Huolestuttava piirre monessa luterilaisessa

ExlutNytJeesustiellä

on se, että välillä on vaikea kommenteista erottaa, onko kyseessä palstalla päivystävä ateisti vai luterilainen ns. kristitty.

Ettekö ota uskoa vakavasti? Eikö ole monissa monissa kohdissa sanottu, että me uskovat emme ole tästä maailmasta? Me olemme muukalaisia. Monet monet kerrat meille Pyhä Raamattu tätä painottaa.
Rakkauden kaksoiskäskyn ensimmäinen ja tärkein käsky on Jumalan rakastaminen yli kaiken.

Miten voitte rakastaa Häntä yli kaiken, ellette edes tunne Raamattua? Mikä asia elämässä sinulla on tärkeämpi, kuin Jeesus?
Työ, harrastus, perhe, politiikka, kuntoilu, lemmikit, some, vai jokin synti?

Kerron tämän varoituksen rakkaudella. Ellei arvojärjestys omassa päässäsi muutu, niin liikut vaarallisilla vesillä. Jeesus Kristus ei suostu toiseksi, kolmanneksi tai kymmenenneksi tärkeimmäksi asiaksi elämässäsi.
Mieti. Kun polvistut Herran Jeesuksen edessä ajan tuolla puolen, niin minkä asian maailmassa Ihmisen Poika hyväksyy itseään tärkeämmäksi eli selitykseksi, mikset kiinnittänyt katsettasi joka ikinen päivä Häneen ja vain Häneen? Perheasiat? Ehei. Lapset tai vanhemmat? Ehei.
Vastaus. Ei mitään.

Luterilainen kirkko on turruttanut teidät elämään tässä maailmassa vaikka Jumalan sanan mukaan, tulisi keskittyä Jeesukseen ja elää muukalaisena maailmalle.

Tämä voi olla kova mietinnän paikka monelle, mutta ottakaa nyt onkeenne ystäväni.
Lukekaa sanaa joka ikinen päivä. Rukoile alati. Älä elä tälle maailmalle.

Jos Jeesus on sinulle tärkein, tämän kaiken pitäisi olla itsestäänselvyys.
Jos ei usko täysillä, niin mitä mieltä on uskoa ollenkaan? Uskotko silleen varalta pikkuisen, josko se sittenkin olisi totta tuo seurakunnassa kuultu, mutta maailmassa on niin paljon kaikkea kivaa ja ei se Jeesuskaan oikeasti tule vaan sehän on semmoinen allegorinen viittaus ihmisen kehittymisestä paremmaksi jne.

Jos uskot, niin usko täysillä.
Jumalan sana on totta. Se ei ole pelkkää vertauskuvaa vaikka siinä on myös vertauskuvia.
Jumalan ehdottomuuden tuntien, en "löisi vetoa" puoliuskovaisen puolesta.

Nyt on aika korjata vaellusta, rakkaat ystävät.

25

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On itsestäänselvää, että itsestäänselvä on pikkuisen erilainen eri ihmisillä.

    • ExlutNytJeesustiellä

      Kaikesta epäolennaisesta palstalla pauhataan, mutta vaelluksen korjaamista peräänkuuluttava avaus vaietaan kuoliaaksi. No, se on nyt tätä aikaa. Parannuksen teko ei kiinnosta, kun maailma on niin kiva ja voihan sitä pari kertaa vuodessa käydä ihan eturivissä istumassa ja kuunnella rock-konsertin.

      Aiheellinen epäilys esitettiin sanassa, että löytyykö yhden yhtäkään..

      Tehkää Parannus, te maailman lapset. Tulkaa Jeesuksen lapsiksi.

      • evlutj

        Mieluummin sitä käy vapaa-ajalla rock konsertissa kuin seurakunnissa joista on tehty lavashow. Tarkoitan nyt siis näitä kaiken maailman vapaiden seurakuntien kokouksia. Kitaraa rämpytetään ja leikitään rocktähtiä ja sitä kutsutaan muka "ylistämiseksi". Täyttä huuhaata. Kirkossa ei kitarat soi vaan urut ja seurakunnan kaunis laulu yhteen ääneen virsikirjasta ylistäen Jumalaa.


      • ExlutNytJeesustiellä
        evlutj kirjoitti:

        Mieluummin sitä käy vapaa-ajalla rock konsertissa kuin seurakunnissa joista on tehty lavashow. Tarkoitan nyt siis näitä kaiken maailman vapaiden seurakuntien kokouksia. Kitaraa rämpytetään ja leikitään rocktähtiä ja sitä kutsutaan muka "ylistämiseksi". Täyttä huuhaata. Kirkossa ei kitarat soi vaan urut ja seurakunnan kaunis laulu yhteen ääneen virsikirjasta ylistäen Jumalaa.

        En tiedä mitä touhuavat vapaissa suunnissa. Luterilaisessa kirkossa järjestetään maallisia rämpytystilaisuuksia vaikka kirkon tulisi olla arvokas paikka.
        Oliko kommenttia avauksen pointtiin?


      • evlutj
        ExlutNytJeesustiellä kirjoitti:

        En tiedä mitä touhuavat vapaissa suunnissa. Luterilaisessa kirkossa järjestetään maallisia rämpytystilaisuuksia vaikka kirkon tulisi olla arvokas paikka.
        Oliko kommenttia avauksen pointtiin?

        Olen samaa mieltä. Otan uskoni vakavasti. Varmasti on monia joilla usko on vaiheessa. Ei pidä painostaa, vaan ohjata kuulemaan Jumalan sanaa.

        Kirkkokonsertit ja muut hömpötykset tulisi pitää muualla kuin kirkossa. Jumalanpalvelus on kuitenkin erikseen kuin kirkkokonsertti, se on minulle pyhä.


    • Montako luterilaista kirjoittelijaa täällä tunnetkaan, että koet olevasi jotenkin "ylempi" arvioimaan milloin kenenkin vaellusta ?

      Jos te nyt siellä omissa ympyröissänne sitä samaa Raamattua luette niin luulisi olevan sinullekkin selvää, että ainoa jolla on oikeus punnita on Jumala.

      Ja me luterilaiset elämme jo tässä maailmassa koska mikään ei Raamatussa viittaa siihen, että pitäisi elää maallinen elämänsä kuin juostenkusten ja käydä jollain toisella kasteella missä muka kaikki pois pyyhkäistään. Vastuuta siis kannamme jo nyt.

      Ihan sieltä harrastuksistakin asti. Toki aina voi valita käyttääkö voimavaransa hyvään tai pahaan. Minä käytän yhteiseen hyvään kuten olen tehnyt aina, elänyt nuhteettoman elämän.

      • SuoraVastenKasvoja

        Liberaaliuskis iski heti, kun tervettä vaelluksen tarkkailua peräänkuulutettiin.
        Alkoi hourailemaan omista ympyröistään ja toisesta kasteestaan ties mitä lahkoilua muuta tekeekään..

        Eipä ihme, sillä tässä tämä sama tyyppi, joka syyttää avaajaa ylemmyydentunteesta, itse kertoo olevansa synnitön. " elänyt nuhteettoman elämän."

        Ei meinaa kevyt-uskis kestää, kun tullaan täysin Raamatullisesti muistuttamaan maailman seuraamisen vaaroista. Ihan täyttä kirkon eturivin kamaa on tuo nicki.


      • TulessaPunnitaan

        Kun Jeesus sanoo, että " seuraa minua", niin se on tämän röyhkimyksen mielestä yhtäkuin " pitäisi elää maallinen elämänsä kuin juostenkusten".

        Aika kovaa tekstiä röyhkimykseltä joka äsken kertoi olevansa synnitön.


    • Saarnaaja

      Ilmestyskirja:
      3:15 Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava!
      3:16 Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos.

    • >Jumalan sanan mukaan, tulisi keskittyä Jeesukseen ja elää muukalaisena maailmalle.

      Mitä kirjekuorien liimaamista vaativampaa työtä ajattelit tehdä tällä asenteella? Asuisit itse savupirtissä lehmälle julistaen, jos esi-isäsi olisivat ajatelleet noin – ja mikäli olisit elossa. Todennäköisestihän olisit jo kuollut.

    • "Mikä on tärkeämpi kuin Jeesus kristus "

      Jumala tietysti. Turha yrittää eksyttää kuolleen nimeen.

    • Portissakaikuu

      Kokemus keskustasta todistaa, kuinka muukalaisia.

    • eläväänuskoon

      Oma uskonelämäni on ollut viime aikoina kompurointia, mihin olen etsinyt muutosta. Esim. TV seiskalta on tullut muutamia hyvin innostavia ohjelmia, missä on muistutettu, mistä uskossa olemisessa on kysymys sen lisäksi, että on saanut syntinsä anteeksi Jeesuksen Kristuksen ver taiuudestaan innostua Jeesuksesta/Jumalasta, taivaallisesta Isästä ja Pyhästä Hengestä, kuka opettaa ja antaa meile tarvittavaa voimaa vaelluksessamme. Ymmärtäessämme esim. Kristuksen valtavan rakkauden aina jossakin tilanteessa, meille tulee valtava halu tuntea Jumala, pysyä Hänen lähellään ja tehdä sitä, minkä ymmärrämme Hänen tahdoksi ja mitä Hän on ehkä kehoittanut meitä tekemään kuullessamme Hänen ääntään aika ajoin. Jumalan rakkaus meitä kohtaan saa meidät kokemaan ja osoittamaan vastarakkauttamme (joskus jopa sähkökitaralla, jos sellainen on, mutta ulkoisiin asioihin ei tule liikaa tuijottaa, jos kyse ei ole synnistä, minkä sisällään tuntee).
      Oi jos saisimme "ilmestysvuorikokemuksia" tai ainakin saisimme tuntea elävän rakastavan Jumalan lähellämme. Jumalan läheisyydessä eläminen n se tärkeä asia ymmärtää, että sen ymmärrämme ja se on meille todellisuutta. Silloin emme tuijota uskonaisiin asioihin, mutta haluamme aidosti toteuttaa Jumalan tahtoa, rakastaa lähimmäistämme yms.
      Joillekin ilmeisesti melko on suotu mahdollisuus kokea Kristus elävänä lähellään ilmestyksessä tms. Näille kokemuksille on yhteistä hämmästyminen, miten paljon Jumala/Jeesus Kristus meitä rakastaa, tietää kaikki asiamme. Heidän uskonelämäänsä on tullut valtava muutos, kun tietävät kenen luokse ovat matkalla. Jos me emme tällaisia ihmeellisiä kokemuksia saa, niin ainakin tiedämme sen olevan totta. Kannattaa viettää aikaa rukouksessa, kuunnella, jos Jumala meille jostakin puhuu, ylistää ja kiittää Häntä. Jos tuntuu, että uskonelämämme on näivettynyt tai "jäähtynyt", niin mennään Jumalan eteen yksin ja yhdessä anomaan uudistusta uskoomme. Itsestämme jos yritämme parannusta puristaa, niin usko saattaa muuttua pakkopullaksi, jossa vain väsymme. En usko Jumalan tarkoittaneen elämästämme "tylsää" ja innotonta. Vaikka elämäämme tulisi vaikeuksia, kokisimme jopa vainoja, niin kokemuksiaan tällaisissa oloissa olleet uskovat ovat jakaneet ja kertoneet, miten ihmeellisen läheseltä Jumala ja Jeesus Kristus on tuntunut heille ulkonaisesti karmeissa olosuhteissakin. Elävä usko lähellä Jumalaa on mahdollista ja tiedän sen olevan mahdollista etsien sitä, vaikka juuri nyt olen vaikeuksissa. Haluan elää täyttä kokosydämistä Jumalan arkoittamaa hyvää elämää yhteydessään ja siinä on sydämen hyvä olla olosuhteista huolimatta. Tässä ei pidä tuijottaa,minkä nimiseen seurakuntaan kuuluu. Jumalalla on vain yksi seurakunta, johon kuuluvat uudestisyntyneet kristityt.

      • eläväänuskoon

        Pahoittelen vioista johtuvia virheitä. Toivottavasti lukija sai jotakin selvää siitä, vaikka monia sanoja jostakin syystä jäi pois.


    • Aloituksessa oli maininta kaksoiskäskyn ensimmäisestä osasta mutta toista ei mainittu (ainakaan vilkaisten) vaikka se mainitaan Raamatussa lähes samanvertaisena ja sen puuttuminen tuntuu olevan palstalla kyllä suuri puute.

    • Minusta huolestuttavampaa on se, että trolleja ei enää erota vakavissaan olevista fundamentalisteista.

      • Se on todella mahdotonta, niin hyvin sekoitettu trollien ja fundisten pakka on.


    • huoles.tunut

      Aloituksessa kirjoitettiin: >>Mieti. Kun polvistut Herran Jeesuksen edessä ajan tuolla puolen, niin minkä asian maailmassa Ihmisen Poika hyväksyy itseään tärkeämmäksi eli selitykseksi, mikset kiinnittänyt katsettasi joka ikinen päivä Häneen ja vain Häneen? Perheasiat? Ehei. Lapset tai vanhemmat? Ehei. Vastaus. Ei mitään. <<

      Vanhemmat jotka ovat pakottaneet lapsensa vastoin näiden omaa tahtoa syntymään tähän maailmaan voivat siis aloittajan mukaan jättää lapsensa hoitamatta ja kasvattamatta vetoamalla tuohon määritelmään.
      Lapsen imettämisen sijaan polvistua aloittajan esittämällä tavalla... huh.
      Voitko hieman tarkentaa ajatusmalliasi, olen huolestunut sinusta varsinkin jos olet pienten lasten vastuullisen vanhemman asemassa.
      Mikään ei saa ajaa lasten edun edelle, he ovat joutuneet vastoin omaa tahtoaan syntymään maailmaan vanhempiensa tahtotilan tai nautinnonhalun seurauksena.

    • "Eikö ole monissa monissa kohdissa sanottu, että me uskovat emme ole tästä maailmasta? Me olemme muukalaisia. "

      Kaikki ihmiset elävät ihmisen elämän ja tässä maailmassa. Tuo on enemmän vertauskuvallinen ilmaisu. Jos tosiaan joku ei halua elää "tässä maailmassa", niin kannattaa lähteä johonkin erämaanhan erakoksi.

      • kaikki.lahjaa

        Ei se ole vertauskuvallista vaan konkreettista. Olemme maailmassa mutta emme ole tästä maailmasta, tarkoittaa, että emme elä tämän maailman hengestä vaan meillä on juuret tulevassa. Elämme Jumalan sanasta, joka ei ole tästä maailmasta vaan taivaasta tullut ilmoitus.

        ”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. (Room.12:2)


      • kirkkoon_kuuluva
        kaikki.lahjaa kirjoitti:

        Ei se ole vertauskuvallista vaan konkreettista. Olemme maailmassa mutta emme ole tästä maailmasta, tarkoittaa, että emme elä tämän maailman hengestä vaan meillä on juuret tulevassa. Elämme Jumalan sanasta, joka ei ole tästä maailmasta vaan taivaasta tullut ilmoitus.

        ”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. (Room.12:2)

        Aloittaja ei tunnu evl. kirkon jäseneltä vaan kaivaa malkoja niiltä jotka kuuluvat. Etkä tunnu sinäkään olevan.


      • kaikki.lahjaa kirjoitti:

        Ei se ole vertauskuvallista vaan konkreettista. Olemme maailmassa mutta emme ole tästä maailmasta, tarkoittaa, että emme elä tämän maailman hengestä vaan meillä on juuret tulevassa. Elämme Jumalan sanasta, joka ei ole tästä maailmasta vaan taivaasta tullut ilmoitus.

        ”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä. (Room.12:2)

        Mielestäni sinäkin hyvin vahvasti elät tässä maailmassa, käytätpä vielä nettiäkin. :D


    • töppöset.savessa

      Kun olin mukana helluntaiseurakunnassa, saarnaajat olivat hyvin kohtuullisia, evankelisia ja viisaita, mutta seurakuntaväen joukossa oli runsaasti aloittajan kaltaisia hurmahenkiä, joille pelastus onkin IHMISEN sitkeyttä ja keskittymistä.

      • Ikävä kyllä näitä ilmiöitä on, joissa ihmisen tahdonvoimalla painostetaan tai manipuloidaan "uskoon".


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe