Roadtrip LA-Las Vegas -Grand Canyon

Kesäksi2019

Suunnittelemme miehen kanssa roadtrippiä ensi kevääksi/kesäksi. Aikaa olisi käytettävissä vain noin 10 päivää. Onko kokemuksia kerkeääkö siinä hyvin ajaa Grand Canyonin ympäri, eli että kävisi sekä North Rimmissä ja South Rimmissä. Myös Oljato monument valley kiinnostaisi ja Deah valley, mutta näitä kaikki ei varmaan saa järkevästi 10 päivässä käytyä? Ei tehtäisi mitään vaelluksia tms. vaan stoppeja nähtävyyspaikoilla jne. Kilometrejä näyttäisi kertyvän n. 3000, jos ajaa LA-Vegas-Canyonin ympäri ja takaisin LA, riippuen tietysti reitistä ja poikkeuksista sivuille.

Losissa olen käynyt vuosi sitten, joten siihen ei pahemmin aikaa tuhlattaisi. Mies kuitenkin haluaisi ainakin päivän siellä viettää. Las Vegasissa majoitus näytti olevan suht edullista, joten siellä varmaan pari yötä saisi kulutettua ja muut yöpaikat jonnekin matkan varrelle.

Myös muut kohteet kiinnostaa, joista saisi aikaa jotenkin fiksun reitin aikaan.

7

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mtaman

      Kannattaa käydä ajamassa ainakin tie 89A Sedonaan Fagstaffista. Tai sitten ajaa LA:sta Phoenixiin ja nousta sieltä ylös Sedonaan ja siitä sitten etiäpäin. On aika upeet maisemat tuolla tiellä.

    • JukkSa

      Edellinen vastaaja löysi loistavan reittivaihtoehdon, itsekin tekisin niin. Koska aika on rajallinen, ajaisin Los Angelesista I 15 pitkin Las Vegasiin, sieltä sitten Hooverin padon kautta kohti Grand Canyonia. Siinä matkan varrella on pisin alkuperäinen tieosuus kuuluisaa Route 66. Hooverin padon jälkeen Kingman:sta poikkeaa vasemmalle ja Seligman:iin asti tätä vanhaa reittiä. Seligmanissa olen yöpynyt parikin kertaa ihan kelvollisissa motelleissa. Sieltä sitten Williams:in kautta Grand Canyonille. Itse jättäisin North Rimmin väliin, koska South Rimmiltä näkee koko kanjonin todella monelta näköalapaikalta ja jatkaisin kohti Monument Valleyta. Kayenta:ssa on muutama hyvä motelli, melko kalliita kylläkin, mutta Navajot aiheesta kylläkin velottavat kalpeanaamoilta vähän ekstraa. Monument Valleyssa voi omalla autolla kiertää 17 mailin näköalareitin. Toinen vaihtoehto on opastettu avolavakyyti kauheassa pölypilvessä.
      Täältä palaisin takaisin Flagstaffin kautta kohti Sedonaa ja vanhaa Alt 89 pitkin. Maisemat ovat huikeat ja sieltä jatkaisin etelään ja I 10 pitkin San Diegoon ja sieltä valtameren rantaa S21 tietä pitkin Los Angelesiin.
      Tällaiselle kierrokselle tulisi matkaa noin 2500 km ja reitin voi tietysti ajaa toisinkin päin. Ottakaa kunnon auto (täysikokoinen), autot ovat halpoja ja bensa melkein ilmaista, niin matkasta nauttii kaksin verroin.

    • Kaupoi

      Miksi ensin Vegasiin? Me mennään Losista South Rim-Monument Valley -Vegas - Frisco-LA joulun kieppeillä, voinpa sitten infota että miten meni.

      • alkuper

        Joo, kerro ihmeessä miten reissu meni ja mitä kannattaa nähdä. Meidän reitti ei siis ole vielä lukkoonlyöty ja Vegasin ei tarvitse olla ensimmäinen kohde. Myös kahden ensimmäisen kommentit huomioin kun reittiä hion. Toivottavasti SF-LA välinen 1 tie on kunnossa, vähän paremmat maisemat kuin moottoritiellä.


    • Kaupoi

      LA-GC-4corners-Moniment Valley-Vegas-SF-LA , 4500 km, kaks viikkoa.

      Tyhmästi oli lennot Losiin, myös paluu..ehdottomasti jos mahdolista palu7 Friscosta, turha ajella se 500 km. LA oli pettymys, koko perhe tykkäs Vegasista, siellä olis ollu mieluusti pari päivää pidempäänkin.

    • joskuskuitenkin

      Voisihan sitä lentää joko San Franciscoon ta Losiin, mutta paluun voisi tehdä Las Vegasista, niin säästyisi se paluumatkan turha ajelu. Vuokra-auton palautus eri paikkaan maksaa tietty jopa pari sataa, mutta jos aika on noinkin lyhyt, se on rahaa.
      Itse tein ihan muualle menlennon ja paluu oli Las Vegasista. Oli erittäin mukava järjestely. Tulimme bussilla Atlantasta Albuquerguehen ja sieltä käsin kierrettiin muutama tuhat kilometriä Coloradon ja Utahin puolellakin käyden. Holbrookin lähellä on se kivettynyt metsä ja sitä ennen Canyon de Chelly sekä monta muuta nähtävyyttä. Las Vegasista otettiin toinen viiden päivän vuokraus ja ajeltiin Kalliovuorilla Yosemiten läpi. El Capitano ja koko laakso siinä on kyllä henkeä salpaavaa katsottavaa, niinkuin jatkuvasti siellä maisemat ovat, Suolajärveäkin oli ja kerettiin polkaista Atascaderoon yöksi. Seuraavana päivänä kierreltiin vähän rannikolla ja polkaistiin illaksi Las Vegasiin parin päivän levolle ennen kotimatkaa. No olihan se vähän vilkas liikenne iltayön pimeydessä niinkin suuria väyliä ajellen. On luonnonnähtävyyttä, intiaaniraunioita ja ihan muutenkin riittävästi. Kymmenen päivää olimme ihan paikoillaan Atlantan ympäristöön tutustuessa ja sama Flagstaffassa. Joku päivä meni Albuquerguessa ja siellä Las Vegasissa. Kuukauden vaati yhteensä. Mutta kannatti käydä kaivoskaupunki Telluridessa ja Montrosessa ynnä muissa.

    • joskuskuitenkin

      Niin, kyllä se Grand Canyonkin kuului ohjelmaan sekä Winslown vanhojen ja kaikenmaailman rakenneltujen autojen näyttely. Oikeasti vaatisi vuoden ja paksun lompsan jos aikoisi mielenkiintoisimmat paikat käydä vilkaisemassa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe