipun Helsinkiin osti.
        Hyräili - lie - mennessäns, jotta haistakaa p-aska koko kunnallisvalta, vai miten se sitte menikään!

        Toinen jäsen hänen valtuustoryhmässään oli Osmo Laakso, Mannerheim-ristin ritarikin, ja joidenkin mielestä viimeinen kunnioitusta herättävä kunnallispolitiikkomme ja hämenlinnalainen. Akateemikko (Hämeen Sanomissa ei ollut tätä kuultu!) Mollberg ylisti "Ossin" (nuoruuden lempinimi) aivan maasta taivaaseen. Mollella kun sattu olemaan ns. sisäpiirin tietoakin: olihan Osmo sodassa Mollen isän komppanianpäällikkö!

        Professori Antti Nurmesniemi aina muisteli ensimmäistä matkaansa Hämeenlinnasta Tarmon yleisurheilujaoston kanssa katsomaan uutta ylvästä Olympiastadionia. Retken johtajana toimi Antin sanoin Laakson "Ossi", minkä sanottuaan Antti otti sibeliusmaisen lierihattunsa päästä ja asetti sen hetkeksi sydämen kohdalle rinnallensa. Eikä kukaan kysynyt, että miksi!


    • Siitä_kiire

      Kun kaupunki ei ole tehnyt mitään väärää, asia on jo päätetty, ennen kuin tuli lähiasukkaiden tietoon. Sinänsä hassua, että asfalttiaseman perustaminen ei vaadi kuin ilmoituksen

      • tasaneimenenallekarkit

        Onneksi siellä haisee raha ja liialla valittelulla ja kampittelulla saadaan yritys kyllä häädettyä Hämeenlinnasta lähikuntiin eli Janakkalaan tai Hattulaan. Ne ottavat sen kyllä sitten avosylin kumartaen vastaan.


    • wdwe456

      Ei kai sitä pois Hämeenlinnasta olisi tarvinnut ajaa, mutta miksei sille osoitettu sellaista paikkaa, missä siitä ei olisi ollut haittaa asukkaille

      • äläviisastele

        Minne.


    • wdwe456

      Karanoja tai moreeni

      • BongAri

        Ei ei ei missään tapauksessa. Me en haluu tukehtuu lintutornissa.


      • RauhaaRauhaa

        Karanoja ja moreeni on huonoja paikkoja kun siinä on hattelmalankylä ja miemala pientaloalueineen aivan vieressä. Ja tuulen suunta on yleensä juuri noita alueita kohti. Velssissä asutusta ei ole eikä tule niin lähellä ja tuulen suuntakin on velssissä parempi. Yleensä tuulee sinne metsään päin joten ei siitä mitään haittaa siiri kolmoseen ole. Kakkosesta puhumattakaan, ja häkkärissä sekä kankaisillakin saa olla rauhassa. Toivaantorppa lienee jo nykyään tyhjä?


      • HajutHattulaan

        Katinalan SCC-pellon suunnitelma B voitaisi ottaa käyttöön ja sinne laajalle pellolle asfalttiasema. Ainakin tilaa on ja etelätuulella kaikki käryt suuntautuvat mukavasti Hattulaan


    • janakkalalainen

      Otamme ilomielin vastaan jokaisen tuotantolaitoksen joka työllistää ja tekee rahaa. Meillä ei hajut haittaa. Kuntamme on laaja.

    • wdwe456

      Te siellä Jankkalassa olette onnistuneet haalimaan työllistäviä yrityksiä mm. Lidl keskusvarasto jo muutenkin. Meillä Hämeenlinnassa ei osata kuin möhliä kaikki mahdollinen ja välillä jopa mahdoton, niin että onneksi olkoon vaan Janakkalan päättäjät.

      • b7420bg

        Nyt tulisi vielä saada asfalttiasema pois Hämeenlinnasta. Kun onnistuu niin itketään taas kun ei onnistu.


    • wef3q546yuj

      No jos ainut paikka laajan Hämeenlinnan alueella on asutuksen kyljessä, niin tervemenoa sitten vaikka Honoluluun. Sitä paitsi asema ei työllistä Hämeenlinnassa kuin kourallisen ihmisiä

      • Poisheti

        Pois Hämeenlinnasta kaikki tällaiset yritykset. Emme niitä tarvitse.


      • HMLtaantuuvuosivuodelta

        Otetaan kaupungin todella pahaan kassavajeeseen rahaa sieltä sähköyhtiön myynnin tililtä kun kohta jo firmatkin pakenee Näivelinnasta. Sieltä tililtähän sitä riittää kai vaikka vuosikymmeniksi.


      • PidetäänKiinniNiistä

        Jokainen työpaikka on tärkeä!!


    • OpettajatasonMokia
      • Boyeeefff

        Laitos ei maksanut veroa Hämeenlinnassa joten tulikin poislähteä.


    • IhmettelenPorua

      Mitä ihmettä. Mittasin google mapsista niin asfalttiasemalta on yli kaksi kilometriä lähimpiin taloihin siiri kolmoseen. Eikä se ajoreittikään mene talojen ohi vaan siitä ympyrästä vasempaan eli ei pitäisi liikenteenkään häiritä ketään. Toihan on ihan optimaalinen metsä asfalttiasemalle.

      • Pakkonauraa

        Olet oikeassa. Lähimpään tyhjään tontiinkin on matkaa yli 500 m. Taloja on tosiaan vasta noin 2 kilometrin etäisyydellä,
        Taitaapa olla noilla hajuista inisijöillä vääriä tietoja. Ovatko edes uskaltaneet ajaa sinne sysimetsään susien pelossa.


    • voihan_vitsi

      Minä puolestani näin eilen lehmien lentävän. Lenkkeilen Siirin alueella ahkerasti, eikä suunnittellulta asfaltiaseman paikalta ole puolta kilometriä siiriin

      • Allepuolikm

        Noinpa näyttää olevan. Uudet, jo maastoon mitatut tontit rajoittuvat isoon tilaan, jolla kallionmurskausasema on ja jonne kaiketi tuota asfalttiasemaa ollaan siirtämässä.
        Kaupungin verkossa esittelemissä kaavoissa, ei aseman sijainnista ole merkintöjä. Mikään ei estäne kallionlouhintaa ja muuta toimintaa etenemästä pikku hiljaa uutta asuinaluetta kohti.


      • 58853

        Liikkuva asema? En ole koskaa kuullut.


      • Huvittunutmies

        Älä valehtele, sillä et uskalla mennä sysimetsään, sillä siellä voi tulla vastaa karhu, tai susi. Hiehajusi on merkki, että syötävää on liikkeellä.


    • Dt33333

      Kalliomurska liikkuu telojen päällä,jos et tiennyt

    • Muutan.kohta.Tampereelle

      Kyllä se asema tulee ohan oikeaan paikkaan. On turha valittaa näistä " avoimista päätöksistä". Näin toteaa erityisasiantuntija Sari Rautio! Kaupunki ei tee mitään salassa, näinkin hän totesi. Niin miten kävikään sen Tekmen TJ:n valinnassa. Tehtiin
      todella salassa!

      • HallinnonLoiset

        Samoin salassa teki sairaanhoitopiiri tekaistun suojatyöpaikan uuvahtaneelle ja omaan nokkeluuteensa kaatuneelle kuntapolitikolle!
        Miten salassa se kaupunginjohtajakin tänne kutsutt..eikun valittiin?


      • ja.stop

        Kari Ilkkalasta piti tulla kaup.joht. mutta sitten tuli SCC tuomio.


      • jalkautuva.stop
        ja.stop kirjoitti:

        Kari Ilkkalasta piti tulla kaup.joht. mutta sitten tuli SCC tuomio.

        Ai piti vai, taitaa kuule olla omia kakkapuheitasi tuo vaan vailla mitään totuuden häivääkään...!
        Kierongista piti tulla Suomen Presidentti, tulikin vaan rähmälleen lento *sammuneiden poliitikkojen hautuumaalle*


    • 0987654

      voivoi...miten voidaan tehdä asfalttiasema keskelle metsää siis......puhtaaseen luontoon, joku talvivaara 2, siinä menee marja- ja sienimaastot, eikö niille anneta mitään arvoa....

    • Miksyleensärakensitsinne

      Ei mitään väliä vaikka asfalttiasema tuleekin Siiriin kun Hämeenlinnassa muutenkin asuntojen hinnat laskeneet reilusti, menee samaan näivettymisen piikkiin. Kohta saa Siiristä halpoja omakotitaloja kun vaan malttaa odottaa. Uudet asukkaat saavat kaupan päälle koko perheelle kiinteistönvälittäjältä hengitys ja kuulonsuojaimet.

      • olematon.hinta

        Kiitos vihjeestä mutta olen jo 4 ostamassa.


      • Näinonmarjat

        Siirissä asuu vain vähätuloisia. Talot on rakenettu halvalla ja velaksi.


    • LöytäjäM

      Arkkitehti Asko Kaipaisen suunnittelema uljas puutalo sijaitsee puustoisen metsäalueen reunassa uudehkolla ja tyylikkäällä asuinalueella Siirissä.
      Täällä on luonnon läheisyyttä, tuleva asfalttiasema hajuineen, kaupunkimaisuutta ja historian havinaa.
      Lapsiperheelle tärkeät palvelut, päiväkoti ja alakoulu ovat lähellä.
      Lähietäisyydellä on kaksi golfkenttää, vanha Ruununmylly ja Vanajan Linna.

      • hohhoijaa

        Puutalo ei koskaa ole uljas ja yli 500 000 €.n pyyntihintakaan ei ole tästämaailamasta. Joko pako on alkanut Siiristä?


    • voihan_vitsi

      Mikä on herätä Siirissä tulevina vuosina ja mennä kahvimuki kourassa terssille ja ah, haistella suloista tuoretta asfalttia ja kuunnella murskan jylyä. Eihän ihanammin aamu voi enää alkaa

      • karaisee

        Vauva vaan ulos nukkumaan.


      • KauheaKatku

        Asuntomessualueen velkavangit tiedoksi vaan kohta särkee päätä muukin kuin lainanlyhennykset.


      • OikeinHyvää

        Asema tulee aivan oikeaan paikkaan jos valmiiksi päätä kerta särkee. Tukeni sillä nyt ei päätä säre Tiiriössä ostoksilla.


    • MitäNarisette

      Asfalttiasema tulee ihan oikeaan paikkaan. Menkööt nirppanokat muualle asuman, jos eivät viihdy.

    • UusavuttomatVinkujat

      Ainahan sitä voi käyttää hengityssuojainta. Sellasia ne Aasiassakin käyttää kun ilma seisoo sakeana saasteista.

    • bughh

      Tänään ainakin haisi Ojoisilla ihan huolella uusi raikas asfaltti, matkaa nykyiseen asemaan varmasti yli 500m. Että semmoista on sopivalla tuulella odotettavissa Siirissäkin. Taas persujen vika.

    • Hyvä.kun.lähti

      Ihanan raikas ilma Tiiriössä kun asema lähti. Nyt ei tarvii enään hengityssuojaimia kun soppailee ilolla.

      • KiitosTyöpaikoista

        Se asema mihinkään vielä lähtenyt. Älä valehtele! Ainakin eilen vielä sakeat savut nousi piipusta. Mutta ei ne savut ja hajut minua haittaa. Raha siinä haisee ja monen toimeentulo on asfalttiasemasta kiinni. Siiriläiset valittajat saisivat hävetä lapsellista purnaamistaan!


    • elintaso.nousuun

      ei se haju vaarallista ole, Valkeakoskellakin haisi aikoinaan oikein sikapahalle mutta rahaa siitä tuli asukkaille.siihen hajuun tottuu viikossa viimeistään.

    • 12VDC

      Valkeakoskella haju työllisti parhaimmillaan toista tuhatta ihmistä, Velssin haju ei työllistä kuin vähän toista kymmentä. Siinä se pieni ero.

      • SePieniEro

        Tiiriössä haju haittaa tuhatta ihmistä. Velssiissä muutamaa hassua lähiasukasta.


    • IlmaPilaantunee

      Miten mahtaa päättyä poliittinen vääntö aseman uudesta paikasta. Lulu on valinnut inhimillisen linjan, muille vain raha puhuu.

    • VoimiaLuluRanne

      Sopeutumiseläkeläinen Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr) ja miehensä nuoleskelija Timo Kaunisto (kesk) ovat yksissä tuumin Lulu Ranteen kimpussa. Hienoa että edes Lulu myöntää että tuli tehtyä virhe asfalttiaseman kohdalla ja yrittää sen korjata. Muut ovat ihan hiljaa. Virkamiehiin tulee kuulemma luottaa. Kuka luottaa Isosuohon joka oli asian esittelijä? Juhan touhuja ovat esim. Scc, Pohjantähti, Tapahtumapuistio, Toriparkki, Centra, Ratasairaala jne.
      En ainakaan minä.

    • 12VDC

      Juhalla on ja pysyy kaupungin johdon täysi luottamus nyt ja aina. Harmi että Hellsten vaihtoi työpaikkaa, siinä oli todellinen tehokaksikko. Onneksi saatiin tilalle toimen mies, Kenakkala. Pysyy konttorilikkojen aaneloset ojennuksessa kun Kenakkala jyrähtää.

    • Virkaheitto

      Kenakkala nyt on ihan vässykkä, pelkää vissiin julkisuutta eikä miestä, hiljainen virkamies jota näy,ei kuulu missään🐭

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe