HÄMEENLINNAN POLIITIKOT JA VIRKAMIEHET SEKAISIN

onsenaurettavaasakkia

Taas yksi tapaus että päättäjät ei tienneet mitä nappia painetaan. Laitetaan Sairio rakennuskieltoon laittomasti. Siitä oli kunnan virkamiehetkin tietämättömiä, tai ainakin niin kertoivat lehtien sivuilla, uskallan epäillä. Miten nämä Hämeenlinnan poliitikot ja virkamiehet saavat melkein kaikki asiat sekaisin. Sitten ihmetellään miksi on muuttotappiota. Olisikohan tämän kaupunkirakennelautakunnan jäsenten pitänyt ottaa asioista selvää eikä tehdä niin kun nämä hyvätveljet käskee. Jos oikein ymmärsin niin kaupungin virkamiesten on pitänyt tietää tästä poliitikkojen päätöksstä, olivat mielestäni tässä kokouksessa jossa kielto tehtiin niin mukana.

23

606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vertailun_vuoksi

      Rakennuskieltoa perusteltiin tulevalla asemakaavan muutoksella. Hätilän puolella vastaava kaavakorjaus oli työn alla toistakymmentä vuotta, eikä rakennuskieltoa tuona aikana ollut.

      Niinpä rakennusurakoitsijat tekivät ostamiensa omakotitalojen pihoille rivitaloja. Sairiossa useimmat talot lienevät yhä vuokratonteilla, joten alue ei ole rakennusfirmojen kannalta kiinnostava ja rakennuskielto voitiin panna voimaan etukäteen.

      Alueella on joitakin pitkän asumattomuuden takia huonoon kuntoon päässeitä taloja. Onko järkeä kieltää korjauskelvottomien rakennusten purkua ja uusien rakentamista, jos asemakaavan muutos kestää Sairiossakin ikuisuuden?

    • Hgffgghhh

      Eli jälleen uusi epäonnistuminen,kysynkin tietääkö kukaan yhtä ainoaa onnistumista hallinnolta viimeisen 10 vuoden ajalta,minä en

      • kunkaikkimeneepersiillee

        Kyllä torin leikki ja kiipeilyhässäkkää voi pitää Hämeenlinnassa ihan pienen pienenä onnistumisena. Muutenhan onkin sitten mennyt tasaisen varmasti ihan perseelleen kaikki hankkeet.


      • KallisTelineemme

        Leikkiteline kerättiin osittain lahjoitusvaroin ja projekti kesti about neljä vuotta. Varmasti tämä kuitenkin työllisti jonkun kokoomusnuoren. Niin että kiikunkaakun sekin varman aikas kallis onnistuminen. Olisihan kaupunki voinut vaan tilata sen siihen, viikossa.


    • Tapanitakaisin

      Tuntuu siltä että tämän kuntaliitoksen jälkeen nämä Hämeenlinnan touhut on menneet persiilleen. Yksi syy on että meillä ei ole kaupunginjohtajaa joka seuraa alaistensa työskentelyä. Ei kaupungin asiat korjaannu golkentällä.

    • Kaakkukahvit

      Hyvin onnistui Kari Ilkkalan lähtö. Hyvä.

      • Juhlalounas

        Hyvin onnistui Kok/Demujen, Dösäkuskin ja Pienliikemiehen lähtö. Hyvä.


    • voitätätyhmyyttä

      Hyvä että kunnossa oleva kirjasto korjataan. onneksi siihen menee vain kaksi vuotta ja 10 miljoonaa. kiitos teille viisaat päättäjät ja virkamiehet, olette TAAS kerran tehneet järkevän päätöksen. Onneksi koululaiset ei joudu väistötiloihin kun koulut ovat homeessa. Mutta onhan meillä kahden vuoden päästä kirjasto joka on "korjattu". Sitten päästäänkin taas kunnostuksen jälkeen korjaileen niitä homevaurioita joita tulee tämän remontin takia. Eikös se mennyt näin tuolla Ojoisten koululla.

      • taas.sama

        Sama pakkomielteinen kirjaston ja kansansivistyksen vastustaja jatkaa yksin jankkaamista. Alatyylin tasoa ja olisi hyvä todellakin lainata kirjallisuutta. Tällä kertaa ei väittänyt että kirjasto on aivan uusi.


      • sama.taas
        taas.sama kirjoitti:

        Sama pakkomielteinen kirjaston ja kansansivistyksen vastustaja jatkaa yksin jankkaamista. Alatyylin tasoa ja olisi hyvä todellakin lainata kirjallisuutta. Tällä kertaa ei väittänyt että kirjasto on aivan uusi.

        Sama pakkomielteinen KokSdp:n *kielikello ja vasikka* jatkaa yksin jankkaamista.
        Alatyylin tasoa hänellä ja olisi hyvä todellakin *lainata* Persuilta pikkusen *maalaisjärkeä*.
        Tällä kertaa ei väittänyt että Kieronki on päällikkövirassa.


    • voitätätyhmyyttä

      En ole kirjastoin vastustaja, uskon että käyn kirjastossa lainaamassa enemmän kirjoja kun sinä. Vastustan sitä että aika hyvässä kunnossa ( ei tiettävästi hometta )oleva kirjasto remontoidaan 10 miljoonalla kun kaupungissa koululaiset ovat väistötiloissa homeiden takia. En mielestäni ole väittänyt kirjoituksessani että kirjasto on uusi, ei pidä sekoittaa toisten kirjoituksiin.Pitäisi sinunkin tajuta että on Hämeenlinnassa tärkeämpiäkin kohteita kun tämä kirjasto. Sitäkään en ymmärrä mikä kirjoituksessani on alatyylistä, kerroin vain kuinka naurettavaa tämä kirjaston remontti on ja miten remontin jälkeen käy kun taas parin vuoden jälkeen aletaan tutkiin niitä homeita. Valitettavasti on totta että kaupungin virkamiehillä ei ole taitoa valvoa että työt tehdään kunnolla. Ojoisten koulu sen näytti mikä on virkamiesten taso tässä valvomistouhussa.

    • nimet.ja.taustat.esiin

      Lautakunnan jäsenten nimet ja puoluekytkökset voi laittaa vaikka tähän ketjuun.

      • sairashyvävelihyssyttely

        Nyt sitten ihan Hys Hys mistään listoista, että sama ralli saa jatkua tulevaisuudessakin


      • me.voidaan.päättää.jos

        Me kaupunkilaiset täällä päätetään meidän asiat - jos niin halutaan. Jos ei haluta niin sitten joku muu päättää puolestamme.


      • 170733

        Niin on. Itse olen tyytyväinen että olen saanut äänen kuuluviin kirjaston remontissa ja olen yhteisellä asialla. On todella hieno kun meille tavallisille kaupunkilaisille korjataan vanha kirjasto kuntoon nykyajan merkeissä.


      • dggdtgdtgdg

        > Itse olen tyytyväinen että olen saanut äänen kuuluviin kirjaston remontissa

        Kuullostaa naivilta. Puuttuu hahmottamiskyky siitä mikä olisi oleellista tulevaisuuden hyvinvoinnin kannalta.

        Kirjasto on kirjasto, jos sieltä löytyy tarvittavia kirjoja ja niitä saa lukea ja lainata. Ei kirjastolla ole muuta funktiota. Voidaan tietysti alkaa keksiä kirjastolle jotakin keinotekoisia rooleja, jos niin halutaan. Keinotekoisuus vain ei kanna, se ei itseorganisoidu vahvemmaksi entiteetiksi.

        Koko Hämeenlinnan alueen kehitys on retuperällä siltä osin, miten se voisi olla kiinnostava ja palkitseva tai miten se voisi nousta jonkin alueen ja asian veturipaikaksi.

        Täältä puuttuu nk. "right stuff", koska meillä ei ole voimakkaita ja viisaita johtohahmoja - alfa-ihmisiä - jotka loisivat lujalla otteella jotakin tulevaisuuden viitekehystä.

        Tarvitsemme johtajia - emme hallitsijoita. Johtajat haluavat löytää vahvoja kaupunkilaisia kun taas hallitsijat tarvitsevat heikkoja kaupunkilaisia.


    • elinkelvoton.hml

      > Keinotekoisuus vain ei kanna, se ei itseorganisoidu vahvemmaksi entiteetiksi.

      Ja malliesimerkki on toki tapahtumattomuuden puisto - eihän sen ympärille ole kohonnut mitään sellaista entiteettia tai aktiviteettia, mitä ei olisi ollut ilman tätä puistoakin.

      Aito kehitys syntyy jonkin elinkelpoisen ympärille, johon alkaa orgaanisesti kasvaa muutakin elinkelpoista keskeisen veturitoiminnan vetämänä ja tukemana. Tukeminen tässä yhteydessä ei tarkoita jonkin elinkelvottoman pystyssäpitämistä muun kustannuksella.

      Valitettavasti olen todennut alueen kehityskelvottomaksi orgaanisen kehityksen kannalta - täältä ei löydy enää minkään konkreettisen asian tekijöitä tai kehittäjiä, eikä sellaista suvaitakkaan. Juna on mennyt, eikä takaisin tule.

      Cut your losses - aika on laittaa tappioille stoppi.

      • omaiset.ensin.sika

        Menes katsomaan välillä kiharapäätä ja lihavaa muijaa ennenkuin tehdään lastensuojeluilmoitus.


    • voihan_vitsi

      "elinkelvoton.hml", olet oikeassa. Hämeenlinnasta ei varsinkaan poliitikkojen tahi virkamiesten joukosta löydy näkijöitä, visionäärejä, saati tekijöitä, ja tämä näyttäytyy täydellisenä näköalattomuutena kaupunkia kehitettäessä. Täällä on kyllä yritetty monenlaista mm. SCC,Centra,rautatiesairaala jne. , mutta kaikki on säännön mukaisesti mennyt penkin alle.

      • HyvinOnnistuu

        Ei ole. Kari Ilkkalan lähtö SCC tuomiolle ja politiikasta pois onnistui hyvin ja tärkeä voitto Hämeenlinnalaisille.


      • OnnistuuHyvin
        HyvinOnnistuu kirjoitti:

        Ei ole. Kari Ilkkalan lähtö SCC tuomiolle ja politiikasta pois onnistui hyvin ja tärkeä voitto Hämeenlinnalaisille.

        Ei ole. Perttu K:n lähtö SCC tuomiolle ja Dösäkuskin lähtö politiikasta pois onnistui hyvin ja tärkeä voitto Hämeenlinnalaisille.

        Vielä kun tuo Kok/Sdp-tolvana saatetaan käpälälautaan, tänne Hämeenlinnaankin saadaan pientä nostetta!


      • rumaa

        Perzuikki häirikkö on ottanut lääkkeensä mutta ei tehoa. Pitäisi huolta Pilkkalasta eikä vaan pilkkaisi SCC tuomiosta.


      • Työporukassa

        Päivän naurut.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe