Voiko menkat "panna" pois?

Siistiäpuuhaa

Nyt tulee kyllä ehkä todella tyhmä kysymys, joten teilatkaa rauhassa, mutta kysyn silti :D

Eli menkkojeni oli tarkoitus alkaa noin sunnuntaina, kiertoni voi heitellä päivällä parilla suuntaan ja toiseen. Sunnuntain vastaisena yönä harrastin aika villiä seksiä, huomasin jo ennen kun aloimme puuhiin että pari tippaa oli tullut mutta ajattelin että vuotoni on ihan alussa niin niukkaa että ehkei se haittaa.
Aamulla kuitenkin huomasin että verta olikin tullut aika runsaasti session aikana ja asettelin kupin paikoilleen olettaen että ne menkat sitten alkoi.

No, eivät ne alkaneetkaan ja nyt olen sitten jo 4 päivää myöhässä ja kiertoni ei näin pitkä ole ollut vielä koskaan. Raskaus ei ole mahdollinen, koska vaikka seksikumppani onkin ollut sama viimeisen vuoden, niin emme ole parisuhteessa eikä sessiomme mitenkään säännöllisiä ja edellis kerrastakin jo useampi kuukausi aikaa.

Joten tyhmä kysymykseni onkin siis, onko mahdollista että menkkani oikeasti alkoivat silloin yöllä ja kaikki olisi tullut ulos seksin aikana? Tai osaako joku kertoa mistä muusta syystä olisin voinut vuotaa niin paljon verta, sitä oli nimittäin aika runsaasti sängyssä?

3

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keski_ik_nainen

      Naisilla on aika paljon tietämättään keskenmenoja. Yksi vaihtoehto on, että olit jo aiemmin raskaana ja sait sattumalta seksin aikaan keskenmenon. Tosin pitkä seksiväli puhuu sitä vastaan. Toinen (todennäköisempi) vaihtoehto on, että raju seksi aiheutti jonkin vaurion, joka vuosi. Ehkäpä sinulla oli polyyppi kohdunsuulla tai jokin muu vaurioaltis kohta? Jos yleensä alkaa runsaammin seksin johdosta vuotamaan, niin kannattaisi käydä lääkärissä tarkastuttamassa paikat. Seksiin liittyvä vuoto on todennäköisesti seksiin liittyvää vuotoa. Oliko vuoto kirkasta, oliko siinä hyytymiä?

      Se, että menkat ovat olleet säännölliset, ei takaa sitä, että jollakin kerralla sattuu poikkeus. Ennustamista auttaa reippaasti, jos käyttää pillereitä tai jos tuntee kehonsa niin hyvin, että voi seurata hormonien aiheuttamia muutoksia (kuten ovulaatiolimaa jne). Jos olet esim. laihduttanut, voi olla, että menkkasi olisivat jo tietämättäsi jääneet pois. Jos menkat jäävät laihdutuksen vuoksi pois, myös naishormonitasot laskevat, ja matalat naishormonitasot aiheuttavat esim. limakalvojen haurautta ja sitä kautta vaurioita ja vuotoakin voisi tulla. Menkkojen alkuhan riippuu pääsosin siitä, onko munasolu irronnut pari viikkoa aiemmin. Jos se ei ole irronnut tai jos se on hedelmöitynyt, ei vuoto ala. Joillain naisilla vuodot ovat epäsäännöllisiä (ja lähes kaikilla lähellä vaihdevuosia), jolloin pitkän vuototauon jälkeen voi tulla tyhjennysvuoto, eli kiertoon ei liity ovulaatiota. Silloin vuotokin voi olla pitkä ja runsas.

      Joka tapauksessa tässä on monta spekulaatiota. Raskaustestin saa marketista ja se maksaa vain pari euroa, se kannattaa joka tapauksessa tehdä. Ja jos menkat vain antavat odottaa itseään, niin sitten lääkäriin. Jollei ehkäisy ole kunnossa, niin hoida se kuntoon. Etenkin jos olet nuori. Nuoret ovat yleensä hedelmällisiä, ja ennemmin tai myöhemmin venäläinen ruletti johtaa raskauteen.

      • Siistiäpuuhaa

        Kiitos asiallisesta vastauksesta! Tosiaan edellinen seksikerta on ollut huhtikuun alussa, joten raskaus tai keskenmeno ei ole mahdollinen.
        Ikää on 30 joten en ihan nuori ole eikä vaihdevuodetkaan ihan ajankohtaiset vielä.
        Hormonaalista ehkäisyä en halua, enkä ole kokenut sille mitään tarvetta ilman parisuhdetta kun seksikerratkin kuitenkin ovat hyvin harvassa. Kondomia kuitenkin käytämme aina.

        Menkat eivät ole alkaneet edelleenkään, joten odottelen viikonlopun yli ja soittelen sitten varmaan sinne lääkäriin maanantaina.


    • paneparempaa

      Voitko tiivistää viestin? Oli liian pitkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe