Valokuituyhtiöllä vaikeuksia , kuka maksaa

Tänään Hannu Luotola kirjoitti keskisuomalaisessa tämän surullisen kuuluisan verkkoyhtiön tilasta. Kirjoituksen mukaan osakaskuntien tilanne vaikuttaa varsin hankalalta. Saattaa olla, että päätöksiä tehdessä on jopa rikottu lakia, mutta ainakin on toimittu asian esittelijöinä ja päätöksentekijöinä vailla ymmärrystä mihin paperiin ’nimi tuli laitettua’. Onko karstulalla mitään mahdollisuutta erota yhtiöstä ? Keuruuhan pääsi siitä eroon kun takauspäätös Ei ollut valituksen vuoksi lainvoimainen. Toivottavasti meiltä löytyy joku rohkea virka tai luottamushenkilö joka ryhtyy asiaa selvittämään. Kyseessä on miljoonien vastuut jotka lankeavat meidän kuntalaisten (veronmaksajien) maksettaviksi. Toivottavasti asian salailu ja peittely loppuu ja kunta kertoo mikä on todellinen tilanne Karstulan osalta.
Ilmoita


242 Vastausta

Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.


Nou tsääns. Näistä maksellaan vielä pitkään, ja varsinaiset vaikuttajat (myös ne taustajuntat) pääsevät kuin kastikkeen haju liesituulettimesta. Nähty jo niin monen keissin yhteydessä. Verorahoilla maksatetaan - taas.
1 VASTAUS:
Entisen maakuntajohtajan tekoset asian suhteen tulisi selvittää.
+Lisää kommentti
Mahdotonta lähes on eroonpääsy Karstulalla. Kuvetta tulee kaivaa vaan. Holding -yhtiön rooli ja kuntien huimat takaukset poisti tuet.
Ilmoita
Juttuvinkki Viispiikkiselle. Otsikko Miten tässä nyt näin kävi? Haastateltavina Jukka Hiltunen ja Ari Piesalalla.
2 VASTAUSTA:
Kannattaa laittaa kirje sinne piisviikkiseen ja vielä saantitodistuksella. Eli lähettäjälle tulee ilmoitus kun kirje on kuitattu vastaan otetuksi.
Silloin ainakin tiedetään, että vinkki on otettu vastaan.
nimierkki kirjoitti:
Kannattaa laittaa kirje sinne piisviikkiseen ja vielä saantitodistuksella. Eli lähettäjälle tulee ilmoitus kun kirje on kuitattu vastaan otetuksi.
Silloin ainakin tiedetään, että vinkki on otettu vastaan.
Viispiikkinen kepulaisena lehtenä ei kepumokailuista kirjoita. Entinen maakuntajohtaja entisen miehensä kanssa selvittämään mitä tuli tehtyä.
+Lisää kommentti
Viispiikkisessä luetaan ja keskusteeaan näistä kirjoituksista satavarmaan ,kyllä tiedossa on mutta niistä vaijetaan koska keskustalaiset ovat kuseet veronmaksajien nilkkaan taas kerran ja ovat vastuussa näistä tyrimisistä.
Ilmoita
Noh, Hakala, AP ja muut tietäjät, alkakaa selittämään missä mennään. Kotisivujen mukaan Karstula on viestintämyönteinen kunta jossa kuntalaiset pidetään tietoisina tärkeistä asioista. Kuntalaisten luottamus valtuutettuihin ja johtoon alkaa olla vähissä.
2 VASTAUSTA:
Karstulassahan on kaikki aina ollut tunnetusti avointa ja erinomaista - paperilla.
Tämä jatkuu ja jatkuu, vain pellet vaihtuu...
Eikö viestintä toimikkaan valon nopeudella
+Lisää kommentti
Rikoslaki ja sieltä virkavastuu, ensisijaisesti valtuutetut ja he saavat osoittaa halutessaan sormellaan muita.
Ilmoita
Verkkoyhtiöitä suunniteltaessa on mainittu että se edellyttäisi julkista kilpailutusta, mutta tätä ei enää kilpailutettu ja siten jätettiin oman maakunnan yritykset paitsioon. EU:n määrittelemä perusta tuille on avoin, syrjimätön, tasapuolinen kilpailutus.

Suunnittelijat ja taka-ajatus ja maksajat unohtivat kokonaan Valtion avustuslain, jossa julkinen takaus on mainittu valtion tueksi. Tästäkö se maukas soppa sitten syntyy keittäjille?
1 VASTAUS:
Ei maakuntaliittokaan aikanaan kilpailuttanut Kuuskaistaa, vaikka laki niin vaatii. Lieko entinen maakuntajohtaja antanut oppinsa entiselle miehelleen, professorille, kun hänkään ei kilpailuttanut yliopiston tekoälyä. Molemmat ovat keskustalaisia. Rahaa paloi runsaasti molemmissa tapauksissa.
+Lisää kommentti
Tämä kuituvedätys on puhtaasti Kepulaisten viritys. Keski-Suomen kunnanjohtajat ovat kuin jahtiporukka käskynjaolla Pekkarisen antaessa käskyjään. Sama toistuu kun kuntajohtaja kävelee kuntaansa ja ohjeistaa valtuustoa. Ei mitään vastaanpanemisia vaikka kunnan rahakirstu on tyhjä ja tiedetään että metsään mennään että rytisee. Sipiläkin ohjeistaa omiaan ettei Hallinto-oikeuksien päätöksillä ole mitään merkitystä, saatikka EU:n säännöillä. Näinköhän Sipilä hoiti omia yrityksiäänkin?
1 VASTAUS:
Edellä kirjoittaja on täysin oikeassa. Keski-Suomen Valokuituverkoissa olevissa kymmenessä kunnassa on tiettävästi Kepulainen kunnanjohtajana paitsi Petäjävedellä. Pettuveelläkin oli kuitujutun aloittajana Kepulainen johtaja. Kunnat jotka jäivät pois yhtiöistä oli johtajana muu kuin Kepulainen, paitsi Viitasaarella. Viitasaaren johtaja taidettiin pistää ruotuun valituksella. Petäjävedellä vaihtui johtaja ja välittömästi pistettiin osake-ostot jäihin. Eikö tämä kerro jo totuuden kuinka Keski-Suomessa toimitaan. Saarijärvellä, Viitasaarella ja Jyväskylässä maksatettiin kuntalaisilla ja kunnilla Kuuskaistalle yli kaksi miljoonaa euroa tyhjästä. Eikö jo ole äänestyskopissa syytä miettiä kenen numeron pistää loppuunsa.
+Lisää kommentti
Valokuitua kansalle joka netissä surffaa.
Ilmoita
Joko kansa alkaa huomaamaan kepulaisten elämäntyylin, yhteiskuntaa huijataan minkä ennättävät, tukiviidakossa elävät ja erillaisilla avustuksilla, mutta itse eivät varoja maksa.
Ilmoita
Onkohan sinne Saarijärven metsikköön muuttaneilla ulkomaalaisilla valokuituliittymä? Olisi hyvä mainos:"Metsikköön muuttanut tarvitsee ainoastaan valokuituliittymän!"
Ilmoita
Valokuituyhtiön vaikeudet ovat vain väliaikaisia. Ei syytä huoleen, rahaa kyllä on.
1 VASTAUS:
Rahaa on muttei kuituyhtiöllä. Vaikeudet ovat yhtiöllä lopullisia ja konkka kolkuttaa ja kunnat maksavat. Ei syytä huoleen kun kuitujuttu meni persesuoleen.
+Lisää kommentti
Finanssipoliittinen suunnitteluvirhe vain ajautui nyt meidän niskaan, mutta saman virheen tekijät jakavat kai?
Ilmoita
Herra U kaivaa kuidut käsin maahan ja halvalla.
Ilmoita
Tuo selvitysryhmä synnytti kuin käki kuituyhtiökonsernin munimalla kuntien pesään munan. Konsernista piti tulla tosi tuen saaja mutta siitä tulikin Molokki.
Ilmoita
Onko tulossa taas kunnille verkkoyhtiöltä miljoona anti, koska kuulin että huippuyhtiöllä on taas rahat loppu. Paunonen taas varmaankin aktivoituu omistajakuntiin kerjuu reissuille.
Rahakkailla rupukunnilla on rahaa mistä jakaa. Kuulin Karstulan torilla erään kepulaisen kertovan, että olen mieluimmin ilman ruokaa kuin kuituyhteyttä.
2 VASTAUSTA:
Rupukunta -nimitys muuten keksittiin v. 2010 kun eräille Keski-Suomen kunnille maksettiin
harkinnanvaraista valtion avustusta taloutensa pönkkittämiseen. Pelastaako valtio nämä kunnat valokuitukonkurssilta vai annetaanko niille opetus että on keskityttävä vain lakisääteisten tehtävien hoitoon. Veikkaan kärsimysten tietä koska muutoin jouduttaisiin tasapuolisuuden vuoksi pelastamaan muitakin.
maksakaapoisvaan kirjoitti:
Rupukunta -nimitys muuten keksittiin v. 2010 kun eräille Keski-Suomen kunnille maksettiin
harkinnanvaraista valtion avustusta taloutensa pönkkittämiseen. Pelastaako valtio nämä kunnat valokuitukonkurssilta vai annetaanko niille opetus että on keskityttävä vain lakisääteisten tehtävien hoitoon. Veikkaan kärsimysten tietä koska muutoin jouduttaisiin tasapuolisuuden vuoksi pelastamaan muitakin.
Rupukunta-avustusta on saatu jo vuosikausia. Viimeistään ensi eduskuntakaudella se loppuu.
+Lisää kommentti
Tässä kannattaa mennä sylttytehtaaseen, ja kysellä, mikä sai hemmot tekemään tuommoisen kuntien rahannielijän.
Ilmoita
Oliko ne hemmot hätähousuja, koska pilasivat hyvän hankkeen?
Ilmoita
Kunnilla oli valttikortit käsissä laajakaista ongelmassa ennenkö selvitysryhmä jakoi uudet kortit. Ja sitten joka kunnalle tuli Kaksi mustaa ässää ja kaksi mustaa kasia. Mustat ässät oli holding -yhtiömalli ja 100% takaus. Mustat kasit oli turha kiire ilman todellista kiirettä ja liiketoiminnan osto eurolla.
1 VASTAUS:
Niin totta!
+Lisää kommentti
Ensi vuonna tulee kaupallisen rakentama 5 G Jyväskylään ja Saarijärvi hakee 5G pilottikunnaksi. Kyllä olimme Karstulassa hulluja kun sijoitimme kaikki viimeiset ropomme vanhaan ja kalliiseen valokuituun. Konkurssipesän maksuvelvoitteet hönkivät jo niskaan. Ei olisi pitänyt uskoa lessu johtoisen puolueen höpötyksiin. Koko kusetus kaatuu nyt kuntien niskaan , vai vieläkö joku uskoo tähän hölmöilyyn.
Ilmoita
Niin. Se 5G vaan edellyttää hyvin tiheän valokuituverkon.
Ilmoita
Erona on että sen kuituverkon rakentaa kaupallinen ja vakaa operaattori ja ilman kuntien rahoja. Meille hölmöläisille nauraa ainakin Saarijärvi ja Viitasaari. Meille jää konkurssin jälkeen isot velat ja Euroopan kalleimmat kuidut. Kannattaa alkaa jo miettimään lasten ja koulujen sekä vanhustenhoidon rahojen siirtämistä näiden rakkaiden kuitujen velkojen maksuun. Keski-Suomen Valokuituverkot kiittää ja kumartaa omistajakuntia hienosta yhteistyöstä ja ennenkaikkea anteliaasti rahan jaosta.
Ilmoita
Joo, siellä ne sörsseljöönit kirjoittaa nimiä alle papereihin, että saavat lisää rahaa kunnilta. Milloin tulee köyden pää vetävän käteen?
Ilmoita
Tätä nyt tarkasteltuani ja sisäisesti kauhisteltuani olen havaitsevinani ja toteavinani että köyden pää on juuri tulossa vetävän käteen.
Ilmoita
Ei valokuitu lisäarvoa elämääni ole tuonut. Tavallinen hemmo kuten minä käyttää keskimäärin nettiä ehkä maksimissaan 20 minuuttia vuorokaudessa. Televisiota saisi katella pari tuntia vuorokaudessa. Siinä se onaikamäärä jonka rajoissa näköjään piti korpihemmon elämää nopealla ja kalliilla tiedonsiirtomenetelmällä tehdä mielekkäämmäksi ja onnellisemmaksi.
3 VASTAUSTA:
Yli neljä tuntia päivässä television ääressä viihtyneiden australialaisten riski kuolla ennenaikaisesti oli tutkimuksen mukaan jopa 46 prosenttia suurempi kuin heillä, jotka katsoivat televisiota alle kaksi tuntia päivässä. Riski kuolla sydän- ja verisuonitauteihin oli sen sijaan jopa 80 prosenttia suurempi.

Pitkäaikaisen istumisen tekee Dunstanin mukaan vaaralliseksi erityisesti aineenvaihdunnan huomattava hidastuminen.

"Viestimme on, että pitkään kestävää yhtäjaksoista istumista on vältettävä"
Kun omistat valokuituyhteyden, niin paljonko sinä maksat tietoliikenneyhteyksistäsi mukaan lukien mobiiliyhteyden? Kaikkine maksuineen.
70€/kk
+Lisää kommentti
Katsokaa MOT tv:stä tänä iltana.
2 VASTAUSTA:
Areenassa näkyy vaikka heti. Multialla hinnaksi tuli 46000 euroa per liittymä!
ja vain ja yksinomaan kuntien PÄÄTTÄJIEN ISO HUIPUTUS veronmaksajia kohtaan
+Lisää kommentti
Järjenvalo on kadonnut kuntamme päättäjiltä jotka tekivät tämän päätöksen. Hankasalmella oli järkeviä päättäjiä kun ymmärsivät hankkeen suuret riskit.
Ilmoita
Kuntien asukit maksavat lainojen muodossa.
1 VASTAUS:
Ylimääräinen yhtiökokous pidetään 29.11.2018. Karstulankin takaukset pannaan maksuun.
+Lisää kommentti
Jokohan pian Karstulan päätösten valitukset käsitellään hallinto-oikeudessa? Multia on jo ehtinyt uuden päätöksensä saada ja niin vaan meni valitus läpi että napsahti. Asiantuntevia on olleet niin asiantuntijat, virkamiehet kuin päättäjätkin.
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Karstulalainen kokoomus valtuutettu itkee lehtikirjoituksessaan , että käsittämättömät laajakaistapäätökset konkurssikypsälle verkkoyhtiölle olisivat muitten syytä. Kaikki uhkat ja surkeat talousennusteet on tuotu tällekin pyrkyri kokoomukselaiselle moneen kertaan esille. Ei vaan ole mennyt perille. Tämäkin valtuutettu on vain kuunnellut kunnanjohtajiensa ja yhtiön toimitusjohtajan julistamaa sanomaa. Kannattaa nyt kysellä itseltään, että miksi olin päättämässä näin hölmöä hanketta kunnan maksettavaksi.
2 VASTAUSTA:
Jos viisaammat hyppäsivät pois kelkasta niin, miksi heitä pitää syyttää?
Ainakin naapurikunnissa päätöksenteon tukena oli viestintäviraston ennakkolausunto, missä korostettiin että tukikelpoisuus edellyttää julkisen rahoituksen markkinaehtoisuutta. Olisiko ollut vaikeaselkoista? Syyt on aina muissa.
+Lisää kommentti
Karstulassa on valtuustoon aina päässyt vähän pehmeäpäisiä valtuutettuja syrjäkylistä.
1 VASTAUS:
Ettet vain unohtaisi että koko Karstula on yhtä syrjäkylää?
+Lisää kommentti
Keski-Suomen Verkkoholding Oyn ja Keski_Suomen Valokuituverkot Oyn pystyttivät 10 rupukuntaa ihan itse Mauri Pekkarisen johdolla.
Olin Pekkarisen tilaisuuksissa Karstulassa ja Saarijärvellä, kun hän kävi ohjeistamassa kunnan valtuutettuja ja kyläläisiä. Jyväskylän valtuustoosa hän paasasi valokuidusta jopa väärissäkin kokouksissa lujempaa kun puheenjohtajan nuijan pauke.

Oli kuntiakin, jotka eivät riskien ja olemattoman "talouden" vuoksi eivät lähteneet hönötettäväksi.

Kinnula, Saarijärvi, Jyväskylä, Äänekoski, Laukaa, Hankasalmi, Viitasaari,Muurame, Jämsä ja nyt vielä Keuruu
Ilmoita
Eikö päättäjillä ole kannettavanaan muuta kuin poliittinen vastuu?
Ilmoita
Konneveden talousarvion tekstiosassa oli valokuiturakentamisesta kauhuskenaario maininta. Vajaa neljämiljoonaa euroa kuitutakauksista on merkitty riskirahoitukseksi, ja ei syyttä. Muiden omistajakuntien talousarvioista en löytänyt mainintoja kyseisestä asiasta, vaikka kaikilla omistajilla on suuri vaara joutua maksumiehiksi. Kyse on kymmenistä miljoonista. Olisi syytä varoittaa veronmaksajia ja päättäjiä mahdollisista yllättävistä talouteen liittyvistä asioista. Mitähän on sovittu yhtiön viimeviikon ylimääräisessä yhtiökokouksessa, salamyhkäisyys on pahan enne.
2 VASTAUSTA:
Ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista oli vähän aikaa luettavissa Karstulan kunnanhallituksen
esityslistan liitteenä, mutta poistettiin sieltä pikaisesti. Valokuitukokouksessa edustajat saivat tarkan selvityksen yhtiön tilanteesta. Näitä asioita ei julkaista tämän vuoden puolella.
jytky_tulee2019 kirjoitti:
Ylimääräisen yhtiökokouksen esityslista oli vähän aikaa luettavissa Karstulan kunnanhallituksen
esityslistan liitteenä, mutta poistettiin sieltä pikaisesti. Valokuitukokouksessa edustajat saivat tarkan selvityksen yhtiön tilanteesta. Näitä asioita ei julkaista tämän vuoden puolella.
Miksi ei julkaista nyt, eikö kantti kestä? Ei haluta pilata sokkiuutisella Karstusten joulunaikaa.
+Lisää kommentti
Karstulan päättjät ovat avarakatseisia ja kaukokatseista porukkaa ja ovat varautuneet tuollaisten pikkulaskujen maksamiseen kun laskun eräpäivä koittaa.
Jos kunnalla ei ole varaa maksaa niin he maksaa omasta lompakostaa.
1 VASTAUS:
Joo, riittää kun ilmoittavat tilinumeron, jonne rahat lähetetään.
+Lisää kommentti
Kriisikuntakriteerit on edelleen Suomessa voimassa. Keski-Suomessa ovat ensi vuonna ainakin Konnevesi, Kivijärvi, Kannonkoski ja Karstula Suomen kärkeä näillä kriteereillä. Salkkumiehet tulevat kylään , ja siinä taitaa olla meidän rahamiehet. Verkkoyhtiö velkasaneeraukseen ja velat kuntien maksettavaksi, ja kuntien kuituosakkeet lähes ovat arvottomia. Oisko kuitenkin pitänyt jotain mainita talousarviossakin?
1 VASTAUS:
Luhanka ja Toivakka ovat Valokuituyhtien velkojen maksuriskin maininneet budjetissa 2019. Muut kahdeksan kuntaa eivät, eli salanneet sen.
+Lisää kommentti
Uutispaukku Karstulasta! Valokuitutakaukset olivat laitonta tukea. Hallinto-oikeus kumosi Karstulan kunnanhallituksen rahanpumppauksen KSSV:n maakaapeloinnille. Sijoitukset katsottiin laittomaksi avustukseksi. Suuret kiitokset Annalle ja Leeville. Voimia ja jaksamista.

Keskisuomalainen kertoo Vaaherkumpu kirjoittaa.
3 VASTAUSTA:
Osakeantiin osallistuivat Konnevesi, Kannonkoski, Toivakka, Kyyjärvi, Karstula, Multia, Luhanka, Pihtipudas, Kivijärvi ja Petäjävesi.

Vain Karstula, Multia ja Pihtiputaan osakeanneista oli tehty valitus. Valituksen ansiosta KSVH.n kassaan jäi tuloutumatta edellämainittujen kuntapäättäjien jo myöntämät rahat. Karstulan kunnan kassaan jäi siten mukava 640 000 € summa, joka vastaa suurin piirtein Karstulan tapahtumatorin Kopeskaaren kustannuksia. Joten vielä kerran kiitokset Annalle ja Leeville.

Nyt ei kenekään tarvitse enää valitella Kopeskaaren korkeista kustanuksista, sehän on nyt käytännöllisesti katsoen tullut lahjana.
KopesKaarellaan kirjoitti:
Osakeantiin osallistuivat Konnevesi, Kannonkoski, Toivakka, Kyyjärvi, Karstula, Multia, Luhanka, Pihtipudas, Kivijärvi ja Petäjävesi.

Vain Karstula, Multia ja Pihtiputaan osakeanneista oli tehty valitus. Valituksen ansiosta KSVH.n kassaan jäi tuloutumatta edellämainittujen kuntapäättäjien jo myöntämät rahat. Karstulan kunnan kassaan jäi siten mukava 640 000 € summa, joka vastaa suurin piirtein Karstulan tapahtumatorin Kopeskaaren kustannuksia. Joten vielä kerran kiitokset Annalle ja Leeville.

Nyt ei kenekään tarvitse enää valitella Kopeskaaren korkeista kustanuksista, sehän on nyt käytännöllisesti katsoen tullut lahjana.
Kopeskaari = Syöksykierre.
abnhskloö kirjoitti:
Kopeskaari = Syöksykierre.
Aivan oikein, nythän syöksy vaan jyrkkenee ja Karstulankin loppulasku lähestyy. Kopeskaari onkin KSVV:n muistomerkki.
+Lisää kommentti
KEPUN vaalisensuuri iski
Ilmoita
Eija Ruoho Suur-Keuruu 22.2.2019

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut Multian kunnan päätöksiä, jotka liittyvät kunnan rooliin Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoitusasioissa.

Kunnallisvalitukset päätöksistä on tehnyt Pasi Koppinen, jonka mielestä päätöksissä on kyse kielletyn valtiontuen myöntämisessä. Hallinto-oikeus on puntaroinut, ovatko rahoitusjärjestelyt olleet Euroopan Unionin valtiontukisääntöjen mukaisia.

Ensimmäinen valitus koski Multian kunnanhallituksen päätöksiä 13. joulukuuta 2016 sekä 9. helmikuuta 2017. Kunnanhallitus oli 13.12. nimennyt Seppo Lampisen kunnan edustajaksi Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakkeenomistajien kokoukseen. Hänet oli valtuutettu osallistumaan yksimielisen päätöksen tekemiseen Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle annetun pääomalainan muuttamisesta sijoitukseksi yhtiön vapaaseen omaan pääomaan.
Koppinen vaati ensin oikaisuvaatimuksessa kunnanhallituksen päätöksen kumoamista, mutta kunnanhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen. Koppinen valitti hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus päätti tutkia valituksen ja päätyi kumoamaan Multian kunnanhallituksen päätökset. Lisäksi hallinto-oikeus velvoittaa Multian kunnan maksamaan Koppisen oikeudenkäyntikuluja 300 euroa.
Toinen valitus koski Multian kunnanvaltuuston päätöstä 30. toukokuuta 2017. Tuolloin Multian kunnanvaltuusto päätti, että kunta osallistuu Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakeantiin merkitsemällä 21 147 kappaletta yhtiön uusia osakkeita yhteensä 552 994 euron hintaan. Koppisen mukaan tässäkin on kyse kielletyn valtiontuen myöntämisestä.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus antoi asiassa välipäätöksen 4.7.2017 ja kielsi kunnanvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon, kunnes asia on ratkaistu. Päätöksessään 19.2.2019 hallinto-oikeus kumoaa kunnanvaltuuston päätöksen ja velvoittaa kunnan korvaamaan Koppisen oikeudenkäyntikuluja 300 euroa.

Kolmas valitus koski Multian kunnanvaltuuston päätöstä 10.4.2018. Kunnanvaltuusto päätti, että Multian kunta osallistuu Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n osakeantiin merkitsemällä 5 075 yhtiön uutta osaketta 132 720 euron merkintähintaan. Valtuusto päätti samalla ottaa samansuuruisen määrärahan talousarvioon merkintähinnan maksamista varten.
Koppinen pitää järjestelyä kielletyn valtiontuen myöntämisenä. Lisäksi hän sanoo valituksessaan, että osakkeiden merkintä ei palvele kuntaa ja kuntalaisia. Osallistuminen riskialttiiseen yritystoimintaan ei kuulu kunnan toimialaan.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kielsi 18.5.2018 antamallaan välipäätöksellä kunnanvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon. Nyt hallinto-oikeus kumosi valtuuston päätöksen ja velvoitti Multian kunnan suorittamaan Koppisen oikeudenkäyntikuluja 300 euroa.
Ilmoita
On teillä pienet murheet.Mokoma valokuitu.hohhohoh
1 VASTAUS:
Niin, eihän tuo ole kuin viiden miljoonan euron menoerä, mokoma.
+Lisää kommentti
Ainaki 30 miljoonaa on pelissä! Repikää kunnat siitä sitte!
Ilmoita
Ei pahin ole kymmenien miljoonien eurojen tappio, vaan kuntapoliitikkojen suhtautuminen lakeihin. Kittilä on julkisuudessa eniten esillä, mutta kyllä varsinainen pommi on kymmenen kunnan välinpitämättömyys oikeuden päätöksiin. Keski-Suomen ely-keskuksessa on vallalla sama tauti. Tukea pitää syytää jopa vastoin lakeja.
Ilmoita
Outoa kun ei noita oikeudenpäätöksiä ole juurikaan lehdissä käsitelty. Haluttaanko olla hiljaa ettei kuntalaiset huomaa miljoonamenetyksiä.
Ilmoita
Ei ole näkynyt valokuituverkkojen (holding ja ksvv) puolustelijoita tänä vuonna. Mitä noissa kymmenessä kunnassa mietitään?
Miten möhlityt rahat saataisiin takaisin?
Valokuituyhtiöt pitäisi hakea konkurssiin ja tutkia onko tehty lakien vastaista.
Ilmoita
Mikäli on tehty lainvastaisia päätöksiä kunnassa, voi olla että jonkun rintakarvat vielä palaa. Kunnalle tuotettu vahinkoa, joten joku saattaa perätä kunnan rahoja takaisin.
Ilmoita
Nimet esiin, jotka ovat tehneet näitä laittomia päätöksiä.
1 VASTAUS:
Eikös hallinto-oikeus jo todennut tuet ym. laittomiksi. Valtuustoko vai mikä instanssi näistä päätti?
+Lisää kommentti
Edukuntaan vaaliehdokkaina Keski-Suomesta on pitkä liuta nykyisiä kunnanvaltuutettuja, istuvia kansanedustajia ja jopa entinen kunnanjohtajakin. Kuntien tekemiä laajakaista päätöksiä on kumottu Hallinto-oikeudessa lähes kaikki, joista on lähetetty valitus. Kaikkiaan 12 kpl on kumottu. Useita myös Karstulasta. Eivät kumoudu pelkästää muotovirheillä, kuten näitä kumottuja päätöksiä on tapana uutisoida, vaan selvillä asioiden virheellisyyksillä. Miten on mahdollista, että näin honosti on käynyt? Missä on tietämys ja ennen kaikkea päätettävien asioiden laintuntemus? Kuntalaiset luottavat päättäjiin entistä vähemmän. Nyt on skarppaamisen aika.
Ilmoita
Olipa todella erikoinen Karstulan kunnanhallituksen päätös, jolla aiotaan valittaa eteenpäin Hallinto-oikeuden kumoamista päätöksistä, koskien Kuituverkkoyhtiön kanssa tehtyjä osake-kauppoja. Kun lukee kunnanhallituksen päätöstekstiä, niin siitä ei kukaan saa selvää, että mitä ja mihin oikein papereita ollaan lähettämässä. Tällä päätöksellä ei Korkein hallinto-oikeus ota kyseistä asiaa yhtään mihinkään. Pöytäkirja on esittelijän hyväksymä, ja pöytäkirjan tarkastus ilmeisesti tehty. Päätös on varustettu vieläpä muutoksen hakukiellolla. Jos päätöstekstiä muutellaan jälkikäteen on se pöytäkirjan väärentämistä.
2 VASTAUSTA:
Kunnanhallitus päätösehdotuksessaan kohdat 1 ja 2. Valtuuttaa vs. kunnanjohtajan laatimaan vastineen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Kunnanhallituksen mandaatti kunnanjohtajalle ei sisällä valitusta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen vaan ainoastaan koskee ainoastaan vastinetta Hämeenlinnaan. Vastinta ei voi antaa korkeimmalle hallinto-oikeudelle.
Saattaapi käydä, että syrjäkylien tukijussit joutuu vielä oikeuteen laittomien päätöksiensä kanssa
+Lisää kommentti
Multia hyväksyy hallinto-oikeuden päätökset eikä valita.
(Ksml-Liimatainen Päivi.)
Multian kunta ei hae muutosta Hämeenlinnan hallinto-oikeuden äskettäisiin päätöksiin, joilla oikeus kumosi kunnan tekemiä, laajakaistaliiketoimintaa harjoittavaan Keski-Suomen Verkkoholding Oy:öön liittyviä ratkaisuja. Kunnanhallitus totesi tiistaina, että oikeuden päätöksen myötä riski verkkoyhtiötä koskevien kunnan myöntämien takausten lankeamisesta kunnan maksettaviksi kasvaa merkittävästi.

Hallitus päätti viedä oikeuden päätökset tiedoksi valtuustolle. Samalla se muistutti, että verkkoyhtiöön kaavaillulla pääomasijoituksella oli tarkoitus osallistua asiakasliittymien rakentamiseen. Ne olisivat parantaneet myös kunnan omalla osuudellaan omistaman yhtiön taloudellista asemaa. "Kunnanvaltuuston päätösten tultua kumotuiksi tilattujen asiakasliittymien rakentamiselle ei ole näköpiirissä rahoitusta", hallitus kirjasi.

Hallinto-oikeus kumosi useita päätöksiä, jotka koskivat muun muassa edustajan nimeämistä Keski-Suomen Verkkoholdingin osakkeenomistajien kokoukseen valtuutuksella osallistua pääomalainajärjestelyihin sekä kunnan osallistumista yhtiön osakeantiin. Rahoja ei ole maksettu, koska hallinto-oikeus jo aiemmin kielsi valitustenalaisten päätösten täytäntöönpanon.

Oikeuden mukaan valtuuston päätökset osakeanneista syntyivät virheellisessä järjestyksessä. Niissä ei oltu selvitetty, sisältääkö yhtiön toiminnan rahoittamiseksi tehty pääomasijoitus EU:n komission hyväksymään tukiohjelmaan kuulumatonta valtiontukea. Jos näin on, tuesta olisi pitänyt ennen täytäntöönpanoa ilmoittaa komissiolle, eikä tällaista ilmoitusta ollut tehty.
Ilmoita
Pitää ottaa huomioon että kunta saa verotuloilla rahoittaa lainsäätämiä tehtäviään ja muita itselleen ottamia tehtäviä muttei kuitenkaan verovaroja saa käyttää riskiyritykseen joka toimii markkinoilla.

Jos tämä kuntien yhtiö olisi pysynyt Karstulassa haja-asutusalueella eikä lähtenyt kilpailuille markkinoille niin tilanne olisi silloin ollut jotensakin toinen, mutta nyt on vaikeata alkaa ihmettelemään takausvastuita joihin ei ilmeisesti saa käyttää verovaroja vaikka kunta olisikin sitoutunut takausvastuisiin.

Eikä tässä voi käyttää perusteluina laajakaistahanketta koska se ei koske kilpailuilla markkinoilla toimimista muutakuin siten, että yhtiön on omilla varoilla eikä julkisilla rakennettava tukikelvottomat alueet.
Ilmoita
Eikö TukiToivon pitäiosi olla selvillä näistä tukiasioista perinpohjin, vai koskeeko se vain maataloustukia.
Ilmoita
Tuli mieleen tuosta että kuntien pitäisi korjata asiavirheenä ne kaikki lainvastaiset laajakaistapäätöksensä. Kunnanhallitukset ei voi seisoa tumput suorina kun tietävät että ovat laittaneen täytäntöön lainvastaisia päätöksiä.
Ilmoita
Kuka virheensä tunnustaa, ei ainakaan kunta = viranhaltijat ja luottamushenkilöt!
Ei kannata edes uneksia.
Valpas kuntalainen on ainoa, joka voi tehdä aloitteen asiassa.
Sitä se on se kunnan itsehallinto eli ei tarvitse edes laeista välittää. Ilmankos menee kehnosti!
1 VASTAUS:
Lanneveden kenulta ei voi enepää pyytää. Luotola on asialla ollut niin venäläisten kiemuroissa Kolkanlahdessa kuin tässä laajakaistassakin. Tosin tuntuu siltä, kuin tämä laajakaista rahoituskuvio on mahdollistunut vain sekoittajien ja sököttäjien eli ry)ssien suomalaisten kätyrien toimesta.

Nimittäin ei voi olla satuma, että ruskipojilla on ollut ainakin 10 vuotta oma toimisto Alohassa kuntamme suojeluksessa ja outoja rahoituspäätöksiä kehitysytiön puitteista pukataan ojien kaivuun. Yhtään mitään heidän "liiketoiminnastaan" ei puhuta ei pukahdeta. Tämähän on selvää peittelyä. Oletteko huomanneet, onko Varlakovin "yritystä" hehkutettu paikallislehden sivuilla. Seurakunnan mailla talo. Kertokaa jos uskallatte.
+Lisää kommentti
Edellinen kunnanhallitus toteutti svopitukset ilman valtuuston hyväksyntää, tais Koskela asiasta tehdä jopa oikaisuvaateen, jota ei noteerattu. Nyt on kasassa siis vastuulliset tuottamuksellisesta virkavirheestä ja Karstulan miljoonien maksajat tiedossa.
Ilmoita
Tämä on kyllä täysin uskomatonta kun MOT:n ohjelmasta selvisi että liittymä on maksanut Multialla jotain 45 000€ keskimäärin. Tuo on melkein kokonaan julkisella rahalla kustannettu tai se on vieläkin jotenkin maksamatta. Kuntien rahoilla kustannettu tai tullaan kustantamaan. Miten siihen enää mitään "Viestintäviraston lupaamia" rahoja tulisi kun laajakaistalain liittymän myyntihinnalta edellytetään kohtuullisuutta ja sitä ettei Valtion varoja kuluteta turhaan.

Kuntien päättäjät on olleet ihan tuuliajolla ja rakentaneet tuulenpesää. Olisivat nostaneet hoitopaikkojen tasoa ennemmin kuin rakentaneet veroeuroilla tuulenpesää.
Ilmoita
Onkohan Karstulassa korruptiota niin kuin väitetään?
Paljastuksia....
2 VASTAUSTA:
Menihän ne taannoin kunnan jauhot ja firman jauhotkin sekaisin.
Kunta pärjäsi punnituksessa kylläkin hyvin, firmalla ei sittemmin mennykkään niin hyvin...
Vastuut, oliko svopit EN:n vai HH:n aikana, vai oliko kenties vt SM? Vanhat pöytäkirjat ei näy netissä enää, harmi. Kaikki on jo lähtenyt, mutta vain yhdelle on luvattu ettei muistella pahalla. Sopassa lusikat kahdelta hallitukselta.
+Lisää kommentti
Noita taustoja kannattaa penkoa. Miksi laskutetaan kaivuumetreistä ylihintaa? Rahaa kun seuraa niin tarkoituskin voi paljastua. Pelkkä ahneus ei kaikkea selitä. Omaan taskuun, puolueelle ja muuhunkin siä varmaan on yritetty.
Ilmoita
Selvennykseksi vielä että tässä laajakaistahankkeessa Karstulassa kunnan osuus oli 22% tukikelpoisista kustannuksista ja julkisen rahan osuus yhteensä oli ja on vieläkin 66% tukikelpoisista kustannuksista. Tämän järjestelyn Suomen valtio on sopinut Komission kanssa.

44% julkista rahaa tuli EU:lta Elyn kautta ja MAVI maksoi sen.

Karstulan kunta on kuitenkin päättänyt myöntää ja myöntänyt yli 100% julkista tukea tähän hankkeeseen ja sen päälle on tullut vielä Elyn päättämät tuet maksimaalisesti.

Samansuuntainen julkisen rahan määrä on kaikkien omistajakuntien kohdalla paitsi että Viestintävirasto ei maksanut laajakaistatukea päinvastoin kuin Ely koska julkisen rahan määrä oli jo räikeästi ylittynyt muutenkin tukikelpoisista kustannuksissa. Kunnat ovat takauksina ja suorina tukina siis käyttäneet varojaan jotka ovat valtion varoja lähes 100% kokonaiskustannuksista oman alueensa kuituihin puhumatta ollenkaan tukikelpoisista kustannuksista jotka ovat kokonaiskustannuksia pienempiä.

Sitten kuntien kautta lausutaan ettei Viestintävirasto anna lupaamiaan varoja tähän hankkeeseen, mutta kuntien avokätisyyden vuoksi näihin hankkeisiin ei enää mahdu julkista rahaa. Kunnat ovat antaneet hankkeisiin sen määrän rahaa jo mikä olisi tullut vielä Viestintäviraston kautta. Kun kunnat nyt tähän mennessä ovat antaneet reippaasti yli sallitun määrän tukea, pitää ylimääräisiin tukiin saada Komission suostumus koska sitä ei ole vielä neuvoteltu.
Ilmoita
On se niin iso firma, ettei se voi nurin mennä, mutta niin vaan kaluttiin sisältä ontoksi jotta saatiin pikkufirmoja elätettäväksi.
Lopulta niin heikossa hapessa, että piti mennä kunnalta pyytämään apua.
Tämä tapahtui siis Karstulassa.
Ilmoita
Pihtipudas ja Karstula aikovat valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen laajakaistapäätöksistä. Laitoin alle Hämeenlinnan Hallinto-oikeuden päätöksestä kohdan,joka todistaa ettei Pihtiputaan ja Karstulan jatkovalituksella ole mitään mahdollisuutta menestyä. Pihtipudas ja Karstula saivat kuntien antaman tuen lisäksi alla todettua Ely-keskuksen tukea, jota ei ole laissa hyväksytty. Jatkovalitukset tulevat kaatumaan sata prosenttisesti. Kulut maksaa kunta. Kunnanjohtajat tietävät asian aivan varmasti. Luottamusmiehiä viedään kuin litran mittaa.

Komissio on päätöksellään 7.9.2012 K(2010) 6182 final hyväksynyt sisämarkkinoille soveltuviksi sille ilmoitetut muutokset edellä mainittuun tukiohjelmaan. Ilmoitetut ovat koskeneet muun ohessa hankekohtaisen tuen kumulatiivisen enimmäisintensiteetin korottamista 66 prosentista 90 prosenttiin ja lisärahoitusvälineitä, joita ovat pääomalainat, vaihtovelkakirjalainat, lainajärjestelysopimukset, pääoman ehtoinen rahoitus, matalakorkoiset lainat ja lainantakaukset, joiden arvo voi olla jopa 100 prosenttia lainan määrästä, sekä muut alkuperäiseen toimenpiteeseen kuulumattomat suorat avustukset. Komission päätöksen mukaan Suomen viranomaiset ovat ilmoittaneet edellä mainitut toimenpiteet 27.1. 2012 päivätyllä kirjeellä ja antaneet niistä komission pyynnöstä lisätietoja 19.4. ja 9.7.2012 saapuneilla kirjeillä. Ensiksi mainitussa kirjeessä on todettu , että ilmoitetut muutokset eivät koske elinkeino,-liikenne- ja ympäristökeskusten Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta myöntämiä tukia.
Ilmoita
Eikö Korkeimpaan oikeuteen haeta valituslupaa? Automaattisesti ei valitusta oteta käsitelyyn?

Jälki Karstulassa tulee olemaan rumaa. Kuinkahan moni kuntalainen ymmärtää mitä se voi pahimmillaan tarkoittaa? Veroäyrille, palveluille, velkataakalle, itsenäisyydelle.... on kyllä hurja tilanne kunnassa.
Ilmoita
Kumpikin kunta aikoo tuoda asian tiedoksi valtuustolle. Kun virkavastuulla oleva kunnanjohtaja tai -hallitus tuo ylintä valtaa käyttävälle valtuustolle asioita tiedoksi on selvityksien oltava tarkasti perusteltu että miksi näin tehdään. Selvityksestä ei saa tarkoituksellisesti jättää mitään olennaista mainitsematta. Hallinto-oikeus on tutkinut todella tarkasti annetun kumoavan päätöksen. Jos viranhaltija antaa väärää tietoa tai jättää olennaista pois, syyllistytään tuottamuksellisen virkavirheeseen.
Ilmoita
Jos valtuusto katsoo hallituksen tiedoksi tulevan asian puutteellisesti valmistelluksi tai asiassa ei ole mitään järkeä, voi myös tiedoksisaannin lähettää uuteen valmisteluun. Pihtiputaalla oli hallituslistalla selvitelty mitä valtuustolle ei kuulu. Valtuusto voi ottaa halutessaan minkä tahansa asian käsiteltäväksi, jos se katsoo asian tärkeäksi.
Ilmoita
On ihmeellistä että kunta haluaa välttämättä ostaa kannattomia valokuituyhtiön osakkeita lähemmäs 800 000 eurolla jatkovalittamalla Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Onko Karstulalla todellakin ylimääräistä rahaa maksaa kannattamattoman yhtiön osakkeista? Kuntalaisten valitus olisi säästänyt kunnan vastuita lähemmäs miljoonan. Mikä on tämän takana, Oisko todellakin korruptio näin vahvasti mukana?
Ilmoita
Mahtaako syy olla se, että yhtiön kaaduttua se käy kalliimmaksi, kuin 800 000€ sijoitus nyt? Kyllä kakki on housussa.
1 VASTAUS:
Kun ostetaan lisäosakkeita 800 000 eurolla, kasvaa koko ajan myös kunnan omistusosuus ostetulla osakeosuudella. Omistusosuus liikkuu 5-6 miljoonan euron tietämillä. Kun tulee loppuselvityksen aika, maksaa Karstula aina vaan enemmän sijoituksistaan. Sanon todellakin loppuselvityksen aika, ja se tulee aivan varmasti ja aika pian.
+Lisää kommentti
Jo karvalakkimiehetkin ymmärsi ja varoitti ns. "viisaita" tästäkin mokasta päättäjiä mutta eihän tavallista tallaajaa kuunnella koska eihän tämä voi olla oikeassa koska me päättäjät olemme viisaampia.
Pöytäkirjat esille ja tutkimaan ketkä viisaat olivat päätöksen takana.
Nyt on päättäjien aika latoa miljoonat pöytään tekemistään virkavirheistä, mars mars.
2 VASTAUSTA:
Viisaampien päätöksille ilkuttiin Karstulassa.
Nyttemmin ollut sillä saralla hiljaisempaa.
Mistähän johtuu?
Kiuruukk kirjoitti:
Viisaampien päätöksille ilkuttiin Karstulassa.
Nyttemmin ollut sillä saralla hiljaisempaa.
Mistähän johtuu?
Samoin ilkuttiin jäähallipäätöstä tehtäessä.
Kohta kunta on yksi Suomen velkaisimmista kun kaikki viulut on maksettu.
Maksajina pienituloiset ja vanheneva ja vähenevä väestö.
+Lisää kommentti
Kuka muistaa mille kylille ensimmäisenä vedettiin kuidut ? Se voi avata vastuunkantajia. Olisi myös mielenkiintoista tietää mitä liittymät maksoivat kunnalle, verkkoyhtiölle ja tilaajille ? Onko tietoa tai hyviä arvauksia ?
Ilmoita
Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy rakensi 1999 kuituyhteydet yhdeksän kunnantalon välille. Yhtiö laajensi 2006 verkon pohjoisen Keski-Suomen 53 kylään. Verkkoa ei kuitenkaan otettu kylien osalta käyttöön. Rahoitukseen saatiin tukea EU:lta, kunnilta ja TeliaSonera Oyj:ltä. Laajakaista oraville -televisioohjelma kertoo kuinka kuitujen päät törröttävät nuorisoseurantalojen ja kylätalojen ym pihoilla.

Laajakaista kaikille -laki 2009 antoi perustan haja-asutusalueen laajakaistarakentamiselle. Se esti kuitenkin tuen saannin, jos hankkeeseen oli aiemmin jo myönnetty tukea. Siis PKSV:n verkko piilotettiin.

Kehään astui Verkko-osuuskunta Kuistakaista 2011 Keski-Suomen liiton tuella. VOKK joutui yrityssaneeraukseen. Osuuskunnalla ei ollut lainkaan omaa rahaa vaadittuun 33 prosentin omarahoitusosuuteen.

Maakuntaliiton johdolla selviteltiin jatkoa ja syntyi 2014 Keski-Suomen Verkkoholding Oy ja Keski-Suomen Valokuituverkot Oy. Tuo kaksikko on tahkonnut nyt siis kymmenelle kunnalle yli 30 miljoonan velat ja vastuut.
1 VASTAUS:
Anita Mikkonen on syypää kuituun.
+Lisää kommentti
Luin Karstulaa koskevan hallinto-oikeuden päätöksen ja siinähän asia on ratkaistu siten ja josta on helppo päätellä että aikoinaan kunnan yhtiön toimintaan lähtiessä tehty Svop -sijoitus Verkkoholding - yhtiöön on lainvastaisesti toteutettu, koska pääomasijoitus ei ollut silloin tukiehtoihin kuuluva rahoitusjärjestely.

Toinen selväksi tuleva asia päätöksessä on se, että kun tuki kohdistuu holding yhtiöön joka osallistuu tytäryhtiönsä hallinnointiin määräysvaltansa nojalla ja osallistuu tätä kautta tytäryhtiönsä taloudelliseen toimintaan, ei ole tarpeen erikseen katsoa kohdistuuko tuki tytäryhtiöön.

Tässä on siis tilanne se että kaikki kunnan holding yhtiölle myöntämä tuki kohdistuu siis myös Valokuituverkot yhtiöön jolle Ely myönsi tuet. Samaa tukipolitiikkaa täsmensi myös kho:n päätös viime vuonna.

Sama on muissakin kunnissa tässä tapauksessa, että kuntien myöntämä tuki kohdistuu siihen tytäryhtiöön jonka pitäisi saada laajakaistatuet mutta johon sitä ei voi enää antaa, koska tuen määärä on jo ylittynyt, vaikka kunnat on mielestään viisaasti antaneet tuen emoyhtiölle eikä tytäryhtiölle. Todellisuudessa ja käytännössäkin tuki on mennyt tytäryhtiölle joten hallinto-oikeus on oikein tuominnut.
Ilmoita
Edellä oleva kirjoitus pitää viedä niille kunnanjohtajille , jotka ovat viemässä Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen jatkovalitusta. Siinä todetaan aivan suomenkielellä mitä on tehty väärin. Yksikään tuomari ei asioita muuksi muuta. Päätökset on olleet laittomia ja nyt yritetään kuntalaisia sumuttaa jollakin päättömällä valituksella. Virkamiehet ovat nyt todella oudolla tiellä, josta ei ole paluuta. He ilmeisesti luulevat, että joku suojelusenkeli auttaa, mutta se kannattaa muistaa että Suomessakin on vielä lainnoudattajia.
1 VASTAUS:
Jokohan nähtäisiin Suomessa se ihme, että saataisiin virkamiehistä, luottamusmiehistä tai kunnan omistaman yhtiön päättäjistä joku vastaamassa henkilökohtaisella omaisuudellaan typeryyksistä tai ihan silkasta tarkoituksellisista väärinkäytöksistä?
Toki tuottamuksellisuus (tyhmyys) yleensä lasketaan lieventäväksi asianhaaraksi.
+Lisää kommentti
Mitenkähän tämä saataisiin jonkun virkamiehen virkavirheeksi, niin poliitikkojen vastuunkanto saataisiin kumottua.
Ilmoita
Poliittinen vastuu = yhtä tyhjän kanssa; pelkkä hokema. Poliitikot ovat virkamiesten kanssa samalla viivalla, jos on tullut lakia rikottua.
Ilmoita
Muistelen tässä että poliitikot puhuivat miljoonabisneksistä tämän yhtiön avulla ja näillä rahoitusjärjestelyillä.
Ilmoita
Bisneksestä jäi yksi tärkeä tekijä huomaamatta: liittyjien todellinen määrä! Toiveajatteluun tämän lisäksi kuului tukien yli 100%n saanti. Ei huomattu ajatella että lakiakin pitää noudattaa. Jotenkin vain on totuttu siihen että kun valtuusto päättää niin kaikki on oikein.

Pahin virhe oli todella tuo liittyjien määrän yliarviointi. Kuka nyt kuitua tarvii kun mopiili pelaa!
2 VASTAUSTA:
Nörtit, jotka kuvittelevat ymmärtävänsä ympärillä olevaa maailmaa sotkevat kaikki.
He tietävät jotain tietokoneista ja applikaatioista sekä järjestelmistä.
Reaalimaailmasta ympärillään he eivät tajua mitään.
Pitävät jalat maassa olevia järjellä ja taloudelliset resurssit huomioon ottaen ajattelvia ihmisiä tyhminä. Tosiasiassa nämä viimemainitut joutuvat nörtitkin elättämään.
Tyhmät poliitikot ja muut päättävissä asemissa olevat idioottikiipijät uskovat hienoilla termeillä puhuvia nörttejä.
"Kuka nyt kuitua tarvii kun mopiili pelaa! "

Karstulasta juurensa omaava alan Dekaani Jyväskylän yliopistosta on edelleen sitä mieltä. Hän yllytti alueen kaikissa paikallislehdissä kuntia satsaamaan miljoonia ja miljoonia valokuitukaapeliin.
+Lisää kommentti
Toiveajattelu tukien yli 100%:n toteutui kun kunnat tukivat typeryyttään tuota yhtiötä julkisella tuella yli 100%. Ja nyt kunnat eivät mahda mitään kuten toimitusjohtaja lehdessä totesi suunnilleen näin "Se on kuntien ja pankin välinen asia" tarkoittaen toimittajalle ehkä sitä jos takaukset menee maksuun.
Tuossa lausahduksessa näkyy totuus miten bisneksiä hoidetaan.

Multian kohdalla takausta on liikaa vaikka takaussitoumus kuulema koskee vain haja-asutusaluetta, muualla takaukset koskee koko kunnan aluetta. Kunnilla on ollut vuodesta 2013 lähtien aikaa selvitellä EU lainsäädäntöä ja valtion avustuslakia kun tätä laajakaistaa alkoivat työstää, mutta ei ja ei - sitä ei ole viitsitty tehdä.

Tuossa lausahduksessa näkyy siis totuus miten bisneksiä hoidetaan koska eihän tämä kuntien toiminta kuntoimitusjohtajan vika ole.
Ilmoita
TakausriskitErityisesti Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n takaukset 4 303 065 € ja epävarmuudet sen tulevaisuudesta. Yhtiön taloustilanne heikkenemässä edelleen hallinto-oikeuden ku-mottua kuntien osakemerkintäpäätöksiä.Parhaillaan odotetaan TEM:n päätöstä Demi-nimistuesta, joka on luvattu 22.3.2019 mennessä. Mikäli tukea ei myönnetä, helmikuun Kuntarahoituksen lyhennys-ja korkolasku tulee takaajille maksettavaksi. Karstulan osalta takaus koskee helmikuun maksierän korko-osuutta.
Oikeudenkäynnit-Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa on käsittelyssä Karstulan kunnanvaltuuston päätöksestä 29.5.2017 § 20 sekä 14.5.2018 § 12 tehdyt päätökset. Molemmat koskevat päätöstäosallistua Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n maksulliseen osakeantiin. Hallinto-oikeus on päätöksillään 19.2.2019 (päätösnumero 19/0173/2 ja 19/0179/2) kumonnut molemmat kunnanvaltuuston päätökset.
Ilmoita
Pihtiputaan kunnanvaltuustossa joku valtuutettu mainitsee julkisessa puheessaan että Keski-Suomen Valokuituverkot on joutunut kiusanteon kohteeksi ja valittajat on estäneet yhtiötä kehittymästä. Huhhuh ja Hehheh. Kunnat on kiusanneet asukkaita tekemällä vartavasten lainvastaisia päätöksiä jotta saisivat työnnettyä verovaroja kyseiseen yhtiöön. Näyttää äkkiseltään ainakin siltä ulospäin koska eihän lain noudattaminen kovin vaikeaa voi olla. Siis itse aiheuttaneet sen ettei yhteiskunnalta tule enää tukea yhtiöön ja sitten syytetään siitä asiasta henkilöitä jotka uskovat vielä oikeuteen ja sääntöihin ja yrittävät valituksilla ohjata toimintaa kaikkien hyväksymälle oikealle tielle. Eihän kenenkään ehdoin tavoin pidä vääryyden tielle mennä.

Ärsyttää tuommoinen tietämättömyys ja omahyväisyyden sokeus todella. Tämä lainvastaisia rahoituspäätöksiä sisältävä toiminta on todella saatettava poliisin tutkintaa ja äkkiä ettei se jatku liian pitkälle ja yhä useampi joudu turmion karuille teille.
Ilmoita
Valokuituyhtiöllä vaikeuksia , kuka maksaa ? Tämä oli alkuperäinen kysymys.
Kuntalainen tietenkin maksaa! Siis YMMÄRTÄMÄTÖN, NENÄSTÄ VEDETTÄVÄ KUNTALAINEN!
Ja miksi maksaa? No tietenkin siksi, että muutama tukia kalasteleva ja laeista piittaamaton kykenee höynäyttämään kunnan päättäjät.
Onneksi joissakin kunnissa on omilla aivoillaan ajattelevia ja rohkeita valtuutettuja!
Ilmoita
Täh....vaaditaan Karstulassa järkeä? Täällä missä pysäköidään keskelle ajoväylää, kevyenliikenteenväylille jne. Hah...vielä pitäisi järkeä löytää.
Ilmoita
Karstulassahan on hyvin yksinkertaisia syrjäkylien tukijusseja, joilla ei ole mitään käsitystä laista, vaan oma hyvä on etualalla. Ajavat vaikka laittomuuksia, jos siitä hyötyvät.
Ilmoita
Saipa tukijussit viimevuona taas noin 20000000000 euroa ( 2 miljardia) sosiaaliapuja yhteiskunnalata, olisko tuossakaan vielä kaikkikaan mahdolliset tuet.
Ilmoita
Näitä tukijusseja sitten on päättämässä yhteisistä asioista, kun eivät pysty edes itse elämään ilman tukia
Ilmoita
Yhden puolueen valta kannustaa oman voiton tavoitteluun, tukien kalasteluun, epärehellisyyteen, lakien huomioimatta jättämiseen ja ylimielisyyteen.
1 VASTAUS:
Kaiken lisäksi vielä sotkevat vesistötkin omaa etua tavoitellessaan.
+Lisää kommentti
Lainaus: Keskisuomalainen 27.03.2019 20:25

Konneveden kunta on kriisikunnan rajoilla

Konneveden kunnan tilinpäätöksen luvut ovat kriisikuntamaisia. Tilinpäätös on 1,4 miljoonaa euroa alijäämäinen ja konsernin alijäämä lähes 1,6 miljoonaa euroa. Konsernilla lainaa on runsaat 25 miljoonaa euroa ja kunnalla 19,7 miljoonaa euroa. Kunnan lainaa on 7 993 euroa ja konserni lainaa 9 415 euroa asukasta kohden.

Näinhän se menee. Taloustaakka vain kasvaa laajakaistapelin kanssa.
Ilmoita
Karstulan päättäjäjienkin on laitettava mietintämyssy syvälle päähän mietitäessä mitenkä tästä MOKASTA selvitään ja kuka kantaa virheestä vastuun.Kyse on isoista summista Karstulan kukkarossa.
Ilmoita
Vastuulliset selvitettävä. Konserniohjaus, hallitusjäsenet, virkamiesohjaus ja valmistelu, konsultit ja ennen kaikkea operatiivinen johto. Ulkopuolinen erityistilin- ja toiminnantarkastus järjestettävä.
Ilmoita
Karstulan kepulaisten pitää kantaa vastuu tekemistään virheistä ja taloudellisista vahingoista jotka aiheutuu kunnalle.
Laittalaa asiat vireille seuraavaan kokoukseen.
Ilmoita
Ei tämä kunta oikein valoisalta näytä tulevaisuutta ajatellen. Uuden asunnon hankkiminen rajan toiselta puolelta lienee olla ainoa järkevä ratkaisu. Ei ihan heti tekisi mieli olla maksamassa näin idioottimaisia päätöksiä.
Ilmoita
Eikö löydy vastuunkantajaa Karstulan kepulaisista?
1 VASTAUS:
Eikös yki ole kepulainen?
+Lisää kommentti
Ei löydy ei, kuidulla ajavat kunnan valtion holhoukseen ja sotkevat vielä järvetkin.
Ilmoita
Laajakaistakuntien ahdinko syvenee
Mielipidekirjoitus 05.04.2019 03:00

”Kannonkosken tulos himpun verran miinuksella”, ”Konneveden kunta on kriisikunnan rajoilla”, ”Kyyjärvi täyttää nyt kriisikunnan kriteerit”, ”Pihtiputaan kunnan talous repsahti” ja ”Talous romahti Uuraisilla”. Nämä ovat poimintoja viime päivien uutisotsikoista.

Karstulan tilinpäätöksessä 2018 todetaan: ”Erityisesti Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n takaukset 4 303 065 euroa ja epävarmuudet sen tulevaisuudesta...” Multian tilinpäätöksessä 2018 todetaan: ”Omistajakuntien takausvastuut ovat yhteensä vajaat 30 milj. euroa. Riskinä on, että takausvastuut lankeavat kunnille, jollei yhtiön rahoitusta saada kuntoon.”

Huoli kuntien kyvyistä selviytyä ydintehtävistään antaa syyn pohtia kuntien hallinnollisia, oikeudellisia ja taloudellisia ongelmia laajakaistarakentamisessa.

Oikeusistuimet, korkein hallinto-oikeus mukaan lukien, ovat kumonneet kuntien laajakaistapäätöksiä toistakymmentä kappaletta. Viestintävirasto (Liikenne- ja viestintävirasto Traficom 1.1.2019 alkaen) on hylännyt osakaskuntien tukihakemuksia.
Keski-Suomen Verkkoholding Oy/Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n kymmenen osakaskuntaa (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas ja Toivakka) ovat vakavissa ongelmissa. Uurainen tehtyään Verkko-osuuskunta Kuuskaistan kanssa onnettoman sopimuksen, on myös ongelmissa.

Tässä ei pitäisi olla uutta eikä yllättävää, sillä kuntien luottamuselimissä, lehtien palstoilla ja muissakin tiedotusvälineissä hanketta on käsitelty kriittisesti vuodesta 2011 alkaen.
On aihetta tutkia, onko Keski-Suomen alueen laajakaistaverkkojen rakentamisessa toimittu lainvastaisesti, annettu väärää tietoa kuntien päätöksentekijöille, jätetty huomioimatta tai tarkastamatta päätöksenteossa virkavelvollisuuteen kuuluvia huolellisuuteen velvoittavia seikkoja, jatkettu kriisiyhtiöiden toimia lisäämällä vastuita sekä haettu ja saatu valtion ja EU-tukia väärin perustein.

Tutkinnan tulisi koskea laajakaistakuituverkkojen rakentamista, niihin osallistuneiden kuntien päätöksiä takauksien ja suoran rahoituksen muodossa, hankkeeseen myönnettyjä valtion ja EU-tukia, rakentamiseen liittyviä kriisiyhtiöitä ja virkavastuulla toimivien päätöksentekoja, sekä kriisiyhtiöiden kirjanpitoja ja tilintarkastuksia.

Hannu Luotola
Saarijärvi

https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Laajakaistakuntien-ahdinko-syvenee/1352049
Ilmoita
Karstulan tilinpäätöksessä 2018 todetaan: ”Erityisesti Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n takaukset 4 303 065 euroa ja epävarmuudet sen tulevaisuudesta...”

Nyt Karstulan kepupäättäjiltä pääsee paskat housuiun.
2 VASTAUSTA:
Kunnan talletusvaroista riittää rahaa tuon takuun maksamiseen.
Jää vielä ylikin jäähallin vuokraan....
Jos niitä rahoja tarvittaisiin muualla, ei rahat riitä päättäjien järjenjuoksun paikkaamiseen.
+Lisää kommentti
Näinhän siinä käy, kun päättämässä on kouluja käimättömiä tukijusseja ja mehtäteknikoita. Taloudesta laista ei ymmärretä tuon taivaallista. Järvet sotketaan , luonto saastutetaan cruisailulla ja pohjavesiäkin yritetään saastuttaa crossailulla.
Ilmoita
Tilanne on kriittinen. Viestit poistetaan. Keskisuomalaisen 6.4.2019 kirjoitusta Valukuituyhtiö-kuntien takausten lankeamisesta maksuun ei suvaita laittaa tälle saitille. Tämän vuoden maksut ovat noin 550 000€. Karstula mukana maksuineen.
1 VASTAUS:
Ja tämä toistuu joka vuosi.
Eroon ei pääse kuin konkurssin kautta ja silloinkin vain takaukset maksamalla.
+Lisää kommentti
Lainaus:
06.04.2019 07:00 Keskisuomalainen
Keski-Suomen laajakaistasotkussa uusi käänne – valokuituyhtiön 130 000 euron lainaerä kuntien maksettavaksi Valokuituverkkojen rakentamiseen käytetyt velat ovat vaarassa langeta Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n omistajakuntien vastuulle.
Maarit Vaaherkumpu
Kymmenen kunnan omistama Keski-Suomen Verkkoholding (KSVH) Oy ei ole pystynyt maksamaan tämän vuoden ensimmäistä lainanhoitoeräänsä Kuntarahoituksen myöntämästä lainasta. Kuntarahoitus on jo jyvittänyt erän omistajakunnille, joilla on yhteensä 29 miljoonan euron takausvastuut yhtiön lainoista.
Laskut lainanhoitoerästä voidaan laittaa kunnissa maksuun jo aiempien takauspäätösten perusteella ilman erillistä päätöksentekoa.
KSVH omistaa Keski-Suomen Valokuituverkot (KSVV) Oy:n joka on rakentanut nopeiden tietoliikenneyhteyksien valokuituverkkoja pääasiassa omistajakuntiinsa. KSVH on rahoittanut KSVV:n toimintaa sijoituksilla ja lainoilla.
Kuntien takaamia lainoja on ollut tarkoitus hoitaa KSVV:n tuloilla, mutta tulot eivät nykytasolla riitä tähän. Jos lainat kaatuvat kokonaan omistajien niskaan, se toisi vaikeuksia erityisesti heikoimmassa taloustilanteessa oleville kunnille.
KSVV:n toimitusjohtajan Janne Paunosen mukaan kuntien nyt maksettavaksi päätynyt lainanhoitoerä oli 130 000 euroa. Kunnille siitä jaetut osuudet vaihtelevat sen mukaan, kuinka suuret kuntien takaukset ovat ja maksetaanko lainoista tässä vaiheessa pelkkiä korkoja vai myös lainanlyhennystä.
Lainanhoitomaksuja kertyy tänä vuonna Paunosen mukaan 545 000 euroa. KSVH ei Paunosen mukaan pysty hoitamaan tämän vuoden muitakaan lainanhoitoeriä, ellei se saa Viestintävirastolta hakemiaan tukirahoja tai muuta ulkopuolista rahoitusta.
– KSVV:lle on kertymässä tänä vuonna käyttökatetta 300 000 euroa, mutta se on jo korvamerkitty viime vuoden valokuiturakentamisen maksuihin, Paunonen kertoo.
KSVV on odottanut saavansa Viestintävirastolta 4,6 miljoonaa euroa valtakunnallisen Laajakaista kaikille -hankkeen tukia kuuteen kuntaan jo rakennetuista verkoistaan. Yhtiö on aiemmin saanut valokuiturakentamiseen ely-keskuksen kautta EU-tukia 3,2 miljoonaa euroa.
Viestintävirasto on tehnyt osasta tukihakemuksia jo kielteiset päätökset muun muassa sillä perustella, että hankkeissa on käytetty liikaa julkista tukea. Valitusprosesseja näistä päätöksistä on yhä kesken.
Viime vuonna KSVH muutti yhtiöiden välisiä rahoitusjärjestelyjä toivoen, että vielä keskeneräiset tukipäätökset kääntyisivät myönteisiksi. Toive ei toteutune, sillä tällä viikolla Viestintävirasto antoi kaksi kielteistä tukipäätösluonnosta. Yhtiö valmistelee nyt niistä lausuntoja.
Verkkoyhtiöiden omistajakunnat ovat Konnevesi, Kannonkoski, Toivakka, Kyyjärvi, Karstula, Multia, Luhanka, Pihtipudas, Kivijärvi ja Petäjävesi. Yhtiöt perustettiin vuonna 2014 jatkamaan laajakaistahankkeita, jotka olivat jääneet Verkko-osuuskunta Kuuskaistalta kesken.
Takausten lisäksi kunnat ovat antaneet yhtiöön pääomia.
Ilmoita
Kehitysyhtiön kunnalle tulouttamista rahoista voidaan ottaa näihin maksuihin. Onhan kehitysyhtiö ollut ajamassakin valokuituun hirttäytymistä.
Ilmoita
Siinä sitä kehitystä! Noi kuntien kehitysyhtiöt on yhtä humpuukia...
Ilmoita
Ennustan että AP:lle ja kumppaneille koittaa kusinen tulevaisuus, jos Karstulassa aikoo oleskella, mutta tietenkin muuttaa uuteen kuntaa uusine juonineen.
Ilmoita
Karstulan takaamat Valokuituyhtiön lainat tulevat maksuun veronmaksajiemme piikkiin. Arviot liikkuvat Keskisuomalaisen mukaan kymmenistä vuosista jopa kertarysähdykseen. Siinä tapauksessa, lainat siirtyisivät kuntien taseisiin jo tänä vuonna. Kuitulainoja käsiteltäisiin muiden velkojen tapaan kunnan lainakantana.

Valokuidun tilanneita odottavat kohonneet maksut. Niin ja jos liittyimiä on maksettu eikä kuitua ole vielä nurkalla?
Ilmoita
No niin te sopimuksen allekirjoiianeet alkakaapa kaivamaan kukkaroa olisiko siellä muutama miljoona laskujen maksuun.
Jos sattuu niin ikävästi ettei kukkarossa ole niitä miljoonia niin sitten kannattaa laittaa asunto pikaisesti myyntiin.
Ilmoita
Kiitävän hetken huuma- hyytävä lasku

Olihan se kunnanjohtaja Eino Nissinen joka junttasi ja juoni laajakiastayhtiöt Karstulaan
Ilmoita
Eiköhän kuituhommat alkaneet Hiltusen ollessa lähes diktaattorina kunnassa
Ilmoita
Riittääkö Hiltusen täpäkät korvaamaan vahingit, no ainakin osittain.
Ilmoita
Hiltunen muuttaa pois Karstulasta lähiaikoina?
2 VASTAUSTA:
Jäähän valtuustosaliin muistoksi muotokuva , se muistuttaa meitä valokuiduista ja monista muista kunnan investoinneista joilla romutettiin tulevaisuus.
Tuskin paikkakunnalta muuttaminen siirtää vastuita lähimmäiselle.
+Lisää kommentti
Tälläinen juttu oli Suurkeuruun nettilehdessä 7.4.2019

> Eija Ruoho Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n takausvastuita on langennut omistajakunnille. Yhtiö ei ole kyennyt maksamaan 130 000 euron lainanhoitoerää Kuntarahoitukselle, joka on sitten jakanut erän omistajakuntien maksettavaksi. Multia yhtenä kymmenestä omistajakunnasta on saanut kymppitonnin laskun. Maksut on jyvitetty kunnille sen mukaan, miten suuret takausvastuut kunnilla on. – Lainanlyhennys ja korot helmikuun maksuerän osalta ovat tosiaan langenneet kunnille. Multian osalta tämä oli noin 10 600 euroa. Vuoden 2019 osuus kokonaisuudessaan on noin 46 000 euroa, vahvistaa Multian kunnanjohtaja Noora Pajari. Kunnilla on yhteensä 29 miljoonan euron takausvastuut Keski-Suomen Verkkoholdingin lainoista. Keski-Suomen Verkkoholding omistaa ja rahoittaa Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:tä, joka on rakentanut valokuituverkkoja kuntiin. MAINOS, JUTTU JATKUU ALLA – Multialla takausvastuita on yhteensä 1,9 miljoonaa, mutta yhtiö on lyhentänyt lainaa, joten takausvastuu on tällä hetkellä noin 1,7 miljoonaa. Mikäli takausvastuut lankeavat kokonaisuudessaan kunnille, tarkoittaa se yksinkertaisesti sitä, että Multian kunta maksaa tuon 1,7 miljoonan lainan kokonaan. Lyhennys on tänä vuonna 46 000 euroa, osuus kasvaa hieman vuosittain korkojen noustessa, sanoo Pajari. Viestintävirasto on toistuvasti evännyt Keski-Suomen Verkkoholdingin hakemia laajakaistarakentamisen tukia. Ilman tukia yhtiö ei suoriudu veloistaan. – Saamattoman tuen määrä on noin 4,6 miljoonaa. Tämän takia yhtiön velat saattavat kaatua kokonaisuudessaan kunnille, mikä on tietenkin iso haaste. Multian osalta se tarkoittaa sitä, että meidän pitää jostakin kaivaa varat lainan lyhentämiseksi, pohtii Pajari. – Voidaanko jotakin tehdä tilanteen pelastamiseksi? Jostakin pitäisi löytyä rahoitusta yhtiön tilanteen tasapainottamiseksi. Valtio on jättänyt yhtiön ja sitä kautta kunnat erittäin suureen pulaan. Eri vaihtoehtoja tilanteen pelastamiseksi on etsitty jo pitkään. Esimerkiksi ulkoinen sijoittaja voisi olla yksi ratkaisu, sanoo Pajari.

> Monimutkainen vyyhti poikinut tutkintapyynnön Laajakaistarakentamiseen liittyy useita valitusprosesseja, ja laajakaistarakentamisesta on myös tehty maaliskuussa tutkintapyyntö. Tutkintapyynnössä 19.3.2019 keskusrikospoliisille, valtakunnansyyttäjävirastolle, ja eduskunnan oikeusasiamiehelle pyydetään tutkimaan, onko Keski-Suomen alueen laajakaistaverkkojen rakentamisessa toimittu lainvastaisesti, annettu väärää tietoa kuntien päätöksentekijöille, jätetty huomioimatta tai tarkastamatta päätöksenteossa virkavelvollisuuteen kuuluvia huolellisuuteen velvoittavia seikkoja, jatkettu kriisiyhtiöiden toimia lisäämällä vastuita sekä haettu ja saatu valtion ja EU-tukia väärin perustein. Tutkintapyyntö koskee laajakaistakuituverkkojen rakentamista, niihin osallistuneiden kuntien päätöksiä takauksien ja suoran rahoituksen muodossa, hankkeeseen myönnettyjä valtion ja EU-tukia, rakentamiseen liittyviä kriisiyhtiöitä ja virkavastuulla toimivien päätöksentekoja, sekä kriisiyhtiöiden kirjanpitoja ja tilintarkastuksia. Tutkintapyynnön on allekirjoittanut kahdeksan kuntalaista eri puolilta Keski-Suomea: Jyväskylästä, Karstulasta, Pihtiputaalta, Kyyjärveltä, Multialta, Saarijärveltä ja Viitasaarelta. Keski-Suomen Verkkoholdingin omistajakuntia ovat Konnevesi, Kannonkoski, Toivakka, Kyyjärvi, Karstula, Multia, Luhanka, Pihtipudas, Kivijärvi ja Petäjävesi.
1 VASTAUS:
Tutkintapyyntö voi johtaa siihen että myönnettyjä ja maksettuja tukia aletaan periä takaisin. Tämä
konkurssi tulee vaan kalliimmaksi. Toisaalta... kuka näitä jaksaa enää velloa? Kuntien on maksettava joka tapauksessa tämä hulluus.
+Lisää kommentti
Olipa outo pääkirjoitus Keskisuomalaisessa tänään. Siinä selvästi vääristellään asiaa. Kyllä maar lakeja pitää noudattaa, kuntienkin. Eikä tuo tukipussi ole pohjaton kun yli sadan prosentin mennään eikä kuitu mene tilaajalle.
Ilmoita
Keskustan lehti kaunistelee keskustalaisten tyrimisiä, niin se aina on mennyt.
Ilmoita
Eikö tätäkin asiaa saada Areenan piikkiin.
1 VASTAUS:
Pääosin samat päättäjät molempien järjettömyyksien takana.
+Lisää kommentti
Kerraankin saa jotain vastinetta maksetuille veroille. Valokuitu on POP!
1 VASTAUS:
Jee, paljonko tuli maksamaan liittyjää kohti ? Tämä on harvinaista herkkua, kiinteistön myynnin
yhteydessä voi mainostaa että kohteessa on esim. 60 000 euron arvoinen valokuituliittymä.
Mahtavaa arvonnousua, olkaa ylpeitä päättäjistänne.
+Lisää kommentti
Myyn valokuituliittymäni halavalla 30 000 euroa.
Ilmoita
Luojalle kiitos kun en ottanut kaapelia ollenkaan, hienosti pelittää tämä nykyinenkin ja himpan edullisemminkin.
Ilmoita
Ois kannattanu ottaani olis tullu halvemmaksi per liittymä.
Ilmoita
Kun noita tukia ei saa kaikkeen,harmi.
Ilmoita
Lainaus:
Mielipidekirjoitus 15.04.2019 03:00 Keskisuomalainen
Laajakaistasotkuissa valtio on väärä syyllinen
Pääkirjoituksessaan 10.4. Keskisuomalainen sortuu halpaan populismiin syyttäessään valtion ajavan digitalisoituvia kuntia kriisiin.
Suomessa valtaa käytetään eduskunnan säätämien lakien ja tätä nykyä myös Euroopan unionin säädösten puitteissa.
Viranomaisen tulee toimia lakien mukaan. Näin on Traficomkin (aikaisemmin Viestintävirasto) toiminut laajakaistahankkeessa. Tämän ovat oikeusistuimet (Korkein hallinto-oikeus, Hämeenlinnan hallinto-oikeus) useaan otteeseen todenneet.
Vastoin lakia on siis toimittu sekä kunnissa että valokuituyhtiössä.
Tästä ei pidä valtiota syyttää. Kunnissa on peiliin katsomisen paikka.
Kuntien itsehallinnollinen asema on turvattu perustuslaissa, joskin sitä on jouduttu Kittilän tapauksen johdosta jossain määrin suitsimaan.
Kuntien tehtävät on kirjattu lakiin. Laajakaistayhteyksien oma rakentaminen ei kuulu kuntien ydintehtäviin.
Osa keskisuomalaisista kunnista on lukuisista varoituksista huolimatta lähtenyt ensin Verkko-osuuskunta Kuuskaistan ja sittemmin Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n / Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n ”kelkkaan” ottamatta huomioon näiden taloudellista kantokykyä, osaamista ja erityisesti EU:n ja laajakaistalain tukiedellytyksiä. Realismia asiassa ei ole ollut yhtään.
Kukaan ei kiistä laajakaistayhteyksien tarpeellisuutta, mutta kiinteän valokuituyhtey­den vetäminen joka niemeen ja notkoon nykytekniikan aikakaudella ei ole edes tarpeellista, järkevää eikä taloudellisesti mahdollista.
Kalevi Kuorelahti
Jyväskylä
Ilmoita
Karstulaahan johtaa kepun syrjäkylän tukijussit, jotka ovat halunneet kuidun kustannuksista ja laista välittämättä syrjäkylille. Tämä on lopputulos, kuntalaiset maksaa viulut.
Ilmoita
Kuorelahen kirjoitus on hyvä. Hyvä on että tutkintapyyntö on tehty. Koska vaan ruvetaan tutkimaan, siinä se tärkein asia.
Ilmoita
Herroilla alkaa kohta kesälomat. Kuka silloin tutkii? Varmaan vähän ennen juhannusta pistetään tutkinta laatikkoon ja unohetaan sinne. Ja voihan se olla niinki kun uusi hallitus tulee niin se keksii uuden lain jolla koko paketti pistetään kaikkien maksettavaksi verorahoilla.
Ilmoita
Pitäisi olla kaunis nainen asialla niin alkaisi tapahtua.
Ilmoita
Jos verkkoholdingin takaus on 4,3 miljoonaa euroa, niin kuinka suuri on kokonaiskustannus, kun laina hoidetaan takaajan toimesta alkuperäisen sopimuksen mukaisesti? Ylimääräiset kulut, korkojen osuus ja pitkä maksuaika. Kunnalle marginaali olisi varmasti edullisempi kuin verkkoholdingille on ollut. Onkohan korkosuojausta?
1 VASTAUS:
4,3 miljoonalla ei vielä pääse eroon kuin takausosuudesta. Päälle tulee vielä muut velan kulut ja sitten tietysti vuodesta toiseen jatkuvien tappioiden maksaminen.
+Lisää kommentti
Koville joutuu päättäjien kukkarot, vastuut on tietenkin kannettava virhepäätöksistä.
Ilmoita
Mihinkö kuntapäättäjä luottaa? Siihen luottaa, että toimii joko oman ymmärryksensä mukaan tai luottaa ryhmän ymmärrykseen ratkaistessaan miten päättää päätöksen kohdalta tulevassa ratkaisutilanteessa. Ja luottaa siihen ettei tule vahingonkorvaustilannetta. Vahingonkorvaustilanne on vain hölynpölyä ja utopistinen käsite.
Ilmoita
Vahingonkorvaus on mahdollista, jos on syyllistytty rikokseen.
Tuottamuksellisuus ( suomeksi tyhmyys) on sitten vähän eri asia.
Ilmoita
Kuntapäättäjät tietyissä asemissa (kunnanhallitus esim) verrataan virkamiehiin, joilla on rikosvastuu ja vahingonkorvausvastuu. Tämä on syytä huomata, vaikka näitä tuomioita ei juurikaan ole annettu. Kittilä purkaa ruuhkaa ja laajakaista varmaankin jatkaa ruuhkan purkamista.
Saman maakunnan poliisit ja syyttäjät useimmiten laittavat nostetut jutut sivuun tai hylkäävät. Korruptiota mitä suurimmassa määrin.
Valta tuo vastuuta, tai ainakin pitäisi tuoda.
Lauman ei pidä suojella lainrikkojia.
Ilmoita
Huonoja on ollut Karstulan päättäjien päätökset viimeiset 20 vuotta kun tyhmistä päätöksistä kunta on maksanut ja tulee maksamaan kymmeniä miljoonia euroja. Nyt niitä rahoja kaivattaisiin kipeästi investointeihin.
Ilmoita
Luin jostain tai käsitin että syytteen nostamisen jälkeen voi olla mahdollista että selvissäkin tapauksessa syyte raukeaa. Syyttäjä on voinut nimittäin muotoilla syytteen siten että syyte hylätään viimeistään hovissa.
Ilmoita
On se vaan tarpeen että tutkintapyyntö on jätetty. Toivon mukaan siihen on saatu sellaiset ainekset mukaan että on pakko ryhtyä tutkimaan.
Ilmoita
Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään 8.5.2019 Konnevedellä. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiön erittäin vaikeaa taloudellista tilannetta ja siihen liittyviä KSVH:n hallituksen ratkaisuehdotuksia.
Ilmoita
Keskisuomalainen on varmaankin tikkana paikalla ja uutisoi hyvistä päätöksistä?
Ilmoita
Kuulolla ollaan Konnaveden yhtiökokkouksen osalta. Onko matoja löytynnä purkkiin?
Ilmoita
Ylihuomenna 8.5 kuullaan tuloksia laajakaistayhtiön tulevaisuudesta...
1 VASTAUS:
Kannattaa toimittajien tivata kokousosallistujien eli kuntien edustajien omia laajakaistaverkkoliittymiä.
Kukaan heistä ei ole niitä ilmoittanut kuntien sidonnaisuusrekistereihin.
+Lisää kommentti
Tuskin liittymä tekee kenestäkään jäävin. Ei puhelinosake tai vastaava ole jääväävä. Eri asia on, jos on yhtiön vastuutehtävässä.
Ilmoita
Miten jos joku luottamusasemassa oleva ois saanut nimikkeellä testiliittymä? MOT!!!!!!!
Ilmoita
... voitaisiin puhua lahjomasta ja luottamusaseman väärinkäytöstä...
1 VASTAUS:
Tämmöinen testiliittymä on veronalaista tuloa saajalle. Voi olla veropetos.
+Lisää kommentti
Yhtiöllä on loppuliuku alkamassa.
Matkustajat varmaan taputtavat niin kuin ennen vanhaan lentokoneen onnistuneen maahantulon yhteydessä?
Ilmoita
Joko pian miekkataksi pysähtyy hakemaan tutkittavia?
Eikö yhteiskunnan kova koura yletykään laajakaistan kanssa rahastusta tekeviin?
Ilmoita
Enpä tiedä ylettyykö? KSVV:n toimitusjohtaja kiertää kuntia lisää rahaa keräämässä. Uskomatonta!
1 VASTAUS:
Niin ja yhtiön kannattavuutta haetaan Karstulankin rahoituksella Jyväskylän ja Joutsan haja-asutusalueiden kaapeloinnilla. Keuruun ja Viitasaaren ym. kuin Karstulan alueen.
+Lisää kommentti
ELY-keskus varmaankin ponsoroi vastoin lakia?
1 VASTAUS:
Eihän siinä varmaankaan mitään lainvastaista ole, jos kuntien omistama yhtiö tekee liikeideansa mikaista yritystä päästä tulokselliseen toimintaan. Kunnat Karstula mukana ovat niin päättäneet, että rahoittavat KSVV:n toimintaa muualle kuin kotikuntansa alueille. Eikös tämä ole todella humaania ajattelua kuntamme johdolta? Varallisutta kerran löytyy - vaikka väkisin tyyliin.

Tällä tarkoitan Hallinto-oikeuden kieltoa ja kuntamme päättäjien suhtautumista valittamalla Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kovin olivat pahoittaneet mielensä kun Hämeenlinna kielsi rahoittamisen laikien vastaisena.
+Lisää kommentti
Yhtiö saa toimia kilpailuilla markkinoilla markkinaehtoisesti, muttei se saa polkea hintoja ja parantaa omaa asemaansa kuntien veroeuroilla kysymättä lupaa EU komissiolta.
Ilmoita
Nämä on tilapäisiä karheikkoja. Investointi on erittäin hyvä - näkeehän sen kuinka suuret operaattoritkin on mukana. Kohta alkaa suuret muuttomassat vyöryä etelästä. Kärsivällisyyttä Veljet, kärsivällisyyttä. Ja ehkä hiukan rahaakin.
Ilmoita
Määkin olen nähnyt kaikenlaista mutten näin hyvää. USAkin on mukana.
Ilmoita
Uuraisilla on löydetty kultakaivos tekemään rahaa eli tehdään raskaasti tappiollisesta verkkoyhtiöstä osa kuntakonsernia! Näin sitä kunta siirtyy ihan uuteen tulevaisuuteen...
Nyt vaan jokaiseen KSVV:n kuntaan ikioma verkkoyhtiö rahaa tahkoamaan!
Ilmoita
Sitten uudet tukianomukset vetämään viestintävirastoon... peli sen kun jatkuu...
Ilmoita
Valokuituyhtiöllä vaikeuksia , kuka maksaa ?

No, kuntaparat maksavat eli kuntalaisparat maksavat:

KSVH Oy:n yhtiökokouksessa 8.5.2019 päätettiin, että yhtiön hallituksen
ensisijaisena tehtävänä on estää KSVH Oy:n ajautuminen konkurssiin ja
hoitaa yhtiön operatiivinen toiminta 30.9.2019 asti siten, että yhtiö
maksaa operatiiviseen toimintaan liittyvät laskut, vaikka samanaikaisesti
yhtiö ei pysty maksamaan Kuntarahoituksen lainanhoitokuluja. Tänä
aikana yhtiöiden omaisuuden siirtäminen kunnille ja yhtiöiden
velkasaneerausvaihtoehdot selvitetään.
Pihtiputaan kunta on tilannut selvityksen BDO:lta yhtiöiden omaisuuden
siirtämisestä kunnille.
Ilmoita
JA TARINA SE VAAN JATKUU...

"Kuntien verkkoyhtiön tervehdyttämisen haasteet" Keskisuomalaisessa 23.05.2019.
1 VASTAUS:
KEPU sensuuri iski jälleen
+Lisää kommentti
Onko se tämä?

Kuntien verkkoyhtiön tervehdyttämisen haasteet
23.05.2019
Keski-Suomen Verkkoholding Oy (KSVH) haluaa 8.5.2019 pidetyn ylimääräisen yhtiökokouksen mukaan tervehtyä (KSML 9.5.), koska se ei pysty maksamaan tänä vuonna 545 000 euron lainanhoitokulujaan 29 miljoonan euron takauksista. Lainanhoitokulut ovat seuraavien kolmen vuosikymmenen ajan 800 000 euroa vuodessa.
Tervehdyttäminen on vaikeaa, sillä vakava puutostauti jylläsi jo ennen KSVH:n ja sen omistaman Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n (KSVV) synnyttämistä. Taudin siemen siirtyi niihin rivakasti nyttemmin yrityssaneerauksessa olevasta Verkko-osuuskunta Kuuskaistasta.
Potilaalle tehtiin jopa kauneusleikkaus riittävän reseptilääkkeen (valtiontuki) saamiseksi: omistajakuntien perustama holdingyhtiö hallinnoimaan verkkoyhtiötä. Plastiikkakirurgina lienee toiminut Inspira Oy, Kuntaliiton omistaman Kuntarahoituksen tytäryhtiö.
KSVV:n käyttökate on vain 300 000 euroa vuodessa. Paranna sillä sitten vakavaa tautia!
Taudista toki varoiteltiin vuosikausia moninaisin äänin ja toimin, mutta kukapa mukaan höynäytetty ikäviin tosiasioihin vakavasti suhtautuisi ja ajattelemattomuuttaan tunnustaisi.
Puutostautiin haettiin valtiolta lääkettä (tukea) ja sitä uskottiin saatavan niin, että jotain jopa jäisi taudin mahdollisten jälkitautienkin hoitoon.
Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että tautiin ei ollut mahdollista saada yliannostusvaaran vuoksi reseptiä. Lääkettä oli jo aiemminkin annosteltu yli määränsä.
Yhtiökokous pohti itsehoitolääkkeenä sitä, voisivatko omistajakunnat maksaa lainanhoitokuluja vakavasti sairaan yhtiön puolesta muutamien vuosien ajan tai siirtää valokuituverkkoja kuntien omistukseen. Ei ajateltu, että yliannostus vain lisääntyisi näillä lumelääkkeillä.
Onko parantumattomasti sairasta syytä pitää hengissä? Letkujen irrottaminen tulee kalliiksi, mutta kalliimpaa on tekohengittäminen. Hoitovirheitäkin saatetaan tutkia.
Tämän erittäin omalaatuisen järjestelyn taustalla ”tukeaan” on osoittanut poikkeuksellisen mittavaksi kasvatettu Kuntaliitto-konserni, joka antaa kunnille oikeudellisia, hankinta-, rahoitus-, tilintarkastus- ym. moninaisia kuntakentän palveluja.
Olisiko jo aika miettiä, toimiiko tuo valtio valtiossa -konserni yhteiskuntaa hyödyntäen? Siinähän ovat yksissä käsissä niin sanotut vaaralliset yhdistelmät aina hankinnoista ja rahoituksesta valvontaan ja tarkastukseen.
Hannu Luotola
Saarijärvi
Ilmoita
Ajoiko keskustalaiset karhinsa kiveen ja yrittävät pimittää sen ja veronmaksajat ovat maksumiehimä.
Ilmoita
Ei veronmaksajat tämän yhtiön korkoja tule maksamaan.
4 VASTAUSTA:
Niin, perustetaanko konkurssipesää hoitamaan uusi yhtiö?
Anonyymi kirjoitti:
Niin, perustetaanko konkurssipesää hoitamaan uusi yhtiö?
Konkurssipesää hoitamaan....Konkurssipesää hoitaa pesänhoitaja, ei uusi yritys. Konkurssipesää hallinnoi aivan joku muu kuin omistajat.
Ja veloista vastaa takaaja.
Niin kenen nimi olikaan takaajanpaikalla?
+Lisää kommentti
Jos mennään niin kun täällä tavallisesti niin kesän yli odotellaan. On katos virkamiesten kesälomat ja kaikkea muuta.
Sitten mietetitään kenelle asia kuuluu ja pallotellaan syksyn mittaan.
Odotellaan että saadaan asia vanhennettua.
Että silleen se menee...
1 VASTAUS:
Yli viiden miljoonan euron velka ei kesässä vanhene. Päinvastoin, koko ajan tulee lisää maksettavaa Karstulan veronmaksajille.
+Lisää kommentti
Pitkää ikää ja terveyttä Hannu Luotolalle. Oikeasti ja vilppittömästi tätä toivon. Hän on polttanut kynttiläänsä molemmista päistä yhtaikaisesti. Nämä venäläisten Salusharjut ja Kolkanlahden ceissit. Onkohan tämä kaapelikaivuukin saman porukan aikaansaantia. Ainakin miljoonaat virtaa kuntien kukkaroista joillekin.
Ilmoita
On hienoa että on Luotolan kaltaisia ihmisiä jotka uskaltaa ja osaa sanoa jutut niin kun ne oikeasti on. Nurkantakana juttelijoita kyllä riittää mutta mitään ei tapahdu.
Ilmoita
...kevät toi, kevät toi punamultamaalarin... kesä toi kepuhanslankarin...
Ilmoita
Taitaa olla monen monta laajakaistakuntaa/KSVV miinuskuntien joukossa siinä tilinpäätösluettelossa, jonka iltapäivälehti jaulkaisi 2.6?

Ja tulevaisuus ei niitten osalta ruusuiselta näytä muutaman seuraavan kymmenen vuoden aikana.
Ilmoita
Laajakaistakunnat hakevat tukea harkinnanvaraisista valtiontuista HATARIN PERUSTEIN. Karstulassa näin:

Kunnanhallitus§ 19717.06.2019
Harkinnanvaraisen valtionavun hakeminen75/02.05.01/2019
Kunnanhallitus 17.06.2019 § 197
Valtionvarainministeriö on ilmoittanut kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakemisesta vuonna 2019VM/864/02.02.06.01/2019. Kunnan valtionosuutta voidaan kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 30 § mukaan korottaa, jos kunta ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten ????? kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi on lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa.
Valtionosuuden korotuksen myöntämisen ehtona on, että kunta on hyväksynyt taloutensa tasapainottamiseksi toteutettavia toimenpiteitä.
Ehtoina saamiselle on lisäksi, että korotus ei saa aiheuttaa vastaavan suuruista kunnan omassa päätäntävallassa olevien menojan lisäystä sekä, että korotus on tarkoitettu varautumiseen niihin talouden tervehdyttämistarpeisiin, jotka ovat syntyneet kunnan talouden aikaisemman kehityksen ???? johdosta.
Edellämainitut ehdot Karstulan kunnan talouden rasitteista täyttyvät ainakin Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n tapauksessa!!!!!. Liikenneviraston lupaamien????? tukien maksamatta jättämisestä on yhtiölle aiheutunut taloudellinen ahdinko, mistä syystä kunta on joutunut maksamaan antamiensa lainatakausten takausvastuita. Yhtiön saneeraustoimenpiteiden toteutuessa kunnan vastuulle jäänee sen takaamien velkojen hoidettavakseen ottaminen kokonaisuudessaan. Toinen kunnan taloutta koetteleva ennakoimaton tilanne on aiheutunut KSSHP:n rakennuttaman uuden Sairaala Novan aiheuttamien kustannusten koitumisesta kuntien maksettaviksi. Sairaalan aiheuttamien kustannusten oli määrä siirtyä valmisteilla olleessa sote- ja maakuntauudistuksessa uuden maakunnan kuluksi. Tilanne realisoitui uudistuksen kaaduttua keväällä 2019. Käynnissä olevien välttämättömiin peruspalveluihin liittyvien investointien ohella edellämainitut rasitteet ovat suuruusluokaltaan sellaisia, että kunnan talouden kantokyky ei riitä. Huomionarvoista on, että molemmissa edellämainituissa tapauksissa kunnalla ei ole ollut mahdollisuutta?????? vaikuttaa asioiden toteutumiseen. Kunnassa on aloittanut toimintansa talouden tasapainottamisen työryhmä, jonka tavoitteena on tuottaa talouden tasapainotusohjelma marraskuuhun2019 mennessä. Kunnan tulee harkita harkinnanvaraisen valtionavun hakemista. Lisätietoja: talous- ja hankintapäällikkö Marja-Terttu Koivula, puh.044 459 6697.
Päätösehdotus:(vt. kunnanjohtaja) Kunnanhallitus antaa ohjeet valmistella harkinnanvaraisenvaltionavun hakemiseen liittyvää päätöstä seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen.
Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.
Ilmoita
Karstulassa on tehty laajakaista- asiassa useita laittomia päätöksiä. On turha syyttää viestintävirastoa, koska kunta ylitti jo hankkeen alkuvaiheessa julkisen tuen sallitun määrän. Syylliset löytyvät kunnan virkamiehistä, koska ei tutkittu tarkasti mitä laki sanoo tukiasiasta. En usko että valtio myöntää avustuksia, koska on tehty hallinto-oikeuksien mukaan laittomuuksia ja sillä on aiheutettu kunnalle suuria tappioita.
Ilmoita
Päätösten takana olevat päättäjät vastuuseen älyttömistä teoistaan!
Lukekaa pöytäkirjat kuka oli päättämässä asioista, kruunut alkaa hapettua, mutta ylpeys ei.
Ilmoita
No kun ne ajatteli että Karstulasta tulee takapajula, jos ei saada valokuitua.
Ilmoita
Päättäjät ajatteli ?
Ilmoita
Samoihin aikoihin valokuitupäätöksen kanssa päätettiin ostaa kallista tonttimaata paska-avenuen suunnalta ja sinne tehtiin miljoonien tie ja kunnallistekniikka alueelle. Sinne piti muuttaa etelän rikkaita etätyöläisiä vuolemaan kunnalle rahaa. Nämä niitä visioita joita muutamat visio. Arvatkaa ketkä?
Ilmoita
Muutama luottamushenkilö yritti puhua järkeä porukoille, mutta heitä ei kuunneltu. Kunnalla olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa valokuituverkkoon ja Jyväskylän ökysairaalaan pumpattuihin rahoihin. Nyt herää kysymys, ketkä ovat olleet kunnan edustajina kuituverkkoyhtiöissä ja sairaanhoitopiirin hallinnossa? Onko valvonta ollut riittävää tai onko sitä ollut ollenkaan? Kuka kantaa vastuun?
Ilmoita
Vastuu?
Poliittinen vastuu on yhtä tyhjän kanssa.
Rikosoikeudellinen vastuu voi toteutua, jos on toimittu vastoin lakia. Harvoin tuomittu. Kittilä on hyvä esimerkki siitä, miten poliitikot venkoilevat viimeiselle rajalle. On mielenkiintoista nähdä, toteutuuko oikeus.

Itsekseen ja odottelemalla ei tapahdu mitään. Tarvitaan valveutuneita ja aktiivisia henkilöitä, jotka laittavat asiat tutkintaan. Poliisi ja syyttäjä eivät tee mitään, jos on pienikin mahdollisuus jättää tutkimatta. Siksi näytön on oltava pitävä.
Ilmoita
Toteutettiinkohan tämä valokuitu täällä Keski-Suomessa takapajulan konsteilla?
Ilmoita
Yritystä on ainaski riittäny! Koko ajan keksitään lissää!
Ilmoita
Taas kerran asiallinen kirjoitus!

Mielipidekirjoitus Keskisuomalaisessa 6.7.2019
Komission pitkä käsi

Kalevi Kuorelahti valotti oivallisesti Keski-Suomen Verkkoholding Oy/ Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n (KSVH/ KSVV) ankeaa tilannetta (KSML 30.6.). Yhtiö osakaskuntineen (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas, Toivakka) oli laskenut toimintansa valtiontukien varaan. Huomioon ei otettu lainsäädäntöä, jossa Suomen tulee noudattaa myös Euroopan unionin valtiontukien säätelyä.
Keski-Suomen ely-keskuksenkin tulisi ottaa huomioon EU:n säädökset laajakaistaa koskevissa tukipäätöksissään.
Valtiontukien säätelyn kannalta ei ole merkitystä sillä, onko kyseessä yksityinen vai julkisomisteinen yritys. Valtiontukisäännöksiä sovelletaan myös kuntien tai kuntayhtymien omistamiin yrityksiin. Koska valtiontuet ovat lähtökohtaisesti kiellettyjä, annettavalle tuelle tulee olla hyväksyttävä peruste. Tukia on myönnettävä yksityiskohtaisten menettelysäännösten mukaisesti. Näin KSVH/ KSVV ja sen osakaskunnat eivät ole menetelleet.
KSVH/ KSVV:n osakaskunnat ovatkin saaneet virittelemäänsä laajakaistaan liittyen oikeusistuimien kumoavia päätöksiä ja kielteisiä viranomaispäätöksiä: yksi korkeimman hallinto-oikeuden päätös, 12 Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöstä ja 7 Viestintäviraston päätöstä. Näyttää siltä, että KSVH/ KSVV yrittää pitää päänsä pinnalla millä hinnalla tai keinoilla millä tahansa. Se ei ole suositeltavaa. Laillisesti toimiminen on varteenotettava vaihtoehto.
Joka tapauksessa toiminnassa tulisi ottaa huomioon Euroopan komission ”pitkä käsi” (Helsingin Sanomat 29.6.). Helsingin Bussiliikenne oli saanut laitonta tukea Helsingin kaupungilta. Komissio määräsi tuet perittäväksi korkoineen eli 54,2 miljoonaa euroa. Myönnetyt tuet eivät olleet EU:n valtiontukisääntöjen mukaisia.
EU:n valtiontukisäännöt velvoittavat ripeään takaisinperintään.
On selvää, että Euroopan tilintarkastustuomioistuin ja petostentorjuntavirasto ottavat tiedon saadessaan käsiteltäväkseen laajakaistarakentamiseen liittyvät valtiontukiasiat. Kunnat myönsivät KSVH/ KSVV:lle noin 30 miljoonan euron verran tukia, jolloin takaisin maksettavaa korkoineen voi tulla huomattava summa.

Hannu Luotola
Saarijärvi
Ilmoita
Takapajulan konsteilla toteutettu laajakaistahanke aikaansaa omistajakunnissa todellisen takapajulan. Hanke toteutettiin innolla jolla korvattiin taito ja lain vaatimukset. Tämän toteaa jo Suhmuran Sandrakin.
Ilmoita
Kauvanko kuntien ...setus jatkuu? Eikös tehty pyyntö tutkimisesta jo kevväällä? Onko polliisilla oikeet jauhot pussissa?
Ilmoita
Kuuskaista on monen pahan alku ja juuri. Ensin se kalasteli keskisuomalaisten rahoja ja pääsi saneeraukseen. Sitten se oli mukana Keskisuomen valokuituverkkojen rakentamisessa joka on veloissa ja rahapulassa. Kolmanneksi se häärää Uuraisten rahapussilla:

Mielipidekirjoitus 17.07.2019 02:00 Keskisuomalainen
Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä
Uuraisten Valokuituverkot Oy (UurVV Oy) on vuonna 2015 perustettu yhtiö, josta Osuuskunta Kuuskaista omistaa 99,9% ja kunta 0,1%. Kunta on takaajana yhtiön 2,8 miljoonan euron lainalle. Sen takausprovisio 3,8% on EU:n komission mukaan aloittelevien yritysten osalta valtiontakaukseen liittyvä pienin vuosimaksu.
Verkko-osuuskunta Kuuskaista ajautui 2017 yrityssaneeraukseen. Myös sen tytäryhtiön UurVV Oy:n taloudellinen tilanne on ollut haastava. Se ei pystynyt maksamaan lainan ensimmäistä 300 000 euron lyhennyserää eikä sovittuja takausprovisioita. Kunnanhallitus laski 26.2.2018 takausprovision 2,0 %:iin. Voi kysyä, ylittikö se toimivaltansa, kun antoi asian valtuustolle vain tiedoksi, vaikka alunperin valtuusto on tehnyt provision määrää koskevan päätöksen.
Uuraisten valtuusto päätti 28.5.2018, että takaajana kunta ottaa vastatakseen em. 300 000 euron lainaerän. 5 000 eurolla ostetaan 24,9 %:n omistusosuus yhtiöstä ja lopusta summasta syntyy kunnalle regressisaatava.
Tämä operaatio oli päättäjiltä vain ongelmien lykkäämistä. Sillä ei ollut mitään mahdollisuutta parantaa yhtiön kassavirtaa ja kannattavuutta, koska liittymiä on liian vähän. Miten valtuutetut tohtivatkin tehdä kuntalaisten rahoilla tällaisen riskisijoituksen?
Kuntalain 129 § sanoo: ”Lainaa, takausta tai muuta vakuutta ei voi myöntää, jos niihin sisältyy merkittävä taloudellinen riski”.
Riskinottoa on sekin, että tulevaisuudessa yhtiön toiminta edellyttää jatkuvasti kunnan lisärahoitusta. 129 § koskee myös vastavakuutta.
Inspira Oy arvioi UurVV Oy:n velattomaksi arvoksi noin 1,7 miljoonaa euroa, joten ei ole riittävä vastavakuus saada yhtiöltä 3 miljoonaa euroa yrityskiinnityksiä.
Tästä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka antoi valtuuston päätökselle täytäntöönpanokiellon 27.6.2018.
UurVV Oy:n talousongelmat vain jatkuivat, ja 20.5.2019 valtuusto teki päätöksen, jossa yhtiö ottaa kunnalta 1,7 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainan 8%:n korolla. Kunnalla on optio-oikeutena merkitä yhtiön osakkeita. Tällä järjestelyllä kunta pyrkii saavuttamaan yhtiössä määräysvallan ja lopulta lunastamaan sen kokonaan.
Mutta vaihtovelkakirjalainaa koskevassa sopimuksessa lähtökohtana on se, että kunta omistaa nyt 24,9 % osakkeista, vaikka tästä asiasta valtuuston 28.5.2018 tekemä päätös ei ole saanut lainvoimaa. Tästä valtuuston 20.5.2019 tekemästä päätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka on antanut asiassa täytäntöönpanokiellon 20.6.2019.
Kummassakin tapauksessa kunnanhallitus kiirehti valtuuston päätöksen toimeenpanon ennen valitusajan päättymistä ylittäen näin toimivaltansa. Kummankin valituksen käsittely on kesken hallinto-oikeudessa.
Takausprovision alentaminen ja muu yhtiön lainojenhoitokulujen helpottaminen on julkista tukea, mikä puolestaan vähentää valtion antamaa laajakaistatukea. Traficom (ent. Viestintävirasto) ei maksanut laajakaistatukea UurVV Oy:lle täysimääräisenä.
Nyt olisi päättäjien syytä tutkia kuntalakia ja katsoa kunnan tehtävät. Niihin ei kuulu valokuituyhtiön ylläpito ja tekohengityksen antaminen.
Täytäntöönpanokiellon vastaisesti Uuraisten kunta on siis maksanut UurVV Oy:n velkoja. Veronmaksajana kysyn: Pitäisikö kunnan noudattaa näitä hallinto-oikeuden välipäätöksiä ja odottaa sen aikanaan antamia lopullisia päätöksiä?
Päivi Partanen
Uurainen
Ilmoita
Kunnat ovat vaikeuksissa tuollaisten lipeväkielisten rahastajien pyörityksessä. Nehän osaavat tärkeimmät päättäjät punoa pauloihinsa. Demokraattinen päätöksenteko on hampaatonta ja hidasta, jos väärinkäytöksiä todetaan. Kuka sitä paitsi virheitään tunnustaisi ja ryhtyisi perumaan puheitaan. Antaa mennä niin kauan kun seinä tulee vastaan. Hyvässä tapauksessa päättäjät ovat vaihtuneet.

Kuntalaiset maksavat joka tapauksessa - ja kalliisti!
Ilmoita
Kyllä Karstulassa muutama taloudesta jotakin ymmärtävä tuore luottamushenkilö yritti kyseenalaistaa valokuituun, sinänsä tarpeelliseen mutta ylikalliseen kouluun ja keskussairaalaan upotettavien rahojen käytön. Vaan miten kävi? Kysyjiä ja kyseenalaistajia kohtaan käynnistettiin ennennäkemätön mustamaalaus ja painostus. Sivusta seuranneena, mutta asioihin perehtyneenä hämmästyttää, miten kauan nuo muutamat vastuuntuntoiset ja kunnan parasta ajattelevat "toisinajattelijat" vielä jaksavat ottaa harteilleen heihin kohdistuneita erottamisyrityksiä, lähipiiriin vaikuttamisyrityksiä, puhutteluja ja henkilökohtaisuuksiin menevää mustamaalausta.
Ilmoita
Kuntapolitiikassa päättävässä asemassa on ASIAAN PEREHTYMÄTÖN JA YMMÄRTÄMÄTÖN ENEMMISTÖ, jota muutama saman puolueen kellokas paimentaa. Kellokkaalla on OMA ETU ensin, sitten "PUOLUEEN ETU" ja kuorrukkeena yhteinen etu, mitä ei perustella.

HELPPOA ON SAADA YHTEISET RAHAT vaikka minkälaisiin huuhaa-hankkeisiin...
1 VASTAUS:
Sitä saa mitä tilaa! Demokratiassa änetäjä päättää kelle äänen antaa.. Olis ehkä kannattanut miettiä omia valintojaan.. Ruikutus ei auta.. Maito kaatui jo..
+Lisää kommentti
Näin se demokratia kunnassamme toimii, huijareita ja oman edun tavoittelioita porukassa liikaa, mutta he ovatkin kepulaisia.
1 VASTAUS:
Kyllä niitä on ihan joka puolueessa. Vähänkin pidempään valtuustossa ja kunnanhallituksessa istuneita ja vallasta huumaantuneita. Ja katsokaapa ketä istuu valtuuston, kunnanhallituksen, lautakuntien ja jaostojen puheenjohtajistossa. Ihmetellä täytyy millä eväillä.
+Lisää kommentti
Luotola saa kirjottaa mitä kirjottaa.Toivottavasti saamme kuidun.Monen elinkeino riippuu tästä ainakin minun.
1 VASTAUS:
Tällä säätämisellä ja alunperin Kuuskaistan kanssa sähläämisellä on hukattu rahoja niin paljon, että sillä rahalla valokuidut olisi tehty jo ajat sitten valmiiksi, jos olisi käytetty olemassa olevaa verkkoa hyödyksi.
Kuuskaista oli jo alunperin väärä valinta ja toinen väärä oli uuden verkon rakentaminen vanhan viereen.
Osa kunnista tajusi hypätä liikkuvasta junasta ajoissa pois, muutama ymmärsi olla nousematta siihen alunperinkään.
Nyt mennään jarruttomalla junalla vuoren rinnettä alas...
+Lisää kommentti
Kukapa ei halua, jos joku muu maksaa. Joo ja laittomia päätöksiä. Ihan vastuutonta.
Ilmoita
Hyvä siitä tulloo kun valmiiksi saadaan.Eikös luksustuotteet olenkin kalliimmasta päästä.sitten ei Marista kun on valmista kaikki on tyytyväisiä.
Ilmoita
Valmista ei taida näillä eväillä tulla.
Ilmoita
" Hyvä siitä tulloo kun valmiiksi saadaan. "

Tarkoitatko Kalmarin tai Huopanankosken verkkoa joita 100 € maksusta tuotiin nurkalle? Tai Jyväskylän Kuohun?
Näitä Karstula on rahoittanut. Nähin Karstulaan kuulumattomiin kyläkuntiin KSVV on kaivanut mm. Karstulan rahoituksella valokaapeleita, eikä näiden kylien emokunnat ole mukana lystissä lainkaan.
1 VASTAUS:
Jostakin niitä kuukausimaksun maksajia pitäisi saada. Karstulassa niitä ei ole tarpeeksi.
+Lisää kommentti
Maksumiehiä (naisia) ovat entinen maakuntajohtaja ja tämän entinen professori puoliso, jotka yllyttivät asiantuntemattomuudellaan suuren harmin maakunnassa.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Valokuituyhtiöllä vaikeuksia , kuka maksaa

Tänään Hannu Luotola kirjoitti keskisuomalaisessa tämän surullisen kuuluisan verkkoyhtiön tilasta. Kirjoituksen mukaan osakaskuntien tilanne vaikuttaa varsin hankalalta. Saattaa olla, että päätöksiä tehdessä on jopa rikottu lakia, mutta ainakin on toimittu asian esittelijöinä ja päätöksentekijöinä vailla ymmärrystä mihin paperiin ’nimi tuli laitettua’. Onko karstulalla mitään mahdollisuutta erota yhtiöstä ? Keuruuhan pääsi siitä eroon kun takauspäätös Ei ollut valituksen vuoksi lainvoimainen. Toivottavasti meiltä löytyy joku rohkea virka tai luottamushenkilö joka ryhtyy asiaa selvittämään. Kyseessä on miljoonien vastuut jotka lankeavat meidän kuntalaisten (veronmaksajien) maksettaviksi. Toivottavasti asian salailu ja peittely loppuu ja kunta kertoo mikä on todellinen tilanne Karstulan osalta.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta