Tunnelille on kiireellä alettava suunnitella

Lapintie-leveeksi

varareittiä, ei näin voi jatkua näinkin isossa kaupungissa. Jos eilen olisi tarvinnut jossain ambulanssia tai paloautoja niin eipähän olisi onnistunut ja vainajia olisi tullut. Satakunnankatu Aleksis Kiven kadusta itään mukaan lukien Satakunnansilta sekä Lapintie kokonaan tulee leventää 4 -kaistaisiksi. Miten se tapahtuu niin sitä alkakoon joku viisas konsultti miettimään. Eikä sekään varmaan riitä.

Tunneli voi todellaka mennä tukkoon tuntikausiksi ja se vaarantaa nykyisellään vakavasti yleisen turvallisuuden. Jotakin on pakko tehdä ja pian.

Tampere on vain keskittynyt tukkimaan katuja ja väyliä ajattelematta miten liikenne sitten sujuu. Kuten nähtiin niin pienikin häiriö kuten vähäinen sähkökaapin kärähdys sotkee kaiken l iikenteen täydellisesti jopa laajalti kaupungin ympäristössäkin.

22

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei-muuta-keinoa

      On kehitettävä helikopteritoimintaa eli Mediheliä koska liikenne voi seistä koska tahansa kilometrien jonoissa. Tai sittten uusi ja järkevämpi kaupungin johto palauttaa Hämpin takaisin kaikelle liikenteelle työmaan joskus ehkä valmistuttua.

      • ihanhyvä

        Hämeenkatu tulisi pysyvästi sulkea koko mitaltaan yksityisautoilulta. Aleksanterinkatua ja Näsilinnankatua lukuunottamatta, kaikki Hämeenkadusta lähtevät poikkikadut tulisi muuttaa kävelykaduiksi, vähintään yhden korttelin verran Hämeenkadusta kumpaankin suuntaan. Rantatunneli toimii pääsääntöisesti hyvin, joten sen täydennysrakentamista tulee kiirehtiä. Amurintunneli ja Näsintunneli tulisi kävelykatumuutosten ohella, saattaa prioriteettiluokkaan 1, keskustan liikennesuunnittelussa. Jäljelle jääville keskustakaduille tulisi suunnitella käyttömaksua, kuten hyvin monissa Eurooppalaisissa kaupungeissa on tehty. Jos käytät, niin maksat.


    • Ratkaisutulossa

      Ensi vuonna on tulossa lentäviä ambulansseja ja paloautoja Tre:lle. Ongelma poistunee huhtikuun lopulla.

    • pakko-toimia

      Asuinalueen läpi johtava Kekkosenkatu liikennevaloilla ohjataan varareitiksi kaksi kaistaa molempiin suuntiin aina sen mukaan kumpiko tunneli on tukossa.

    • ArskanEsso

      Mitään kierotietä tarvita, vaan pelastusvene.

    • Idea

      Tunnelin voisi täyttää vedellä. Liikennöinti tunnelin läpi tapahtuisi pienois sukellusveneillä. Eli autolla ajettaisiin tunnelin suulle ja siitä matka jatkuisi sukellusveneellä toiseen päähän. Autoille rakennettaisiin maanpäälle automaattiset kuljetuskiskot jotka kuljettaisivat autot tunnelin suuaukoille.

    • GooberPedy

      Rakennetaan toinen tunneli Ratinaan, nykyisen tien tilalle. Tunneli päättyisi Työväen teatterin kulmalle. Nykyisen tien päälle rakennetaan arvotaloja ja tie viedään maan alle. Hämeenkatu muutetaan myös kävelykaduksi ja rakennetaan uusi Hämeenkatu maan alle, jossa on pysyvästi valoviikot. Kesällä viileä ja talvella lämmin - aurauskustannuksista säästettäisiin tunnelin hinta takaisin. Virol... ööh, työtilaisuuksia syntyisi ja verotulot lisääntyisivät. Win-win! Profit!

      • Saarakentaa

        Miksi ei rakennettaisi mieluummin siltaa korkealle Tampereen ylle? Taivaalla on tilaa autoille ja ei tarvitse möyriä vedellä täyttyvässä tunnelissa.


      • ihanhyvä

        Tällainen visio taisi olla edesmenneellä kaupunginjohtajalla, Erkki Lindforsilla joskus 1960-luvulla. Muistaakseni hänen visiossaan tunneli olisi alkanut jostakin Santalahden tienoilta, ja päättynyt suunnilleen Eteläpuistoon. Voisi olla ihan toteuttamiskelpoinen idea, sillä se toteutuessaan auttaisi keskusta-alueen yksityisautoilun rajoittamista.


    • ettäsillain

      Tässä se ongelma vasta onkin, tunnelin ollessa topissa ei hälytys ajoneuvot pääse määrä ajasssa turma paikalle.

      • Plurpsis

        Miten tässä näin kävi?


      • maltat-vaan-odottaa

        Tosin kertaakaan ei ole tunnelin stoppi vaikuttanut hälytysajoneuvojen liikkumiseen, mutta ehkä toiveesi toteutuu vielä joskus.


      • AivanVarmastiON
        maltat-vaan-odottaa kirjoitti:

        Tosin kertaakaan ei ole tunnelin stoppi vaikuttanut hälytysajoneuvojen liikkumiseen, mutta ehkä toiveesi toteutuu vielä joskus.

        Mistä tiedät? Tampereella joka päivä joku saa hengenvaarallisen sairauskohtauksen ja tarvitsee ambulanssikyytiä. Luuletko että siitä hirveästi uutisoidaan, jos ambulanssi ajaakin keskustan tai ohitustien kautta, kun tunnelin läpi ei pääse?


      • NoTodistaSe
        AivanVarmastiON kirjoitti:

        Mistä tiedät? Tampereella joka päivä joku saa hengenvaarallisen sairauskohtauksen ja tarvitsee ambulanssikyytiä. Luuletko että siitä hirveästi uutisoidaan, jos ambulanssi ajaakin keskustan tai ohitustien kautta, kun tunnelin läpi ei pääse?

        Koska on ollut sellainen tilanne, että hälyauto ei ole päässyt tunnelin läpi?


    • Korjataan

      Miksi ihmeessä piti rikkoa olemassaoleva tie (Paasikivi/Kekkonen)? Korjataan se äkkiä ennalleen. Se olisi Lielahden vetovoimaisuuteen vahvistus.

    • Hämppi-takaisin

      Virallinen politiikka Treen kaupungilla on ollut luoda autoliikenteelle haittoja. Teitä kavennetaan ja/tai poistetaan kokonaan käytöstä. On jokin uususkonto jonka mukaan ihmisten onni lisääntyy sitä mukaa kun liikkuminen vaikeutuu.

      Ratikkatyömaan valmistuttua on Hämeenkatu avattava taas yleiselle liikenteelle. Kapasiteettiahn on koska bussit jäävät pois ja ratikka ajaa keskellä omalla reitillään. Miksi autokaistat reurnoilla tulisi pitää tyhjinä ?

      • Suunnitteilla

        Vuonna 2020 ratikat lentävät, eikä tarvitse kiskoja ollenkaan. Ihmiset teleportataan ratikan kyytiin ja pois sieltä lähi siirtimellä.


      • hurraa.hoplaa

        ----Miksi autokaistat reunoilla tulisi pitää tyhjinä ? ---

        Tämän aamun Aamulehtihän juuri kertoo, että keskustasta katoaa suuri joukko linjoja. Pitäisikö katu pitää autiona takseja varten, ei kai sentäs ?


    • Touhua

      Rakennetaan silta Ranta-Tammelan ylle.

    • Kaljakellunta

      Eikös sen uittotunnelinkin voisi laajentaa laivaliikenteen mittoihin?

    • Toiveikasta

      Lentävä ambulanssi on huono ratkaisu, koska lentosäätä ei välttämättä ole. Kysytään neljältä viisaalta tunnelidemarinaiselta ratkaisua. Jännittää jo etukäteen, että mitähän viisasta he nyt keksivät!

    • NääsNääs

      Onneksi ajelin taas tänäänkin kohti itää enkä länttä.Oli taas putkilo tukossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe