PPO:n kuolinilmoitus tänään lehdessä

Jäsen

Sikäli hupaista, että ulkoasu oli suoraan Nivalan Kiven hautakivimainoksesta (sivu 11).

Toimittajalta jäi kysymättä, kun toimialapykälää sivuttiin, mikä on osuuskunnan toiminnan tarkoitus. No, sitä voi kysyä ensi kerralla.

Sinänsä rahaa jakavan firman ei tarvitse mainostaa, joten näen kokosivun (etusivun) mainoksen olevan kiitos menneestä ja tulevasta yhteistyöstä Kalajaskan kanssa. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee...

26

885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HeinähattujenMollaajalle

      Seuraava raportti olikin sitten päivän aviisissa ja siinä jo ennakoidaan tulevaa :

      - totaalista epäonnistumista ei ole yhtään, mutta nekin kuuluvat sijoitustoimintaan. On vain ajan kysymys, milloin sellainen tulee,. On niitä tullut mutta niitä ei ole julkituotu, miksikän ei, eikö ego kestä ?

      - luottotappioita osuuskunta ei ole joutunut kirjaamaan vielä kertaakaan. Sekin on vain ajan kysymys kun on pakko alaskirjata Masto kiinteistön, Sisu kuntoklubin jne. aiheutuneet tappiot, niitä on vitkuteltu ja venetelty useana vuonna mutta nyt niiden aika tullenee jos valvonta pelaa.

      - osa sijoituksista on yrityskauppojen myötä jo palautunut osuuskunnan kassaan voittojen myötä. No Partnerastahan (ent OulunPuhelin Oy) niitä on tullut mutta senkin osakkeen osalta on odotettavissa alaskirjaus koska se on imetty kuiviin ja hankintahinta on suurempi kuin nykyarvo. Muuten niiden osakkeiden hankinnassa ei nykyhallinto ja työskentelevät henkilöt ole olleet lainkaan mukana.. tuhlaamassa kylläkin.

      - olemme joka vuosi tehneet voittoa josta olemme jakaneet 66 M€ jäsenille.. jne. Mutta summa summaarum kun Osuuskunta PPO ja muu liiketoiminta myytiin niin myyntihinta oli n. 180 M € kun nyt tase näyttää vain 95 M€ . eli kuormasta on syöty ja raskaasti mutta kuitenkin kehutaan aikaansaadun voittoa ?

      Onko tuossa joku argumentoinnissa pielessä.. ns heinähatut? Joiksi teitä kutsuu palkollisten emäntä !

      • IhmetelläPittää

        Eikös siellä mm. Datame Oy ja Finncode Oy menneet konkkaan. Kai niistä luottotappioita syntyi?


    • K.juritika

      Kahtelin kans tuota Arvon "uutta ilmettä". Pieni oli kivi jota aseteltiin keikkuvien kasojen päälle. Useampi ihminen koitta kaupata kallista rahaa, ei tunnu oikein yrittäjän näkökulmasta kanattavalta. Jopa hallintoneuvostossa istuvan henkilön firma joutui kieltäytymään tarjouksesta. Keikkuva on arvon kivipinokokoelma. Nyt mennään jo paskakaivoihin saakka.

    • Mökinmuijaeipystyvaikutt

      PPO:n ilmoitus Kalajokilaakson, Nivala-lehen ym. etusivuilla maksaa paljon riittäneekö 50 000. Ja näitten lehtien omistushan on Keskipohjanmaakonsernilla eli kaikki rahat menevät Kokkolaan eivät jää tälle alueelle. Mainos teetetty mainostoimistossa kovaan hintaan mutta muistuttaa tosiaan hautakivimainosta paitsi on keikkuvampi. Lisäksi mainos on täysin turha koska Arvo lehessä ja nettisivuilla on tiedotettu jo osuuksien omistajille. Eikö kukaan oikeasti puutu tähän omistajien rahojen väärinkäyttöön. Purkasivat ja jakasivat kaikki pois hyvän sään aikana.

    • Partnerajyrää

      PPO omistaa Partnerasta 10,8% ja se on tuottanut hyvät ylimääräiset osingot vv. 2014-2017. Normaalivuonna osingot ovat n. 0,5 M, mutta em vuosina ne olivat 1,6M, 6,5M, 1,0M ja 5,9M. Yhteensä siis 15M. Eikä nykyjohdolla ole asiaan osaa eikä arpaa. Kyse on Honkolan aikana hankituista osakkeista.

      15 M on auttanut monesti osuuskuntakokouksissa katin hännän nostoa ja voi sitä kehumisen määrää.

      Partneran osingot tulevat PPO:n bulvaanille Sijoitus Oy:lle, mikä mahdollistaa niiden kanssa pelaamisen. Ensi vuoden korko on jo turvattu, kävi sitten puusepänpajojen kanssa miten tahansa.

    • Luottotappioista

      Kati Peltomaa: "Luottotappioita PPO ei ole joutunut kirjaamaan vielä kertaakaan..."

      Miten tämä Maston tapaus käsitetään? PPO rakensi Raaheen kauppakeskuksen nimeltään Masto ja investoi siihen 4,5 Meur. Syynä oli se, että Ylivieskaan oli investoitu päätoimitalon laajennus ja Raaheenkin piti saada jotakin... (raahelainen oli hallituksen puheenjohtajana). Rahaa oli silloin kaikki laarit täynnä (ja PPO:n hallitus luuli ymmärtävänsä jotakin kiinteistöliiketoiminnasta).

      Mastosta ei koskaan tullut voitollista. Lähes tyhjä kiinteistö, jossa muutama pienvuokralainen ja Peltomaan pystyttämä, PPO:n omistama, jatkuvasti tappiollinen Kuntokeskus Sisu.

      Nyt Masto on kenkätty toiselle yhtiölle. Sitä ennen 2017 PPO teki talosta 1,4 Meur arvonalennuksen taseessa eli lopullinen kauppahinta oli luokkaa 2,5-3,0 Meur lähes uudesta talosta. Onko arvonalennus yhtä kuin luottotappio? Minusta on.

      • vastauksia-kaivataan

        Eikös sitä mastoa lisäksi pääomitettu vuosittain, melkoisilla summilla. Peltomaa voisi valaista asiaa.


      • rössypottu

        Aivan turha odottaa minkäänlaista selvitystä, PPOn Arvo vain kiillottaa kuvaansa kallilla, tarpeettomalla lehtimainonnalla, hautakivimainoksilla.


    • PPOn

      nykyjohto käyttää osuuskunnasta nimeä "Arvo Sijoitusosuuskunta" vaikka oikea, viime osuuskuntakokouksessa hyväksytty nimi on "Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta". Voit tarkistaa nimen esim. Privanetin sivuilta.

      Voi vain arvailla, miksi 2018 osuuskunnan kokouksessa hyväksyttiin pitempi ja siis virallinen versio.

      Liittyisikö se siihen, että osuuskuntalain mukaan PPO:n toiminnan tarkoituksena on "jäsenten taloudenpidon tai elinkeinon tukemiseksi harjoittaa taloudellista toimintaa siten, että jäsenet käyttävät hyväkseen osuuskunnan tarjoamia palveluita taikka palveluita, jotka osuuskunta järjestää tytäryhteisönsä avulla".

      Tästä on nykyinen sijoitusosuuskunta kaukana. Käytännön toiminta ja toiminnan tarkoitus ovat rankasti ristiriidassa. Se ei paljon toimitusjohtajaa ja hallituksen puheenjohtajaa näytä hetkauttavan.

      Toimitusjohtajaa en ihmettele, koska hän on Datame-konkurssikuvioissa ja PPO:n myynnissä ollut koko ajan mukana. Erikoisempaa on uuden hallituksen puheenjohtajan tilanne. Hän toimi ennen pelkästään menestyvissä ja lain mukaan toimivissa yhtiöissä (Tecnopolis, Hoivatilat, ym.).

      Nyt hän on mukana osuuskunnassa, joka toimii vastoin tarkoitustaan.

    • ökjugit876

      Eikös nyt ole menty pitkän aikaa niin päin, että PPo on käyttänyt hyväksi omistajia ei toisinpäin.

    • christian

      Lahjoittiko se PPO rahaa kirkonrakennukseen? Ainakin siitä oli ajatuksia.

    • VakaaSaantoKivissä

      Alueelle perustetaan osuuskuntia rakentamaan valokaapeliverkkoja ? Oliko täällä joku vastaava joskus ja oli jo rakentanut laajat verkot alueelke ? Miten sille on käynyt ja mitä kuuluu ? Mitä on tapahtunut siihen investoiduille rahoille ? Onko joku koalitio joka hoitaa asioita vai joku "salaseura" junailemassa asioita kun julkisuuteen ei tule mitään tietoa ?

      Hyvä kun joidenkin kuntien alueella on rohkeita ja kuntalaisia ajattelevia päättäjiä ettei kaikki ole tuollaisia vastarannan kiiskiä kuin ylivieskassa, tosin jotain voi päätellä niiden taustoistakin miksi vastustavat kaupungin kehitystä... tainneet olla jotenkin juonimassa " hiljaisuutta" ja oisko tiskiluutukin otettu mukaan pyykkiä pesemään ja likaisia rättejä laittamaan pyykkinarulle ? Kuka tietää ?

    • EipäMeneHäävisti

      Kiinteistötiskivisionäärin seuraava töpeksiminen lähestyy julkituontia.

      Eipä ole häävi tilanne,Hiekkasärkillä Kalajoella Raitti ei kerännytkään väkeä, ei sitten lainkaan niinkuin odotettiin. Nyt täytyy alkaa tekemään päätöksiä, putiikit kiinni talveksi, peruslämpöä päälle ja ovet säppiin. Ei kenelläkään yrittäjällä ole varaa maksaa vuokria jos ei ole asiakkaita ja Raitti on tällä hetkellä lähinnä ABC:n parkkipaikkana. Surkean alun jälkeen surkea loppu, sääliksi käy niitä yrittäjiä, jotka täysin katteettomilla lupauksilla houkuteltiin vuokralaiseksi tuohon pytinkiin.

      Pystyvätkö maksamaan sijoitus Arvolle korkoa vai annetaanko 5 vuotta vapautusta kuten Sisu kuntokeskukselle on tehty jo Raahessa.. eikä alaskirjauksia eikä tappioita näytetä tilikirjauksissa ?

    • ihailijaaikainen

      aan se on PPO:lla tällainen Midaksen kosketus:

      Epäonnistumiset mm.: Raitti (Kalajoki), Masto (Raahe), Kuntokeskus Sisu (Raahe), FinnCode (Ylivieska), Stoolperi (Haapajärvi), Elisa ja Lehto osakemyynnit.

      Hyvin kyseenalaisia ovat Hanhikiveen liittyvät satsaukset (Pyhäjoki), Keliber (Kaustinen), Vieskan Elementti (Alavieska) ja Qfox (Kalajoki).

      Onnistuneista sijoituksista ei ole toistaiseksi juurikaan tiedotettu.

      Mitä sitten jatkossa paljastuukaan...

    • AmmaAskotinPerintö

      Onkohan minkä niminen advokaatti joka on hämmentänyt konkurssipesää jota aletaan tutkimaan nyt kissojen ja koirien kanssa. Pitäisi tämän "arvo.. osuuskunta ppo:n" osalta saada samanlainen selvitys käyntiin. Sen rahoista on käyty jos jonkinlaista julkituontia joka on aina päättynyt mitä erilaisempiin versioihin niin annettujen tietojen kuin tilintarkastuslausuntoihin joissa aina ollut joku advokaatti sekoittamassa ikääntyneitä jäseniä niin kokouksissa kuin saatavilla olleissa lausunnoissa. Olipa kerran ihan pääkaupunkiseudulta tiilenliittäjäkin pääosassa joka sitten saikin vakavia muistutuksia virheelisestä toiminnastaan ihan valtakunnan korkeimmalta oikeusviranomaiselta .. mutta hämmentäminen jatkuu ja kuormasta katoaa herkkuja vääriin suihin jotka ei ole panneet aikoinaan rikkaakaan ristiin satojen miljoonien hankkimisessa.. nyt hyppivät pöydällä ja käyttävät jäsenien rahoja jäsenesityksiä vastaan.. advokaattien avulla.. ovat samassa veneessä näköjään.

    • AmmalleJaAskotille

      ..kuten kaikki ovat todenneet entisen nokian johdon tekemiä virheitä niin jo sen ja nyt ilmestyneen siilasvuon kirjan oppeja olisi hyvä toteuttaa ..arvo-osuuskunta ppo jne konsernin ulostuloissa.

      Virheitä on tehty ja tehdään mutta jos yksituumaisuus löytyy niin voidaan saada myös aikaan hyviäkin tuloksia. Niiden tunnustaminen voisi olla parempi tapa kuin piilottelu ja asioiden vääristely. Onko näin ?
      Kannattaako erilaisen mielipiteen esittäjä aina tyrmätä tai kenkätä ulos hallinnosta, vai ottaa opiksi ja kokeilla edes joskus uusia ajatusmalleja ?

      Ne voi olla vaikeaa niellä jos taustalla on aina ylhäältä alastulleiden ajatusten ja ohjeiden kirjaimellinen noudattaminen sekä henkilökohtaisen vastuun pakoilu. Vai onko ? Tai voisko ?

    • ppomieshenkeen

      PPO ja LähiPohjala rahoittaneet Kalajoen Hiekkasärkkien ABC:n lähellä rakennettua raittia- päin peetä sekin hanke kun rakennetaan lasten leikkiparkki !Erikoisliikkeitä erikkoishintavilla tavaroilla ei kiinnosta tienkulkijaa. Ja Keskuskarin suunnalla oikea hävityksen kauhistus siellä- vaikka keskeneräistä pidä arvostella mutta ei ole kultakaivos Hiekkasärkät nyt eikä tule koskaan olemaan.

    • KuituKunditKehiin

      Saapa nähdä meneekö.. tai edes yrittääkö Arvo osallistua sijoitttajana perusteilla oleviin kuituyhtiöihin jäsenalueilla. Niihin tarvitaan valtion tuen lisäksi yksityistäkin rahaa ja sitähän on jäseniltä irrotettavissa 1240/€ per liittyjä..jos on jäsen. Tuohan ois loistava veto jopa poliittiseen hallitus-Ay liike lakkouhka farssiin verrattuna. Ei varmaan yhtään poikkipuolista sanaa tulis keltään kun jo kerran rahoitettuihin kuituihin pläjäytettäis muutama milli.. onhan sitä muutenkin sijoitettu jo "maan alle" tuottoa odottamaan

      Mitä vielä mietitte.. hop hop julkistamaan jo ehdotusta..

    • enemmänkuitua

      Arvo/PPO:n kannattajat ja uskolliset uskovat mollukkaliikenteeseen kuin pässi sarviinsa. Kun kuidut on myyty Elisalle niin ei kuitua käytetä, siittä pitää Elisa ja PPOuskovaiset huolen.

    • HautakivenKiilllotus

      Pesasee vanhan sukuhaudan kiven ja myy samoille asiakkaille eri hintaan. Samasta tuotteesta useampi taksa ja monet nimet puuttu hautuumaalta. Tässä on jo bisneksen makua.

    • LisääOstin

      Hehehee, menittekö myymään osuutenne 600 eurolla, kun noin ottaa päästä kaikki maailman asiat?

      • lutykd6576w4

        Elätkö kuplassa. Kohta kuuluu POKS. Käyrät on alaspäin ja vauhti kiihtyy kun alamäki on alkanut. Mitä jää käteen Joku kivikasa jossain missään ja seiniä joilla ei ole mitään arvoa. POKS


      • Tätenonasia
        lutykd6576w4 kirjoitti:

        Elätkö kuplassa. Kohta kuuluu POKS. Käyrät on alaspäin ja vauhti kiihtyy kun alamäki on alkanut. Mitä jää käteen Joku kivikasa jossain missään ja seiniä joilla ei ole mitään arvoa. POKS

        Hyvin tulee tuottoja. Jos et osuuksia omista, mitä täällä nillität? Sinulla ei silloin ole mitään puhevaltaa, mutta voithan tietenkin huudella puskajussina hevonpaskafoorumeilla.


    • kkhgffd

      Onko ensi kesä taas kuiva ja kuuma?! Oiva metsäpalovaara tuulimyllyalueilla! Tuulimyllyssä on satojen metrien korkeudella suuri määrä polttoainetta. Tarvitaan vain ukkonen, laitteiston oikoseen meno, konevika tai muu jumi niin järkyttävä tulipalo tuulimyllyn huipulla ja maastossa on valmis.

      Onko tuulimyllypohatat tulleet tätä pikku seikkaa ajatelleeksi? Tämäkö on nyt se tuleva Jumalan lähettämä tulimeri, josta Raamatussa puhutaan?

      Tuulimyllyjen purku heti! Ennen ensi kesän kuivaa ja kuumaa kautta.

      Tuulivoimalapalo Haminassa:
      https://m.youtube.com/watch?v=9gxHSJerZfU

    • tiedäntämän

      Kiitos kokoomus ja kepu. Myitte PPO:n Elisalle ja olette "sijoittanut" miljoonia "tuottavasti". Kohta loppuu Arvon joutsenlaulu ja -lento.

    • jaksaatätä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe