A-talk koirien hyökkäyksistä

Koiraeläin

Katoin äsken sen A-talkin ohjelman koirien hyökkäyksistä. Itse omistan rotweilerin ja ystävillä ja naapureilla on bulleja. Nykyinen koirani on narttu, aiemmin hyvin sosiaalinen koira, mutta pennut tehtyään on muuttunut hieman aggressiviseksi toisia koiria kohtaan. Olen tämän tietenkin huomioinut ja lenkillä ollessa kerron heti vastaantulevalle, et meidän rouva on mitä on. Se on aina omistajan vastuulla koiran toiminta.
Itselläni on ollut aina palveluskoiria. Ensimmäinen koirani oli collie ja sen jälkeen minulla on ollut ainoastaan rotikoita ja yksi schäfer. Aivan mahtavia koiria kaikki .

18

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikäsinuavaivaa

      Mikset vie piikille koiraasi? Miksi kaveeraat taistelukoirien omistajien kanssa? Hehän ovat ihmiskunnan saastaa, sellaista koiraa ei tarvitse muuhun kuin muiden pelotteluun. Miksei tavallinen koira riitä? Miksi pidät "hieman" aggressiivista koiraa, joka vain kiusaa ja pelottelee muita koiria?

    • Minulla on ollut aina sakuja mutta nyt iän ollessa sellainen etten enää sakua uskaltanut, meillä on pikku koira mitä lie rotua. Täytti juuri vuoden. Ihana pikkukoira mutta en tietenkään vertaile sitä sakuihin ja kun en muita rotuja tuntenut on pikkuötökkä joissain jutuissa hieman arvoitus minullekin.

      Kiltti se on mutta arka. Tulee toimeen niin isojen kuin pientenkin koirien kanssa.

      Tuossa kohtaa juuri se että omistaja on vastuussa oli se sitten millainen tahansa on se tärkein.
      Silloin ei pääse tapahtumaan sellaisia yhteentörmäyksiä mistä tulisi vakavampia vaurioita.

      Olen itse pitänyt aina rottista kovapäisenä, onko se vai onko sekin luonnekysymys.

    • yksi_ulkomaalainen

      Luen melkein päivittäin lehtiä eri Euroopan maista ja melkein joka viikko on jossain juttu että sellaiset koirat ovat hyökänneet jonkun kimpuun. aika usein lasten. Siinä siten a.o. lehden yleisöosastoilla selitetään ja väitellään, mutta faktaksi lää, että sellaiset koirat sekoavat ilman näkyvä syy, pienten lastenkin kimpuun, omassa pihassakin.

      • huomioinut

        Valitettava totuus, ja hyökkäyksen kohde yleensä oman perheen,naapurin tai sukulaisen lapsi.
        Omistajan mukaan kiltti,lapsirakas perhekoira,joka edustaa leveäsuista rotua yleensä hyökkääjänä.


    • oikeasuunta

      Onko mahtava koira, jos on agre muille korille?
      Minusta se on turha riski muille koirille,ja heidän omistajille jotka puolustavat koiriaan jos tarve tulee.
      Toivottavasti olet vastuullinen,etkä pidä sitä irti missään,ja pidät koirallasi ulkoillessa koppaa,kun kerran tiedät agressiivisuudesta.

      Muiden ihmisten turvsllisuus, ja heidän lemmikkiensä turvallisuus on tärkeämpää, kuin agressiivinen koira.

    • Ritte

      A-talk koirien hyökkäyksistä ohjelmassa todettiin virheellisesti, että rottweiler on taistelukoira rotu. Tiedoksi, että rottweiler on alkujaan Saksassa jalostettu berninpaimenkoiran ja lähes sukupuuttoon kuolleen karjakoiran risteytyksenä. Sitä käytettiin suojelemaan saksalaisia maanviljelijöitä maantierosvoilta, kun he kuljettivat maataloustuotteita myytäväksi ja saadut rahat olivat nahkapussissa mukana. Rottweiler ei siis ole koskaan ollut taistelukoira. Rautatieden rakentamisen jälkeen kulkuyhteydet paranivat ja niinpä rottweilerista luovuttiin ja rotua alettiin käyttää poliisikoirana.

      • huolestuttaviaovat

        eikö se ollutkaan teurastajan koora,joka piti nautaa hampaissaan?
        ei kyllä hyvä,et on vieraille agreksi ja arvaamattomaksi koulutettu.vieraita ne lapsetkin on.meilläpäin on ollu useempia,mut vähenivät kun yks tappo pikkukoiran,ja toinen repi heppaa.niitä ei oo enää näkyny,mut pari viel on.muita koiria vaanivaa,kohdalla hyökkäystä yrittävää viellä on.eiköhän nekin häviä,kun se hihna vahingossa lipeää,tai omistaja liukastuu,ja kohteeseensa kiinni käy.
        koskaan en oo viellä nähny iloisesti muita koiria kohtaavaa rotikkaa,kyllä ne aina ovat olleet haastamassa ja hyökkäämässä.


    • koirallinen

      Täysin turhaa jauhaa jostain yksittäisestä rodusta yleistäen. Jokainen koira on yksilö, paljon ts. suurin osa koirien käytöshäiriöistä johtuu vääränlaisesta koulutuksesta tai sitten koiraa ei ole koulutettu mitenkään, myyty vääriin käsiin. Tämä on fakta.

      • Sadosatan

        Kun roduittain hyökkäyksissä ja etenkin niiden lopputuloksien vaarallisuudessa on jopa monikymmenkertaisia eroja, niin on silkkaa idiotismia esittää, ettei rotu vaikuta mihinkään mitenkään.

        Ja jos mistä tahansa rodusta kerran voi kasvatuksella tehdä minkälaisen tahansa koiran, niin miksi sitten tarvitaan noita tappajarotuja? Tehkää puudeleista sellaisia, mitä nyt sitten rotikoista ja vastaavista kaipaattekaan.


    • Ritte

      "Tehkää puudeleista sellaisia, mitä nyt sitten rotikoista ja vastaavista kaipaattekaan. "

      Aivan samanlaisia ne buudelit ovat, kuin rotikat. Mestareita räksyttämään ja päälle hyökimään. Ja kun rotikka tulee vastaan, niin sen tunnetila on sama, kuin puudelin. eli puolusta omistajaa.

      Eläinlajit on luotu säilyttämään kokonsa, mutta koiran kohdalla ihminen on mennyt muuttamaan lajin ilmiasun. Tällöin on luonnollista, ettei saman lajin edustaja enää pärjää valtataistelussa, niin kuin lajin säilymisen kannalta kuuluisi olla. Onneksi jo on kiinnitetty huomiota eräiden rotujen hengitysvaikeuksiin. Nyt vielä pitäisi puuttua koirarotujen liian suureen kokoeroon. Silloin voitaisiin odottaa, että koirien keskeinen kommunikointi muuttuisi hännän heilutukseksi, niin kuin eläinlajille koira kuuluu.

      • hallitkaakooranne

        Jos koira pyrkii hyökkäämään vastaantulevan koiran tai ihmisen kimppuun se ylireakoi.Vastaantuleva koira tai ihminen ei ole tidellinen uhka.Heikkohermoiset koirat kuvittelevat uhaksi kaikkia vastaantulevia,se on vaarallista vastaantuleville.Heikkohermoista koiraa ei kannata pitää,ovat riski yhteiskunnassa.
        Todellusta uhkaa harva koira edes kokee.Itsellä ollut metsästys,seura ja laumanvartija rotuja.Ihmiset ei oo koskaan olleet todellinen uhka,vieraat irtokoirat muutamia kertoja.Mutta niitäkään vastaan en ole koiraa päästänyt puolustamaan,vaan olen ne tilanteet hoitanut itse.
        Koirassa on pahavika,jos se kokee kävelyllä olevan ihmisen koirineen uhaksi.
        Kannattaa heti hakeutua koulutukseen,tai luopua koirasta.Mitä suurempi koira on,sen vaarallisempi se on,kun se käsistä ihan vahingossa pääsee.
        Minulla on ollut monen rotuisia koiria,yksikään ei ole vastaantulijoita uhkana pitänyt,vaan mukavina kavereina ja silittäjinä.Valitettavasti,päivittäin kohdataan vaarallisia agressiivisia koiria.Ja hyökkäyksen estää usein omistaja vain nipin napin.Monilla on liian isoja ja voimakkaita koiria.Pikkufifien räksytykset ei ole haitannut,pelkoaanhan ne yleensä haukkuu.Ei ne oikeasti ole luokse edes tuliossa.Kunhan räksyttävät,kun ovat niin tottuneet selviämään ohituksista.Ja onhan se ymmärrettävää,et pikkuset pelkää,suuremmat koirat tappaa niitä ihan liian usein uutisissa niistä ollut.Pienet ei tapa suuria koskaan,joten ei ole tarve niiden räksytelläkkään.
        Älkää valitko niitä heikkohermoisia rotuja, ja sukuja,niin saatte koulutettua ne helpommin ja pitäkää ne haöli nassanne.Kuonokoppa ei ole häpeä, se voi pelastaa vieraan koiran hengen ja sen omistajan puremilta.Harva vasn näyttää käyttövän,vaikka monella olis tarvetta sille.


      • Anonyymi

        No ei se puudeli ainakaan yhdellä puraisulla revi lapsen naamaa irti, että aika hiton olennainen ero puudelin ja rotikan välillä.


    • Anonyymi

      Nyt puhun minä koirien puolesta. Olen omistanut koko elämäni eläimiä, suurin osa koiria.. sekarotuisia ja puhdasrotuisia. Isoja ja pieniä. Koiran omistaminen on ennen kaikkea sitoutumista. On opiskeltava aihetta, ymmärrettävä vastuu ja eläimen kasvatuksesta, ruokinnasta, hoidosta jne. Koira tai muu eläin ei ole esine tai egon jatke. Ne ovat olentoja jotka ansaitsevat hyvän omistajan, puhtaan ja turvallisen ympäristön, oikeanlaisen ravinnon ja määrätietoisen,rakastavan kodin, aktiviteetteja jne. On p- puhetta jauhaa Iltalehti on tappaja peloista. Ihminen ihan itse on pilannut nämä luontokappaleet. Tilanteet ovat yksittäistapauksia ja sen sijaan että valistettaisiin ihmisiä ja panostettaisiin parempaan omistajuus suhteeseen, luodaan kauhukuvia ja lietsotaan natsisaksan lailla vihaa ihmisen parasta ystävää vastaan. Koiratkin ovat yksilöitä ja niiden hankinta tulisi olla harkittua. Jo suomessa yksistään hylätään tuhansia kotieläimiä vuodessa pakkaseen ja ulkomailla tarvitaan viranomaisia hoitamaan epidemia. Sen sijaan, että annatte Somen laulaa ja haukumme koirat ym turjakkeet.. eikö olisi aika jo katsoa peiliin,ottaa vastuu ja huolehtia toisistamme ja kaikista eläimistä, kunnioittaa niitä ja laittaa ne Iltalehden palstarahat vaikka eläinsuojeluun? Eikö olisi jo aika tarjota omalle koiralle parasta ja ennalta ehkäistä? PS. Myös pikkukoirien omistajat: teidänkin fifit tarvitsevat koulutusta ja hoivaa. Ne eivät ole koristeita tai halinalleja.. ne ovat koiria.. polveutuvat sudesta :) päällikkö on puhunut. T. Kojo

    • Anonyymi

      Minä tunnen oikein mukavan, hyökkäämättömän rotweilerin ja tunnen myös mukavasti ja ystävällisesti käyttäytyvän amstaffin. Että koirat ovat vähän niinkuin persoonallisuuksia jokainen, yleensä kun kouluttaa ne ystävölliseksi niin ovat, mutta voihan olla että joillain on huonoa tuuria että saa hyökkäävän vähän kouluttamatta jääneen koiran päällensä kun niitäkin taitaa olla, siinä on kai usein jotakin pelkoakin ja epävarmuutta koiralla useinkin mukana jos koira hyökkää päälle..Koira on kuitenkin laumaeläin ja kaipaa hyvän varman isännän pitämään itsensäkin kurissa, pitää tavallaan jonkinlaisesta kurista.. mutta samalla koira haluaa saada myös huomioonottamista ja läheisyyttä, ei pelkästään kuria.

      • Anonyymi

        Ongelma onkin juuri siinä, että koira on hengenvaarallinen eläin, ellei sitä erityisesti kouluteta pois sairaista vieteistään. Lisäksi koira meluaaja likaa ympäristöä, vaikka olisi kuinka koulutettu. En ymmärrä, miksi kukaan ottaa lemmikikseen juuri koiran, miksei vaikka marsu, joku lisko, kissa ym. Ne ajavat saman asian - tyydyttävät omistajansa hoivaviettiä ja helpottavat yksinäisyyttä. Koira eroaa muista siinä, että se tyydyttää omistajansa PERVERSSEJÄ, patologisesti sadistisia tarpeita: muiden ihmisten kiusaaminen ja vahingoittaminen, tahallinen häiritseminen. Sellaiseen ei lisko tai hamsteri pysty, vain koira joka toteuttaa luontaista käyttäytymistään koska sitä ei ole opetettu olemaan olematta kävelevä tappokone.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelma onkin juuri siinä, että koira on hengenvaarallinen eläin, ellei sitä erityisesti kouluteta pois sairaista vieteistään. Lisäksi koira meluaaja likaa ympäristöä, vaikka olisi kuinka koulutettu. En ymmärrä, miksi kukaan ottaa lemmikikseen juuri koiran, miksei vaikka marsu, joku lisko, kissa ym. Ne ajavat saman asian - tyydyttävät omistajansa hoivaviettiä ja helpottavat yksinäisyyttä. Koira eroaa muista siinä, että se tyydyttää omistajansa PERVERSSEJÄ, patologisesti sadistisia tarpeita: muiden ihmisten kiusaaminen ja vahingoittaminen, tahallinen häiritseminen. Sellaiseen ei lisko tai hamsteri pysty, vain koira joka toteuttaa luontaista käyttäytymistään koska sitä ei ole opetettu olemaan olematta kävelevä tappokone.

        Onpa hyvin kirjoitettu! Kauhulla olen seurannut lähiympäristöni vaarallisia koiria. Ne pyrkivät laumassa hyökkäämään ihmisten kimppuun, siten että yksi hyökkii edestäpäin ja samaan aikaan muu lauma tulee päälle takaa. Luulin jo, että ne syövät naapurin lapsen kaadettuaan hänet maahan. Omistajatar ehti hätiin viime hetkillä. Kuinka tätä koiraongelmaa ei saada ratkaistua tässä maassa kysyn vaan.


      • Anonyymi

        Niinpä niin, koiria on kaikenlaisia. Kaikissa roduissa on hyviä koiria. Mutta miksi kenenkään pitäisi saada ottaa se riski muiden ihmisten kustannuksella, että ottaa mahdollisesti vaarallisen koiran? Miksei se marsu riitä? Marsu ei aiheuta kenellekään vammoja, vaikka sattuisi kohdalle huono yksilö ja huono kasvatus.


    • Anonyymi

      Nuo koiranomistajien puolustuspuheet muistuttavat kovasti rapakon takaisen kivääriyhdistyksen vastaavia: Ei ne aseet ketään tapa vaan..... Ja kumminkin, jos ampuma-aseita ei olisi, ei olisi ampuma-asekuolemiakaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe