Boliden valmistautuu ylityökieltoon Kokkolassa?

sinkitystä

Mitkäs tuulet nyt puhaltavat Kokkolan Bolidenilla? Maanantaina alkaa kuulemma ylityökielto, jossa on kyse irtisanomissuojan heikentämisestä. Menevätkö tehtaan työntekijät pian lakkoon moisesta touhusta ja olisiko se talousromahdus?

38

1076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naurettavaaon

      Täysin naurettavaa tuo ylityökielto ja lakko liittyen pienten yritysten irtisanomissuojan heikentämiseen. Se on hyvä että pienet yritykset voivat tarvittaessa sanoa irti jos ongelmia on, taitaa käydä niin että jos ei mahdollisuutta tule niin ei ihan olla valmiita palkkaamaan väkeä ensi hätään.

      • Vilkaiskaapas

      • hupsistavaan

      • haluantietää

        Tuo työntekijöiden turvallisuus pisti mietityttämään. Onko ylityökiellosta tosiaan jotain vaaraa tehtaan työntekijöille ja missä muodossa?


    • expomo

      Voi olla, että ylityökielto kopsahtaa työntekijöiden omaan nilkkaan. On se kallista lystiä Bolidenille, jotta voimia ja jaksamista johtoryhmälle.

      • Ahtausta

        Se jää nähtäväksi, mutta älä välitä tuosta, joka vastasi sinulle anonyyminä asiattomasti hänet on kohta bannattu ja hänen asiaton palstakin poistui pikaisesti sanomansa jälkeen eli täällä hommat pelaa hienosti, joten jatka vain keskustelua kuin muina miehinä. Mitenkähän ahtaajat aikovat menetellä lähtevätkö samaan oravanpyörään?


      • karipeto

        Hallituksen touhut ovat närästäneen minua jo pitkään on kovasti mälsää seurata vierestä miten työntekijät ja työttömät viedään perikatoon.


    • Juonittelu

      Eiköhän olis syytä keskittyä vaan työntekoon kun niitä kerran on. Ei ole syytä vaarantaa tuotantoa moisen seikan takia. Luottamusmiehillekin kinttaat käteen ja töihin niin unohtuu tuo turhanpäiväinen juonittelu.

      • PortinLiepeet

        Mitähän Bolidenin portilla tapahtuu tällä hetkellä luulisi porukoiden kokoontuvan tauoilla kuiskuttelemaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä?


    • Ahkerrus

      Kyä maar nää herrrojen kotkotukset tieretään näillä meijän kulumillan!

      Kyä sen tiijät kun herrran ketkut rupiaa ehottelemmaan reippaille ja työhalusillen työmiehillen notta äläkää ny perskeles yötämyöten tuota työn perskelettä painako paita märkänä ... notta mistä siinnä on kysymys...

      ..no ne herrran ketkun perskeleet halluuvat vain säästää sähkyä ja sikshän ne sutena hyppää pitämääs tehtaan porttia kiinni nottei äijjät tu polttammaan kallista sähkövalua ku yötä myören työtä painnaa halluisivat...

      ...nämä rehtit työmmiehhen retaleet!

      • herranpieksut

        Semmosia ne herrat on silti heitä palvotaan kuin Jumalaa työpaikan menetyksen pelossa, mutta hanttimies osaa laittaa aina hanttiin.


    • IstuvatHärät

      Hallitus on nyt joutunut hyvin huonoon valokeilaan, koskapa on myös esittänyt työsuhdeturvan heikentämistä alle 20 työntekijän yrityksissä. Tehy ja SuPer vastaavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla, joka alkaa keskiviikkona 26. syyskuuta aamukuudelta ja päättyy minuuttia ennen seuraavaa lauantaita. Ei tämä hyvältä näytä.

      • markettimasa

        Seurauksena on mahdollinen ylityökielto kaikilla aloilla ja jos niin käy se on pahuksen ankeaa vasta kaupunkiimme perustetuille uusille sekä muille yrityksile


      • YhteinenHaitta

        AY-liikkeiden, joille on elintärkeää että on työttömiä, mainospuffi demareiden kannatuksen edistämiseksi seuraavissa vaaleissa. Tämä kaikki perseily täysin laista, seurauksista ja hinnasta piittaamatta.


      • Kaikki_kuntoon

        Kun kerran pikkuasiasta syntyy tuollainen rähinä, niin samapa tuo on jättää se 20 työntekijän rajakin pois. Ei ole kahden kerroksen väkeä sitten.

        Ja samalla tappelulla otetaan pois yleissitovuus ja jäsenmaksujen verovähennykset.


      • poljen_ja_tallon

        Hyvin sanailtu, mutta täytyy muistaa, että on Hallitus ennenkin perunut päätöksiään, joten poljetaan jaloilla, niin kyllä kaikki vielä hyväksi muuttuu.


    • Järki_käteen_hallitus

      Mitäpä tältä palstalta voisi täällä kepun sydänalueella odottaa kuin tällaisia kirjoituksia? Irtisanomissuoja on ay-liikkeelle niin pyhä asia, että sen edestä mennään vaikka yleislakkoon. Se on yksi ay-liikkeen peruspilari ja jos sen annetaan murtua niin se on lopun alkua eli siitä taatusti pidetään kiinni. Kohta 100 työntekijän yrityskin olisi pilkottu 5 eri yhtiöön jne.
      Superin ja Tehyn ylityökielto ensiviikolla tulee kaatamaan Sipilän yrityksen, suuret sairaalat eivät tule toimeen 24 tuntia ilman, että hoitajia saataisiin ylitöihin.

      • maailman-laidoilla

        Asiat eivät aina ole niin yksiselitteisiä kuin voisi kuvitella, siksi niistä on hyvä keskustella siitä huolimatta mitä puoluetta kukin kannattaa.


    • Ihmetteliä

      Tehtailla eri säännöt kun muualla, ylityökielto ei saa vaikuttaa tuotannon keskeytymiseen joten samaan malliin jatketaa ylitöissä kuin tähänki asti. Elikkäs mites meni niinku noin omasta mielestä? Kielletään mutta ei kuitenkaan, uskomatonta tää liittojen toiminta.

      • duunasrka

        Viittaatko mahdollisten rikkureiden tekevän ylityöt? Sellaisesta menettelystä voi joutua sylkykupiksi ja menettää maineensa loppuiäksi.


      • Ihmetteliä
        duunasrka kirjoitti:

        Viittaatko mahdollisten rikkureiden tekevän ylityöt? Sellaisesta menettelystä voi joutua sylkykupiksi ja menettää maineensa loppuiäksi.

        En puhunut rikkureista, vaan siitä että ns. Turhia ylitöitä yritetään välttää mutta sen verran tehdään ettei tuotanto katkea. Eli jos rivien välistä voi lukea niin normaalisti jatketaan.


    • valitettavasti

      Ja sitten ihmetellään,kun tehtaita lopetetaan ja investoinnit menevät muualle.

      • jäkättelijä

        Kunhan eivät ulkoistaisi koko suurteliisuusalueen työvoimaa se olisi viimeinen niitti arkkuun näinä muutenkin ankeina aikoina.


    • ämpäreitä.ilman.sinkkiä

      Teräs ilman sinkkiä ruostuu ja se on hyvä uutinen työllisyyden näkökulmasta. Eihän kaiken tarvitse olla ikuista niinkuin Kokkolan ikuisiksi ajoiksi saastunut teollisuusympäristö.

    • Saas_nähä

      Ennustan ennen vaaleja yleislakkoa, sehän on ollut jo kepupääminestereiden Ahon ja Vanhasen aikana lähellä, jospa Sipilä sen saa aikaiseksi.

      • kaikkienAikojenKyky

        Sipilä saa kaiken minkä haluaa!


      • Katastrofin-Ainekset

        Yleislakko ei tulisi kysymykseenkään juuri nyt, kun kaupunkiin suunnitellaan uutta Keskuspuistoa. Koko hanke Urheilutalon laajentamisesta ja Jalkapallo-Areenan rakentamisesta muine hienouksineen saattaisi tyssätä siihen.


      • ollosAinaLuonamme
        Katastrofin-Ainekset kirjoitti:

        Yleislakko ei tulisi kysymykseenkään juuri nyt, kun kaupunkiin suunnitellaan uutta Keskuspuistoa. Koko hanke Urheilutalon laajentamisesta ja Jalkapallo-Areenan rakentamisesta muine hienouksineen saattaisi tyssätä siihen.

        Tottakai Sipilä neuvottelee Kokkolan tapaisen Suomelle elintärkeän teollisuuskaupungin yleislakon ulkopuolelle, On hänellä senverran hyvät suhteet ammattiliittoihin että.


      • Himosporttari
        Katastrofin-Ainekset kirjoitti:

        Yleislakko ei tulisi kysymykseenkään juuri nyt, kun kaupunkiin suunnitellaan uutta Keskuspuistoa. Koko hanke Urheilutalon laajentamisesta ja Jalkapallo-Areenan rakentamisesta muine hienouksineen saattaisi tyssätä siihen.

        Miks pitäis saada oikeesti Kokkolaan jotain urheiluun liittyvää? Eivät vaan pärjää! Nähtyhön tuo nyt on! Jalkapallossa kaikki puitteet kunnossa mutta...


      • Syyhky

        Joo eihän ne pärjää.... kpv sarjansa ykkönen, nousemassa liigaan ja gbk sarjansa ykkönen, nousemassa ykköseen


    • Perholainen

      Pitäskö kriisiapua??

      • surkuhupaa

        Sitä Perhossa tarvitaankin koskapa kunnanjohtajan esityskin jäi muiden jalkoihin.


    • Ajattelin

      Jos ylityökielto vaikeuttaa normaali tuotantoa, eikös silloin ole liian vähän työntekijöitä?

      • esimies

        Tai liian laiskoja työntekijöitä.


      • Tehtaanpilli

        Tuotanto on pysynyt käynnissä tähän päivään saakka, joten hyvinhän tämä etenee, toki tilanne saattaa muuttua radikaalisti milloin tahansa.


      • hatuttavaa

        Postikin lähti mukaan ylityökieltoon, joten jatkossa kansalaisten hermot alkavat kiristymään. Vielä, kun joukkoliikennekin seuraisi perässä pääsekö kohta bussilla kotiin?


      • vähäistäon

        Jaa joutuuko Postissakin tekemään ylitöitä? Taitaa olla monessa paikassa vähäistä se ylitöiden tekeminen joten helppo se on ilmoittaa boikotiksi olla tekemättä sitä mitä ei oo….


    • Kumma_juttu

      Yrittäjän terveiset Sipilälle.

      Taloussanomat:
      Varustelekan perustaja: ”Yrittäjille kelpaa vain työntekijä, jolla on yliluonnollinen kyky suoriutua vaikeista tehtävistä”

      Valtteri Lindholmin mukaan irtisanomislaki ei ole mikään ratkaisu. Pienyrittäjien kannattaisi sitä vastoin paneutua juurisyihin, joista ongelmat työntekijöiden kanssa saattavat johtua. Niin hän itse teki aikoinaan.
      Varustelekan perustaja, yrittäjä Valtteri Lindholm pitää irtisanomislain ympärillä kiehuvaa keskustelua myrkyllisenä.

      – Yrittäjien ja työntekijöiden pitäisi puhaltaa yhteen hiileen. Nyt kuitenkin etujärjestöt esittävät osapuolet toistensa vihollisina.

      Mielipiteiden mittelö etujärjestöjen välillä hämärtää todellisuuden, ja todennäköisesti se johtaa myös kansantalouden kannalta haitalliseen lopputulemaan, Lindholm tuumaa Taloussanomille.

      – Tämä on pahinta, mitä voidaan tehdä. Siitä ei seuraa mitään hyvää, jos yrittäjät ja työntekijät asemoidaan jo valmiiksi toistensa vastustajiksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe